הזמנה לבקר

• פותח הנושא עז
  • פורסם בתאריך

בטרפלי

New member
אוי אוי אוי

למה לחזור לזה? אני לא עושה את זה בגלל זה סתם משהו בשר זה הנהות החיים להרבה אנשים לא תצליח בלי להראות להם רצח של חיה כלשהיא את האמת הם לא יראו את ז הכמוך אני אישית לא אוהב צמחונות ואין לזה ממש קשר ואני לא נהנה לאכול בשר אבל אני לא נגעל מזה ממש זה מזין אז זה טוב תן לי דבר אחד חוץ מגב´ץ שהוא מזין מאוד..... והוא טבעי ממש וניסיתי פעם לאכול סוייה זה מגעיל מאוד מה לעשות! לפי דעתי אין מה לעשות אם תחייה בקיבוץ אתה תדע שקונים את האוכל במרוכז בשביל כולם ומכינים בחדר אוכל את האוכל לכל הקיבוץ ובארוחות אוכלים אותו מה שנשאר או שזורקים או ששומרים למחר תלוי מה הדבר אז למה לי אחרי שכבר רצחו את החייה ולא בשבילי אישית למה לזרוק אותה? למה לי לא לאכול ולקבל את הכסף שאני עובד לקיבוץ ולאכול? אני מדבר עלי אישית ולא על כולם אישית לקיבוצניק יזרקו את האוכל אין מה לעשות יש אנשים שיגבעו ברעב שכאן זורקים את זה אז למה שלא לעזור לגמור כמה שיותר? אם זה מזין וזה במקום לזרוק אז למה לא? זה לא שאני הורג בשבילי הוא מפרנס אבל אני עובד לקיבוץ כבר בכזה גיל כלש בוע יום אחד למה לי לא לקבל חזרה את הכסף הזה? למה לא? לא מגיעה לי? מכינים לא רק בשר נכון אם הייתי חיי בעיר אז תראה אתה אפילו שבבשר לא הייתי נוגע כמעט בכלל אולי פעם בחודש אפשר להגיד יש לי תזונה שונה אבל קיבוץ זה דבר אחר

desert water

New member
דזרט להגנת הסויה!!!!!

אלדר! מה זאת אומרת לא טעים?... זה טעים כמעט כמו ספוג לרחיצת כלים! לא לא, למען האמת כל טעם שתיתן לזה זה מה שיהיה, כך שאחת מהתכונות שלו הן באמת נוטות להיות ספוג... אבל זה בריא מאוד גם לאלו שהם אינם צמחונים... אם כבר אמרת מזין אז אוכלים... סויה לשלטון...(?)

desert water

New member
הרבה בעיה בן טל שחר...

הרבה בעיה אינדיד, גם אני צמחונית, אבל אני לא צמחונית מאותו טעם שכמותך, אני צמחונית מהסיבה הפשוטה שמצפונית אני לא מאפשרת לעצמי את זה, ואני לא חושבת שכולם צריכים להיות צמחוניים, אפילו בכלל לא, בני האדם מתחלקים להמוני סוגים וחלקים, חלקם טובים יותר לצמחונות מממליוני סיבות וחלקם לא... ואפשר גם לטען זאת בעובדות פיזיולוגיות אם זה רצונינו... אבל הבעיה עם מה שהעלית היא פשוטה, כל עוד רוב הציבור אוכל בשר, עדיף שיהיו ארגונים וחברות שיעשו זאת בשביל הציבור, אפילו אם נוצר מצב של התעללות חמורה שהיא בהחלט נוראית, מה שכן אפשר לעשות זה לצמצם את ההתעללות למינימום ולא להשתמש בבעלי חיים היכן שלא צריך, אבל, אם היו מפרקים את החברות הללו ואנשים היו הולכים לצוד, במצב אוכלי הבשר של היום מאוד מהר היתה נגמרת אוכלוסיית בעלי החיים בעולם, (יותר מהר מעכשיו) ולא רק אלה שמייעדים אותם לאכילה, אלא גם בעלי חיים שלרוב אינם נאכלים... וזה היה יוצר בעיה אקולוגית אדירה בגלל מימדי אוכלוסיית בני האדם.

Tal_Ya_Tal

New member
היי R2 ../images/Emo42.gif../images/Emo140.gif

האמונה שלך, יוצרת. כך שמה שאתה מאמין שמתאים לך, זה מה שמתאים לך. ישנן כמה תפישות לגבי תזונת האדם. האחת היא, שהאדם הוא יצור מסתגל ולכן הוא מסתגל לכל סוג של תזונה הזמינה לו בסביבתו הטבעית. זוהי התפישה המאקרוביוטית. (למרות שהאירוניה היא שכל מי שהופך להיות מאקרוביוט, קונה מוצרים שמקורם ביפאן!
) התפישה הזאת, בגרסה אחרת שלה, באה לידי ביטוי בתורת סוגי הדם. זוהי תפישה חדשה יחסית, שכל סוג דם, התפתח בתקופה אבולוציונית שונה של האנושות והסתגל לאורח חיים שונה כך שלכל סוג דם, ישנם נוגדנים מסוימים למזונות מסוימים ומזונות מסויימים מתאימים לו יותר. כך שאם אדם אוכל את המזון המתאים לסוג הדם שלו, הוא יהיה בריא יותר ואיכות חייו תשתפר לעין ערוך. יש בזה הגיון. כיוון שהדם נושא את הזכרון הגנטי שלנו.הדם הוא הנפש. בדיוק מתוך הסיבה הזאת, ישנן דתות האוסרות אכילת דם! כצמחונית במשך כמעט כל שנות חיי (מגיל שבע) אני יכולה להעיד שאין סיבה שתהיינה בעיות בריאות בגין צמחונות. (לשמחתי, גיליתי שגם סוג הדם שלי תואם את אורח חיים הצמחוני
) מה שאומר שאין מקריות. הוריי הפכו לטבעונים מטעמי בריאות כשהייתי בת שבע, כך שכביכול, הבחירה לא היתה בידיי. אולם אני מאמינה שהילדות, היא ´תקציר הפרקים הקודמים´ שלנו ולפני כשתיים עשרה שנה, התחוור לי שהייתי שיכת לכת האיסיים שחייתה במדבר יהודה. חברי הכת, היו נזירים יהודיים ממין זכר בלבד ותזונתם הייתה טבעונית. למעשה, המרפא שהמליץ להוריי בזמנו לשנות את תזונתם, בנה את התיאוריה שלו למעשה, על פי תזונתם ואורח חיהם של האיסיים. הם היו הדגם שלו. אין אפס. מה?!?!?! אמנם, מאז זרמו מיים רבים וכיום אני צמחונית יותר מתוך חמלה לבעלי החיים ומתוך התפישות הרוחניות שלי. א-ב-ל אני עדיין אוחזת בדיעה שאותה הצגתי לחברי כיתתי בכיתה י´: האדם הוא יצור פרוגיוורי- כלומר, אוכל פירות ולא יצור ´אומניוורי´ -כלומר אוכל כל. והראייה היא, שמערכת העיכול שלנו מותאמת לעיכול פירות והם מתעכלים לגמרי בתוך כחצי שעה מרגע אכילתם, ללא שום קשר אם יש בקיבתנו מזון אחר מלפני כן. הגוף דוחה את עיכולו של המזון האחר ומעכל את הפירות קודם לכן!!! על כן לא מומלץ לאכול פירות כקינוח בתום הארוחה. כי אז, עיכול המזון נדחה והמזון מתחמצן, ומעלה רימה. הוכחה נוספת היא, שאת הפירות אין אנו צריכים להתקין לאכילה. אנו אוכלים אותם כפי שהם נוצרו בטבע. כל מזון אחר אנו צריכים לבשל, או לעבד על מנת שיהיה אפשר לעכלו, או שיהיה טעים לחיכנו. כלומר, להעיב על טעמו הטבעי. האם לדעתך נוצרנו בטבע ללא מזון המותאם לנו מבלי שנטרך ל-אש?! לסירים ומחבתות? לעומת זאת, בעלי החיים הטורפים אינם צריכים לבשל את הבשר. הם אוכלים אותו נא לאחר שקרעוהו לגזרים בטרפיהם ובשיניהם. תן לגור כלבים תפוח, או חתיכת בשר נא. מה הוא יעדיף?!? למה הוא יימשך? שים בפני תינוק את אותו תפוח ואותה פיסת בשר נא. מה הוא יעדיף?!
I REST MY CASE
L&L TALYA

mga-abir

New member
תשובה אחת חסרה והיא

ההשפעה על נפש האדם שאוכל בשר ושאינו אוכל בשר. גם במקורותינו (נפש-דם) יודעים שקיימת השפעה. להיות רוחני אך פחות יצרי, מי יודע? בברכה אביר

עז

New member
תוכל להרחיב?

מה הכוונה ב"מקורותינו"? רוב ה"תורות" ל"רוחניות" דוגלות בצמחונות, האם זו הכוונה?

עז

New member
מה אתה מנסה להגיד?

שאכילת בשר מעלה את רמת המוסריות והרוחניות?

mga-abir

New member
האם הינך מכניס תשובות אל פי?

תחילה לשם הענין: ההיפך הוא הנכון ואת זאת ציינתי. בבראשית אין כתוב על אכילת בשר מלבד עשב,זרע,עץ אולם גם על העוף והחיה מצווה כך- כתוב שהאדם ירדה בדגת הים,ובעוף השמים, ובכל חיה הרומשת על הארץ בברכה אביר

בטרפלי

New member
למה אביר?

ירדה אפשר לפרש בהרבה דרכים אפשר לעוות את המילה מאוד אבל אחרי הכל אביר היא ירדה מה הפירוש של ה´ לירדה? שאל את זה אותו ותדעה את התשובה אישית אני חושב שגלגל החיים קיים למרות שזאת לא אמונתך

בטרפלי

New member
כתבת את זה:

בבראשית אין כתוב על אכילת בשר מלבד עשב,זרע,עץ אולם גם על העוף והחיה מצווה כך- כתוב שהאדם ירדה בדגת הים,ובעוף השמים, ובכל חיה הרומשת על הארץ אני התיחסתי לשורה הזאת האחרונה שלך "כתוב שהאדם ירדה...." ירדה אפשר לפרש בהרבה מובנים אביר עכשיו אולי אם תחזור להודעהה ראשונה שלי תראה למה הכוונה שלי זה מתכוון מה שכתבתי למשפט הזה האדם ירדה בחיות

עז

New member
לא ניסיתי להכניס מילים

ליפך, הרי ששאלתי ולא אמרתי. מצד שני אני עדיין לא מצליח להבין מה אתה מנסה להגיד... אתה יכול להסביר לי בעברית פשוטה מה הכוונה?

עז

New member
נפלא

אם היית כותב את זה ב"עברית" ולא בציטוטים הייתי במין את זה מההתחלה ... אז נראה שבנושא הזה אין חילוקי דעות ביננו.

למעלה