הזמנה לעצרת

עִידן

New member
אני לא חלק מארגון ההפגנה

ולכן אני ממש לא יודעת אם זו החלטה מכוונת או שפשוט לא חיפשו יותר מדי. אבל אני גם לא רואה בזה תעודת עניות.

D o r o t h y

New member
למה?

אם יש איזושהי הפגנה שאין בה אישה שנואמת גם אז אתה רואה בזה תעודת עניות? (ויש לא מעט הפגנות כאלה)

D o r o t h y

New member
אבל השאלה היא

אם צריך לשים שם דובר אחד גבר ל"קישוט" הפאנל הנשי או לחילופין לשים דוברת אישה ל"קישוט" במקומות אחרים רק למען שלא ישאלו למה אין דובר מהמין השני? אני חושבת שבחירת הדוברים צריכה להיות עניינית עפ"י הנושא ולא מגדרית.

אבל הייתה אפשרות לבחירה עניינית

כפי שהודגם כאן בצורה די אלגנטית, יש רשימה מכובדת של גברים שמשקיעים מזמנם וממרצם לפחות כמו דוברת אחרת ברשימה לעיסוק במניעת אלימות מינית, סרסרות וסחר בנשים. הבאמת תוכלי לטעון שבחירה עניינית היא זו שלא מאפשרת למצוא כאן דוברים משני המינים? אני לא מציע להשתגע ולהתחיל כל מיני כללי שיבוץ, אבל אני פשוט חייב להודות שזה מעט צורם, ולמען האמת גם לא כל כך חכם. בתור גבר פמניסט חשוב לי שהמאבק הפמניסטי ייוצג גם על-ידי גברים, לא כדי שאני לא אהיה בודד, אלא פשוט כי אנחנו רוצים להגיע לכמה שיותר אוכלוסייה ולתת דוגמה אישית לכמה שיותר אנשים.

אטיוד5

Active member
זה כמעט אכן נקרא כך.

מטבע הדברים בכל מחאה יש זעם ושנאה. במקרה הזה מוצדקים כמובן. כשכל הזועמים הן זועמות ג'ינג'יות ממושקפות אקדמאיות בנות 43 אז נוצר הרושם שזאת, ורק זאת, היא הקבוצה הזועמת. אני מניח שכל סוחרי הנשים הם גברים. ההילה מתפזרת לכלל הגברים, במיוחד כשכל הדוברות מזוהות עם מאבק שבחלקו נצבע בצבע יותר אנטי-גברי מאשר פרו-נשי.

אלי ו.

New member
נראה לי שכל אדם הגון מתנגד

אבל הפעילות הזו נעשית רק ע"י נשים.

shellyland

New member
לא רק, בעיקר.

יש גם כמה גברים. אלה שבארץ, אני יכולה לספור לך אותם. אגב, עידן ואני מנחות בחודשים האחרונים קורס בנושא, עבור מתנדבים ומתנדבות בתחום. בקורס יש רק גבר אחד. הגישו מועמדות אולי עוד 4-5. מתוכם, רק עוד אחד טרח להגיע למיונים. זה שהתקבל ומתמיד בקורס באומץ (לא קל להיות גבר יחיד בקבוצת נשים סביב נושא כל כך כואב) הביע תדהמה על כך שהוא הגבר היחיד בקורס. הוא היה בטוח שיהיו עוד מלא. אני יכולה לומר דבר דומה גם על מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. הרבה יותר קל לגייס לפעילות ההתנדבותית שם נשים מאשר גברים. גם לקווי הגברים.

אלי ו.

New member
לא מתנגדים לסחר בנשים?

אני לא מכיר כאלה. אני מכיר אנשים שאינם מתנגדים לזנות (בואי לא נפתח את הדיון הזה מחדש) אבל אני לא מכיר אדם החושב שמצב בו סרסורים מחזיקים באישה מבלי לתת לה אפשרות להפסיק לעבוד אצלם היא דבר תקין.

למשל קציני מודיעין בצה"ל

שמאפשרים למבריחי נשים וסמים להמשיך "לעבוד" בתמורה למסירת מידע מודיעיני, כנראה חושבים שסחר בנשים הוא מחיר לגיטימי למידע.

אלי ו.

New member
זה לא בעד

כפי שכתבת, זה ענין של "מחיר". כולנו מתנגדים לסחר בנשים, השאלה היא עד כמה אנחנו מתנגדים ומה המחיר שאנחנו מוכנים לשלם כדי להשפיע על המצב.

זו תמיכה בתשתית

ומכיוון שקשה לי להאמין שהמידע שמשיגים דרך מבריחים הוא כזה מידע איכותי שאי אפשר לוותר עליו או שאי אפשר להשיג בדרך אחרת (זה פשוט מאוד קל), הרי שיש כאן הקלת ראש בנושא.

טופז2

New member
במלחמה הנוכחית היתה דוגמא

להעברת מידע דרך מבריחים שקשור לתנועות צה"ל ועוד, האיש נתפס והוגדר כבוגד.

ספקולציות, ספוקלציות, ספקולציות

את מניחה שסוחרי נשים לא נעצרים כי משתמשים בהם כסוכנים, את מניחה שהם בטח לא מעבירים מידע כזה חשוב - כלומר מסקנתך שיש קציני מודיעין חסרי לב שאוהבים לראות נשים נסחרות בשביל לקבל קצת מידע על החומוסיה החדשה באלכסנדריה נובעת מתוך הנחות שבחרת לקבל מראש. בתולדות שירותי המודיעין הישראלי יש כמה וכמה פרשיות של מפעילי סוכנים שהודחו כי במסגרת לקיחת הסוכן שלהם לזונה לבקשתו "חגגו על הדרך" וזה בניגוד מפורש להוראות, מפעילי סוכנים שסיכנו את משימתם (וחייהם) כיוון שהתנהגו בהתאם לפקודות ולא נכנסו עם סוכניהם למועדוני חשפנות או בתי-זונות. וכמובן, המדיניות הישראלית שלא להורות לסוכנות או מפעילות להשתמש בסקס לצורך המשימה (בניגוד למשל לשירותי המודיעין הסובייטים שאצלם זה היה ממש בגדר תורת הפעלה). ריגול זה תפקיד מסובך שכולל החלטות קשות. מטבע הדברים הציבור יודע מעט מאוד על ההחלטות האלו, תמהני שמראש הנחת שהן בהכרח מתבצעות לכיוון הרע.

למעלה