הורה רע?

הורה רע?

בוקר...מצטער שנעלמתי קצת- תיכף תבינו... ביום שישי הזה יש מפגש של העמותה לפגים שהקמתי. באמת הדבר הכי גדול שלי עם היום. הקיצר- ביום שישי האחרון פתאום הודיעו לנו שלא יהיה גם בשישי הזה- כי יש מסיבת חנוכה. אני כמובן נלחצתי אך מצאתי מישהו שישמור על איה יום שלם (אחותי הגדולה). אישתי מבואסת. היא רוצה להשאר עם איה ולקחת אותה לחגיגה. מבחינתי- לא רק שאני לא אוהב נסיעות ארוכות בלי אישתי (מפונק...) אלא שבכל זאת- זה באמת הדבר הגדול ביותר שלי עד היום ואני רוצה אותה לידי. אני רוצה לשמוע את חוות דעתה אח"כ, מה היא אומרת על מה שנאמר, על האנשים, על ההתנהלות. אולי זה אפילו ישאוב אותה קצת פנימה- מי יודע? אבל חשוב לי שהיא תהיה איתי. אם היא היתה עושה מעשה ומקימה עמותה למתולתלות- לא הייתי בא איתה? אם כל הצער- לאיה יהיו עוד הופעות, ואפשר גם שבוע אח"כ ללכת להופעה של הקבוצה הגדולה (שיש לה שם כמה חברים מאוד טובים). הקיצר- אני מרגיש כמו אדם רע שקורע את אמא של איה ואת איה מההופעה- אבל אני מרגיש שזה מצדיק את זה. ושוב, זה לא שאישתי לא רוצה לבוא- ביא בהחלט רוצה, אבל כנאה אני רוצה יותר שהיא תבוא. מה תגידו? יש בכלל צודק? ובגלל זה אני מעל הראש....העמותה, המפלגה וכל הבירוקרטיה שמסביב... שיהיה בוקר טוב....

לא הורה רע ולא אדם רע

איה יכולה ללכת בכיף למסיבת החנוכה עם אחותך ועם מצלמה (כמובן
). אני יכולה לספר לך שכשיש יותר מילד אחד, ויתורים כאלה הם משהו די קבוע - המסיבות הן בדרך כלל באותן שעות ואז צריך לקבל החלטות של "מי הולך עם מי" (או בדרך כלל אצלנו - מי הולך עם אימא ומי לא הולך עם אימא, אלא הולך עם סבא/סבתא). מלבד הצרימה שחשתי בהגדרה "עמותה למתולתלות" (אני בטוחה שלאשתך יש עוד כמה נושאים שמעסיקים אותה לפני התלתלים שלה) אני לא רואה שום בעיה עם הסיטואציה.

סתם צחקתי עם המתולתלות

מכיוון שאני משתדל לא להסגיר עליה דבר, בחרתי בנושא סיתמי כמה שיותר. לרגע לא התכוונתי ללגלג...ממש לא... והבנתי...תודה...

מסיבת חנוכה דוחה שבת ../images/Emo13.gif

סורי, אורן, אבל מסיבה בגן דוחה עניינים אחרים, לפחות אצלי. עניין הפגים הוא למען הילדים, כך שהוא לא נקנה בלקחת מהם משהו כל כך מהותי חברתית (לחיי הגן וחייהם בגן) כדי לקיים אותו. אבל זו דעתי, מצטערת שהמכבסה לא עובדת אצלי היום

Tamo daleko

New member
אני איתך

נורא עצוב לילד להיות עם מישהו שהוא מאוד אוהב אבל הוא לא אבאמא, כשכל הילדים האחרים עם ההורים שלהם. עם זאת, ומכיון שמדובר בדבר סופר חשוב עבורך ומכיון שאיה היא רק בת שנתיים, אולי הפתרון הוא דווקא לא לשלוח גם אותה למסיבה. שאחותך תעשה לה יום כיף. לפעמים, התועלת וההנאה של ילדים ממסיבות בגילאים האלה היא לא מהותית, לא ברמה שבה הם ירגישו שהפסידו משהו. אז זה בעיקר תלוי באיה, ברמת ההבנה שלה ואיך היא תופסת את המסיבה. אבל אם צריך לבחור - אצלי הילדים שלי באים ראשונים. ללא ספק.

ברור שהילדים באים במקום הראשון

אבל הפעולה האלטרנטיוית היא לא אגואיסטית, היא בסך הכל גם בשביל ילדים, ומי יודע, יכול להיות שגם עתידיים שלי או שלך (מקווה שלאף אחד מאיתנו)- נכון? נכון- יש כאן פשלה. אם היינו יודעים קודם אולי יכולנו לקבוע תאריך אחר. אבל יש גם הנחה- יש קבוצה שניה שהיא מכירה אותם מצויין שעושים את המסיבה שבוע הבא- נוכל אז להצטרף. זה לא כאילו אפשר הכל?

כשאתה נאבק עבור העתידיים

שווה לעצור ולהזכר לעיתים במחוייבות האמיתית שלך, של כולנו: אילו שכבר כאן.

אז שווה לפעמים לזרוק הכל לפח?

על זה שאין מאה אחוז? תמיד יהיה משהו שיפגע במאה אחוז, לא? לא עדיף שזה יהיה משהו כזה מאשר משחק כדורגל?

לא הייתי אומרת הורה רע, חלילה אבל

גם אני חושבת שילד במסיבה עם דודה או סבתא זה עצוב מאד. הילד רואה את כולם עם ההורים והוא... הוריו עסוקים מידי מכדי לראות אותו במסיבה. בגן יש שיחות והכנה לקראת מסיבת חנוכה והילדים מצפים ליום בו ההורים יבואו לשיר ולחוות איתם את האירוע. הבנחה שביתך בגיל 3+ ונבונה לא בייתי מעמידה אותה בפני האכזבה של פספוס המסיבה. מניסיוני הם לא שוכחים ש"אותם לא הביאו למסיבה". אם היא צעירה מכך עדיף שלא תהיה בכלל במסיבה. בגיל צעיר לא יקרה כלום ממילא אין משמעות אחרי שהחוויה מסתיימת. כמו שאמרה ליליה הפעילות שלך ביום שישי היא למען ביתך ולא על חשבונה.

הבת שלי בת שנתיים וחצי...

ואחד השיקולים זה לא להיות בכלל...הכל אפשרי... אני אישית שונא את המסיבות בגן. מנסיון קודם קלטתי שהן לא ממש בשביל הילדים כמו בשביל הגננת...אני יודע? אבל שוב, אפשר להצטרף שבוע אח"כ לקבוצה ב'...

irisgh

New member
מממ

אני, לו הייתי עומדת במצב כזה, הייתי אולי רוצה שבעלי ישחרר אותי מהלחץ, ויתן לי להיות עם הבן שלי. זה בשבילך דבר מאוד גדול, ולכן אתה רוצה שהיא תהיה איתך. יתכן שגם בשביל איה זה דבר מאוד גדול. ואז היא תרגיש הכי טוב עם בנאדם קרוב איתה. נכון, זה לא גורלי. זה לא חיים ומוות. היא תשרוד גם בלי המסיבה. ובכל זאת. אני אישית זוכרת את מסיבת חנוכה של שנה שעברה לא באופן הכי טוב. יניבי התבייש, שיתף פעולה פחות מיתר הילדים, וכד'. אז כשהציעו גם השנה מסיבת חנוכה אחה"צ, חשבתי שזה מיותר. מסתבר שטעיתי. יניבי אמר פתאום שחנוכה זה החג שהוא הכי אוהב. שאלתי למה. הוא ענה שכי ההורים באים עם הילדים לגן למסיבה. שאלתי איך הוא יודע, והוא ענה שהוא זוכר מהגן הישן! לא תארתי לעצמי שיזכור, ובטח שלא לטובה, והנה. אני אישית הייתי מהילדים האלה שהוריהם אף פעם לא אהבו מסיבות בגן (וכל יתר הטקסים) ותמיד חיפשו איך להתחמק. (לשלוח אותי עם אחרים וכד'). האמת, זה פגע בי. אז לא, אני לא חושבת שמסיבה אחת היא פגיעה עצומה. ואם אתה באמת צריך את אשתך, אני מבינה. אם אתה חושב שההשתתפות שלה קריטית להצלחה, אז לכו על זה. אבל אם יש מישהו אחר שיעשה את זה, (יהיה על תקן יועץ ומתאר מהצד את המפגש), או אם זה לא כזה גורלי שהיא תהיה שם, אז הייתי נותנת לאשתך להשאר, או מוצאת פתרון ביניים. למרות שברור, שחלק מהקרבה הגדולה זו השותפות הזו.

תודה על הסיפור...

קטעים איך הוא זכר... אבל אף אחד מכם לא התיחס- האם שבוע אח"כ עם הקבוצה השניה ועם ההורים זה כזה נורא? הם משחקים ביחד, שומעים סיפורים ביחד. לא כל הפעילויות שלהם משותפות אבל היא מכירה את כל הילדים משם והם מכירים אותה...לא פותר לנו את כל הבעיות?

לאה_מ

New member
אז אני בעד הרעיון הזה

בכל מקרה אני בעד הורה (לפחות אחד) במסיבה - לא בעד לשלוח ילד למסיבה בגן עם סבתא או דודה, אהובות ככל שיהיו.

irisgh

New member
שנתיים וחצי?

אז עם ההורים והגן השני נשמע בסדר. (לעומת זאת, ילדה בת 5.5 - זה כבר סיפור אחר. כי אז יש מוקד משמעותי יותר של החברויות בין הילדים וההשתתפות ביחד).

אם היא היתה חמש וחצי

אני חושב שהיא היתה באה איתנו- שתהיה קצת גאה באבא שלה... והקטע זה שזו ההופעה הראשונה שלה- יעני משהו סימבולי.... אני מקווה באמת שהקבוצה השניה זה מספיק טוב...אני צריך את אישתי לידי. אני צריך לנאום, לנהל את הישיבה, יהיו שם צלמים וכאלה, אני חייב לפחות מישהו אחד לשאוב ממנו ביטחון....אחרת- זה יהיה לא כ"כ נעים....

אין שום סיכוי לשכנע את הגננת להחליף

את המועדים של שתי הקבוצות ולהעביר את הקבוצה של איה לשבוע שאחרי??? אם היא תבין את חשיבות העניין היא לא תשתכנע?

בחיים לא!! היא לא תזיז את המועד גם

אם צפויה רעידת אדמה באותו יום. שהרעידה תחכה!!! ותגידי- את לא פותחת מיילים?

למעלה