הורים בעייתים

shitrit3

New member
הורים בעייתים

בסד

שלום,

יש לי בעיית חינוך קשה אצלי בבית, אבא שלי הוא הר-אדם, תוקפני, אגרסיבי. וקיצוני.
יש לי אחות בת 12 עם פה של ילדה ערסית בת 17, קללות, השפלות, גסויות פה שעוברות את הדמיון שלכם.
אמא שלי סובלת מהקללות שלה כבר שנים, היא מצפצפת עליה, מתחצפת לה, קוראת לה זונה דברים נוראים. במשך שנים.
אבא שלי לא עשה דבר 1 בעניין הזה. חוץ מלאיים. הוא אף פעם לא עמד מאחורי המילים שלו נגיד לקח לה את המחשב ל-3 ימים או משהו או הפלאפון.
רק חיבוקים ונשיקות. הוא אוהב אותה כי היא דומה לו. יש לי עוד אחות בת 15, שהיא היתה גם פעם כזאת אבל היא השתנתה לטובה ברוך השם.
יש לי אח קטן, שאני יותר בשבילו. כי הוא בבית מין שעיר לעזאזאל, לא מתייחסים אליו, לא נותנים לו חברה. ואני איתו.
אני בן 21. ואבא שלי שהוא מתיימר להיות אדם מציאותי הוא כל הזמן מטיף לי לצאת מאשליות ובלבולי מוח, הוא כל הזמן מקניט ותופס אותי על כל ניואנס קטן.
ומנפח ומוציא את זה מפרופורציות, ודורס אותי במילים שלו, אפילו אם השארתי חצי תפוח נגיד על השיש, רק הוא יראה את זה, מתי תיהיה בן אדם, תתבגר, עושה מזה סרט!
אבל אחותי...שום דבר...רק מדי פעם מאיים קצת..וזהו..לא עושה כלום..למילים שלו אין גם כוח עליהן, כי הן רגילות שהוא אף פעם לא עומד מאחוריהם.
הקטע, שהוא כל כך מתיימר להיות מציאותי אבל האמת, הוא הוא חי באשליה הכי גדולה שיש!
באשליה שהוא חושב שהוא יכול לחנך גבר בן 21? הוא משלה את עצמו כל פעם. יורה כדורי סרק. חלאס, אבוד לו. הוא נתפס איתי על קטנות והמבט שלו עליי כ''כ שלילי שזה מגעיל לפעמים.
אין שום קומפלימנט, שום מחמאה, בספר חינוך הכי בסיסי שיש, כתוב, שחינוך רק עם ביקורת לא שווה גרוש, חייב להאיר בא' גם על כל מאמץ טוב שעושים והשתפרות-הוא לא עושה.
כל הזמן מזכיר לי טעויות מהעבר, ונדחף לי לשיחות עם חברים, זה פשוט מחליא, לא פלא שהוא כל פעם בברוגז מחדש עם אמא שלי, שיתעורר כבר על עצמו. שיעזוב אותי. שיתחיל להסתכל על הבת שלו.
לא מזיז לו. אני מוצאי שבת האחרון למשל, לא רציתי לעזור לאחותי להיכנס לאתר מסוים, והיא התחילה לאיים עליי בוא תעזור לי ואני יקלל אותך והרימה קולות כאילו אני חייב לה, ואני לא עוזר לה
בגלל היחס הזה שלה אליי, אח'כ אחי לא קיבל במחשב הרבה זמן אז אמרתי לה לקום שתיתן לו, היא באה לאבא שלי אמרה לו שאמרתי לה לקום(שהיא בגלל המחשב ירדה פלאים בלימודים ומי שהיא מגיעה הביתה עד הלילה היא במחשב)..ורק בגלל שאמרתי לה לקום ולתת לאחי היא אמרה ליד אבא שלי, אני יקלל אותך התחילה לנבל את הפה, הוא לא העיר לה כלום
היא מלאך. רק עליי ''אתה לא תנהל את הבית'' ואתה לא ואתה לא. אל תשכחו שהוא הר אדם, ואני כולה 165. רזה. אבל לשם שינוי, לא פחדתי. הסתכלתי לו מול העיניים במבט ישיר, אבל לא עניתי לו. בכוונה.
כי ידעתי שאין עם מי לדבר. אני כבר לא כמו פעם, קצת צעקות ואני מתחיל לרעוד ממנו. היום אני לא פוחד ממנו.

כמה פעמים הוא אמר לי לעשות משהו, ואז אמרתי לו אבל חבר שלי אמר שבדבר הזה יכול להיות ככה מה אתה חושב?-בתמימות-הוא ישר אמר לי שאתה זבלל וחרא(בצורה שהשכנים שמעו) ואתה והחבר שלך וכל הרוק שלו עף לי על הפנים. כאילו שאני מתייעץ עם חבר ולא רק איתו. בגילאים צעירים הייתי מותקף רבות לאלימות מילולית קשה, שממש הורידה אותי לקרשים מכל בחינה שהיא. היום שאני מודע מאוד. אני מנסה להתרחק מכל דפוס הכי קטן שלו. העיקר לא להיות כמוהו. לפעמים אני מרחם עליו בלב, איזה מין היגיון יש לו שהוא חושב שאם הוא יזלזל וידרוך על אדם מסוים ועוד מבלי להתייחס לנקודותיו הטובות-הוא עוד ישמע לביקורת שלו? אני כל כך שואף לעצמאות מההורים ומהבית עכשיו -שזה מדהים.

אני מעלה את המפה עם המעברים שלו ושלי.

יש לי אוראנוס על מרקורי ב-4, אני חושב שזה מציג את השינוי שחל בי שפתאום אני עומד על שלי ולא נותן לו לדרוס אותי ולא מפחד ממנו וכו'
נ.ב
הוא קשה מאוד עם הבנים שלו. אבל עם הבנות שלו הוא ממש סלחן בצורה אינסופית.
ומבחינה חינוכית, אני ואחי יותר שקטים מנומסים ורוגעים מהבנות. לכאורה זה ההפך. אבל אצלנו זה ככה.
הוא צריך לקלוט שאת כל היד הקשה שהוא צריך להפעיל עליהן, גם באופן מתון, אבל עליהן. ולא עליי ועל אחי.
אבל הוא כאילו פועל על אוטומט. אבל עם מי לדבר.

shitrit3

New member
המשך ישיר

אני זה מההודעה הקודמת בעניין( זה המשך ישיר)

shitrit3

New member
ההודעה שעכשיו פורסמה היא

המשך ישיר.. ולא הלינק ששמתי ''ההודעה הקודמת''(לא חייבים לקרוא אותה) רק מי שקרא כמו וולס או יאיר או דנה יכולים להיזכר רק..

עבודה עצמית

אני מבינה שאתה מצפה שהוריך ישתנו אבל צר לי לאכזב אותך אם זה לא קרה עד היום זה כבר לא יקרה .
אני ממליצה לך שבמקום לצפות לשינוי מהם עליך לעשות עבודה עצמית עם עצמך .אתה חייב את זה לעצמך.

עם כל הכבוד אולי

הפורום הזה קשור לאסטרולוגיה, ולא לפסיכולוגיה. עצות בנוסח 'עליך לעשות עבודה עצמית עם עצמך' הן סוג של קלישאה חסרת משמעות וברורה מאליה, שלא נותנת לאדם המבקש עצה שום דבר רלוונטי לעסוק בו אלא רק תוקעות אותו יותר. גם הנוסח של 'המתח הוא חלק ממך' בעצה הקודמת לא ממש מקדם נועצים באסטרולוג. התייחסות רלוונטית וממוקדת עשויה להיות יעילה כדי שיבין ולא כדי שישמע עצות מהסוג שמן הסתם שמע לא מעט בחייו.

ומעבר לזה, כמו שאמר פעם חכם סיני עתיק - אם אין לך משהו לומר שיקדם את האיש שמולך, עדיף לא להגיב,

דעתי..

אני מבינה שאינך מסכים איתי

אינך חייב להסכים לדעותי זו זכותך אבל בדרך שלי כאסטרולוגית הצלחתי לעזור להרבה אנשים ללמוד על עצמם .אני מאמינה שכול אחד מאיתנו צריך להיות מודע
לעצמו ולעשות עבודה עצמית .לתת עצות בלי להסביר מאיפה זה נובע באישיות של עצמך לא עוזר בכלום זו דעתי .

לא מדובר על המהות אלא על הדרך

תמיד שמח שיש אסטרולוג נוסף בפורום. דיברתי ממקום של נסיון עזרה והדרכה, וביקורת בונה. לא משנה לכמה אנשים עזרת וכו - האינטרנט הוא זירה שונה. מדבר על הדרך שבה מתבטאים בפורום מהסוג הזה, כדי להיות רלוונטי למי שבאמת נצרך לעצה. בפורום כמו בכל פורום יש מנהל, ואופן של דרכי פעולה וכדאי להתוודע אליהם. בין היתר אגב, אי מתן עצות או ניתוח לאנשים מתחת לגיל שלושים, אלא כשהמדובר באנשים שיש להם ידע אסטרולוגי והם מנסים להיעזר בו.

אני מבינה שאתה מנהל הפורום

אני מבינה שאתה מנהל הפורום אבל אני מאמינה שאנשים בעלי ידע בסיסי באסטרולוגיה לא יודעים לנתח את מפת לידתם כמו בעל מקצוע.
אני חושבת שעל סוגייה כול כך רצינית כמו יחסים בין הורים וילדים אי אפשר לענות על רגל אחת.אדם צריך לעשות עבודה יותר מקיפה .
הבעיות שיש לנו ביחסים בבית מלוות אותנו אחר כך גם לחיי הנישואים.
אני מקווה שעל זה אינך חולק עלי .

בהחלט

אבל המטרה שלי כאן היא לא רק לענות בשיא העומק על סוגיות הרות גורל מסוג זה, אלא גם ללמד חובבים - ויש כאן הרבה מאלה - אסטרולוגיה, ובעיקר על מה להסתכל ואיך לענות. תפקיד הפורום אינו לפתור בעיות לאנשים אלא ללמד אותם להתבונן בהם לעומק עם עצמם, ומהאספקטים האסטרולוגיים השונים ולו גם על קצה המזלג.

אם תסתכלי על התשובות שנתתי לאנשים

תוכלי להבין למה אני מתכוון. הגישה שלי אינה משהו מהסוג של 'אי אפשר לפתור את זה בפורום אז בוא לאסטרולוג' אלא מה כן ניתן לראות ואיך, ולהשאיר לו את ההחלטה - כל זאת כמובן אם יש לו לפחות ידע אסטרולוגי בסיסי. לאלה שאין כזה אני באמת מייעץ לגשת לאסטרולוג או..ללמוד אסטרולוגיה
.

אני מבינה את כוונתך

למרות שאני מבינה את כוונתך שאפשר לפתור דברים בפורום לאנשים בני שלושים ומעלה, אבל דעתי שדבר כול כך מורכב כמו בעיות ביחסים בין הורים לילדים אי אפשר לפתור
על רגל אחת בפורום גם אם האדם יש לו רקע בסיסי באסטרולוגיה .

קראי שוב את מה שכתבתי

לא דיברתי על פתרון בעיות - דיברתי על התבוננות בבעיות לחובבי האסטרולוגיה כאן. ככה לומדים אסטרולוגיה, ולשם כך הפורום - לא לפתרון בעיות אלא להבנת האסטרולוגיה. קצת חוזר על עצמי, נראה לי..

אגב - גם אסטרולוגיה לא פותרת בעיות: היא בהחלט עשויה להבין את מהותן ואף לכוון את האדם לכווני עשייה כאלה ואחרים, אבל היא דיאגנוסטית במהותה ולאו דווקא טיפולית. כדי לפתור את הבעיות צריך להשתמש בדיסציפלינות אחרות ולשתף אותה בכך אם אפשר.

והערה קטנה

לפני שנכנסים לפורום שמנוהל בידי אסטרולוג אחר ומתחילים לענות ברצף על שאלות גולשים, רצוי להציג את עצמך, לומר שלום, לפתח דיאלוג עם מנהל הפורום.. זלא תמיד נעים להתפרץ לבית ולהתחיל לנתח את היושבים בו בלי לדפוק לפחות בדלת ומבלי שהוזמנת.. משהו קטן לחשוב עליו.

מצטערת

אבל לא נאמר לי שאני אמורה נהל שיחת פתיחה עם משהו או שאני עומדת לפרוץ דלת מל משהו נראה לי שטעית בבן אדם שעומד מולך בטרם הכרת אותו .דרך אגב שמעתי הרצאה שלך בדיון שהיה בבית ציוני אמריקה בכנס של האסטרולוגים

לא צריך 'להיאמר' דבר: אלה כללי נימוס ראשוניים באינטרנט ובכל מקום שאליו אתה מגיע ובו קהילה כלשהי. אלמנטרי, ווטסון.. מעבר לזה, מקווה שנהנית מההרצאה.. היה לפני שלוש שנים, כמדומני.

גאלה8

New member
שלום לך אורלי 10

לא ניכנסתי לכאן המון זמן וגם כעת לא מתאפשר לי לקרוא את השרשור רק לרפרף
אבל צורם לי שאדם ניכנס לפורום של אסטרולוג אחר שמטרתו בין היתר להתפרנס ומפרסם עצמו בלי רשות
זה בוטה
חסר נימוס
ומרגיז

כן, היא טעתה, אבל לא נורא. הכל ברוח טובה.

יש לנו דיאלוג, היא כבר מבינה פחות או יותר את חוקי הפורום.מקוה שתשתלב כאן. תודה, גאלה.

תקשיב

במקום להכנס לזה - השתמש באורנוס הזה שממש עכשיו יושב לך על מרקורי, ותתחיל להתנתק מהבית. אביך לא ישתנה, אבל ההתייחסות שלך עשויה להשתנות. מרקורי שחוטף עכשיו מפלוטו מופעל רגשית בעוצמה, אבל דווקא אורנוס מאפשר לך סוג של התבוננות מרוחקת מעט כדי לראות היכן אתה עומד, ומה כדאי לעשות.

העצה שלי - לקחת פסק זמן עם עצמך לגבי היחסים בבית, ולא להגיב בעוצמה. תהיה שם רגע, תגדיר לעצמך את הצרכים שלך, ותתחיל לחשוב על אפשרות של חיים מחוץ לבית לפרק זמן מסויים, כדי שהמעורבות הרגשית הזו לא תעכב אותך מלהתפתח בכוונים אחרים.

לא קל - אבל עם האורנוס הזה - בהחלט אפשרי..

להגדיר צרכים

אנחנו באנו לעולם מתוך מטרה מסוימת ואנחנו צריכים למצוא דרכים להתמודד עם קשיים בחיים .עם ההורים בעייתיים צריך למצוא דרך להתמודד איתם ולא לקחת פסק זמן .
דרך מפת הלידה אדם יכול ללמוד על עצמו ועל צרכיו הבריחה מהבעייה לא תפתור שום דבר.צריך להתייחס לכול מערך הכוכבים והשפעתם על מפת הלידה ולא על כוכב אחד באופן
ספציפי .

Y. Welis

New member
הי - כאסטרולוגית, הייתי מצפה שתתייחסי למפה

בכל תגובותייך כאן לא התייחסת ולו במילה למפה שלו. זו הבעיה.

ממליץ לנתח את המפה קודם כל, *ואחרי כן* להציע הצעות.

למעלה