הורה רע?

אפרתש

New member
אפשר להגיד משהו בעדינות?

(וניסחתי את הכותרת ככה כי אני לא בטוחה שיצא לי מספיק עדין). למרות שהפתרון של מסיבה עם הגדולים נראה לי טוב (איה גם תשתתף שם, או רק תגיע כמשקיפה?), שים לב למשהו שכתבת בהודעה האחרונה - 1) "זו ההופעה הראשונה שלה- יעני משהו סימבולי" 2) "אני צריך את אישתי לידי. ... אני חייב לפחות מישהו אחד לשאוב ממנו ביטחון" עבור איה, להופיע במסיבת חנוכה זה מרגש לא פחות מאשר עבורך להופיע בפני צלמים. כמו שאתה זקוק למישהו הכי קרוב אליך כדי לשאוב ממנו בטחון, ככה גם איה. והמחשבה הזו מעלה אצלי שאלה (גם ברצינות, וגם כדי לתת זווית ראיה) - אולי אמא תלך עם איה, והדודה תבוא איתך? או חבר מאד טוב?

אפרתש

New member
אפשר להגיד משהו בעדינות?

(וניסחתי את הכותרת ככה כי אני לא בטוחה שיצא לי מספיק עדין). למרות שהפתרון של מסיבה עם הגדולים נראה לי טוב (איה גם תשתתף שם, או רק תגיע כמשקיפה?), שים לב למשהו שכתבת בהודעה האחרונה - 1) "זו ההופעה הראשונה שלה- יעני משהו סימבולי" 2) "אני צריך את אישתי לידי. ... אני חייב לפחות מישהו אחד לשאוב ממנו ביטחון" עבור איה, להופיע במסיבת חנוכה זה מרגש לא פחות מאשר עבורך להופיע בפני צלמים. כמו שאתה זקוק למישהו הכי קרוב אליך כדי לשאוב ממנו בטחון, ככה גם איה. והמחשבה הזו מעלה אצלי שאלה (גם ברצינות, וגם כדי לתת זווית ראיה) - אולי אמא תלך עם איה, והדודה תבוא איתך? או חבר מאד טוב?

לא הדודה ולא החבר הם הורים לפגים

אף אחד מהם לא עבר את שאנחנו עברנו- ואפילו בלי קשר לזה- לא יוכלו לעזור לי מנטלית. ה"גדולים" הם לא גדולים יותר. הם פשוט קבוצה מקבילה. יש כאלו שגדולים יותר ויש כאלו שבאותו גיל. היא במקום טוב באמצע מבחינת גיל- לכן לא, היא לא תהיה משקיפה יותר מכל ילד אחר (הבנתי שרוב הפעילות היא להשקיף...אבל זה לא מראיה, רק משמיעה). אני מבין את הדברים שהפריעו לך ואני לא מתכוון לסתור אותם . יש בהם גם מזה וגם מזה- כמובן. אני באמת מקווה שפתרון שיתן לכולנו את המכסימום- יהיה נחמד... וכן, אני מבין עכשיו עוד יותר את האחריות שלי בתור הורה, ופעם הבאה אני אקבע דברים הרחק מחגים. לא היה לי נסיון קודם בזה (חגים בגן) ועל כן ההודעה שבוע מראש תפסה אותי ממש לא מוכן. לפחות פעם הבאה אני אדע טוב יותר...ואולי אני אוותר על אישתי. זה יכול להיות נורא מבחינתי...נורא ואיום, ולי אין קבוצה מקבילה...

תּמר

New member
אני די מסכימה עם אפרתש

למיטב ידיעתי, בגנים יש שני ארועים בולטים, בהם הגננת משקיעה את כל כולה (ליחצ"נות) והילדים גם: מסיבת חנוכה ומסיבת הסיום. צורת ההצגה שלך את המצב, גורמת לי להרגיש כאילו הארועים של אבא-אמא יותר חשובים מהארועים של הילד, וכאילו ההורים צריכים תמיכה, עידוד וכו' - והילד לא. בעצם לך ולבתך יש ארוע בעל אותה רמת חשיבות, שנפל באותו יום. אני לא אומרת שהדילמה קלה, אבל נראה לי שחשוב להבין שמסיבת חנוכה, עליה מטרטרים לילדים כחודש לפני המועד, היא ארוע חשוב, גם אם הילד מתבייש ולא משתתף במסיבה (כבר קרה לי, וזה לגיטימי לגמרי).

הכל נכון

רק זה לא אירוע של אבא ואמא- אמא רוצה להשאר ולהיות במסיבה. אולי לילדים טירטרו חודש מראש- להורים אמרו רק ביום שישי הזה... ואחרון- יש שידור חוזר עם חברים שלה שבוע אח"כ...לא מספיק טוב? לא פותר את הבעיה לכולנו?

אפרתש

New member
../images/Emo6.gif לרעיון שאתה תלך לקבוצה מקבילה

זה לא רק חגים, יש כל מיני התקלות כאלה מן הגן שהורסות את כל התוכניות שקבענו שבועות מראש.
מוזר לי ועצוב שאין לך קבוצת תמיכה קטנה, אף חבר שעבר משהו קרוב למה שאתם עברתם. אולי בזכות הפעילות העכשווית שלך. תתחבר לעוד אנשים שיוכלו לעזור גם לך, ולא רק אתה להם. המון בהצלחה, גם ביום שישי וגם במסיבה.

תודה...

אבל בשלב הראשון- רק איבדתי חברים שלא הצליחו להבין מה עובר עלי... בשלב השני- הרווחתי הרבה אנשים שעוזרים ותומכים בפורום לפגים ובעמותה. אבל מה זה לעומת אישתי? זו שיודעת כל פיפס מה יעשה לי, איך לעודד אותי, מה חשוב לי וכו'? זה רגע ענק בחיים שלי. אני חושב שזה ההישג הכי גדול שלי (מלבד חתונה, הורות וכו'). ואני צריך לעמוד ולנאום, ולארגן. לא רק כדי לתמוך בי- אני רוצה שהיא תוכל גם להתגאות בי (אין יותר מדי סיבות בחיי היום יום, אני לא איזה פנומן בעבודה או בעל עסקים מרתקים). זו הפסגה שלי כרגע ואני רוצה אותה שם. אני צריך אותה שם. כל עוד יש אלטרנטיוה להצגה- מזל. ברור שזה לא טוב כמו האפשרות הטבעית, אבל זה לא כמו לא ללכת בכלל או עם מישהו אחר, נכון? אני לא יכול לבטל את הכל- אנשים אחרים תלויים בי... זה מלכוד מעצבן לאללה!!!!

שִירָה

New member
ואם אתה זקוק לדעה נוספת

גם אני חושבת שהמסיבה של איה קודמת. בסך הכל, הצורך של איה דומה לצורך שלך - ובשני המקרים, לדעתי, לא מדובר בפינוק - אבל אני חושבת שהצורך שלה קודם.

אורן, די, תתבגר!

ברור מה אתה רוצה לשמוע - אז תשמיע את זה לעצמך ותפסיק להיטרד בזה. אני אסביר עם אנלוגיה: קרובה שלי קרובה מאוד אצל הבוס הגדול של היהודים (בבית שומרים מצוות, הבת שלה חרדית....) ויום אחד סיפרה לנו על חברה שלה שכאשר רוצה לעשות משהו ולא בתטוחה שמותר מתקשרת לרב, אם לא מוצא חן בעיניה התשובה - מתקשרת לעוד רב וכך הלאה עד שמקבלת את התשובה הרצויה. קרובתי לעומת זאת, באותו מצב, מחליטה מה מתאים ל ועושה אותו בידיעה שיכולה היתה למצוא את הרב שיאשר לה.... אז - אל תעשה לך רב! החלטת מה חשוב לך, החלטת איך לצאת מזה בכבוד כלפי איה. גמרנו, סגור את הבסטה! אגב - אני ממש לא רואה חשיבות במסיבות בגן בגיל 2.5 וכועסת מאוד שהגננות עושות מזה כזה עסק ורעש - מאוד לא הוגן כלפי ילדים שיאלצו להפסיד את המסיבה - וזה הרי גיל כזה שיש הרבה סיכוי להפסיד... מזל גדול לאיה שיש אצלה בגן עוד קבוצה.

אני לא יכול...

כי זה לא לגמרי "מה שאני רוצה לשמוע". אם כולכן לא הייתן מקבלים את ענין הקבוצה השניה ומסבירות לי למה והייתי מבין- אז כן, הייתי מוותר על אישתי. ברור מה אני רוצה לשמוע- אבל לא ברורה ההחלטה שלי. מבינה למה זה כן חשוב?

לא. ../images/Emo3.gif../images/Emo163.gif../images/Emo4.gif

כל פעם שמעלים כאן תגובה שוללת אתה מיד שואל - אבל יש את הקבוצה השניה, זה לא בסדר? חיזקו את ידך שזה כן בסדר, הגננת (שלדעתי העניה היא הסמכות כהי רלוונטית בקטע הזה) גם אמרה שזה בסדר. אז אצלי הנושא סגור - זה בסדר!!! עכשיו - איפה הבעיה? ועוד שאלה - אישתך, שתחיה, שלמה עם הפתרון הזה?

למעלה