הזמנה לעצרת

לא את הסוחרת בנשים

ולא סחרו בך, כך שכנס כזה, המאורגן ומשתתפים בו בני אדם שאכפת להם, ולא סוחרים או נסחרים, לא אמור להיות מאורגן דוקא ע"י נשים. היותו מאורגן ע"י נשים, והדוברות בו נשים- מערבב שני נושאים שאינם קשורים זה בזה. אני יכולה להיות שוביניסטית ולטעון שמקומן של הנשים במטבח, ולהתנגד ביחד איתך לסחר בנשים.

הוא לא אמור להיות מאורגן ע"י נשים,

ולא ראיתי בשומקום שהוא מאורגן רק ע"י נשים. כן ראיתי שעצרת המחאה היא השתתפות נשים/אנשי ציבור, אז כנראה שיש גברים מוזמנים. אני מתארת לעצמי שהנשים הרשומות ברשימה ישאו דברים. לא מפריע לי שרק נשים ישאו דברים, אבל גם לא היה מפריע לי אם היו גברים ברשימה. (האמת היא שגם ככה אני לא מתכוננת להגיע, אז בכלל למה שיפריע לי). את יכולה להיות שוביניסטית ולטעון שמקומן של הנשים במטבח ולהתנגד לסחר בנשים (כמו דתיים מסויימים, למשל, שאינם ידועים כפמיניסטים גדולים אך מתנגדים לפורנו וסחר בנשים), אבל לא חושבת שארצה לאחד איתך חזיתות במקרה כזה. לי נראה שנושא הסחר בנשים בכ"ז קרוב יותר לליבן של נשים, אפילו אם יש גברים שמזדהים עם המאבק. לך לא?

את באמת לא

רוצה לאחד חזית עם מי שחושב שמקומה של האישה במטבח??? גם אם זה יחזק את המאבק וביחד יפסק הסחר בנשים??? (דיברנו על זה פעם, אין לי כוח לחפש, גם אז זה הפתיע אותי מאוד)

כנראה שלא, אלא אם

יהיה ברור לי בודאות שהפעילות המשותפת תעצור בודאות את הסחר בנשים, מה שכנראה לא יקרה כי אני לא פעילה נגד סחר בנשים. במקרה ההיפותטי שיראו לי אישה בתוך מכונית של סוחר נשים ויגידו לי שאם אני אלחץ את היד לשוביניסט שחושב שמקום הנשים במטבח ישחררו אותה- אז כן. אבל למה את נתפסת לזה? את חושבת שבעצרת הנ"ל שבמקום לשתף רק נשים עדיף שישתתפו גברים שרוצים לכלוא את הנשים במטבח?

הנה אני עונה:

נראה לי שזה אכן קרוב יותר ללבן של נשים. וזה אבסורדי שכך הם פני הדברים!!

זה אולי מצער שזה כך

אבל אבסורדי זה לא. האם זה אבסורדי שבדיווחי חדשות ישראליים על אסונות בחו"ל מתעכבים יותר על ישראלים (או אומרים: לא נפגעו ישראלים)? למה אנחנו מתעניינים פחות בגורלם של התיירים הגרמנים, למשל, שנספו בצונמי?

shellyland

New member
שזה כנס פמיניסטי מסריח

ושונא גברים?! כאילו, זה מה שהמודעה עושה לך לחשוב?!

ixmix

New member
לא בדיוק.

לא הייתי אומר את זה כך (לא יודע למה, אבל קל יותר להגיד שוביניסטים מסריחים מאשר פמיניסטיות מסריות), אבל האמת שכשאני רואה את המשתתפות, ומצרף לכך את העובדה ששום גבר לא נמצא ראוי להשתתף (וזה פשוט לא נכון שאין גברים מעורבים בתחום. יש עשרות, לכל הפחות - את זוכרת שאני מכיר טוב את התחום, כן?) - יש לי בעיה רצינית עם הכנס. אם סביר להניח שאני לא אגיע בשל התחושה הקשה הזאת, למרות שאני יחסית מעורב, תחשבו מה זה עושה למי שהוא פחות מעורב.

shellyland

New member
הגבר היחיד שפעיל בתחום באופן עקבי

וראוי להשתתף בו ובכנסים דומים הוא חן נרדי. לא יודעת למה הוא לא נכלל הפעם. בכנסים רבים הוא כן משתתף. אולי נמאס לו להיות הגבר הייצוגי במאבק הזה. לא מכירה גברים אחרים שמובילים מאבקים בתחום. כן מכירה כאלה שמצטרפים למאבקים האלה, בעמדות שונות, אבל לא כאלה ש"ראויים" (אני משתמשת במינוח שלך) לנאום בכנס הזה. אם אתה מכיר מישהו שכן - אשמח לשמוע עליו. לא שיש לי איזו יכולת לקבוע מי כן ומי לא, או איזו מעורבות בארגון או בקביעת הדברים, אבל אני די סומכת על אלה שכן.

ixmix

New member
בשביל הכיף, מצאתי עשרה בעשר דקות.

מצאתי לך עשרה, זה לקח 10 דקות - יש עוד הרבה, הרבה גברים שהם פעילים חברתיים בנושאים מהותיים לנשים ובפרט למען נשים. כולם ראויים לטעמי, כנראה לא לטעם מארגנות האירוע: 1. עו"ד יובל אלבשן, מנהל המרכז לחינוך משפטי קליני לזכויות אדם, שתחת גגו מספר קליניקות לסיוע משפטי - בעריכת דין קהילתית, לסיוע משפטי בארגוני זכויות אדם, לנשים נפגעות אלימות, לסיוע לנשים נסחרות ועוד. עו"ד אלבשן מיוזמי מאבק למען הקופאיות בסופרים, מראשי מטה המאבק של האירגונים החברתיים. 2. ד"ר שלמה סבירסקי ממרכז אדווה, חוקר ופעיל חברתי בתחום שבין השאר כתב ופרסם מאמרים חשובים וביניהם "שנתיים של מדיניות כלכלית הרסנית: נקודת מבט מגדרית" (עם הגשת הצעת התקציב לשנת 2004), "מידע על שוויון, אמהות חד הוריות בישראל". פעיל חברתי למען שוויון בחברה בהיבטים שונים, מחבר "לא נחשלים, אלא מנוחשלים". 3. יוסי דהאן, ממחברי הדו"ח החשוב "אישה עוברת לסוחר, סחר בנשים בישראל 2003". מלמד משפטים ומנהל אקדמי של החטיבה לזכויות האדם במכללה האקדמית למשפטים ברמת גן. מלמד פילוסופיה באוניברסיטה הפתוחה,חבר "מרכז אדווה לחקר החברה בישראל", חבר "הקשת הדמוקרטית הישראלית", עורך אתר "העוקץ". 4. קובי ניב, עיתונאי ובעל טור ומחבר הספר "פמיניסט", מומלץ לכל מי שחשב שהוא כזה, ולכל מי שלא. טוריו יצרו תהודה והיוו חלק נכבד במערכה הפמיניסטית. 5. משה קריף, ממייסדי הקשת הדמוקרטית המזרחית ומחבר הספר "המזרחית" (טרחני ולא קל לקריאה, אבל שווה למי שבאמת מתעניין בעשייה חברתית). 6. ראובן אברג'ל, ממייסדי הפנתרים השחורים, פעיל שכונות ועובד עם בני נוער בביצוע outreach והפניה לטיפול. בין השאר עובד כמדריך רחוב בירושלים, עם נערות במצוקה ונפגעי סמים, איש יקר, פעיל חברתי ולמען נשים. ניתן לקרוא מדבריו בפורטל לשוויון זכויות וצדק חברתי BSH. 7. עזמי בדיר מכפר קאסם (יש דין), ממיסדי פסטיבל האקטיביזם, פעיל זכויות אדם ושוויון, שותף בפעילויות למעןנשים (אם איני טועה ע"י בית נשים פמיניסטי), 8. גדעון ספירו - עיתונאי ובעל טור, פעיל פוליטי, פעיל למען שוויון. גאה במעצריו המוצדקים ונואם נפלא, גם בעצרות פמיניסטיות שמעתיו. 9. עו"ד אורי קידר מעצו"ם (עבודות צדקה ומשפט), חבר בקואליציה למאבק בסחר בנשים, מייצג ומייעץ למטה המאבק בסחר בנשים www.tfht.org. 10. כאן את יכולה להחליט בין עזאר נאווי (תאעיוש), תום גומפל (תעאיוש), רן מלמד (פעיל למען זכויות חברתיות), עו"ד אורי שדה (מוקד הסיוע), ברוך אורן, אפרים בר (הוועד נגד עינויים), הסופר עיזאת גזאווי מרמאללה, שאול גנון (אגודת ההומואים, לסביות בי וטרנס), יוסי ברטל, אבו וילן, ד"ר ג'וני גל או אחד ממאות הפעילים האחרים למען שוויון, שפעילים לפחות כמו חלק מהנשים שנבחרו להשתתף. בשורה התחתונה, הבחירה להדיר גברים מאירועים כאלה תוך נקיטת קו קיצוני, משאירה את המאבק בשולי החברה ואף מקצינה את שוליותו לחברה שלנו. זה לא קורה כי אין גברים פעילים, זה לא קורה כי החברה מיליטריסטית או תירוצים דומים. זה קורה כי זו הבחירה של המארגנות, וזה בסדר - הרי זה בדיוק מה שהן מחפשות - להרגיש בשוליים ולהיות צודקות. אפילו את כתבת שיש רק גבר אחד ראוי להשתתף באירוע כזה, אמירה שהיא לדעתי בושה לאומר ולא לפעילים הרבים הקיימים וראויים להשתתף.

shellyland

New member
מתוך שלל השמות שהצעת

רק שלושה רלבנטים לנושא הנשים הנסחרות.

ixmix

New member
וזה שלי, לא נכון.

אם הנושא הוא רק הנשים הנסחרות, אני יכול למצוא 7-8-9-10 או יותר שעוסקים בו באופן מאסיבי, בוודאי יותר מחלק הנשים נושאות הנאומים (בדקי את הרשימה). אם הנושא הוא מייצג לנושא רחב יותר, כפי שהוצע כאן ובמקומות אחרים על ידי נשים המצויות בתחום, פעילות בו ואף שותפות לכנס הנוכחי - אזי יש מקום לגברים העוסקים בנושא השוויון (מה גם שרובם כבר השתתפו בכנסים פמינסטיים, שאורגנו ע"י אותם מארגנות בדיוק, וקשה לי להאמין שלא מכירות אותם משם). כך או אחרת - הבחירה לשתף רק נשים היא מוזרה, וכרגיל פוגעת במטרה רק כדי להרגיש צודקות. בהצלחה.

ixmix

New member
ועוד מילה על זה:

מבין עשרה או חמישה עשר הגברים שמניתי, שלושה הם פעילים מרכזיים ביותר בתחום סחר בנשים והאחרים פעילי שוייון, זכויות האדם ופמיניסטים. האם הם פעילים פחות בתחום מהנשים ברשימה, למשל - רות סופר שענינה מעמד האישה ולאו דווקא סחר בנשים, רוזה פלדוש פעילת שכונות וחברת "אחותי" ולאו דווקא פעילה בנושא סחר בנשים, עידן חלילי נציגת מוקד הסיוע ובאה כנציגת מוקד הסיוע ולא כפעילה נגד סחר בנשים, או דורית אברמוביץ' - הרי כל אלה פעילות (כמו כל הגברים שמניתי) אולם עיקר פעילותן למען שוויון ולא רק נגד הסחר בנשים (שהוא אפילו לא מוקד מרכזי של פעילותן).

עִידן

New member
דווקא הקואליציה

נוקטת בעמדות מאוד מאוד מיננסטרימיות. על סמך מה החלטת שנקטו שם בקו קיצוני?

אני חייב להודות

שזו תעודת עניות לארגון ההפגנה שאין ולו גבר אחד שנואם. נרדי בחו"ל אני מבין ממך, אבל אין אף אדם אחר שראוי שינאם?

למעלה