הורדת ריבית?

tby1

Active member
בכלל לא שולל שיחזירו פועלים שאושרו ע"י מערכת הביטחון,
אז מה ההבדל בין איו"ש היום לעזה בעתיד תחת שלטון לא חמאסי?
הרי פועלים מאושרי שב"כ הם לא הבעיה . הבעיה הייתה טיפוח שלטון טרור החמאסי ע"י נתניהו וממשלות הימין.

ai27

Well-known member
אז מה ההבדל בין איו"ש היום לעזה בעתיד תחת שלטון לא חמאסי?
למה בעצם השלטון שם הוא חמאס?
לא בגלל שחמאס גנבו משהו
אלא בגלל שזה מה שהאוכלוסיה רוצה.
פועלים צריכים להגיע מערים פלסטיניות בהן לא מעודדים טרור
לא להפך
הרי פועלים מאושרי שב"כ הם לא הבעיה.
לא מדוייק. הרי השב"כ גם מגיב למצב בשטח.
מעדיף מסלול חוקי על הגברת מאמצי ההסתננות
הבעיה הייתה טיפוח שלטון טרור החמאסי ע"י נתניהו וממשלות הימין.
אין קנוניה ואין שום טיפוח
הרי אתה לא יכול לכפות על מדינה זרה מי יהיו שליטיה
ומה שקורה בעזה, זו התוצאה של הפנטזיה שהיא תהיה מדינה זרה
עם אפס כיבוש. אפילו לא אכיפה ארטילרית בפרימטר, שבג"צ בלם ואת התוצאות רואים היום

גם אם חלק גדול מהארגון הצבאי יחוסל (ספק רב שזה אפשרי)
אותה מפלגה תמשיך לשלוט
עד שהתמיכה בה תדעך
זאת לא החלטה ישראלית

tby1

Active member
הרי אתה לא יכול לכפות על מדינה זרה מי יהיו שליטיה
אני מבין עכשיו את הבעיה. עזה אינה ולא הייתה מדינה. היא הייתה חלק מהרשות הפלסטינית והחמאס ביצע הפיכה תוך הריגת מאות אנשי הרשות. מפתיע אותי שאתה מוכן לתת להקים מדינה בעזה . אני מבין שזו גם עמדתך כלפי איו"ש?

מי שישב בצד וחיכך ידיו בהנאה היה הימין הישראלי, מסיבות שכבר לא אחזור עליהם , במקום להחזיר הסדר על מכונו ולסייע לרשות לשלוט בעזה , כפי שישראל עושה היום נניח בג'נין - מכה הטרור המונע ע"י מתנגדי הרשות ויוצרת תנאים לרשות לחזור לשלוט

ישראל צריכה לקבל רק החלטה אחת - היא אחראית לבטחון ותלחם בטרור בכל מקום בו ירים ראשו במקום לנסות לאלף אותו במזוודות כסף קטארי על מנת לשמרו בשלטון כי "זה טוב ליהודים (המשיחיים)" . היתר זה פרטים

ai27

Well-known member
אני מבין עכשיו את הבעיה. עזה אינה ולא הייתה מדינה. היא הייתה חלק מהרשות הפלסטינית והחמאס ביצע הפיכה תוך הריגת מאות אנשי הרשות. מפתיע אותי שאתה מוכן לתת להקים מדינה בעזה . אני מבין שזו גם עמדתך כלפי איו"ש?
בעזה יש ממשלה זרה, וזו בפועל מדינה.
ברמאללה יש ממשלה זרה וזו בפועל מדינה.
זאת הרי הפנטזיה שלכם.
אי ההכרה במדינות-הטרור שהקמתם, נובעת ישירות מאופן התנהלותן, זכותנו המלאה.

אבל
אין בעזה ריבונות ישראלית, ולכן ישראל לא יכולה להיכנס ולהמליך שם שליטים עבורם.
זה עניין פנימי.
מי שישב בצד וחיכך ידיו בהנאה היה הימין הישראלי, מסיבות שכבר לא אחזור עליהם , במקום להחזיר הסדר על מכונו ולסייע לרשות לשלוט בעזה , כפי שישראל עושה היום נניח בג'נין - מכה הטרור המונע ע"י מתנגדי הרשות ויוצרת תנאים לרשות לחזור לשלוט
מי שחיכך ידיו בהנאה בזמן שהמתונים בעזה נטבחו, נקרא שמאל. הימין הודר מהממשלה ההיא.
בג'נין יש לפת"ח תמיכה, ולכן יש למי לסייע.
בחברון אין.
יש לחמאס תמיכה פופולארית עצומה והשליטה שם היא של חמאס. הצבא החמאסי שם מוגבל בעיקר ע"י מניעת התחמשות.
כניסת צבא לחברון לא תשנה את זה
ישראל צריכה לקבל רק החלטה אחת - היא אחראית לבטחון ותלחם בטרור בכל מקום בו ירים ראשו במקום לנסות לאלף אותו
זה לא עניין שאפשר לעשות במדינה זרה.
אפילו ארה"ב נכשלה
היום תחסל "חמוש" ומחר אחיו ילחם בך עם הנשק שאחיו נהרג איתו.
ויחסל כל עריץ שתמליך עליו.

מה שאפשר לעשות בעזה, זהה למה שנלחמתם נגדו עד שהצלחתם לבטל:
להרחיב את הפרימטר למקסימום האפשרי ולאכוף כניסה אליו בארטילריה
עד שהתושבים ישנו את המצב.
הם
לא אנחנו
זאת טריטוריה זרה
כמו שרציתם

tby1

Active member
מעניין.
אתה מכיר במדינה פלסטינית בעזה ובאיו"ש.
אין לך תביעות טריטוריאליות או חלומות התיישבות בעזה. רק תגדיר מהם גבולות המדינת הפלסטינית באיו"ש ו"נפתרה הבעיה" בעזה יקימו נמל ימי ושדה תעופה , ברמאללה יבנו שדה תעופה , בחברון שכם וג'נין יעשו מה שמתחשק להם - אתה מסכים להכל? או שלא באמת התכוונת שיש שם מדינה? אולי אתה כן בעד שישראל תשמור על אחריות בטחונית אז אין שם מדינה? או שיש ? אתה מוכן לסייע לי?

עובדים זרים ממדינת איו"ש כן, עובדים זרים ממדינת עזה לא? ייצוא ישראלי למדינת איו"ש כן, למדינת עזה לא? מאוד הגיוני.

גם בדיון צריך להיות איזה קו מחשבה מאורגן אבל אתה סובל מהתמוטטות הקונספציה והתעוררת לחלום רע שאתה יודע שאתה ושכמוך אחראים עליו ישירות , אבל השיטה להאשים את כולם תמיד טובה....

החלטתה שתהיה מדינה פלשתינית - תן לה שטח, תגבה הרשות, תעזור לה , תגדיר גבולותיה ומצד שני תיישב מיליון יהודים בשטחים שאהת מספח. תזכיר לי כמה שטחים באיו"ש סיפחו ממשלות הימין מאז ועד עולם? אפילו את ישובי גוש עציון לא היה אומץ לספח! פשוט נקבות.
מי כן סיפח ובגדול - "השמאלנים" של 1967

אז אולי "השמאלנים" , שהצליחו להקים את המדינה, מבינים יותר טוב התיישבות ובטחון מימין משיחי?

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
מעניין.
אתה מכיר במדינה פלסטינית בעזה ובאיו"ש.
אין לך תביעות טריטוריאליות או חלומות התיישבות בעזה. רק תגדיר מהם גבולות המדינת הפלסטינית באיו"ש ו"נפתרה הבעיה"
באמת מעניין....
בעזה הבעיה נפתרה?
או שאתה מפנטז על עזה נוספת
עם פוטנציאל קטלני פי כמה?
בעזה יקימו נמל ימי ושדה תעופה
למה לא תצ'פר את העזתים בדרך עם כמה פצצות אטום מתוצרת ישראלית?
הרי מה כבר יעשו?
טבח? רצח-עם?
הם הרי מעוניינים רק בכלכלה
, ברמאללה יבנו שדה תעופה , בחברון שכם וג'נין יעשו מה שמתחשק להם - אתה מסכים להכל? או שלא באמת התכוונת שיש שם מדינה?
בוודאי שיש שם מדינות
מדינות-טרור, שכל כלכלתן משועבדת לפנטזיות רצח
וככאלו
אופן פעולתן הביא עליהן מגבלות

כשהן יפסיקו להיות מדינות טרור
לא יהיו מגבלות
אפילו יקבלו הכרה
אולי אתה כן בעד שישראל תשמור על אחריות בטחונית אז אין שם מדינה? או שיש ? אתה מוכן לסייע לי?
אני לא מוכן לסייע לתומך חמאס.
ישראל שומרת על עצמה מול אוייבים רצחניים
ולא משחקת בהמלכת שליטי בובה במדינות שכנות

אתה מציע שצה"ל יכנס לסוריה ולבנון כדי לבחור גם שם את השליטים המועדפים עלינו?
גם בדיון צריך להיות איזה קו מחשבה מאורגן אבל אתה סובל מהתמוטטות הקונספציה והתעוררת לחלום רע שאתה יודע שאתה ושכמוך אחראים עליו ישירות , אבל השיטה להאשים את כולם תמיד טובה....
בדיוק להפך.
הפנטזיה שלך מתגלה כסיוט נאצי
ואתה רק זומם איך למקסם אותו

הרי רצחו רק אלף-אלפיים
נשארו מליונים

tby1

Active member
אז אתה סתם מבלבל את המוח..... אומר דבר והיפוכו, בלי שום תוכנית לעתיד. בדיוק כמו הממשלה , שריה ויתר המשיחיים שנתקלו במציאות

ai27

Well-known member
אז אתה סתם מבלבל את המוח..... אומר דבר והיפוכו, בלי שום תוכנית לעתיד.
אין שום דבר והיפוכו, אלא תיאור המציאות כפי שהיא.
לך יש תוכניות לעתיד?
תעשה הוקוס פוקוס ועזה תהפוך להוואי?

מול אוייב שכל משאביו משועבדים לטרור ורצח
יש להציב פרימטר עם אכיפה חסרת פשרות.
ואתה תמשיך להתבכיין על הפגיעה ב"חופש התנועה" של המחבלים שמפריעים להם להמשיך ברצח

tby1

Active member
לך יש תוכניות לעתיד?
לי יש , תארתי אותם. הם פשוט לא מתאימות לתפיסה המשיחית שלך. היופי הוא שאתה יכול לרקוע ברגלים מכעס כמה שאתה רוצה. חמאס גמור, אין יותר מי שיגן על המשיחים באיו"ש. ארה"ב נתנה הדגמה ליכולתיה הצבאיות והכלכליות שהזכירה, לכל האידיוטים המשיחיים ששכחו כמה ישראל תלויה בארה"ב, מי באמת הבוס.

מה הבוס אומר - די עם המשיחיות. שתי מדינות לשתי עמים. רשות פלשתינית חזקה , אינטרס ישראלי מובהק. פינוי כל "ההתישבות הצעירה" , כלומר תפיסות קרקע בלתי חוקיות תוך פשיעה פלילת של מועצות מקומיות , יוסרו והפושעים יועמדו לדין. כל הכופרים בדמוקרטיה , בעליונות שלטון החוק , יגלו שהם מתמודדים עם כתבי אישום על המרדה וכו'.

ai27

Well-known member
לי יש , תארתי אותם. הם פשוט לא מתאימות לתפיסה המשיחית שלך. היופי הוא שאתה יכול לרקוע ברגלים מכעס כמה שאתה רוצה. חמאס גמור, אין יותר מי שיגן על המשיחים באיו"ש.
אז אתה בקטע של מד"ב ופנטזיה.
מה בעצם ההבדל בינך לבין המשיחיים?
ארה"ב נתנה הדגמה ליכולתיה הצבאיות והכלכליות שהזכירה, לכל האידיוטים המשיחיים ששכחו כמה ישראל תלויה בארה"ב, מי באמת הבוס.
באמת?
אז בוויאטנאם הווייאט קונג חוסל?
בלבנון החיזבלה חוסל?
באפגניסטן הטליבן חוסל?
בעירק השמידו את כל הכנופיות החמושות על טויוטות? לא השאירו להם את כל הנשק האמריקאי במנוסתם?
או שאתה משחק ב"נדמה לי" ופנטזיות?
שתי מדינות לשתי עמים. רשות פלשתינית חזקה , אינטרס ישראלי מובהק.
רשות פלסטינית לא יכולה להיות חזקה - כשהאוכלוסיה לא תומכת בה - וזה המצב כבר מהיום הראשון.
לכן מאז 2006 אסור לעשות שם בחירות.
לכולם ברור מי יובס.
הפת"ח מחמיר את המצב בקביעות כשבמקום לטפח חלופה פחות קיצונית לחמאס, הם מממנים משכורות למחבלים כלואים, לרוצחים-משוחררים, הסתה קבועה בתקשורת הממלכתית, טיפוח אידאליזם של רצח עם - בכל בית ספר שבשליטתה.
אה כן - וגם זרוע צבאית-חבלנית (תנזים) שהשתתפה בטבח בעזה בעצמה.

ומה קורה עם מיעוטים לא-יהודים תחת שליטת הרש"פ?
בדיוק מה שקורה להם תחת חמאס: הם מהווים אימון טוב להשמדת-העם.
שומרונים נמלטו משכם(עיר בה הם גרו אלפי שנים) לאחר שהובהר להם שהפת"ח ישחטו אותם.
הנוצרים מחוסלים בעקביות,
ובתי הספר הכנסייתיים הם השריד היחיד שנותר.
החינוך שם מבוצע לפי תוכניות זרות ולא חינוך לרצח-עם וטרור,
אז זה השריד היחיד למתינות שנותר ברש"פ.

tby1

Active member
ככה אתם נראים - טנטרום של ימין קיצוני שהבין שהקונספציה של לחזק החמס תמורת התפשטות של התישבות לא חוקית באיו"ש התפוצצה בפרצוף :

נערך לאחרונה ב:
לדעתי לא יורידו ולא יעלו את הריבית, למרות התחזקות הדולר... ולמרות המצב שהמלחמה יוצרת. באחוז ריבית הנוכחי יש סוג של איזון ולדעתי ככה זה ישאר.
יצואניות ישראליות יתחזקו עקב שער הדולר ולכן חברות הייטק ובסגנון הם כן אופציה רלוונטית להשקעה למרות המלחמה

lemner40

Well-known member
כמו שכתבתי בניגוד לכל מני תחזיות לא הגיוניות של הורדת ריבית ב0.75
הריבית היתה צריכה לעלות ובגלל המלחמה היא לא זזה

הצפי כרגע הוא שהריבית תרד ברבעון 3 שנה הבאה לכיוון 4-4.25%. אני מניח שאם המצב יסתבך והדולר יחצה את רף 4.2 נראה בוודאות עליית ריבית בחודש הבא

משקיע88

Well-known member
בנק ישראל נמנע מהורדת ריבית בשל חשש מהגדלת הפער הקיים בין ריבית השקל והדולר. מצד שני, הוא מודיע בנחרצות על כוונתו מצד אחד למכור דולרים (אפקטיבית עד 45 מיליארד), ומצד שני לבצע הרחבה מוניטארית כמותית, ע"י רכישת מק"מ ואג"ח ממשלתיות ואולי קונצרניות. זאת כדי לנטרל את ספיגת השקלים מהשוק אם רכישת הדולרים תגבר. בפועל, רכישת מק"מ ומניעת עליית התשואה עליו ואולי אפילו השגת ירידת תשואה דומה מאוד להורדת ריבית. ההבדל הוא במח"מ שבמק"מ הוא בממוצע 6 חודשים ובריבית יום אחד. ההרחבה הכמותית אמורה להתבצע בעיקר באמצעות עסקות החלף, כאשר המחזיקים במק"מ ובאג"ח יפקידו אותם בבנק ישראל תמורת נזילות מידית.

למעלה