הזזת צינור ביוב

Mapno

New member
הזזת צינור ביוב

שלום לכם, אני גר בקומה ראשונה על עמודים מתוך 3 והייתי מעוניין להזיז את צינור הביוב של השירותים שעובר לי באמצע האמבטיה (יורד מהתקרה בקו ישר לריצפה). ההזזה היא של כ-2 מטרים כדי שהצינור במקום לרדת בעמוד במרכז האמבטיה ירד צמוד לקיר מרפסת שירות (מחוץ לאמבטיה) וירד בשיפוע מתחת לבלטות (יתכן שתהיה בליטה של עד 5 ס"מ מהריצפה שתחופה בקרמיקה) עד לקיר החיצוני שם הוא יתחבר מחדש לצינור המקורי. רציתי לשאול את דעתכם לעניין ועד כמה מסובך הביצוע וכמו כן על מה צריך לחשוב ולהתחשב מראש? מצורף שרטוט של הצינור לפני ואחרי (בערך), אשמח לשמוע את דעתכם.

מאגר

New member
נישאלת השאלה איזה צינור ביוב זה ובן

כמה הוא אם זה צינור ביוב ממתכת לא הייתי נוגע בוזמתקון בדוק לצרות צרורות וזה חייב אישוא השכנים לא בטוח שתקבלי בגלל הסכנה של זה.

Mapno

New member
לדעתי הוא פלסטיק

והרבה שנים לא הוחלף (מחר אני אבדוק ממה עשוי הצינור המקורי) האם בכל מקרה צירך אישור שכנים? הרי השינוי ברובו המוחלט נעשה בתוך הבית שלי...וממילא גם אם תהיה נזילה היא תהיה בתוך הבית שלי ומכאן שאני אתקן אותה במהירות..... מה הבעיה עם צינור מתכת? האם הבעיה בחיתוך? בזוית? אגב, הצינור שעובר מתחת לרצפה (בתקרת הלובי) הוא פלסטי ומתחבר לצינור אנכי מחומר אחר (אבן??)

אלבה

New member
לא חושב שאתה צריך אישור מהשכנים

אבל קח בחשבון שאתה מוסיף לצינור עוד 2 זוויות- לא יודע אם זה כ"כ טוב

לא רצוי להזיז צינור ביוב כללי

ניתן לנסות לשלב אותו בחדר האמבטיה. יש לי תמונה של משהו דומה שעשיתי אבל, אני לא יודעת איך להקטין את הקובץ על מנת להכניסו להודעה.

R o n D

New member
אני חושב שצריך אישור מהשכנים

כי אם יהיו סתימות, הן יהיו עליהם. מעבר לזה, ממילא צריך לבקש מהם לא להשתמש בשירותים בזמן החיבור לצינור החדש ומן הסתם הם ירצו לדעת למה. אינסטלטור טוב אמור לבצע את העבודה ללא קושי מיוחד. חיבורים אנכיים של ביוב הם פשוטים למדי. בחיבורים אופקיים יש בעיות של נזילות וצרות אחרות. תוודא על כן שהחיבור בין ישן לחדש יעשה על קטע צינור אנכי.

fireman

New member
זה לא כדאי בכלל

לבצע את שתי הזוויות הללו, זה מתכון לסתימות בגלל שהוא יאט את זרימת המים למטה.... כאשר מדובר במים אין בעיה אבל כאשר מדובר בשפכים של אסלה העניין מסתבך.... אישור של השכנים הוא צריך בכל מקרה מאחר ואין מדובר בצינור פרטי שלו, מה גם שהוא יצטרך לבקש מהשכנים שלא להזרים מים בצינור, אחרת הכל ירד אצלו בבית במהלך העבודה.

אלי ו.

New member
איך תחבר את האסלה לצינור החדש?

אם הבנתי נכון, כרגע הצינור עובר ממש ליד האסלה, אתה מבין שאם הצינור עובר במרפסת עליך להעביר קו לרוחב השירותים אל מרפסת השירות? לא ברור מהשרטוט עד כמה זה אפשרי/מפריע. קיימת אפשרות תאורטית להוציא את הצינור החוצה כבר בגובה התקרה. זה יגרום לכך שלא תוסיף זוויות לצינור הביוב. מצד שני זה יפגע קצת בחזות הבנין, והחיבור של האסלה יעבור לאורך מרפסת השירות.

Mapno

New member
הבנת נכון

יהיה עוד צינור קצר (בערך 40 ס"מ) שיחבר את האסלה לצינור הראשי (גם עכשיו יש צנור קצרצר שמחבר) להעביר חיצונית זה בעייתי יותר כי כל המרפסת שירות היא בעצם חלון כך שיהיה צורך בעוד זוויות. בכל אופן היום בדקתי והצינור הוא פלסטיק אבל יחד איתו צמודים אליו עוברים עוד 3 צינורות מתכת שככל הנראה מזרימים מים למעלה לדירות והבנתי שאותם יותר בעייתי להזיז.. אגב, כששאלתי לגבי השכנים הכוונה לא מבחינה טכנית אלא חוקית. תודה על עזרתכם עד כה

למעלה