הזה עם ה
ים וה
ים...

דשית הספר נראה מקסים.

איזה רעיון ואיזה ביצוע! אין עלייך! בגן של זיו יש אמא יחידנית מבחירה עם תאומות מקסימות מתרומת זרע. יצא לי לדבר אתה בעדינות והיא ממש הולכת לאיבוד (היא לא מכירה את עולם הפורומים). היא מספרת שהילדות שואלות שאלות, חשבתי להמליץ לה על הספר שלך, מה דעתך?

דש1דש

New member
בהחלט!

את יכולה גם להדפיס לה כמה שרשורים על איך לספר ומה לספר לילדה, מהפורום שלנו ומהאתר שבנתה אחת הנשים (שהוא מעולה - ליחידניות ולהורים בכלל) וכמובן שאת יכולה להפנות אותה אלי - אשמח ליהיות לה לעזר! צוקי - אם ההודעה הזו מפריעה לך - את יכולה למחוק - לא אפגע - כי יש כאן הפניות לפורום אחר, שזה לא לפי החוקים.... אני רק רוצה לעזור למישהי שהגיעה לשלב מאוד קריטי.... בקשר לספר - תיהיה עוד הוצאה שלו - זה ברור! מתי? בטח תוך חודש - חודשיים. כשנאסוף כוח כדי לעבור את הבלאגן שוב (והרי אנחנו עושות את זה בהתנדבות מלאה - וזה היה בלאגן רציני....)

אנקדוטה:

דצמבר האחרון. חברה טובה-טובה שלי מתחתנת. יונתן ותמרה, כמובן, צופים בהתרגשות בטקס החופה. מיד לאחר שהחתן שובר את הכוס יונתן מסתובב אלי ושואל: "אמא, מתי הם יעשו בטן לבטן?" מה? "מתי הם יעשו בטן לבטן?" למה שהם יעשו בטן לבטן? "כדי שיהיה להם תינוק!"
מסתבר שבגיל 4-5 ה"כיצד באים תינוקות לעולם" היא שאלה מהותית ומסקרנת באופן מיוחד. הגננת שלנו, ששאלה באסיפת ההורים של תחילת השנה אם למישהו יש התנגדות שידברו על זה בגן, העבירה שיעורי חינוך מיני לילדים, שיודעים עכשיו *הכל*, כולל תנוחות (!), ושצריך זריקת הרדמה לפני ניתוח קיסרי. הכל. הילדים בני ה-5 (יונתן לומד בגן שמורכב חציו מתלמידי טרום-חובה וחציו מתלמידי חובה) כנראה היו מאוד חופשיים בשאלות שלהם, והגישה פתוחה של הגננת איפשרה להם לשאול עוד ועוד. יונתן שלי שמע כל מה שהיה אפשר לשמוע עוד לפני שהתעניין בתחום (
). ועוד משהו: אני זוכרת את עצמי בתור ילדה בגיל הזה, ואת אבא שלי שב ומסביר לי ולאחי איך באים ילדים לעולם, וגם טורח שוב ושוב לשאול ולוודא שהבנתי - כי לא שאלתי כלום. כל הנושא הביך אותי, לא יודעת למה, לא רציתי לשאול ולא רציתי לשמוע ובטח לא מאבא שלי. ברור שצריך להתאים את מה שמספרים למה שהילד רוצה ומוכן לשמוע.

למעלה