הזמנה לעצרת

ixmix

New member
האם רק נשים מתנגדות לסחר בנשים?

כל מי שנמצאת שם היא נמצאת, ואני בטוח שבזכות. עם זאת, נראה לי מעט מוזר שרק נשים מתנגדות לסחר בנשים, או עוסקות בו כתוצאה מהעדפה, בחירה או תפקיד מקצועי.

אטיוד5

Active member
אז זה עצוב

שהאגורות התומכות במאבק הנכון בסחר נשים לא יודעות/רוצות/יכולות לגייס אף גבר שידבר לצידן.

shellyland

New member
ולמה

האחריות על "גיוס גבר שידבר לצידן" צריכה להיות שלהן ולא של הגברים, שאם זה בנפשם, אמורים היו להתדפק על דלתותיהן ולבקש להצטרף למאבק?

ixmix

New member
אני אנסה להסביר באופן יותר ברור:

אם היה כנס נגד ניצול גברים, ומתוך רשימה של 12 שותפים בכנס לא היתה אפילו אישה אחת, הייתי חושב שזה וודאי כנס של ארגון שוביניסטי מסריח ושונא נשים (יש כאלה, בחיי). כאשר יש כנס נגד ניצול נשים, ומתוך רשימה של 12 שותפים בכנס אין אפילו גבר אחד - מה אני אמור לחשוב בדיוק? (לא שזה מעניין את המארגנות, שאני מנחש רוצות בעיקר להרגיש צודקות וחו"ח לא לרתום ציבור גדול יותר למאבקן, כרגיל).

אולי צריך לשאול אחרת

למה בין השותפים אין אף גבר - כלומר, למה נראה שרק נשים ו/או ארגוני נשים מוטרדות מן הבעיה? ושים לב - לא אמרתי שאין גברים שמוטרדים מזה, אלא שאין להם נציגות בין מארגני הכנס. האם אתה טוען שזו בחירה של מארגנות הכנס? על פניו זה יכול להתפרש גם כ-לא היה גבר/ארגון גברי שמצא בזה עניין.

ixmix

New member
וזה פשוט לא נכון.

אני אישית מכיר לא מעט גברים שלא רק מוצאים ענין רב בנושא, אלא הם פעילים בתחום (אבל בלי לצעוק). חוקרי אקדמיה, אנשי שטח, מטפלים, יזמי פרויקטים חברתיים ועוד - חלק מהם (נכון שהמיעוט) הם גברים. מי שיוזם כנס הוא האחראי על המשתתפים, וייזום של עצרת שיש בה ייצוג רק לאנשים מסוימים (שרובם גם קיצוניים מאד בדיעותיהם) מלייצן את העצרת ופוגע במאבק (אפקט דומה יושג למשל אם יהיה פורום בתחום, וכל מי שלא חושב בדיוק מוחלט כמו המנהלת יועף וייחסם). למה זה מעורר תחושה כל כך לא נוחה? - אני אתן כמה דוגמות, אולי זה יבהיר. איך הייתי מרגיש מול... 1. כנס נגד אי שוויון בחברה הישראלית, בהשתתפות ערבים בלבד. 2. כנס נגד החלטות בנושא הורות בבתי המשפט, בהשתתפות גברים בלבד. 3. כנס למען שוויון עדתי בישראל, בהשתתפות אשכנזים בלבד.

shellyland

New member
תביא דוגמה.

מי הם כל אותם מאות גברים שאתה מכירו וקולם לא נשמע? אני מכירה אחד, שעובד במוקד סיוע לעובדים זרים, ועוד מעט הוא עוזב. וכאמור - חן נרדי. לא מכירה יותר מזה. אנא הרחב את אופקיי.

shellyland

New member
פעילות - ברמה המערכתית

לא כאלה שמתנדבים בכל מיני ארגונים.

יש הבדל

בין דוגמה 1 ל-3. כנס בנושא קיפוח בהשתתפות הצד המקופח בלבד נשמע לי יותר לגיטימי מכנס בהשתתפות הצד המקפח בלבד (בלי להיכנס לדיון אם יש קיפוח עדתי בישראל או לא, רק מנסה להשתמש בדוגמאות שאתה נתת), משום שכנס כזה יאפשר אולי לצד המקופח דיון יותר חופשי. עצרת נגד ניצול גברים היתה נשמעת לי כמו עצרת של שוביניסטים מסריחים לא בגלל חוסר השתתפות נשים (לא חסרות גם נשים שוביניסטיות) אלא בגלל שלדעתי אין תופעה נרחבת וכללית של ניצול גברים. לדעתי מהשוביניזם בחברה שלנו סובלים גם גברים לא מעטים, שנאלצים להתנהג לפי סטנדרטים "גבריים" שלא מתאימים להם (יש לי חבר מאוד טוב כזה) ויתכן שיום אחד הם יעזו לזקוף ראש ולארגן לעצמם עצרת. אין לי התנגדות שבעצרת ינאמו רק גברים המזדהים עם המאבק, ולכן גם אין לי התנגדות שבעצרת בנושא סחר בנשים ישתתפו רק נשים. אגב, איפה כתוב שמדובר ב"מארגנות" העצרת? אולי יש גברים בצד האירגוני?

למעלה