הו עוד סיור נפלא

ההוא עם השיער והזקן מפסגת זאב? ../images/Emo12.gif

אוי. דווקא חיבבתי אותו. (יכולהיות שהוא פשוט הסתפר)

יכולהיות

שהוא הסתפר, החליף בגדים, והתחיל לעבוד במקצוע פחות מכניס ויותר מיושב? נו שויין. אבל מי יודע...
לפני יותר מעשור עדיין חפרו חפירה ארכאולוגית במרכז דוידסון. יום אחד גילו החופרים מטבע, ועוד אחד ועוד אחד... למחרת הביאו גלאי מתכות וגילו עשרות מטבעות, שימחה והילולה!! כשבדקו את הממצא הארכאולוגי גילו שכל המטבעות מודרניים בעלי ערך נמוך ומארצות שונות ומשונות. "דוד המלך" הנ"ל ניגן בזמנו בשער האשפות סמוך לאזור החפירה, ונהג לזרוק את המטבעות חסרי הערך שקיבל מתיירים.

קרעת אותי לגמרי לגמרי! מהתחלה ועד

הסוף. דוד זה, זכור לי היטב מהתקופה בה הסתובבתי בעיר העתיקה (באנתיפאדה הראשונה ואחריה) ובאמת בכל הבקורים האחרונים שלי באיזור הוא בלט בהעדרו. יוחזר דוד! חי וקים!

מרתק. אני גם רוצה. מה הטיול הבא?

וגם: ציינת שנכחתם בתפילת החג. איזה חג זה היה? והתהלוכות החגיגיות, לכבוד מה היתה החגיגה?

בהחלט ייתכן שהתהלוכות היו לכבודך.

אלא אם מדובר על לוח אחר (ואני יודע שלאורתודוכסים למיניהם יש לוחות שונים מלקאתולים ולפרוטסטנטים), כי לאלה שבסוגריים, חג העליה לשמים חל ביום חמישי הקרוב (וחל תמיד ביום חמישי).

יש שני חגים שאוחדו ברוב העדות הנוצר

יות: העליה השמימה=40 או 50 יום אחרי הצליבה ורוממות הצלב= במאה ה 7 ראו את הצלב בשמי ירושלים. יודעי חן אמרו לי שאראה את החג הזה אצל הארמנים בסופשבוע הזה, אבל לא קרה כלום, סתם כוכבים רגילים, וגם הם הופיעו בשמים רק בלילה... בכולופן, הנה לוח שנה של העדות השונות. לא יודעת למה הקופטים, הסורים והאטיופים לא זכו לאיזכור, ומהו הלוח שלהם. אולי הוא זהה לארמנים.

לא ממש מסתדר הרעיון שלוח השנה

של הארמנים כמו של אחת העדות האחרות המצויינות בלוח, אם אכן הם (הארמנים) חגגו כבר את העליה לשמים. כי לפי הלוחות האלה הוא חל השנה או ב25 במאי (קאתולים/פרוטסטנטים) או שבוע מאוחר יותר ב1 ביוני. אז או שהם חגגו משהו אחר, או שלוח השנה שלהם אחר. בענין ה50 יום, אני חושב שאת מבלבלת עם החג של רדת רוח הקודש (כך לפחות אצל הקאתולים והפרוטסטנטים). 50 יום לאחר הפסחא, אחרי שהוא כבר הספיק לקום לתחיה, להתגלות כמה פעמים ולעלות השמימה (40 יום אחרי הפסחא), ירדה רוח הקודש. לא במקרה 50 יום. ספירת העומר, מתן התורה מן השמים וכו'. גם בלוח שנתת, יש בכל הלוחות 10 ימים בין העליה לשמים ל"שבועות" (שנקרא פנטקוט בלטינית - חמישים) שהוא החג של ירידת רוח הקודש.

לפני שאכתוב יותר מידי שטויות,

אנסה לברר הכל אצל מביני דבר ואחזור עם תשובות סדורות. מבטיחה.

זהו, מרתון הסיורים לכבוד

יום ירושלים הסתיים היום. אבל יש עוד, כדאי לך להתעדכן כאן או לבקש שישלחו לך עידכונים חודשיים.

למעלה