הזוגיות של האדם

מצב נתון או גורל

הרבה שנויים חלו במהלך אלפי השנים במבנה המשפחה/שבט וכו´.וגם עניין "זכר ונקבה ברא אותם" שאלה מהותית שאפשר לדון עליה בנושא האלוהות ואו בריאת העולם ממצב של כאוס. בכל מקרה מכוון שהעלת פה מספר רב של נושאים בתוך גרעין עניין הזוגיות - אפשר לקחת כל נושא בנפרד ולדבר עליו ולהעביר דעות. כמו למשל בריאת העולם, אלוהות, דת וחלוניות, התפתחות המשפחה, פרשנויות למקרא, מעברים ומשברים בחיי האדם/זוגיות, (פרידות וגרושין) רוצה לומר שאי אפשר לעשות סלט אחד מהכל. גרעין הנושא היה זוגיות ותא משפחתי - הגבתי בהתאם למציאות היום - כך רואה את הדברים. בעניין בגידות תשוקות מתאים בהחלט לעולם המתירני בו אנו חיים - ועולם הערכים והחיים העכשווים היוצרים איזו תחושה אכול ושתה..........ומעמד האישה שמאוד מאוד השתנה ומעניק איזו לגיטמיות כמו לגבר שמאז ומעולם חשקה נפשו...............

זוגיות

הזוגיות אינה פסה. חשיבות תא משפחתי של גבר ואישה עומד ושריר במיוחד בגלל האיזונים שבין המינים - גידול וחנוך ילדים. השינוי המשמעותי שיוצר את הבלבול בתפיסה שמבטאת איב - זהו מעמד האישה שהשתנה מאוד בשנים האחרונות. והזוגיות היום צריכה להבחן נוכח שינוי זה. האם הגבר יכול לקבל את עצמאותה של האישה מבלי לפגוע בו כאדם. זוגיות נכונה הינה ביכולת להבין ולזרום את השינויים ולא להלחם בהם. |סדגש

פפו

New member
דעתי

בהתייחס לערכים עליהם מושתת התרבות האנושית דעתי שהתא המשפחתי הוא אבן יסוד לזוגיות. הרי מה היא זוגיות,המילה כבדה ותכניה רבים. אך לצורך פשטות הדיון אתמצת את המונח לעשיה פשותפת ומדובר בכל התחומים ללא פשרות שיתוף ברכוש בהחזקה קניה ומכירה שיתוף בהחלטות שיתוף ברגשות אהבה שימחה וצער וכמובן שיתוף בילדים על כל המשתמע מכך החל מעשייתם גידולם על כל התלאות והקשיים הנלווים לכך וכאן הרשו לי לציין את חשיבות התא המשפחתי בהעשרת הילדים הן מדמות האם והן מדמות האב ללא העדפה כל שהיא. לכן אני טוען שלפחות בדפוסי ההתנהגות האנושית נכון לעכשיו יש מקום לזוגיות. באשר למסגרות אחרות כפי שציינת חד הוריות הרי שאני מבחין בשתי קטגוריות: 1. מסגרת חד הורית שנכפת 2.מסגרת חד הורית רצויה/מתוכננת. כאשר המסגרת נכפית הרי שאם מפאת גרושין עדיין ניתן לנסות ולשמר את תרומת שתי הדמויות לילדים. לא קל אך מציאותי אם נכפתה לא עלינו מפאת מות אחד מבני הזוג קטונתי מלהביע דיעה. באשר לקטגוריה השניה אין מה לדבר על זוגיות שהסתיימה באקט מיני קצר או בתרומת זרע אנונימית. אני מעדיף להיות בדיעה שלכל אדם זכות בלעדית על חייו ומעשיו בהם, אך בעניין זה מקוממת אותי העובדה שחד הוריות אילו דורשות מהמדינה הנחות ותנאים מועדפים בשל היותן מה שבחרו להיות. משל יהפוך אדם עצמו לנכה על מנת לקבל הטבות

פפו

מסכימה איתך. וגם עם כל הכאב של משפחה שמתפרקת בעקבות אובדן חלילה או פרידות - הרי שהילדים נולדו או יודעים שהמערכת הינה דו מינית. אני מסכימה אף יותר מכך, שילד צריך דמות אם ודמות אב להזדהות עמן למען בריאותו הנפשית מנטלית - שתוביל אותו לצמיחה בריאה של אישיותו. יש להבחין בין חד הוריות של אם או אב שלמרות שנאלצו/בחרו לנהל תא משפחתי לבד אך מערכת הזוגית המשתנה שלהם מושתת על זכר ונקבה, לבין משפחות שמכורח הסבות השמורות עמן - יצרו את הזן החדש של תא משפחתי. ההסטוריה עדיין בחתוליה על מנת לבחון מה יהיו תוצאות המעמד המשפחתי החדש הזה.

פירט

New member
ואגב,רבנו גרשום........./images/Emo48.gif

אני בטוח שאחת מנשותיו (או זו היחידה) היתה שתלטנית מאין כמוה והיא היא שגרמה לו לפסוק את אשר פסק ומאז אנו,הגברים בבעיה....... כי בסופו של דבר,בבסיס,הגבר שש לו להרביע כל נקבה באזור וביחוד את זו ששולחת לו רמזים (יענו:דורשת) ומכיון שכך הוא,הסתבך הלז עם זוגתו האחת ויחידה והתא המשפחתי מזדעזע או מתפרק לחתיכות. בטבע (שאנו חלק בלתי נפרד ממנו)הזכר אכן מרביע הזכר את "הרמונו",הנקבה דואגת לצאצאים ולא באה בטענות....... מצד שני:אם פולש לו זכר אחר לטריטוריה-המאבק הוא לחיים ולמות. ישנם כמובן מיני חיות החיות בזוגיות עד סוף חייהן אבל בלי מסמכים,רבנים או עורכי דין,מרצונן הטוב .......

magy

New member
הוי גרשום, לו ידעת........

לא סתם קבע גרשום את האיסור לשאת מספר נשים. הוא היה לא רק פילוסוף ואיש דת, הוא היה גם רופא ...... וקרא את הכתבה הבאה.....כבר אז......

פירט

New member
ועכשיו ברצינות. ../images/Emo48.gif

יש לי חבר עם כלי לא רגיל: כשנעמד לו-הוא מחויר פלאים! והדופק-120%. ויאגרה בשבילו זה דום לב..............

רבנו גרשום.........מאור הגולה......

ואכן - רבנו גרשום מאור הגולה...........היה איש של אישה אחת על פיו הותקנו התקנות של מותר לשאת אישה אחת בלבד........מה לעשותתתתתתתת!!!!

magy

New member
הי ורד, שלום אחד ../images/Emo3.gif

בגלל שלא אמרתי לך בזמן שלום אחד...... קחי שדה של כלניות.......

פפו

New member
פשוט מאוד רבנו גרשום ערך מחקר

סטטיסטי וגילה כי: אורך חיים של נשוי לשתים קצר ב30% מאוך חייו של הנשוי לאחת. ועוד הסתבר שכל אישה נוספת מפחיתה 5% היות וחיי רווקות עם החיפוש אחרי העזר כנגדו גם אינו פתרון אידאלי החליט להתפשר על אחת. דרך אגב החרם דרבנו קרשום היה קצוב בזמן ואם אינני טועה פג תוקפו בשנים אילו ולא ידוע לי על כל הארכה שנעשת

magy

New member
קודם הזהרתי את הגברים......

כעת, את הנשים.........זהירות.....בנות....... הסכנה אורבת בכל חור.. וחור........ על החתום אשת הכומר...

magy

New member
מי שקנה את ה"ארנב המשתולל"

בין החודשים מאי לספטמבר השנה, והוא פגום.....להחזיר מיד.... כל מחזירה, מקבלת שני ארנבים חדשים....... וטובים השניים מן האחד.......כך כתוב במקורות.......

רבנו גרשום וזכויות אישה

מה שאני יודעת - שעל פי רבנו גרשום - אי אפשר לתת גט כדין אם האישה אינה רוצה. ואז אסור לגבר לשאת - אישה נוספת. עד היום לדעתי חל חוק זה להוציא מקרים מיוחדים. זה מעניין דווקא - כי משתמע שרבנו גרשום שמר על זכויות האישה בעידן שהיתה נטולת זכויות .

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מה לעשות ? אז ככה....

א. החרם שלו היה תקף בזמנו רק לגבי עדות אשכנז. ב. תוקפו של חרם הוא אלף שנה כך שתוקפו של החרם הנוכחי פג באמצע שנות השבעים או השמונים אם זכרוני אינו מטעני. ג. חוץ מזה אפשר גם לעשות מה שבראש ולא לגלות לגרשום.

למעלה