הושיעו!! עזרה!!!

רוּפֵן

New member
פרודניה

זחל של פרפר די קטן בערבי הקיץ, רואים אותם, את הפרפרים הבהירים, מרחפים מעל הדשא הלח, ומחפשים היכן להטיל ביצים. הזחל בצבע ירוק עד חום בהיר, ומגיע לגודל די מכובד של כ 5-6 ס"מ בעל תיאבון אדיר לכל מיני 'דברים ירוקים', מעלים של ירקות ועד לדשא צעיר ורענן - מכסח את בית השורשים, חופשי חופשי.. גם, אפשר להשתמש ב'שיטת מי הסבון' להוציאם החוצה, אך, לא 'להעביר לשכנים', אלא להאכיל את הדגים בבריכה, או את הציפורים הרעבות. מניעה של הופעתם (כולל ה'ערצבים' - השקייה נכונה של הדשא. אם הדשא מושקה בערב, או מושקה יותר מדי, האדמה לחה ומאפשרת להם להתחפר ולגרום נזקים. השקייה נכונה, בבוקר מוקדם, ובכמויות קטנות, תגרום לחילחול המים לעומק, ושכבת הקרקע העליונה, תישאר יבשה, והם לא יוכלו להתחפר. כמה תמונות של ה'פרודניה'

לא רק פרודניה מציקה. מה עם הלפיגמה

ומה עם ההליוטיס? הנזק אותו הנזק ולדעתי נוכחותם רבה יותר במדשאות מאשר פרודניה. פרודניה הפך לשם גנרי עבור כל זחלי עש הלילה.

רוּפֵן

New member
נו.., מצאת מי שיהיה מומחה למזיקים

שכחת שאני קצת 'ירוק'
?! מכיר את ה"תופעות" הללו רק מעיון וקריאה. אצלי אין דברים כאלו. (אצל השכנים הצמודים, משני הצדדים, יש גם יש !)

../images/Emo122.gifגננים

מבלי לפגוע באף אחד האם נשמע לך הגיוני "שהגנן"אינו יודע מה זו פרודניה ומה ההבדל בין פרודניה לערצב.אח"כ מתפלאים למה הגינה נראית כך ולמה ה"גנן" גזם ,שלא בעונה.עד מתי ירשו לכל בעל חרמש מוטורי ומכסחת לכנות את עצמם "לגננים"

"שאפו"

על ההברקה רופן.אתה נתקל בהודעה כזו ואני נתקל יום יום ולך תוכיח שאין לך אחות והיא לא עובדת.....

alonaski

New member
אתה צודק... ../images/Emo10.gif חושבת בדיוק כמוך!

ואובדת עצות בקשר לאופן בחירת הגנן המקצועי...
איך/איפה מוצאים גנן מקצועי באמת?? כזה בוגר פקולטה לחלקלאות, פקולטה לגננות וכד'...

כשרוצים גנן בזול זה מה שמקבלים

וחבל שכך. וטוב שמתחילה להיות, ככה נראה לי, יותר מודעות לכך או שאני טועה?

זה גנן זה?

לא יודע מה זה פרודניה? טוען שמשהו שנראה לך כמו פרודניה הוא ערצב? מנסה לחסל ערצבים עם דיזיקטול (אפשרי- אבל בשביל זה צריך לפזר על כל הגינה)? ערצבים יוצאים מהמחילות שלהם כמעט רק בלילה או אחרי השקיה. הם לא אוהבים להחשף לעין השמש והציפורים. ישנו פתיון לערצבים ושאר חרקים מכרסמי צמחים, כולל פרודניה, הנקרא ספסן. יש להזהר לא לפזר אותו במקום בו ילדים\ כלבים\ חתולים עלולים להגיע אליו ולאכול אותו. בקשר לכובע הנזיר שלך- לא נורא, בלאו הכי סוף העונה.

רוּפֵן

New member
עדיין לא ! בעצם.. אתמול ראיתי ...

פרח ראשון גם טעם העלים... עדיין "לא זה"... רגע.., אלך לעשות להם "בוק" קטן.... שנייה, טוב ?! כבר חוזר..

רוּפֵן

New member
קצת חששתי להם, אחרי 'מכת הברד'

שירדה אצלנו הבוקר, בשעה 07:00 ב06:30 הייתה שמש.. ואז הגיע "קיר שחור" ממערב, ולמשך כ 3 -4 דקות, הוריד ברד חזק ומהיר.. נבהלתי כי.. המון עצים מלבלבים כעת, והחלו ליפול עלים מהעצים.. אבל, כאמור, זה הסתיים תוך כמה דקות, וכעת שוב, יום שמש יפה ומקסים

מייקלה1

New member
זה דילול טבעי בעזרת הטבע,

כל שנה בתקופה הזו,אולי לא ברד,אבל רוחות מטורפות, שעושות דילול בפריחות של עצי הפרי. חחחחחח...גם תריסים צריך 'לעשות' רק אחרי פסח...

למעלה