הותקפתי מה עושים?

מתכNET

New member
הותקפתי מה עושים?

שלום,יש לי סכסוך שכנים מזה זמן רב, ביום שישי בצהריים לאחר יום מעייף במיוחד עליתי במדרגות כשביד ימין(הנני ימני) אני מחזיק מספר חפצים וביד שמאל המפתח לדירה כמדומני (יש לי עד שראה אותי מחזיק את הדברים) השכן שירד חסם את דרכי ואיים עליי,ניסיתי מספר פעמים לזוז לצדדים וביקשתי ממנו ליתן לי לעבור ואמרתי שאינני רוצה לריב איתו כמו כן נמנעתי ליצור איתו קשר עין בהנחה שמי שמתנהג כמו גורילה יפרש הפשלת עיניים כהכרה בסמכותו ויתרצה,נעמדתי במקום ולא המשכתי במעלה מהדרגות למרות כל ניסיונותי לחמוק מעימות הוא תקף אותי ואני בתשובה התגוננתי ותפסתי בחולצתו ביד השמאלית החלשה שלי(שאחרת הייתי נופל אחורה במדרגות) וזו נקרעה החלפנו מהלומות כשאני נמצא בעמדת נחיתות עד שהצלחתי להשתלט עליו והצמדתי אותו לרצפה תוך כדי שאני קורא לו שאיני רוצה לריב איתו. יש לציין שהגורילה גבוה ממני ב 20 סנטימטר וכשהוא עומד שתי מדרגות מעלי זה הבדל של כמעט חצי מטר(יש פה אדם שפוי שיצא למתקפה בעמדת נחיתות כזאת?!?!) בנקודה זו יצאו השכנים,ואחד השכנים נתן עדות לאחר מכן לשוטר שראה אותי מחזיק בו,מעשה שהודיתי בו במשטרה כמובן! לרוע מזלי הוא הקדים בהגשת תלונה במשטרה(על ראש הגנב בוער הכובע...) מכן ואילך התייחסו אלי הקרבן כחשוד עיקרי!!! לקחו אותי בניידת בעוד שהוא הגיע עצמאית לתחנה!!! ברגע שהגעתי בתוך ניידת חזקת החפות אבדה לי שכן החוקר סומך על השוטרים והבין שאם אני בא בניידת אני אשם!!! ביקשתי 3 פעמים להגיש נגדו תלונה ורק לאחר ששמעו שאני מתייעץ עם משפטן הסכימו לעשות את זה!! גבו משנינו עדות הוא חתם על ערבות ושחררו אותו עם החולצה!! למרות שדרשתי שהיא תשאר כי ניתן לראות שהקרעים נעשו ביד שמאל!!!(לאחר מכן המשטרה אומרת שהוא הביא את החולצה)י זה לא נגמר.....לאחר שסירבתי לחתום על צו הרחקה (אני אסביר בהמשך מדוע) השוטרים כפתו אותי באזיקים בידים וברגליים והשימו אותי במעצר,לאחר כ 3 שעות איימו עלי שהם מתכוונים להעביר אותי לבית מעצר ידוע לשמצה למרות שהייתי לבד בתחנה בשלב זה התרציתי וחתמתי על הצו. אין בליבי על השוטרים,אלה עשו את עבודתם אם כי לא תמיד בצורה הוגנת, לאחר שהכירו את הנפשות הפועלות היחס אלי השתנה פלאים. הסיבה שלא חתמתי על הצו,מחוץ לעובדה שאני חף מפשע ואופיי מקשה עלי לחתום על דבר כזה,הייתה שחששתי(והעליתי את חששי מול השוטרים) שמחר הוא עוד פעם יתקשר ויתלונן תלונת שווא ואז אמצע את עצמי עומד בפני 2 תלונות(שווא שקריות) בתקיפה וגם הפרת צו הרחקה!!! כלומר הרגשתי שאם אני חותם על צו אני חותם על גזר הדין שלי!!!! השוטרים לא ידעו מה לענות לי בנושא הזה!!! אם בפעם הראשונה לקחו אותי בניידת מה יעשו לי בפעם השניה?!? החשש העיקרי שלי שהתיק יסגר אני רוצה להבטיח שחפותי תוכח בבית משפט וכל הרישומים במשטרה ייעלמו כלא היו! אני רוצה פיצוי על עגמת הנפש שהוא גרם לי ועל פגיעה בשמי הטוב.אני רוצה להחזיר את חזקת החפות, מעתה כל פעם שאגיע למשטרה(זה פעם ראשונה! שלי ושניה לפחות שלו) או שיעצור אותי שוטר לבדיקת רישיונות אני אתפס כאדם מסוכן! אנא על תייעצו לי להגיע לפשרה שכן הוא ניסה(מעניין למה..) מספר פעמים וסירבתי. אני צריך עיצה איך להבטיח שיהיה משפט! תודה

ein zvi

New member
שאלה ארוכה ומורכבת. התשובה גם

השאלה אינה פשוטה כלל. לצערי נתקלת במה שהרבה סנגורים נתקלים בהם יום יום. המגמתיות הבעייתית בעבודת המשטרה. ברגע שסימנו להם מטרה, קשה להם להתנער ממנה. אתה לא צריך להבטיח שיהיה משפט, אלא שיהיה משפט נגדו. זה אתה יכול לעשות בבירורים מול התחנה מה קורה עם התלונה שלך. אתה מהצד השני צריך לקוות שלא יוגש נגדך כתב אישום בגין התקיפה. ייתכן שיוגש כנגד שניכם כתב אישום על תגרה. אל תחשוב שאתה יכול להיות חכם גדול ושאתה רוצה ללכת לבית משפט גם אם יוגש נגדך כתב האישום וזאת לצורך הוכחת אשמתך. בין עו"ד ישנה אמירה ותיקה וכ"כ מדויקת ונכונה - לבית משפט אתה יודע איך אתה נכנס אך לא יודע איך אתה יוצא. עדיף להימנע ממשפטים. אם יש לך עדים רצוי מאוד שתדאג שיופיע אחר כבוד בתחנת המשטרה וימסרו עדותם. רצוי שתיוועץ בעו"ד והוא יוכל להנחות אותך ולסייע לך כאשר יהיו בידיו מלוא הפרטים הרלבנטיים.

למעלה