הורדת שיער

• פותח הנושא rm77
  • פורסם בתאריך

rm77

New member
הורדת שיער

משהוא יודע אכן ינתן להוריד שיער בחזה ובגב באזור ירושלים ??? ועם יש היתר מהרבנים להוריד את השיער באזורים אלה...?? תודה רבה !!!

שלא תעז להוריד...../images/Emo8.gif

תכנס לפורום דובים גאים (כאן בתפוז) ותגיד שם שיש לך שיער גוף, יעמדו שם בתור להכיר אותך. כולם יקפצו עליך בתאווה.

rm77

New member
שיער

חם בקיץ זה נורה, אולי לא להוריד עד הסוף אבל לדלל 50%

eliorby

New member
אני חושב ששיער גוף זה סקסי... ../images/Emo13.gif

תאהב ותקבל את עצמך כמו שאתה, כמו שנולדת. אתה לא צריך להשתנות בשביל אנשים אחרים.

אתה נשמע כאילו הוא צריך להשלים עם חיסרון כלשה

ו אבל שיער גוף, גם אם הוא שופע וסמיך, הוא ייתרון אצל אוהבי הגברים השעירים.

מבחינה הלכתית /tapuzforum/images/emo8.gif/tapuzforum/images/emo197.gif

אין שום איסור לגבר להוריד שיער מהחזה ומכל הגוף חוץ משיער ערווה ושיער בית השחי משום לא ילבש שזה מקום שאשה רגילה להוריד.

Nחמן

New member
אינני יודע להשיב

לא על השאלה, אם כדאי, ולא על השאלה ההלכתית. כדאי? תלוי מזווית האדם עצמו. אולי שיעור יתר גורם לו להזעה מרובה ולאי נוחות רבה. אם משום "לא ילבש", לא נהירא לי. האם תוכל לציין את המקור לאיסור זה? האיסור "לא ילבש" אכן כוללני ומתייחס לדברים, שאשה רגילה בהם. אבל האם יעלה בדעתך לאסור לבישת מכנסיים משום שאשה רגילה בהם? נשמע מגוחך. נכון? גם לא נראה לי, שסתם אשה רגילה להוריד שיער ערווה ושער בית השחי. לכן לא ברור לי האיסור.

outcider

New member
המקור

מופיע בפירוש ברש"י שם, שמביא כמובן את הגמרא. סיכום מועיל בקישור מטה.

Nחמן

New member
תודה על ההבהרה

מכל מלמדי השכלתי

T o K i O

New member
לייזר? פרופורציה עושה את זה בגרושים דרך

קופות החולים לרוב זה רק ובעיקר לביטוחים המשלימים הגבוהים יותר. וזה כולל את כל טיפולי הלייזר.

מניסיון אישי - יש כמה דרכים:

התמודדות עם השיער - שפה זה דורש המון הקרבה מעצמך, המון ביטחון עצמי וקצת יכולת לעמוד מול קבוצת אנשים (דיי גדולה, יש להגיד) שלא אוהבת שיער. זה קשה. זה לפעמים נראה בלתי-אפשרי. במיוחד אם מגיל קטן אתה מתבייש בזה. אבל זה אפשרי. פשוט צריך לשנות גישה בחשיבה ולהבין שעם זה נבראת, וככה זה יפה. ותו לא. (18 שנה חייתי בצורה הזאת - זה נוראי.
)
גילוח - לא התכוונתי לסכין גילוח, אלא מכונת תספורת... אם השיער לא עבה מדי, נסה לקצץ קצת עם מכונת תספורת... זה עלול להועיל! באמת! ממרחק לא רואים שקיצצת את השיער (רק אם מסתכלים ממש מקרוב), וגם אתה מרוצה מהגוף שלך בלי לשלם שקל. או לסבול. (כעת אני נמצא בשלב הזה, ואני מרוצה מאד מהגוף שלי
)
שעווה - עשיתי כמה פעמים ב-4 שנים האחרונות, אין מה להגיד... הכאב שווה את זה. כואב? כןןןןןןן, מאדדדד!!! לפעמים שורף. בוער! אבל כשזה עובר... אתה פתאום רואה את התוצאה שנשארה לך על הגוף... חלק חלק חלק!
מדהים. פשוט מדהים. החסרון הוא: טיפול חוזר אחרי חודש בערך. וכאב. המון כאב. אם אין לך סף כאב גבוה, תתרחק מזה... (גם בשלב הזה הייתי 4 שנים מחיי, ואני מניח שמיציתי אותו.)
לייזר - תלוי אם אתה מתאים לעשות לייזר (מבחינת הדרישות הרפואיות של מכונים מסויימים), אבל אצא מנקודת הנחה שכן... יש לך 2 אופציות בעניין הלייזר: הסרה מלאה או דילול. לנשים הייתי ממליץ מאד הסרה מלאה - לגברים הייתי ממליץ דילול. א' כי אני אוהב קצת שיער. ב' כי אני באמת חושב שזה יפה מאשר הסרה מלאה. ג' כי זה פחות טיפולים. - האם יש כאב מסוים בטיפולים? כן. גם בלייזר יש טיפה כאב, עקצוצים כאלה, נקודת אור ששורפת את השיערה... אבל גם לזה מצאו טיפול!
משחה שאתה מורח וזה מרדים לך את המקום. ואין לך שום כאב שבעולם!
ואז אתה נהנה מהתוצאות המדהימות של הלייזר. (כרגע אני לפני סדרת טיפולים לייזר - אם אתה מעוניין, שלח מסר ואמליץ לך על מקום מסוים.) ומבחינת היתר רבני - כמו שאמרו לפניי... חל איסור מוחלט להוריד שיער ערווה ובית-שחי לגברים בכל האמצעים להורדת שיער! אבל בכל שאר מקומות הגוף - מותר, רק לא עם סכין גילוח. ובנוסף לכך!!!!!!!! אפילו קראתי ש...... (האמת ששאלה ההלכתית הייתה בנושא עיצוב גבות לגברים, אבל בסדר) אם הגבר מוריד שיער כדי להידמות לאישה - אסור אסור אסור. (דראגים למיניהם) אבל אם הגבר מתבייש בצורת הגבות שלו, בשיער הגוף שלו וזה ממש מונע ממנו לפעול ככל בני-האדם ברחוב, יש לו היתר מלכתחילה לטפל בזה.
אז מה יותר טוב מזה? מזל שנבראנו הומואים.

האם לגבר מותר להסיר שיער מהגוף?

שאלה: האם לגבר מותר להסיר שערות מגופו? לא מדובר כאן על הסרת שיער לצמיתות אלא על הסרה רגילה. תודה. (אלון, תל-אביב) תשובה: הסרת שיער לגברים הינה אמירה תרבותית, וההלכה רואה אותה בשלילה. עם זאת יש מקרים שמותר. הגמרא במסכת נזיר (דפים נז-נח) מביאה מחלוקת תנאים ואמוראים בשאלה האם איסור הסרת שיער לגבר הוא איסור תורה או איסור מדברי חכמים. לכל הדעות הנימוק לאיסור הינו ההתדמות לקוסמטיקה הנשית : "אמר ר' יוחנן: המעביר בית השחי ובית הערוה - לוקה משום (דברים כב) 'לא ילבש גבר שמלת אשה'". יש הסוברים שאיסור זה הוא מן התורה, ויש הסוברים שהוא גזירת חכמים. הסרת שיער בתער מול מספריים, לייזר או שעוה: נחלקו הפוסקים הראשונים, האם האיסור על העברת השיער הוא דוקא בתער, או שכל הסרה אסורה, גם בדרכים אחרות. לפי חכמי ה"תוספות", ובראשם רבינו תם, האיסור הוא רק בתער, וזהה לאיסור לגלח את הזקן בתער. לפי שיטתו, העברת שיער במספריים או שעוה מותרת. רוב הראשונים האחרים חלקו עליו, ומהם בעל "הלכות גדולות" (לח עו: ), הרי"ף והרא"ש והרמב"ם (הל' ע"ז פי"ב ה"ט). להלכה נפסק בשולחן ערוך (יורה דעה קפב), שהעברת שיער בית השחי והערוה אסורה לגברים בכל דרך, והסרת שיער מאברים אחרים אסורה רק בתער, ומותרת בדרכים אחרות. במקום בו גברים נוהגים להסיר שיער יסוד האיסור הוא בדין "לא ילבש", האוסר הידמות הגברים לנשים וההיפך. לאור זה, התעוררה השאלה מה הדין במקום בו גם הגברים נוהגים להסיר שיער, האם האיסור יתבטל. בשאלה זו נחלקו חכמי ספרד הראשונים. הרמב"ם כתב : "במה דברים אמורים במקום שאין מעבירין אותו אלא נשים כדי שלא יתקן עצמו תיקון נשים, אבל במקום שמעבירין השיער הנשים ואנשים אם העביר אין מכין אותו" , ומשמע מדבריו שאין עונש על כך, אבל זה עדיין אסור. לעומת זאת הרי"ף, רבינו ניסים, הגאונים וחכמי ספרד אחרים סברו שבמקרה כזה אין איסור "לא ילבש" כלל. להלכה בשולחן ערוך(שם) יש מחלוקת בין רבי יוסף קארו לרמ"א. השו"ע העתיק את לשון הרמב"ם, ונראה שסובר שאסור להסיר גם במקום שהגברים מסירים, ואילו הרמ"א ציטט את לשון הר"ן, ופסק שבמקום כזה מותר אפילו לכתחילה. הסרת שיער לרפואה: לפני כ 700 שנים, נשאל רבי שלמה בן אדר"ת, ראש חכמי ספרד, מה הדין במי שסובל מפצעים וגרוי בבתי השחי או הערוה, והסרת השיער תסייע לרפואתו. הוא השיב (שו"ת הרשב"א ח"ה רעא) שאם המטרה היא רפואית ולא להידמות לאישה, מותר להסיר את השיער, וכך נפסק להלכה בשו"ע (יו"ד קפב ד): "מי שיש לו חטטין בבית השחי ובבית הערוה, ומצטער מצד השיער, מותר להעבירו." כמובן שבמקרה כזה יסיר את השער בשיטות אחרות, ולא בתער. אמירה תרבותית בבבל בתקופת האמוראים, היה המנהג של הגברים להסיר את שיער בתי השחי. ככל הנראה, גם בקהילה היהודית התפשט המנהג בין האדוקים בצווי האופנה. על רקע זה, מספרת הגמרא את הסיפור הבא (תרגום לעברית ממסכת נזיר) "הורשע אדם בבית דינו של רבי אמי, ונתחייב מלקות. בעת שהיפשיטו את חולצתו, נגלו בתי שחיו, וראו שאינו מגולח. אמר להם רבי אמי, עיזבוהו, הוא מן החברים (כלומר - אדם כשר ד.ב.)". הסיפור הזה מלמד, שלמרות שבציבור הכללי של הגברים היה מקובל להסיר שיער, יראי ה' הקפידו שלא לעשות זאת. זה היה גם סמל ליראת שמיים אמיתית מפני שהיה שייך לצינעת הפרט, היה בין אדם לאלוקיו ולא לשם תצוגת צדיקות בעיני הסביבה. בעקבות סיפור זה, לאחר שהרמ"א בשולחן ערוך כתב את ההיתר הנ"ל, הוסיף הגבלה חשובה: "רק החברים נמנעים בכל מקום". בין האמוראים, היו רבנים שנודעו ביופים המדהים. אחד הבולטים שבהם היה רבי יוחנן. הגמרא מעירה, שלאור שיטתו של רבי יוחנן שהסרת השיער אסורה, תמהו התלמידים על כך שלרב עצמו לא היה שיער בבית השחי. הגמרא מסבירה זאת בכך ששערו נשר לעת זקנתו. נשאלת השאלה, אם המראה המגדרי עשוי להשתנות, ולגרור שינוי הלכתי בעקבותיו, ואם מושג היופי הינו יחסי ומשתנה, מדוע מבטאים הגמרא והפוסקים התנגדות להסרת השיער באותם המקרים והשיטות שהאיסור אינו קיים? אולי התשובה לכך היא התנגדות פנימית להשתעבדות לצו האופנה החולפת. נראה מהדברים דלעיל, שחכמים תפסו שיראי ה' אינם צריכים להחליף את חזותם עם כל אופנה עונתית. כל יום מתחדשים בעולם דברים רבים, אין איש שיכול לעמוד במירוץ העדכונים ולהישאר מעודכן תמיד בכל התחומים. החיים בעולם זורמים, בכל יום מתחדש הידע, מתחדשת היצירה, מתחדשים רעיונות, מעיין החידוש מפכה בעולם, ובתקופה שלנו הספיקה שלו גדולה מאי פעם, "חדשים לבקרים רבה אמונתך". כולנו רצים במירוץ העדכונים, ואי אפשר להספיק הכל. מוכרחים לארגן סדר עדיפויות ולהחליט במה משקיעים את האנרגיות ומה משדרגים היום. אחד ישדרג את הידע שלו. אחר ישדרג את אחת ממידותיו הטובות, או את מערכת יחסיו עם אחד ממשפחתו או מחבריו. יש שישדרגו את הרכב, את המחשב, ילכו למנתח פלסטי וישדרגו את גופם, את שערם, את ציפורני רגליהם וכו'.

כמו שאמרתי... ../images/Emo13.gif

"להלכה נפסק בשולחן ערוך (יורה דעה קפב), שהעברת שיער בית השחי והערוה אסורה לגברים בכל דרך, והסרת שיער מאברים אחרים אסורה רק בתער, ומותרת בדרכים אחרות."

Nחמן

New member
הייתה לי דילימה

ונראה, ש"מצפה" פטר אותה. יתכן, שבזמן השו"ע (רבי יוסף קארו) נהגו להסיר שיער ממקומות אלו לנוי ולכן פסק השו"ע כדעת רוב הפוסקים לאסור בכל דרך שהיא. עם זאת כיוון שיש גם "ראשונים" ו"אחרונים", שפסקו אחרת, הרי המיקל לכאורה יש לו על מה שיסמוך. אנוכי הקטן לא באתי להעמיד עצמי במקום גדולים, כי אינני ראוי לפסוק הלכה. ללא ספק המחמיר תבוא עליו ברכה אולם כל אחד ואחד ראוי שיתייעץ עם מורה הוראה כיצד לנהוג.

ranch1989

New member
ממש ממש מוזר

מה הבסיס לאיסור הסרת שיער בתער כשמדובר בשיער גוף?? אפילו את הזקן מותר לגלח בתער במקומות שאינם מוגדרים "פאות", כלומר 5 איזורים: איזור 2 הפאות המוכר לנו, 2 האיזורים בלחיים הקרובים יותר לאף והעיניים ואיזור הסנטר (כלומר פאות\קצות הזקן). כך שאת השפם, לדוגמא, כן מותר לגלח בתער. אז אני מניח שהסיבה אינה נובעת מהלאו של העברת תער על פאות הזקן \=

טוהרtoar

New member
אמנם לא עיינתי בשו"ע אך עדיין נראה לי לחלוק

ייתכן שבשו"ע מופיע איסור תער על כלל הגוף כפי שאתה כותב אודה שאני לא בקי בקטע הזה אבל אם נחזור לראשונות, הנושא של הסרת שיער לגבר יכול להיות בעייתי מכיוונם של שתי מצוות:
"לא תקיפו פאת ראשכם ולא תקיף פאת זקנך"
"לא ילבש גבר שמלת אישה" מהמצווה הראשונה למדו חז"ל איסור על השחתת השער באזורים המוגדרים כ"ראש" וכ"פאות הזקן" בסיוע של תער (כלי ש"משחית") מהמצווה השניה למדו חז"ל שאסור לגבר לבצע מעשים שנוהגים להעשות על ידי אישה (מבחינת המראה החיצוני) כך שמפה או מפה קשה לראות מאיפה מגיע האיסור על שימוש בתער לאזורים שאינם ראש/זקן או כאלה שבמובהק "מטופלים" על ידי נשים (בית שחי, רגליים...) כפי שכבר העירו קודמים לי (אבל חוזר- לא עיינתי במקורות לעומק וצריך עיון) ועוד אעיר, אם כבר נגעתי, שיש הבדל משמעותי בין שתי המצוות המצווה הראשונה נכונה ללא שאלת זמן ומקום כאשר המצווה השניה כן תלויה בנהוג בזמן ובמקום למשל, במו עיני נתקלתי בספר שמכיל תשובות הלכתיות מתקופת הגאונים (החכמים שבין זמן ה"סבוראים" ל"ראשונים", אזור האלף הראשון למניינם) שאחד הגאונים כותב שבמקומם גברים מגלחים את בית השחי שלהם (אם אני זוכר נכון, זה היה בתער) מכיוון שכך נוהגים גם הגברים באותו מקום. הנקודה הזו היא המקור לרבנים שהתירו לגברים/נשים מעשה שנתפס כעניין "נשי"/"גברי"(בהתאמה) ולסיום נקודה למחשבה בעניין:האם אבותינו הקדמונים בתקופת המקרא, שהלכו עם לבוש דמוי שמלה, עברו חו"ח על איסור "לא ילבש"?

למעלה