הזוגיות של האדם

הזוגיות של האדם

בסיסו של התא המשפחתי הוא במערכת יחסים בין גבר לאשה וכמובן מיחסם של השניים לילדיהם.וכיון שמערכת היחסים בין גבר ואשה הם בין זכר ונקבה מכנה כבר השוני בין המיניות את הקושי ביצירת זוגיות ... הזוגיות מושפעת מן התרבות וגם ניזונה ממנה תרבות פטריאכלית .זו תרבות שבה חיים וממנה מושפעים רב בני האדם ויכולת ההישרדות שלה מצביעה בניגוד לתרבויות אחרות שניכחדו... כמו הכנענים...או שנעלמו מן העולם ...כיון שגרמו בבעיה של זהות וזה השפיע ישירות על מבנה החברתי ועל התרבות... ואשמח לספר על התרבות הכנענית בהמשך ... הייתי שמחה אם תביעו את דעתכם האם הזוגיות היא פסה? חלפה מהעולם או שהיא למעשה אולי במשבר?כל כך הרבה מסגרות חדשות בימינו חד הוריות למשל ....

אנירמי

New member
הנושא מעניין... אבל

שלום איב. הבעייה וזה האבל שבנושא. את כותבת כל כך בחוכמה שמי שכותב אחריך מקבל ריגשי נחיתות אין כוונה לפגוע רק תחשבי על זה. לעצם העיניין היום לאדם בודד יש הרבה עזרים ותחליפים והא לא כל כך חש את הבדידות אולי חוץ מהחגים.יש לי עוד מה להוסיף אבל נשאיר לפעם הבאה

זוגיות במשבר

בסכומם של משברים ובעקר לאחר שהם מסתיימים - יש להם חשיבות גדולה מאוד בבניית משהו חדש. העולם משתנה החברה משתנה ועימם דפוסי החיים נורמות והתנהלות. מה ומי שקופא על שמריו דינו להכחד.ובכנות מלאה - למרות החופש והעצמאות וחוסר הבקורת שיש בי על גוונים חדשים של זוגיות - אני תפילה שהדור הבא שלי ישמור על מערכות ארכאיות "זכר ונקבה ברא אותם" (ומי שיגיד לי איך מורידים את ההדגשה מהשם אודה לו מאודדדדדדדד)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תשובה לשאלה טכנית - הורדת ההדגשה

מערכת הפורומים בנויה כך שכל חבר בפורום (ורק הוא) רואה את שמו מודגש וזאת מטעמי נוחיות וקלות במציאת הודעותיו. במידה וגולש רוצה לשמור על אלמוניותו בפני הסמוכים לצג מחשבו כלומר לא לחשוף את עצמו כזהה לניק מסויים קיים בעמוד הפורום כפתור "הסתר שם" (בחלק העליון משמאל) שלחיצה עליו תגרום לאי הדגשת הניק וכן להסרת ההודעה המציינת כי לבעל הניק יש X מסרים. בתקוה שפתרתי את הבעייה.

ירדה לי אבן מהלב............/images/Emo23.gif

אז קודם כל מ´זה תודה. התעסקתי עם העניין הזה בלי סופפפפפפפפפפפפ. ורק תשובנת - לחוסר המקצועיות שלי (גם בנושא הזה!!!!!!) אז השם שלי בפורום לא מודגש? אווווווווווווווווווו..

זכר ונקבה ברא אותם...

אמרת נכון ובסיפור הבריאה כך מצויין אלא שרק מאוחר יותר .. בפרק בית בספר בראשית פסוק יח ציטוט ויאמר אלוהים לא טוב היות האדם לבדו .העשה לו עזר כנגדו ונבראה האשה מצלע האדם ונשאלת השאלה הרי את החיות ברא ישר זכר ונקבה מדוע אלוהים המתין לראות .. לא טוב היות האדם לבדו... ורק אחרכך ברא את חוה מצלעו...האם יש פה רמז לאפשרות אחרת ולא רק זוגיות?... המדרש אגב מתיחס לשאלה זו וישנם כמה מפרשים שעסקו בסוגיה זו ... אצטט מדרש של לוי גינצבורג שהוא קרוב משפחה שלי מתוך אגדות היהודים .... מתחילה עד שלא ברא הקב´´ה את חוה היה אדם יושב שומם ומשומם ולא טוב לו לבדו. נתן לו לאדם את לילית לאשה שתהא מפיגה לו בדידותו. אלא שלא האריכה ימים תחתיו לפי שלא קיבלה מרות שאמרה לאדם: כמותך אף אני נבראתי מן האדמה ושנינו שווים ... האשה אשר הקב´´ה ברא להיות לו לרעיה נאמנה ועזר לאדם . בראה בשר מבשרו ועצם מעצמיו .כיון שהביא את חוה לפניו .מיד נכנסה בו תשוקה ורוח תאוה ואמר -זאת הפעם עצם מעצמי . מצא מין את מינו .... האם יצירה האנושית לדורותיה,החל בתפיסות הראשונות הקשורות בבריאת האדם הן אבן יסוד לאפשרויות אחרות? העלתי אפשרות של חד הורות אם מתוך מצב של בחירה או מצב נתון בגלל גורל בסך הכל התוצאה שווה הורה יחיד מגדל ילדים לבדו. ומה בקשר להורות של כמה הורים כמו בימי קדם אצל אבותינו שאדם נשא כמה נשים , ועד פסיקת האיסור על ריבוי נשים של רבנו גרשום... והאם כבר מתפיסה של הגבר את האשה כדמות מצד אחד- נוות בית. נאמנה. מסורה ואחראית למסגרת המשפחתית ולעומתה הדמות היצרית . התשוקתית,.... המושכת שאינה כבולה למסגרות הסוחפת והמאיימת על התא המשפחתי ...גורמת לו לאדם לזכר לחפש לו אשה נוספת מאחר שהאשה הקיימת אינה מספקת לו הכל? ולמה למה כל כך הרבה גירושים ?

הבטחתי לכתוב על הכנענים

המיתולוגיות השומריות הכנעניות היווניות שרובןנכחד שהתפיסה ביהדות שונה לגמרי שהרי היהדות היא הוליסטית ואבסטרקטית אולי הייתי אומרת אפילו וירטואלית ושמרנית...האמונה אצל הכנענים היתה שונה בתכלית מהיהדות הם גידלו ילדים וילדות שישמשו כהנים קדשים וקדשות בביתי המדרש שלהם שהיו על הרים במקומות גבוהים ופתוחים לעיני כל המתפללים היו באים והתפילה היתה באמצעות מגע מיני למעשה כתוב בתורה לא יבואו בקהל ישראל קדש וקדשה קדשה=זונה .. הזוגיות היתה מתקיימת ומקובלת גם לגבר וגם לאשה להתפלל ...ואני מניחה שהיו מתפללים הרבה.. אני אומרת בהומור שאם הדת הזאת היתה קיימת היום בודאי היו הרבה חרדים לה ...

t a m n u n a

New member
איב את לא רק ציירת../images/Emo110.gif

את גם הרבה דברים, קראתי אותך ולמדתי....ולאלה שחשבו אולי ובצדק שאינם יכולים להתנסח כמו זה או אחר, אז שיהיו הם, ואיך אמרו פעם "מכל מלמדי השכלתי" וזו לא סתם פרזה, זה החיים. עכשו אני גם יודעת איך את....... ישבת מולי, אגב יש לזה יתרון.

תודה תמנונה חמודה

אגב תמנונה בעלת זרועות אני חשה שהן חובקות אותי . בהחלט גרמת לי לחייך תודה תודה

שילה1

New member
לאיזה אל בדיוק?../images/Emo8.gif

נראה לי זמן מתאים לתפילה ל"אל הגשם"..לא??

תפילה.... שיש בה רוחניות

ואמר פעם הפילוסוף הכומר המומר מרסל דבואה שמו. שיש באהבה בין גבר לאשה רוחניות ואהבה כמו באהבת אלוקים וממבט של הכנענים היתה רוחניות במעשה האהבה באמצעות התפילה ..... אהבתי את חוש ההומור שלך שיח סולמאן

סול מאן באנגלית איש של רוחניות נשמה

ולא יודעת למה טעיתי ושיבשתי את השם .. אבל מעז יצא מתוק ....

שילה1

New member
איב..לא מדויק...

הקדשים והקדשות היו רק חלק מהפולחן,שכלל הקדשת נשים לאל.. ורוחניות במעשה האהבה?תמהתני על פרשנות זו..האם יש מבואות??? ולנושא התפילה..כל תפילה הינה ביטוי לרוחניות..האיןזאת?ובמה שונים קדמונינו?

שילה1

New member
לנושא המיתולוגיות...

שומרית כנענית ואולי גם אכדית..כל אחת מהן במקום אחר על גבי מה שכונה ה"קשת הפוריה"..ובזמנים לא כל כך מקבילים.. לנושא ההכחדה..דבר לא נכחד.אלא מאי.רק העמים וחלק מתרבותם. את המיתולוגיות שלהם מוצאים בגלגולים שונים אצל עמי העולם. ואף אמלנו ,איב יקירתי,כבר הוכחו עובדות.למשל כי התנ"ך,(ןחחסלחו ליהדתיים)מבוסס על "עלילות גלגמש.".היינו מיתולוגיה אכדית קדומה,חוקי המקרא ניזונים בהחלט אך מ"חוקי חמורבי"הבבלי,ומניחים שהתנ"ך נכתב בתקופות שונות על ידי סופרים שונים,על כן ניסוח שונה,אנכרוניזם וכו´. ואחרי הרצאה זו,ובנוגע לפמינזם,הייתי מפנה לאוגרית,מאה 4 לפנה"ס,לטקיה.(סוריה של היום) נמצאו לוחות שפוענחו ולפיהם במקום היה ארגון סוחרים הררכי לחלוטין,שהיה מורכב רובו ככולו מ...נשים!ומניחים שקיהיליה מעניינת זו נוהלה על ידי נשים בעיקר! ולנושא הכנענים...דתם ואמונתם היתה שונה ממקום למקום,ככלל האמינו באלילים. הקדשות היו רק חלק קטן מפולחנם הייחודי,שרב בו הנסתר על הגלוי,בעיקר בשל פגעי הזמן. לא מוכר לי מקור כתוב(והנושא בתחום לימודי וידיעותי)המזכיר שוויון נשים וגברים בנושא התפילה ,הייחודי לתקופה זו,ואודה לאיב האם תפנה אותי למקור שכזה. לנושא תפילה משותפת..ראי דרכם (המקובלת עלי מאוד)של הרפורמים היום...

magy

New member
ספרי לנו על חווה ולילית!!!!!!

פעם הבאת הרצאה יפה, על זה באחד המפגשים......

שילה1

New member
גם סיפור זה..שהינו מדרש אגדה יפה,

ניתן למצוא בגרסאות שונות אצל עמים שונים,בעולם,ואין יודעים בוודאות את מקורו. אך עיקרו זהה..אישה המתקשרת בדרך כלשהי לרע..

למעלה