הזמנה לבקר

• פותח הנושא עז
  • פורסם בתאריך

עז

New member
הזמנה לבקר

באתר שלי. אני מטפל ומלמד, צמחוני הרבה שנים ... אשמח לשמוע את הערותיכם על האתר, האם חידש לכם משהו? האם יש מקום לשיפור?

R2

New member
האם כל אדם לא,צמחוני...

יכול להפוך לצמחוני,או שישנו סוג אנשים שאסור להם להפוך לצמחוניים מטעמי תזונה ובריאות..? אדם צמחוני אם אחרי 10 שנים, בא לו סטיק בקר, ואכל סטיק בקר,עדיין הוא יכול לחזור לצמחוני..?

עז

New member
כל הבחירות בידך

אתה בוחר את המעשים שלך. אתה יכול להחליט להיות צמחוני או אוכל בשר, אני לא רואה שוםמניע להיות צמחוני, אחרי יותר מרבע מאה של צמחונות, אני אדם בריא, אין לי שום חוסרים תזונתיים ... הסיבה שהפכתי לצמחוני אומנם לא היתה בריאותית אלא ערכית ... לא רואה סיבה להרוג (או יותר גרוע, לתת לאחרים להרוג במקומי ...) לכן אני צמחוני, הבריאות המשופרת זה בונוס נוסף שקיבלתי. אני לא מטיף לצמחונות ולא לכל דבר אחר, אך אני מנסה לתת לאנשים נקודת ראות אחרת,לתת להם להיות מודעים להחלטות שלהם. ברור שאם אתה אוכל סטייק פעם בשנה ויתר השנה אתה "צמחוני", אתה לא יכול לקורא לעצמך צמחוני ... כמו בהריון, אין חצי הריון ואין כמעט צמחוני.

R2

New member
האם אני חייב לבחור...?

בפורום אחר,כולם מדברים על זה שלא צריכים לבחור,הבחירה תוציא אותנו מהאיזון, מה דעתך..?

עז

New member
אתה יכול לבחור ....

או לא לכחור, אך גם זו בחירה ... למעשה אתה תמיד בוחר, אך רוב האנשים, רוב הזמן לא מודעים לכך, וחושבים שאחרים החליטו במקומם.... הבחירה זה דבר שמתקיים כל רגע ורגע, אין כזה דבר "לא לבחור", אתה בוחר איך ואיפה אתה חי, אתה בוחר את האמונות שלך, אתה בוחר את העשיות שלך, אתה בוחר את המחשבות שלך, אתה בוחר מי פוגע בך, רק דבר אחד אתה לא יכול לבחור, איפה ומתי אתה תמות, אך בהחלט אתה יכול לבחור איך למות .... לא יודע איפה קראת שבחירה מוציאה מאיזון, אשמח שתשלח לי קישור על מנת לקרוא, אחד ההגדרות של איזון זה, "לחיות בדרך הנכונה" (susila budhi dharma) לחיות בדרך הנכונה זה לקחת את ההחלטות (בחירות) הנכונות עבורך באותו רגע ומקום. מקווה שעזרתי. עז - מטפל הוליסטי

בטרפלי

New member
סתם מעניין אותי לדעת

אבל מה תעשה אם כל המאות שפתהום ככה תגרום להם להיות מחוסרי עבודה? זה כמו לקחת מכל העשירים כסף בשביל לתת למי שאין להפוך צמחוני מטעם כזה כמו שאתה אומר מוסרי למה לתת למישהו אחר להרוג חיה בשבילך? כי זאת העבודה שלו מה לעשות? אם אתה מרגיש חרא או שאתה מרגיש כל כך שייך למשפחה ואתה חייב לעבוד כתור עורף רשאי תרנגולות אז זאת העבודה שלך לפרנס תחשוב אם כל העולם היה צמחוני תוך יום כמה משפחות עלולות להרס מזה.... רק תחשוב שאתה מסיט לצמחונות וגורם לפירוק משפחות שלמות מי שצמחוני צריך להיות או בגלל עקרונות או בגלל האמונה שלו לגבי אותו חלק זה של צמחונות ולא בגללשככה אומרים או שככה זה הטבע וכו..... ככה אני חושב שאתה לא צריך לעשות אתר חדש לגבי זה מסיבה שיש אלפי אתרים כבר בנושא אתה לא צריך להמליץ לגבי זה כל כך אלה להגיד שעלה עוד אתר כזה וכזה לאינטנט..... מבין אותי?

צ ל

New member
צימחונות

א. אם כל בני האדם יתחילו לאכול מיד צמחים, מה יקרה לאותם חיות שחיות מאותם צמחים, התחרות כבר עכשיו כל כך קשה, בגלל שטחי ההתיישבות של האדם. מה יקרה אם בנוסף לאותם שטחים, נתחיל לתחום שטחי חקלאות. הרבה חיות יכחדו אז , ה ב ט ח ה. ב. אתה אומר לי שאתה אוכל צמחים היום רק מכוון שאין להם פה לצרוח שאתה נוגס בהם, או מכוון שאין להם הבאת פנים מעוררת רחמים שתזיז אצלך איזה שהוא עצב של אמפטיה. יופי של סיבה. צל

עז

New member
שאלות מעניינות

את הבוודאי יכול לענות עליהם בעצמך ... א) מה יקרה אם כל האנושות תהפוך לצמחוניים? לא יודע, אבל בטוח זה יהיה סימן שאנו חיים בעולם יותר טוב, בלי רצח, בלי חמדנות ובלי כסף (בין היתר) ב) אתה יודע מה ההבדל בין לגו לשדיים של אישה? ג) מעניין שסטטיסטית, רוב האנשים התומכים בשימור על משאבי כדור הארץ הם צמחוניים ו/או שמאלניים.

בטרפלי

New member
תשובות נחמדות

אבל יש בהם גם הרבה דברים אחרים זה כמו להגיד כתשובה לא´ שלא יהיו מלחמות איך יהיה אפשר להאכיל את כל בני האדם? א´ צריך במקום לעבור לצמחונות להאכיל את כל הרעבים זה דבר ראשון אחרי זה תמשיך לדבר ב´ צריך להכשיר אנשים שישלטו בארץ שיכשירו את הארץ לגידול עצמי של מזון צמחוני מזין מאוד! ואז אחרי זה שכל ארץ תכלכל את עצמה לבדה וכל אדם ישלם למדינה ולא לחברה עולמית זה כבר משהו שכל מדינה ארץ וכו....יגדלו את מזונם (כמו סין שיש בה הרבה מאוד מקום לכל סין) במקום לעשות בעיות אבל איך ארץ כמו מצריים יכולה לעשות את זה? לשרוד רק על היהור? תחשוב זה מאוד מאוד קשה לעשות מנשהו כיום גם ככה בטוח חושבים לכיוון אבל לא מצאו מוצא לגבי זה עדיין כנראה

עז

New member
לא למלחמות, כן לשלום

א) קודם נדאג ונגרום לכך שלא יהיו מלחמות ... אחר כך אני אתן את התשובה לאוכל. את/ה ברצינות חושב.ת שמלחמות זה משהו "טוב"? ב) אני אנארכיסט, אני לא רוצה שישלטו ... ג) בעולם בין מלחמות אין גבולות, ההפרדה שאת/ה עושה היום בין סין למצרים היא רק פיציה שאנו חיים בה כעת. תחשוב/תחשבי איזה מצב עדיף ....

בטרפלי

New member
למה לא לתחנן קודם?

למה להיות חסר עונים שהמצב יגיע? בלי תכנון לא תעשה כלום למרות שיותר קשה לתחנן ויש אימרה שאומרת דבר דבר פרה פרה ולא כולן יחד זה לא אומר שזה אפשרי תמיד

עז

New member
עדיפים כאבי השלום על יסורי המלחמה

כי אין על מה, לא כרגע ... כעת העבודה שה לשנות את המודעות של האנושות על מנת להפוך דברים לאפשריים. בכל זווית שאני מסתכל על זה, העולם הרבה יותר "טוב" ובריא כאשר לא הורסים אותו. כאשר אין רצח ומלחמות, כשיש שיוויון ... מה אפשר לעשות? זו השפקתי, השקפתך (לפימה שמשתמע מדבירך) זה שעדיף מלחמה על שלום .... בנקודה הזו לא נראה לי שנסכים בעתיד הקרוב

צ ל

New member
עז צימחונית

אני מבין שכולם אצלך נשים!!, מעניין מה היו אומרים על זה האנליטים מממ... אופס סליחה מֵמֵמֶ....
בהתחלה רציתי להגיב על דבריך אך אז נזכרתי שאתה שייך אל: רוב האנשים התומכים בשימור על משאבי כדור הארץ שהם צמחוניים ו/או שמאלניים. רק ששכחת להוסיף שהם גם פאנטים. אז אני מאחל לך כל טוב וסלט טעים. צל

עז

New member
אני מעדיף נשים, מה איתך?

תודה על איחולי הסלט הטעים, לא חשבתי על זה אך אוסיף אותה לארוחה הבאה שלי, אני אוכל סלט פעם בשבוע-שבועיים, האם אני צריך להגדיל את התדירות? פנאתים לא מוכנים לנהל דו שיח, ונדמה לי שזה מה שאתה עושה ... אני מוכן לדיון "תרבותי" ואתה מוזמן להצטרף (או לא, ... הבחירה שלך)

עז

New member
מעניין אותי

אם את רצינית או צוחקת .... לפי זה אני אענה לך. דבר אחד אני צריך להגיד כעת, האתר הוא לא על צמחונות, לא יודע איך הגעת למסקנה הזו.

בטרפלי

New member
אז לענות?

אחד אני זכר נער בן 16 שאל את טליה היא מכירה אותי טוב מספיק אני נער שתיים אני כתבתי את ז הברצינות? אני לא יודע תענה איך שבה לך שלוש בכלל לא נכנסתי לאתר רק ראיתי את התגובות קצת בריפרוף ומה שכתבת על האתר שלך וזהו לא יודע על מה הוא בכלל

עז

New member
אז לענות? עז עונה ...

1) איזה טליה? 2) איך אני אמור לנחש שאתה זכר?, בפורום עם "שם של בת" לא יכולתי לנחש, אם פגעתי אני מתנצל. 3) אני לא יכול על שאלה שאני לא מבין אותה, אז אני לא יכול לענות "איך שבא לי" 4) אם לא נכנסת לאתר ....איך אתה יכול להעביר ביקורת? (ולא משנה אם היא בונה או לא)

בטרפלי

New member
אז ככה:

1 מנהלת הפורום שלנו שמה טליה דרך אגב בטח אתה מבין את זה עכשיו 2 בטרפליי ככה השם כתוב זה פרפר איך אתה משייך את זה לנקבה? לא הבנתי בכלל אז אני עדין ושביר כמו פרפר במיוחד בזמן הזה אני מריגש מתאים להיות פרפר ושנית זה שם של ספר שמאוד אהבתי שהשם זה בטרפליי הספר הראשון של הסידרה 3. מצטער שאני מסובך כל כך בעצמי שלא מבינים אותי אבל זה כבר מודע אצלי אז מצטער ותנסה להבין את השאלה אחרת 4. אני יכול להעביר ביקורת על כל מה שבה לי בעצם למרות שזאת תיהי ביקורת מגעילה בטח במכורה אבל זאת ביקורת וסך הכל אמרתי לך למה לבנות "עוד" אתר שיש כבר על הרשת?? למה להוסיף עוד אתר שכבר קיים?

עז

New member
תשובות ושאלות

1) עכשיו אני במין שמנהלת הפורום שמה טליה, אך אני לא מכיר אותה בכלל ולא חשבתי לשאול את מנהלת הפורום אם בטרפליי זה זכר או נקבה. 2) בטרפליי זה שם נפלא, ומכבד את בחירתך, אתה לא צריך להתבייש בו, אגב לא קראתי את הספר, אבל אם אתה ממליץ, ואתה מוכן, תן לי בבקשה את שם הסופר. 3) לא אמרתי ש"אתה מסובך", אמרתי שלא הבנתי את השאלה,ועד שלא אבין אותה אין לי אפשרות לענות ... אם אתה לא רוצה תשובות, זה בסדר מצידי, ואם אתה כן רוצה תשובות, אז תענה לשאלה שלי על מנת שאוכל להתייחס. 4) אתה יכול להעביר ביקורת על כל מה שבא לך .... ? .... לא בהשקפת העולם שלי, אולי בשלך כן, .... עד כמה שידוע לי, אין עוד אתר עם החומר שיש באתר שלי בעברית, וחוץ מזה גם אם היה זכותי להקים "עוד אחד" על מנת להציג את ההשקפה שלי, את לא מסכים? 5) ממליץ לך לבדוק על מה אתה מדבר, לפני שאתה מדבר. תכנס לאתר ותן את דעתך, או אל תכנס ... זו בחירה שלך ... אך אתה לא יכול להגיד "עוד אתר" אם אין לך מושג על איזה אתר מדובר.

להתפרנס באמצעות

ציד / הובלה / הריגה / כליאה של בעלי-חיים אחרים, זאת בחירה. כל זמן שרוב בני-האדם ימשיכו לרצות לאכול חיות אחרות, מבלי להרגן בעצמם על מנת לאכול אותם, יהיו מי שיתנדבו לעשות זאת עבורם - ובדרך זאת להתפרנס. ברגע שבני-האדם יפסיקו לרצות לאכול חיות אחרות, או יהרגו אותן בעצמם, אז לא יהיה צורך בכך שמישהו יעשה את זה עבורם. אני לא צריך להמשיך להכריח את עצמי לאכול חיות אחרות, רק בשביל שאלה שקודם התנדבו לעזור לי בכך (כדי להתפרנס) יוכלו להמשיך לעזור לי בכך. זה מגוחך, אתה לא חושב?
חוץ מזה, סתם לצורך הפרוטוקול, אני צמחוני - בגלל שאני לא אוהב לשתף פעולה עם תעשיית הרצח והאחסון של חיות אחרות, תוך התייחסות אליהן כאילו הם חפצים בעודן בחיים. החיות לא נועדו לכך שיוכלו אותן, מבחינתי. אם אתה חושב אחרת, אני מבין שאני צריך להסתכל מאחורי הגב, למקרה שתהיה רעב מאוד יום אחד, נכון?...

למעלה