הזוגיות של האדם

magy

New member
היהודים....גם בארץ וגם בתימן

לא מתייחסים לגרשום...לא שמעו עליו...... זה לא תופס אצלם הגיעו המון תימנים ארצה עם מספר נשים ...וילדים......... מה תעשו לו????????? היתה כתבה על אחד כזה..... נדמה לי שגם המורמונים, או איימש....או.......ברח לי השם..... כתות נוצריות מסויימות.....ממשיכות את מסורת נישואין מרובי נשים....

אכן המורמונים נושאים יותר מאשה

אחת, אבל זה לא חוקי. גם "הכושים העבריים" בדימונה נושאים יותר מאשה אחת. נדמה לי שמשרד הפנים לא מתייחס לתופעה בשום צורה שהיא.

פפו

New member
אם אינני טועה אזי

באחד ממחוזותיה הנידחים של סין יש לאישה אחת מספר גברים ואבי ילדיה אפילו לא מתגורר בקרבת מקום. האשה מכלכלת את משפחתה הכוללת ילדיה אימה ואחיה הגבר מבחינתו בטלן לא קטן

daggobert2

New member
בטרם תעברי לסין תשקלי עסקה רעה

אגדות הם תמיד בחסקת אגדות אני חיתי בסין 6 שנים והאמיני לי חיה של אישה בסין הם השפלה אחד גדולה עוד מילדותה היא לומדת שהאישה נועדה לשרת את הגבר הן מינית והן שירות בבית אין לה כל השפעה בתרבות הסינית והיא רשאית רק לענות לגבר אחרי שהיא נשאלה וכל משפחה לא שמחים שנולדת בת אפילו בבית לאישה יש השפעה רק על ביתה לא גן של שושנים רק נשים זקנות נחשבות לחכמות ילדות דעתן לא ניספר אז לפני שתיסעי לסין קיבלת קצת אינפורמציה על סין הכותב הוא דוד

מסע אל תום האלף - עד היום.......|ספ

חרם רבננו גרשום. בררתי די לעומק הדברים ואלו הנתונים וזה מעניין. 1. חרם דרבננו גרשום - עד היום אסור לשאת אישה שניה. 2. החוק נקבע (בערך מאה ה-12) בתחילה רק בקהילות אשכנז. 3. החוק התפשט בהדרגה במהלך השנים אל עדות ספרד. 4. אצל התימנים החוק הוחל מאז עלייתם לארץ (מכח החוק הישראלי האוסר ביגמיה. 5. ישנם מקרים חריגים לשאת אישה שניה. 6. אצל קהילות אשכנז היתר רק עם אישור של 100 רבנים. 7. אצל קהילות ספרד היתר עם אישור של 2 רבנים. 8. מוסלמים על פי החוק הפלילי בארץ אסור לשאת אישה שניה אם כי הדין האיסלמי מאפשר להם לשאת עד 4 נשים. א.ב יהשע - כתב ספר נפלא מסע אל תום האלף - שם מתוארת התקופה. סוחר ספרדי הנשוי לשתי נשים במהלך עסקיו מגיע לאירופה ששם מותרת לו אישה אחת.............

magy

New member
עבודה יפה ורד.......

טעימה כמו ורד הגליל.....(השוקולד) כל הכבוד...על ההשקעה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם אני הכנתי מעט שעורי בית

רבנו גרשום מאור הגולה חי בין המאה העשירית לאחת עשרה לספירה. הטיל את החרם שלו בעקבות נסיונו המר עם אשתו שהיתה ...... לא קטנה. החרם לא התקבל מעולם על התימנים, התקבל רק על חלק קטן מעדות ספרד שניסו להשתכנז. בארץ הביגמיה אסורה על פי החוק הפלילי, מורשת של החוק הבריטי שנטל את הסעיף הזה מחוקי הכנסיה האנגליקנית. הנצרות כזכור בניגוד ליהדות ולאיסלם היא דת מונוגמית. יישום החוק בארץ הנו אבסורדי לחלוטין, מותר לך לחיות עם כמה נשים שאתה רוצה, לרשום אותן כידועות בציבור ולזכותן אגב כך בכל הזכויות החוקיות המגיעות לאשה על פי חוק (עד כאן הכל בסדר גמור). אבל, אם חלילה תלך ותישא אחת מהן כדת משה וישראל/ישמעל/יהושוע (מחק את המיותר) תכנס מייד לכלא כעבריין פלילי וזאת בנוסף לעונש הקלסי על ביגמייה שהוא כידוע שתי שוויגערס.

סליאמן , גם הנצרות.............

גם הנצרות מתירה אישה אחת כדין ואפילו אצל הקתולים באופן עמוק יותר מאשר אצלנו. אבל וגם עם כל משאם של החיים כאשר יש אישה חוקית (אחת!!!) יכולות להיות נשים ידועות בצבור נוספות עם זכויות "קניין". למעשה החוק התקבל לפני כ- 1000 שנה בארצות אשכנז שהנצרות היתה הדת שלהם והקהילה היהודית השתלבה בנורמות של הסביבה. לעומת קהילות ספרד שחיו בסביבה מוסלמית שהדין איפשר להם עד 4 נשים. ואולי באמת העונש הכי כבד בנשיאת שתי נשים.......אלו שתי השוויגערס.........

B T1

New member
זה הזמן לספר על ההוא....

שהתאלמן לאחר 30 שנות נישואין. כאשר נגמרה שנת האבל מיהר להתחתן עם האחות המבוגרת, מכוערת של אישתו. ששאלו אותו למה, השיב: אתם יודעים כמה קשה לאחר 30 שנה להחליך שוויגער?

magy

New member
יפה סלימאן.......גם אתה עשית עבודה

יפה.. עשר.... גם בחניה של בנדנה....עשית עבודה יפה.....

magy

New member
זה בכלל לא היה קוויקי....

שלוש דקות זה קוויקי? זה המון זמן........

ורד הגליל איך איך../images/Emo110.gif

את כותבת יפה וגם מעניין, אז חוץ מזה שאני אוהבת צ´וקולדים מכל המינים ומכל הסוגים אוהבת את מה שיוצא לך מהראש למקדלדת.

תודה ..תודה.........בדיוק../images/Emo96.gif

איזה טיימינג לקרוא את המילים בדיוקקקקקק בדיוקקקקק נשנשתי שוקולד עם אגוזים, וקפה טעיםםםםםםםם טעיםםםםםםםםםם מעבירה לך גם........ בזהירות הוא חם......... וכמה שוקולדיםםםםםםםם עם אגוזיםםםםםםםם ובלי להכנס פה לעניינים......... להמתיק קצת ת´מילים.

למעלה