הו עוד סיור נפלא

הו עוד סיור נפלא

ושוב במסגרת "יד בן צבי", והפעם - סיור בכנסיות וצפיה בפולחנים נוצריים. ראשית בקרנו בתפילת החג בכנסית יעקב הקדוש הארמני. משם הלכנו לשמוע תפילה בכנסיה הסורית, שבה לפי אמונתם נערך טקס הסעודה האחרונה ( העדות על כך היא קדומה מאד, משנת 75 לספירה) . אחר כך עלינו אל הכנסיות הקופטיות והאתיופיות שעל גג כנסיית הקבר, ולבסוף צפינו בשלוש תהלוכות חגיגיות בכנסיית הקבר של כנסיות שונות. היה מרתק עתיר בריחות קטורת צלצלולי פעמנים , נגינת אורגן וזמרה .

קוד דה וינצ'י?

תהלוכה חשאית של נזירים חורשי רע במרתפיה הנחשוכים של כנסיית הקבר שם פקדו זה עתה את קבר בנו הנסתר של ישו?

סינדרום ירושלים

"אהיה אשר אהיה" - כך קוראת לעצמה הגברת הזו, שרביט זהב בידה וגאולת העולם בפיה. היא נבחרה, כך אמרה לי באנגלית רהוטה, לבשר לעולם על בואו של המושיע, ועל תקומת העם היהודי כעם אדוני. דווקא לא היה כל כך חם בירושלים.

גם בגיהינום היה קריר למדי

ביום שישי סיירנו בגֵי בן-הינום, שעל פי המסורת התקיים בו פולחן למולך בימי בית ראשון, ומכאן מקור השם גיהינום. (נאי חוסכת מכם את התיאור הפלסטי של האירוע המזעזע). שמענו שיש למקום הסטוריה מגוונת מאוד - הכוללת כאמור עבודה זרה, קבורה, תככים ובגידות בין ראשוני הנוצרים, ושיטה מהפכנית לפתור את בעיית הניתוק מן העיר העתיקה בתקופה של סוף מלחמת השחרור ולאחריה (הרכבל למי שמכיר). לא היתה לנו מצלמה אז אין תמונות. לצערנו. ובחוברת שקיבלנו במתנה גיליתי כתבה מעניינת ביותר על שלוש שכונות קטנות שהוקמו שם (אחת ממש בגיא עצמו) בתחילת המאה הקודמת, ונעלמו. שכחתי משהו?

mucool2

New member
ממילא דווקא לא כל כך קטנה

אבל איכשהו היא גם נעלמה.

המילים לא היו על ממילא, נו מילא,

שיבולת התכוונה (אני משערת....) לג'ורת אל ענב ובתי שמעא. אבל במחשבה שניה, אם היו 3 אז גם ממילא בספירה.
אגב, לפני שנה היה בבנייני האומה כנס של תושבי השכונות האלו ז"ל (לא האנשים, השכונות). היה מאוד מרגש.

נדמה לי שאחד הסיורים היה

לשכונות שהיו ואינן. אני ממליץ לכולכם להצטרף לסיורי יד בן צבי. עוד לא נתקלתי באחד שלא היה מרתק, מאלף ומרחיב את הדעת.

mucool2

New member
באמת היה סיור כזה

והייתי מצטרף אליו אם הייתי קצת יותר בסביבה. ולאפרתקומי - שימי לב לציטוט מאתר "יד בן צבי": 6 השכונות הנעלמות מן העין בתוך ערוצו המרהיב של גיא בן הינום התפתחו בראשית המאה העשרים שלוש שכונות, שעם השנים נעלמו מן הנוף ונשכחו מן הלב; בעקבות בתי שמעא למרגלות הר ציון וחוצות היוצר, ג'ורת אל ענב וממילא. ההרשמה נסגרה

mucool2

New member
הייתה ואיננה.

"כפר דוד" (
), "מלון מצודת דוד" ו"פרויקט ממילא" זה לא "נבנתה מחדש" (חוץ משני בניינים ייצוגיים, שאחד מהם פורק ואולי יורכב מחדש).

אוֹחַ

New member
קריר??? זה היה כמו הכבשן של אברהם

אבינו, או של חננאל מישאל ועזריה - רק לצדיקים/ות היה קריר. אבל גם לרשעים, ולי בתוכם, היו רגעים של נחת. והגיהינום תמיד מזכיר לי את גן-עדן, ואת המדרש על ירבעם בן נבט, שאלוהים אמר לו חזור בך מדרכך הרעה, ואני ואתה ובן-ישי עוד נטייל יחד בגן-עדן. שאל אותו ירבעם "מי בראש?" ענה לו אלוהים "בן-ישי בראש". אמר לו ירבעם "אם-כך אין אני צריך". ואני, עם בני-לוויה כפי שהיו לי, אין לי מה להלין
. כל מה שהייתי צריך בראש זה כובע.

shellyland

New member
היא מסתובבת דרך קבע במידרחוב

את ההוא שמנגן נבל בהר ציון לא פגשתם?

למעלה