הזחה - שאלה טכנית

הזחה - שאלה טכנית

אני יודעת שיש כאן כמה מומחי וורד, לכן אני שואלת: איך מסמנים לוורד לתת הזחה בכל תחילת פסקה, אבל לא בפסקה הראשונה של כל קטע חדש, כפי שמקובל בספרים?
 

Sergeiy

New member
קצת מורכב

השיטה המומלצת היא לעבוד עם סגנונות. את צריכה לפעול בעיצוב-->סגנונות ועיצוב (והממשק די שונה בין גירסאות שונות של וורד). ההנחה היא שלכל כותרת את תתני את אחד מסגנונות הכותרת. בעיצוב סגנונות הכותרת את צריכה להגדיר את הסגנון שבא אחריהם לא כ"רגיל" או normal, כמו שזה בברירת מחדל, אלא כאיזשהו סגנון אחר, שיהיה בדיוק כמו הסגנון הרגיל, רק בלי הזחה (ההנחה היא שאת הסגנון הרגיל את מעצבת עם הזחה. מומלץ מאוד, בלשון ההמעטה, לעצב את הסגנון הרגיל לפי איך שאת רוצה שהוא ייראה בטקסט, ולא סתם לשנות את העיצוב של הטקסט במסמך. אחרת העבודה עם וורד הופכת לגיהנום של ממש). מומלץ ליצור סגנון חדש לצורך העניין. את הסגנון החדש הזה תגדירי כך שהפיסקה שאחריו תהיה בסגנון רגיל. כך יווצר האפקט הרצוי באופן אוטומטי תוך כדי הקלדה.
 

Sergeiy

New member
לאט לאט

השיטה המועדפת עליי - להגדיר את הסגנונות כאמור, ולהציב צירוף מקשים נוח לכל סגנון רלוונטי, ואז פסקה פסקה במקלדת (אפשר גם להגדיר כך שלחיצה על קונטרול-פייג'-דאון\אפ תעביר אותך לכותרת הבאה, מה שמאוד שימושי במקרה כזה).
 

Sergeiy

New member
לגבי פסקה הבאה - בדיוק לזה הכוונה

לגבי קיצורי דרך - יש אופציה מתאימה בתפריט עיצוב\format מצד שמאל (או ימין בעברית) למטה באותה תיבה. כל זה נכון לגבי גרסאות חדשות של וורד. בגירסאות קודמות הממשק היה די שונה, אבל האופציות היו אותן אופציות גם שם.
 
מה זה למשל צירוף מקשים נוח?

אני משתמש באלט+האות הראשונה של שם הפונט+ 12,3,4, ארבע רמות כותרת, 5,6 גוף טקסט מוזח ולא מוזח, 7 מובאה 8 והערת שוליים. יש לך רעיון יותר טוב?
 

Sergeiy

New member
נוח ביותר

אני רגיל לאלט-0 בשביל חזרה לסגנון רגיל, אלט-< ואלט-> להזחה ימינה ושמאלה, ואלט-` בשביל כל מיני מאקרו ופונקציות שדורשות מקש נוח בעבודה על מסמך מסוים, אבל לאו דווקא על אחר (אז אני משנה את ההגדרות כשיש בכך צורך). לפסקאות ציטוט אני מעצב סגנון מיוחד, ונותן לו אלט-Q אם זה ממש מועיל. להערות שוליים וסיום ולשלושת סגנונות הכותרת הראשונים יש לוורד צירופי ברירת מחדל (אלט-קונטרול-F/D/1/2/3, ואחרי שעברתי למחשב חדש לפני שנה וקצת, במקום להתקין לעצמי ישר את כל הקיצורים הנוחים שלי, התחלתי להתרגל לאלה שכבר יש. האמת היא שמאז עוד לא שחזרתי את הישנים שלי (אבל בתקופה הזו גם כמטע לא עבדתי בתרגום ועריכה, כך שהם לא באמת חסרו לי).
 

Y. Welis

New member
הישנים נשמרו ב-normal.dot שבישן

למקרה שתצטרך (כמו גם קיצורי דרך, מקרו-ים וסרגלי כלים שנוצרו).
 
למעלה