הזיות של עילגות

lightflake

New member
תודה, שותק בכיף, אי אפשר להגיב להודעה ללא תוכן

דרך האפליקציה כי לא ניתן לתפתוח אותה וגם משום מה האייקונים לא פועלים אז אנא מכם דמיינו את האייקון ולא את המלל... |לא| אמור להופיע בתור אגודל כלפי מטה :-\

s i s u

New member
לחזור? עדיין לא הלכתי לשום מקום

אכתוב פה עד שלא יהיה לי כיף יותר. אני באמת לא לוקחת את כל זה ברצינות.
בשבילי זה טיים פילר, במיוחד כשיש לי מחלה ואני תקועה בבית
גם ככה בחוץ אובך נוראי שמקשה על הנשימה.
אם יש משהו שצריך להדאיג זה שינויי האקלים ולמזלנו יש כאלה שדואגים לזה (?)
&nbsp
לגבי המילים, מבחינתי אם היינו פותחים פוסטים בג'יבריש זה היה בדיוק אותו דבר
ולא שונה מהותית מהפוסטים נפוחי החשיבות שלנו.
לייטפלייק סיכם יפה- לא המילים חשובות אלא המודעות אליהן הן מצביעות.
האם אתה שם לב לזה?
&nbsp
ובוקר טוב, איש המרתון

אני מסכים עם דבר אחד בלבד

שאין ישות פנימית.
כל שאר דברייך מבוססים על היעדר מושגיות שיכולה לטפל בהכרה הזו.
ובמילים אחרות- את מנסה לבטא את האין אני במונחי היש אני.
ואני, לעומת זאת לא מנסה לעשות כזה דבר בכלל.
אני רק מדבר על מערכות של קטגוריות ועל כך שלא ניתן לערבב ביניהן.
קטגוריות ה"יש אני" לא יכולות לבטא את קטגוריות ה"אין אני".
מצידי שדיכוטומיה קטגוריאלית זו תתקיים לעד אבל שום דבר לא יכוח לגרום לי לעסוק בשטות הזו שכולכם עוסקים בה שהיא לערבב בין שתי מערכות שאין ביניהן שום קשר ולא יכול להיות ביניהן שום קשר.
בגלל זה את יכולה לדבר על כמה שהפסקת לחפש אבל אני מבין שאת רק משכפלת איזשהו רעיון שבאופנה היום והרבה קוראים לו נון דואליות (שזה שם מאד לא הולם כי בעצם שלילת הדואליות יש דואליות).
בעצם הפכת את האי חיפוש לסוג של חיפוש וזה גם כן מאד מונחה. זה אותו החיפוש אחר הארה שלובש צורה של פאסיביות מדומה. את בוודאי מחכה שההארה תגיע עכשיו וכשהיא לא תגיע את פשוט תעברי לגימיק אחר.
אני אומר לך- את לא תגיעי להארה. הארה היא בסך הכל סוג של מכת ברק שלא את שולטת או מכוונת אותה ואין לך סיכוי לייצר אותה.
המואר הוא בסך הכל איזשהו יצור שהאינטליגנציה הגולמית שלו גבוהה בהרבה מהחשיבה האקטיבית שלו.
אבל השיטה שלך שהיא התחכמות לחשיבה האקטיבית במליון צורות לא מקדמת, אפילו בקצת, את הטיית המאזניים לטובת האינטליגנציה הגולמית.
את, כמוני, וכמו ינוקא וכמו כל המעופפים בפורום הזה וכמו כמעט כל האנשים על הפלנטה, יצור שהחשיבה האקטיבית שלו חזקה יותר מהאינטליגנציה הגולמית שלו.
כשאני אומר "חזקה" אני מתכוון שהיא זו שמקבלת את כל ההחלטות והיא זו שמבינה את כל הדברים בדרך ההתניה שלה.
אז אני תומך לגמרי באי חיפוש אבל אני חושב שהאי חיפוש שלך הוא מצב זמני של חיפוש ושבקרוב תשתעממי ותמשיכי במה שנקרא חיפוש כלומר בניסיון עקר לבטא את הרוח כחומר, את האחד כשניות ואת הסדר כאי סדר.
את הסדר את מבטאת כאי סדר במונחי החיפוש הזה אחר הפשטות... בכך שאת מבטאת את הדברים כאילו הם פשוטים במהות שלהם... אבל בחיים שלך הם לא פשוטים. את פשוט מבטאת משהו שאינו מאורגן, שאין לו סדר וכך אין סדר לתוכן. הצורה משקפת את התוכן. הצורה הלא מסודרת היא האינדיקציה להיעדר תוכן פשוט.
הדבר השני הוא כשאת מבטאת את האחד כשניות. כשאת מדברת על האחד שבו אין שפה והכרה את מדברת מדמיונותייך. הרי יש שפה באחד והיא שפה אחת. והכרה שתפסה את האחד דוברת את בשפה האחת הזו. מה שאת סבורב שהוא האחד הוא לא האחד אלא הוא הניגוד בינך לבין הרוח לכשלעצמה.
כאשר תופסים את האחד אין ניגוד בינך לבין הרוח.
אני מוכרח לומר שבדרך כלל אנשים לא תופסים אפילו שמץ מהרוח לכשלעצמה ולכן גם הטעות הזו היא הישג רוחני יוצא דופן שאני לא מבטל את ערכו. אך בכל זאת טעות היא טעות.
העניין השלישי הוא לבטא את הרוח כחומר- זה מאטריאליזם רדוקטיבי פשוט שנפוץ מאד היום בגלל הנחת יסוד מלאת תקווה של חוקרי מוח, מדעני מחשבים וכו' שאפשר חהיה לייצר את כל המימדים של התודעה מהנדסת איזשהו מיתקן טכנולוגי. אני לא טוען שאי אפשר אבל השפה שבה המתקן הזה ישתמש תהיה זהה לשפה שלנו מהבחינה שהיא תשתמש בקטגוריות דואליסטיות. אאו במילים אחרות- התודעה המלאכותית לא תפתור את בעיית השניות אלא רק תשחק בה תפקיד הדואליות המגולמת במכונה ולא ניתן יהיה לפתור את הדואליות הזו על ידי רפליקה, אפילו מושלמת, של התודעה.

זה פשוט

New member
פשטות זה בהחלט כמה שפחות מילים.

אנחנו כבר מכירים את כל הז'רגון, קראנו את כל הספרים, עברנו כבר כמה דברים
אנחנו לא מחפשים מתחילים.
יש לך נטייה לכתוב מסות ארוכות ושלא כמו ינוקא, זה פחות מתאים לי אז נוותר.
לא נורא :)
&nbsp

מצטער

אבל את לא מעניינת אותי מספיק כדי שאוותר על כתיבת "מגילות" ואת בהחלט מוזמנת למצוא לך מישהו אחר לדבר איתו.
אל תקחי את זה קשה.
ביי ביי.

s i s u

New member
תגובתו הביכה אותי מעט כי כתבתי קודם שנוותר.

רק שאני חייכתי והוא נעלב. "את לא מעניינת אותי", "אל תיעלבי".
הא?

לא הבנתי מאיפה זה בא עד שנזכרתי בקרוב משפחה קרוב שלנו, האגו..:)
יש כאן לפעמים תחושה של גן ילדים קצת.
הייתי מצפה מפורום מדיטציה ליותר מודעות אבל כנאמר - dont expect - accept!

&nbsp
שנים שבפורום כותבים אותם 6-8 ניקים. לפורום יש 8322 עוקבים. מבחינה יחסית זה מוזר.
סתם אבחנה. הכל טוב.

lightflake

New member
ועוד אגו זכר אלפא...

תרגישי טוב שולח לך אנרגיות חיוביות ואני נראה לי עף מפה, מצטער אבל ממש לא הצלחתי להתחבר לרישיקש, מפוצץ בישראלים צעירים שעושים שמייח...

יקירתי

אני מבין שלא צלחת את הטקסט.
זה נקרא, בלשון העם, להיות סתומה.
אבל אם בא לך לשווק את זה בתור זה שאת ראית כבר הכל ועשית כבר הכל וקראת הכל והיום את הגעת אל הפשטות ולא קוראת יותר מגילות- אז זה סבבה מבחינתי. את לא סתומה- את פשוטה! חחחחחחחחחחחחח
עכשיו ספרי לי שוב על האגו שלי.

בדיוק- החיפוש שלך מוציא אותך מדעתך

את מחפשת "להיות פשוטה", להיות מישהי אחרת ממה שאת.
וזה בדיוק מה שהופך אותך למסובכת ולמי שלא יכולה להתמודד עם מורכבות.
אדם פשוט הוא לאו דווקא זה שלא קורא טקסטים מורכבים.
אדם פשוט, פשטות שהיא ביטוי של אינטליגנציה- קורא ומבין את האחדות שבהם.
אי אפשר לפתח פשטות ועוד על ידי הימנעות ממורכבות.
יקירתי- אין לך ולפשטות שום דבר במשותף.
ואת גם לא מתקדמת בכלל בכיוון של הוויה פשוטה.
אלא רק שוללת את מה שמורכב לך.
זה לא פשטות. אין לך מושג קל שבקלים מהי פשטות.

ינוקא1

New member
פשטות זה להביע

את המסר בכמה שפחות מילים.
&nbsp
אך עדיין להביע את המסר.
המילים אינן מיותרות , רק שצריך להשתמש בהן ביעילות .
מילים מיותרות , מזיקות.

למעלה