הושיעו!! עזרה!!!

alonaski

New member
הושיעו!! עזרה!!! ../images/Emo10.gif

אני בפוסט טראומה!!!
היום בבוקר אני יוצאת לגינה, עוברת בין בצמחים אחד אחד, בודקת מה שלום כולם... ומגלה באושר רב ששישית הזרעים של כובע הנזיר ששתלתי במו אצבעי לפני כשבועיים - זורחים להם אל מול השמש בצורה של גבעול קטן עם שני עלים לחים, טהורים ועולליים... כ"כ שמחתי!!! הייתי מאושרת!!! אבל... ב 14:00 הגיע הגנן ואחרי שכיסח את הדשא, הפעיל את המכונה הרצחנית הזאת שנקראת חרמש מוטורי ורק כשירד היום והוא סיים עבודתו והלך... גיליתי שלא נותר זכר מששת השתילים הרכים שחייכו אלי אך לפני כמה שעות והתנועעו אל מול השמש הנעימה בשלווה, בתמימות ובהמון אופטימיות...
כל ששת השתילים הרכים והזכים נרצחו בעודם באיבם!!!
בכל מקרה, רציתי לשתף אתכם באבלי היום...
הייתי רוצה גם לפתוח עמוד זכרון לזכרם של השתילים הרכים שרק נבטו ולהתנצל בפניהם על שהתרשלתי באחיותי כלפם ולא הייתי שם עבורם בזמן הנכון ולא גוננתי עליהם...
הלו!!!!!!!!!!!! יש כאן קבוצת תמיכה במקרה לזורעים שאיבדו את שתיליהם בנסיבות טראגיות כמו אלו שלי???
אבל גם רציתי להתייעץ איתכם: הגנן מצא לי על הדשא תולעת שנראית בדיוק כמו פרודניה! אבל הוא טען שזה "ערקוב" ונקרא גם: "כלב מים". כששאלתי אותו מה ההבדל בין זה לבין פרודניה הוא לא הכיר את השם הזה "פרודניה"... טען שמעולם לא שמע... אז בכל מקרה הוא הציע שהוא יפזר לי גרגרי דזקטול על הדשא. קראתי את התוית על בקבוק הדזקטול והיה רשום שם שזה כנגד נמלים, עשים וכד'... האם זה חומר שנלחם גם בפרודניה ו/או בכלב מים הזה?... אם למישהו יש תמונה של פרודניה לעומת הזחל השני - אשמח לראות!

Gbar1

New member
ערצב

כנראה שהגנן התכוון לערצב, ראי תמונה בלינק...

alonaski

New member
אוף... ../images/Emo7.gif איזה שביזות...

ולחשוב שאני הורגת אותם עכשיו...
אללה יוסטור!!!
למה החיים כ"כ קשים???!!!...

טסונמי1

New member
זה גנן זה? [לא שמע על פרודניה]

לא מבחין בשתילי כובע נזיר?-תחשבי על זה

alonaski

New member
צודקת... ../images/Emo10.gif חשבתי...

והגעתי למסקנה ש... זה כבר הגנן השני שמגיע אלי לגינה ומחסל לי שתילים עם החרמש המוטורי...
איך אני יכולה לדעת למצוא גנן מקצועי באמת??
האם השיטה היא: כל פעם לבחור גנן חדש ואחרי שיחסל לי שתילים לדעת שהוא לא הגנן המתאים?...

bel011

New member
רציתי להשתתף באבלך...תיאור כזה

כבר מזמן לא קראתי....באמת מעצבן,הגננים האלו שלא יודעים מהחיים שלהם. מה זה הקטע לא לדעת מה זה פרודניה?? הלו....אתה גנן או מה? יש בפורום מילון מזיקים עם תמונה יותר מפחידה של ערצב...

Rebeccan

New member
כובע הנזיר

משתתפת באבלך הכבד את צריכה זרעים נוספים ? שלחי כתובת במסר, אשלח לך בדואר לגבי הערצב - ראי את שיטת רופן, במילון המזיקים לגבי פרודניה - אם יש אחת, סליחה - אבל היא כנראה לא לבד ... וכן, מה לעשות, צריך לחסל אותה, או שהיא תחסל אצלך את הגינה נ.ב. מה שלום הארנבות שלך
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

r o i 1 9

New member
רגע,אבל אם נותרו שורשים באדמה

אין סיכוי שיצמיחו עלים חדשים?

alonaski

New member
איך יצמיחו השורשים??? ../images/Emo10.gif

העלים הרי זה הקולטני-שמש שלהם, יצרני המזון!!!...
אני סקפטית לגבי האופציה הזאת שיוכלו לגדול ללא העלים הראשונים...

אם הנבט נקטע מתחת לפסיגים

הם שני העלים הראשונים היוצאים מהזרע- אין תקוה, שכן כל ניצני ההתחדשות נכרתו.

alonaski

New member
תודה רבקה! ../images/Emo24.gif ../images/Emo7.gif

הסתכלתי עכשיו במילון המזיקים של הפורום כאן ולא ראיתי פרודניה...
מה זה אומר? ערצב = פרודניה? ארנבות - מזמן מזמן מזמן מסרתי את הארנבון האחד שהיה לי בגינה!... חיסנתי אותו נגד סקאבייס והעברתי לפינת חי מדהימה בקיבוץ שם הוא מסתובב חופשי ומאושר - לא כלוא בכלל!!!

Rebeccan

New member
ערצב ≠ פרודניה

פרודניה = זחל של עש (כמו פרפר) שגורם נזק רציני לעלים (לכן רצוי להעיף אותו
) לגבי כובע הנזיר - אם רק נבטו יש סיכוי שעדיין יש משהו פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
ערצב

יצור מוזר ויעיל בגודל שבין 5 ל 10 ס"מ מקרוב, נראה כמו איזו מפלצת פרה-היסטורית (יש כאלה שקוראים לו "כלב מים" מארגן לעצמו מחילה מתחת לפני האדמה, עם "מים זורמים" - שורש עסיסי שעובר במחילה, וממנו הוא גם שותה מים. מכרסם שורשים מלמטה, ואוכל כל מה ש'ירוק' חופשי חופשי.. אפשר "לשכנע" אותו, לצאת מהמחילה, ע"י הצפתה ב'מי סבון' ה"מפריעים" לו לנשום. הוא נושם מפתחי נשימה צידיים בגוף, וקרום הסבון, "קצת מפריע לו".. רואים 'תלולייות' קטנות בגינה ?! שופכים מי סבון והוא כבר יצא החוצה, מהר להתייבש ולנשום.., ואז... "מעבירים אותו לשכנים"
הנה כמה קישורים בנושא

רוּפֵן

New member
לא ראיתי, אך זוכר במדוייק את תאוריו

של ז'אן הנרי פ'בר - חוקר הטבע המהולל, שכתב על כך ועל עולם החי, כמו כתיבת שירים. ראיתי ערצבים בגודל של כ 7 או 8 ס"מ, אך שוב, הספרות מדברת על ערצבים בגודל גדול יותר.. 100 מ"מ (10 ס"מ) ויותר..! קראי שוב את הקישור שהבאתי בהודעה הקודמת.. בעצם, הנה זה... כאן http://animal.macam.ac.il/combine2.asp?id=141

עדנה4

New member
אולי בפארק היורה, אצלנו יש ערצבים,

תודה לאל שהם לא מגיעים לגודל כזה, אחרת היינו צריכים לבנות בריקדות. אבל גם הקטנים, שביום טוב מאוד הם, נגיד, 3 ס"מ, הם "עושי צרות" מובהקים.

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gif

א. בטח ראית את המאמר שדיבר גם על גודלם. ב. כן, רצוי "להעביר אותם לשכנים" כשהם עוד קטנים - 30 - 40 מ"מ ג. בשנה שגרתי בשכירות בבית של חקלאים, כאן במושבה, עם חצר ענקית, הפכתי את הגינה ההיא, תוך חודש לגינה אורגנית מושלמת, על אף 'שטיח' היבלית שכיסה את כולה. ואני מתכוון ל'שטיח' בעובי של 20 ס"מ !! לקח לי ח ו ד ש להוציא אותו ולפנות את כולו. מתחתיו הייתה אדמה חקלאית משובחת.. כשהתחלתי להפוך את האדמה, מצאתי שם הרבה יצורים מעניינים, שעליהם קראתי בעבר בספרים אך לא ראיתים מעולם. ביניהם היה 'ערצב' בגודל של כ 7 או 8 ס"מ.. יצור מקסים ! גם התרנגולות הסכימו איתי ! ..לגביו וגם לגבי 'נכדיו'.

למעלה