הורדת ריבית?

tby1

Active member
בהמשך לפוסט שנחסם :
ראשית לא צריך לראות את תגובות המשיחיים , פשוט אפשר להעביר אותם למצב "התעלם" , שידברו עם עצמם . מי שלא קשור למציאות , מה יש לקרוא את הגיגיו בתחום ההשקעות?

באשר לפוזיציה שורט אג"ח ישראלי ל- 10 שנים לונג דולר ספקולטיבית לניצול פערי ריבית בין ישראל לארה"ב במקרה של הורדת ריבית בישראל:

לכאורה אחלה רעיון. הבעיה שמי שעשה זאת חטף עלייה של 2% ביום באג"ח הישראלי ל- 10 שנים ביום חמישי.

אני , כנראה בניגוד אליך, חושב שהסיכון הגלום בפוזיציית ארביטרז ריבית שקל - דולר כספקולציה היא מאוד מסוכנת כי אתה חשוף לסיכון משולש - בנק ישראל נגדך, הריבית בישראל יכולה להשתנות כהרף עין ואז אתה נתקע כי הנזילות בשוק האג"ח הישראלי קטנה מאוד ביחס להיקף הפוזציות הספקולטיביות בתסריט שלך , וכמובן מחירי האג"ח יכולים להגיב בחוזקה לכיוון לא רצוי על ארוע חיצוני כפי שארע ביום חמישי האחרון.

צריך להבין כמה יתרות המטבע של ישראל גדולות על שוק האג"ח הממשלתי - - החוב המקומי הסחיר של הממשלה הוא כ- 170 מיליארד דולר ממנו רק 110 בריבית קבועה. כמה אג"ח ארוך יש מזה ? כמה ממנו אפשר יהיה למכור בשורט? מי הקונים? מה שימכרו, יוריד המחיר ויעלה התשואה וממילא יגדיל הסיכון לפוזיציה.

בקיצור, בתאוריה את 100% צודק. הפרקטיקה לבצע זאת בשוק הישראלי הקטן מאוד והלא נזיל לא מאפשרת איום ממשי על יתרות המטבע . זו לפחות דעתי , עד שלא נראה מה קורה במציאות , אי אפשר באמת לדעת

משקיע88

Well-known member
בהמשך לפוסט שנחסם :
ראשית לא צריך לראות את תגובות המשיחיים , פשוט אפשר להעביר אותם למצב "התעלם" , שידברו עם עצמם . מי שלא קשור למציאות , מה יש לקרוא את הגיגיו בתחום ההשקעות?

באשר לפוזיציה שורט אג"ח ישראלי ל- 10 שנים לונג דולר ספקולטיבית לניצול פערי ריבית בין ישראל לארה"ב במקרה של הורדת ריבית בישראל:

לכאורה אחלה רעיון. הבעיה שמי שעשה זאת חטף עלייה של 2% ביום באג"ח הישראלי ל- 10 שנים ביום חמישי.

אני , כנראה בניגוד אליך, חושב שהסיכון הגלום בפוזיציית ארביטרז ריבית שקל - דולר כספקולציה היא מאוד מסוכנת כי אתה חשוף לסיכון משולש - בנק ישראל נגדך, הריבית בישראל יכולה להשתנות כהרף עין ואז אתה נתקע כי הנזילות בשוק האג"ח הישראלי קטנה מאוד ביחס להיקף הפוזציות הספקולטיביות בתסריט שלך , וכמובן מחירי האג"ח יכולים להגיב בחוזקה לכיוון לא רצוי על ארוע חיצוני כפי שארע ביום חמישי האחרון.

צריך להבין כמה יתרות המטבע של ישראל גדולות על שוק האג"ח הממשלתי - - החוב המקומי הסחיר של הממשלה הוא כ- 170 מיליארד דולר ממנו רק 110 בריבית קבועה. כמה אג"ח ארוך יש מזה ? כמה ממנו אפשר יהיה למכור בשורט? מי הקונים? מה שימכרו, יוריד המחיר ויעלה התשואה וממילא יגדיל הסיכון לפוזיציה.

בקיצור, בתאוריה את 100% צודק. הפרקטיקה לבצע זאת בשוק הישראלי הקטן מאוד והלא נזיל לא מאפשרת איום ממשי על יתרות המטבע . זו לפחות דעתי , עד שלא נראה מה קורה במציאות , אי אפשר באמת לדעת
עייפתי כבר מלהסביר שאני מדבר על מצב בו בנק ישראל מוריד ריבית ולא המצב הנוכחי. אז מה הקשר למה שעשו האג"ח ביום חמישי? בנק ישראל כבר הוריד את הריבית? כמו כן גם החישוב שלך לא נכון כי לא הבאת בחשבון את שינויי המטבע. למעשה אפשר לבצע את הפוזיציה באמצעות חוזי CDS של ישראל ל 10 שנים שם הנזילות גדולה בהרבה מאשר באג"ח. כדאי להפנים שאנחנו כרגע במצב בו השאלה היא אם להעלות את הריבית או לא לשנות. הורדת ריבית היא מתכון לאסון, ולא חסרים לנו כאלה בזמן האחרון.

lemner40

Well-known member
בהמשך לפוסט שנחסם :

כל התאוריה שלך לא רלוונטית, כי אני לא רואה שום תרחיש של הורדת ריבית בתאריך הקרוב,
יותר מזה, אני מעריך שיש 50 אחוז של העלאת ריבית ב23 לאוקטובר,
ו 50 אחוז של אי שינוי,
ומי שחושב שבגלל המלחמה עם עזה לא יעלו ריבית, שיסתכל אחורה, במלחמת לבנון השניה, בנק ישראל העלה את הריבית.

ai27

Well-known member
כל התאוריה שלך לא רלוונטית, כי אני לא רואה שום תרחיש של הורדת ריבית בתאריך הקרוב,
יותר מזה, אני מעריך שיש 50 אחוז של העלאת ריבית ב23 לאוקטובר,
ו 50 אחוז של אי שינוי,
ומי שחושב שבגלל המלחמה עם עזה לא יעלו ריבית, שיסתכל אחורה, במלחמת לבנון השניה, בנק ישראל העלה את הריבית.

• Wow
Reactions: dw

tby1

Active member
מדד ספטמבר מינוס 0.1% . מישהו חושב שהריבית תעלה?

Reem88

Well-known member

משקיע88

Well-known member
הלחצים הגוברים להורדת ריבית צפויים לדעתי להכריח את בנק ישראל להפחית בשיעור של 0.5%. כתוצאה מכך צפויים ביקושים משמעותיים למט"ח. בנק ישראל יספק את הדולרים מהמלאי שלו אבל כדי למנוע מחנק מוניטארי כתוצאה מהפחתת כמות השקלים בשוק ידאג לקנות במקביל בשוק מק"מ ואג"ח ממשלתיות. אכן הפגיעה המשמעותית בפעילות הכלכלית תפחית את סיכוני האינפלציה בטווח הקצר, בעיקר בתחומים כמו שירותי תיירות, מחירי מכוניות, ביגוד והלבשה, בידור ועוד. מחסור במוצרים בסיסיים כמו מזון פירות וירקות ייפתר באמצעות יבוא בהיקפים גדולים. יחד עם זאת צפויה הרעה משמעותית במגזר העסקי, בעיקר בתחומים כמו בניה ותשתיות. לא סביר שניתן יהיה להשיג כוח אדם שיחליף עובדים פלסטינים ואחרים בבניין. מי שמדבר על עובדים סינים וטורקים כדאי שיחשוב שוב לאור עמדת הממשלות שם. החזקת מאות אלפי אנשי מילואים בשירות צפויה לפגוע בתוצר וליצור גרעון ממשלתי בסגנון הקורונה. כדאי להפנים שגם אם מדובר רק בחזית עזה, צפוי עימות מתמשך לחודשים רבים. הצטרפות חיזבאללה באופן פעיל תביא למלחמה בעצימות מלאה שאפילו יכולה להגיע למלחמת עולם אם סין רוסיה ואיראן יתערבו. ברור שבמקרה כזה לא תהיה משמעות רבה לניתוחים הכלכליים.

tby1

Active member
זה היה הטיעון שלי שבוע שעבר להורדת ריבית אפשרית
כדאי להפנים שאנחנו כרגע במצב בו השאלה היא אם להעלות את הריבית או לא לשנות. הורדת ריבית היא מתכון לאסון,
אתה עדיין חושב שאנו הולכים לאסון , אם הריבית תרד?

וליצור גרעון ממשלתי בסגנון הקורונה
אני לא חושב.
בקרן מס רכוש 13 מילארד ש"ח , זה די והותר לכסות נזקים בהנחה שחיזבאללה לא כובש חלקים מהגליל.
הפגיעה הפיזית בגורמי ייצור ברמה המדינה היא קרובה ל= 0. אפילו דפוס בארי חזר לעבוד ביום ראשון.
חלק גדול של אנשי המילואים ישוחרר תוך חודש , חודשיים לכל היותר.
המדינה תזרים פיצויים לעסקים , עובדים, משפחות מפונות וכו' במודל הקורונה וזה ישמור על הצריכה (המלונות התמלאו....), הורדת ריבית - הכל יתמוך בצריכה המקומית
הבעיה הגדולה היא בענף הבניה - פועלים וביקוש - זה יביא לירידת מחירי דירות בטווח הקצר שיצדיק בדיעבד את הורדת הריבית ויעקר השפעות עליית הדולר (אם תהיה) על המדד. לסין וטורקיה אין מונופול על עובדים זרים בבניה אפשר להביא גם ממקומות אחרים , אבל כשזה מגיע לכלכלה, הפוליטיקה לא חשובה.

בהנחה שהממשלה תתנהג באופן רציונאלי (וזה לא בטוח, יש שם עוד משיחיים שחיים בלה-לה לנד) ותייעד את הכספים הקואליציונים לצרכי המשק , הגרעון ב- 2023 יהיה קטן כי אנו בסוף 2023 וב- 2024 הגרעון יכול לחזור קרוב לנורמה בהנחה שהתקציב יאורגן מחדש ותתחול התאוששות שאני צופה החל מהרבעון השני של 2024

lemner40

Well-known member

גם ככה אין שום סיבה למישהו, משקיע זר או ישראלי להחזיק שקלים היום,
הכלכלה הישראלית מתדרדרת מכל הבחינות, הבורסה יורדת,
ענפים שלמים משותקים, וזה הולך להיות תקופה ארוכה,
עם סיכונים עצומים להתדרדרות
אז כשהריבית תרד,
יהיה עוד פחות סיבות להחזיק שקלים,
מה שיביא לעוד החלשת השקל, העלאת מחירים בישראל.

משקיע88

Well-known member

אני לא חושב.
בקרן מס רכוש 13 מילארד ש"ח , זה די והותר לכסות נזקים בהנחה שחיזבאללה לא כובש חלקים מהגליל.
הפגיעה הפיזית בגורמי ייצור ברמה המדינה היא קרובה ל= 0. אפילו דפוס בארי חזר לעבוד ביום ראשון.
חלק גדול של אנשי המילואים ישוחרר תוך חודש , חודשיים לכל היותר.
המדינה תזרים פיצויים לעסקים , עובדים, משפחות מפונות וכו' במודל הקורונה וזה ישמור על הצריכה (המלונות התמלאו....), הורדת ריבית - הכל יתמוך בצריכה המקומית
הבעיה הגדולה היא בענף הבניה - פועלים וביקוש - זה יביא לירידת מחירי דירות בטווח הקצר שיצדיק בדיעבד את הורדת הריבית ויעקר השפעות עליית הדולר (אם תהיה) על המדד. לסין וטורקיה אין מונופול על עובדים זרים בבניה אפשר להביא גם ממקומות אחרים , אבל כשזה מגיע לכלכלה, הפוליטיקה לא חשובה.

בהנחה שהממשלה תתנהג באופן רציונאלי (וזה לא בטוח, יש שם עוד משיחיים שחיים בלה-לה לנד) ותייעד את הכספים הקואליציונים לצרכי המשק , הגרעון ב- 2023 יהיה קטן כי אנו בסוף 2023 וב- 2024 הגרעון יכול לחזור קרוב לנורמה בהנחה שהתקציב יאורגן מחדש ותתחול התאוששות שאני צופה החל מהרבעון השני של 2024
כדאי לדעת שאין דבר כזה קרן מס רכוש. כמוה כעתודות ביטוח לאומי או התחייבויות הפנסיות התקציביות. הדברים הללו הם רישומים חשבונאיים בלבד. בדומה, אם רוצים לחרוג מתקציבי הוצאות ורושמים אותן כפרויקט BOT של גוף פרטי ההשפעה הכלכלית זהה להוצאה ממשלתית. באותו הגיון אפשר לרשום כנכס ממשלתי את ההכנסות הצפויות ממסים בחמישים השנים הבאות ולהשתמש בכסף השנה. המאזן תמיד מאוזן.

dw

Well-known member
מנהל
לידר שווריים וצופים הורדת ריבית חזקה:
הדולר מתחזק, נסחר ב-3.99 שקלים; "תהיה הורדת ריבית, חדה ומהירה" | כלכליסט (calcalist.co.il)

אני לא בטוח. להעלות ריבית מעריך שלא יעלו, למרות שעדיין המדד השנתי מעל יעד ה 1-3%, ולדעתי הריבית תשאר לל"ש עד מקסימום הורדה של 0.25%
יותר מזה זה יפתיע.

השוק אוהב את התחזיות הללו והמסכים ירוקים.

הבעיה עם הורדת ריבית היא הדולר שיכול להביא לסיחרור גדול יותר אם בנק ישראל יחל להתערב ולמכור דולרים .זה יכול להביא לתוצאה הפוכה. דולר עולה חזק האינפלציה עולה ושוב עליות מחירים .

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
הבעיה עם הורדת ריבית היא הדולר שיכול להביא לסיחרור גדול יותר אם בנק ישראל יחל להתערב ולמכור דולרים .זה יכול להביא לתוצאה הפוכה. דולר עולה חזק האינפלציה עולה ושוב עליות מחירים .
מסכים, לכן אופתע אם הנגיד יגדל חוט שידרה |ליצן| וישנה את הריבית באופן שונה משמעותית משעושה מקבילו האמריקאי.
לא פוסל הורדת ריבית של רבע.

בכל אופן הפיחות בשקל טוב לפירמות היצואניות. באם התפוקה אצלם לא תרד ב Q4 אז אפשר לצפות לדוחות משופרים.

dw

Well-known member
מנהל

dw

Well-known member
מנהל
בנק ישראל: נו נו חבר'ה, בואו נרגיע, השמועות על הורדת ריבית חזקה כנראה הקדימו את זמנן... :p

סיבוב פרסה בדולר? מחק את העליות החדות ויורד מתחת ל-4 שקלים | כלכליסט (calcalist.co.il)

לדעתי לל"ש עד הורדה של רבע זה התרחיש הסביר. אנחנו לא הולכים לגדל עמוד שידרה משל עצמנו.
והמספר הזוכה הוא... 0.
הנגיד בחר להשאיר את הריבית לל"ש. |מצדיע|

מתמקד בשקל: בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי - גלובס (globes.co.il)
הנגיד קורא לממשלה להשתמש בכספים הקואליציוניים למלחמה: "רק אחר כך להגדיל את התקציב" | כלכליסט (calcalist.co.il)

הדולר נשאר על 4.06
הדולר נותר יציב אחרי החלטת הריבית - על 4.06 שקלים | כלכליסט (calcalist.co.il)
מעריך שאם לא נראה הסלמה בצפון אז נחזור לקידומת 3 כי אף אחד פה לא גידל עמוד שידרה להוריד את הריבית בפקינג 3/4 אחוז כפי שלידר פינטזו :-P:

tby1

Active member
בינתיים גם חדשות מרגיעות בעניין הנזקים לרכוש - קטנים מהצפוי אל מול התמונות, יגיעו למימדים של מלחמת לבנון השניה - ומאז 2006תל"ג ישראל צמח פי 3.
התעשייה בדרום כמעט ולא נפגעה, החקלאות חוזרת לעבודה ומגבירים ייצור ביתר חלקי הארץ + ייבוא
להוצאות הממשלתיות החריגות כנראה יעבירו הכספים הקואליציונים ויתר תקציבים ליעדים שאינם "מעודדי צמיחה" כך שהגרעון הממשלתי בשליטה
ארה"ב תעניק סיוע צבאי ישיר

התוצאה שהלחצים האינפלציונים שהיו עשויים להתפתח כנראה לא יתרחשו , לפחות כל עוד לא נפתחת חזית שניה.

הבעיה הגדולה המתפתחת היא בענף הבנייה. צריך להחזיר האתרים לפעולה. המשמעות - פועלים פלשתינים . לא פשוט אך אפשרי לסדר הסעות ישירות ממעברי גבול לאתרי בנייה גדולים בתור התחלה + אבטחה. אתרים קטנים כנראה יאלצו להמתין, אך השטות של למנוע ערבים ישראלים לעבוד, תעלה הרבה כסף למשק

ai27

Well-known member
בינתיים גם חדשות מרגיעות בעניין הנזקים לרכוש - קטנים מהצפוי אל מול התמונות, יגיעו למימדים של מלחמת לבנון השניה - ומאז 2006תל"ג ישראל צמח פי 3.
התעשייה בדרום כמעט ולא נפגעה, החקלאות חוזרת לעבודה ומגבירים ייצור ביתר חלקי הארץ + ייבוא
להוצאות הממשלתיות החריגות כנראה יעבירו הכספים הקואליציונים ויתר תקציבים ליעדים שאינם "מעודדי צמיחה" כך שהגרעון הממשלתי בשליטה
ארה"ב תעניק סיוע צבאי ישיר

התוצאה שהלחצים האינפלציונים שהיו עשויים להתפתח כנראה לא יתרחשו , לפחות כל עוד לא נפתחת חזית שניה.

הבעיה הגדולה המתפתחת היא בענף הבנייה. צריך להחזיר האתרים לפעולה. המשמעות - פועלים פלשתינים . לא פשוט אך אפשרי לסדר הסעות ישירות ממעברי גבול לאתרי בנייה גדולים בתור התחלה + אבטחה. אתרים קטנים כנראה יאלצו להמתין, אך השטות של למנוע ערבים ישראלים לעבוד, תעלה הרבה כסף למשק
בענף הבנייה כנראה יחזרו להגדיל את היקף הזרים.
הם לא עולים יותר
והם לא מייצרים טרור

tby1

Active member
בענף הבנייה כנראה יחזרו להגדיל את היקף הזרים.
הם לא עולים יותר
והם לא מייצרים טרור
הלוואי שאתה צודק. אני סקפטי לחלוטין. מדינת ישראל אלרגית לעובדים זרים (אתה בטח יודע למה) ויש מדיניות מאוד נוקשה כלפיהם , זה עלה גם בדיון על המהפכה המשפטית כך שלהציף את המדינה בעובדים זרים יחייב שינוי מדיניות דרסטי וחוסר התפקוד הממשלתי יבטיח שזה יקח עוד הרבה זמן . מצד שני יש העובדים הפלסטינים שעובדים כאן , מתפרנסים . אפשר להפסיק להעסיק אותם אם רוצים פיצוצים בגדה ופגיעה בעבודת בשב"כ.

בינתיים ליד הבית שלי מישהו בונה בית, שלב שלד. האתר כמובן דומם כבר יותר משבועיים . הוא משלם ריבית על ההלוואה לקרקע והבניה וגר בשכירות . כמה זמן תעניש אותו עד שתסכים להביא פועלים מאיו"ש לחדש הבניה?
נניח אין לך בעיה, שישלם, עד שיגיעו עובדים זרים. אבל מה עם החשמלאי הישראלי? ספק הקרמיקות? משכיר הטרקטור? סביב התעשיה שהפלסטינים הם חלק בלתי נפרד ממנה יש עוד עשרות אלפי ישראלים שתלויים בעבודה שלהם שבתקדמות העבודה באתרים
זה בית אחד. עכשיו תכפיל ב- 60-70 אלף.

בקיצור, ההימור שלי על פועלים פלסטינים מאיו"ש....

ai27

Well-known member
הלוואי שאתה צודק. אני סקפטי לחלוטין. מדינת ישראל אלרגית לעובדים זרים (אתה בטח יודע למה) ויש מדיניות מאוד נוקשה כלפיהם
אלרגית?
מזמן לא.
יש דרישה מובנת - שלא ישארו פה מעבר לאישור החוקי, במיוחד שלא יקימו פה משפחות וימנפו אותם לסחיטת תושבות.
בתחום הסיעוד נראה שזה כמעט בלתי אפשרי ולא נאכף.
שזה ההפך מ"מאוד נוקשה".

על "תיירים" מאוקראינה שכולם יודעים שבאו לעבוד פה ללא הגבלת זמן, וגם למצוא בני זוג ולקבל אשרת קבע - כבר לא מדברים.
, זה עלה גם בדיון על המהפכה המשפטית כך שלהציף את המדינה בעובדים זרים יחייב שינוי מדיניות דרסטי וחוסר התפקוד הממשלתי יבטיח שזה יקח עוד הרבה זמן . מצד שני יש העובדים הפלסטינים שעובדים כאן , מתפרנסים . אפשר להפסיק להעסיק אותם אם רוצים פיצוצים בגדה ופגיעה בעבודת בשב"כ.
וזו בעצם הנקודה העיקרית: השאיפה לתת לפלסטינים פרנסה, גרמה לכולם להעלים עין.
פועלים חמאסניקים מעזה? וולקאם
הם בטח הביאו משם שלום ואחווה, ולא למדו את נקודות התורפה למתקפה אכזרית.
בינתיים ליד הבית שלי מישהו בונה בית, שלב שלד. האתר כמובן דומם כבר יותר משבועיים . הוא משלם ריבית על ההלוואה לקרקע והבניה וגר בשכירות . כמה זמן תעניש אותו עד שתסכים להביא פועלים מאיו"ש לחדש הבניה?
פועלים עם אישור? מסתננים?
זה בעצם העניין - העלימו עין מהשאלה מי חוקי ומי לא, מי מסורב עקב קרבה לטרור "כי זה מביא פרנסה".
עכשיו לא מעלימים עין.
גם בשלב שיחזירו יצטרכו לתת מענה לשאלה הזאת
נניח אין לך בעיה, שישלם, עד שיגיעו עובדים זרים. אבל מה עם החשמלאי הישראלי? ספק הקרמיקות? משכיר הטרקטור? סביב התעשיה שהפלסטינים הם חלק בלתי נפרד ממנה יש עוד עשרות אלפי ישראלים שתלויים בעבודה שלהם שבתקדמות העבודה באתרים
זה בית אחד. עכשיו תכפיל ב- 60-70 אלף.
חלק לא זניח מעלויות בית הן על "סיכון" שהיזם לקח.
העיכוב הזה - הוא דוגמא לסיכון כזה.
בקיצור, ההימור שלי על פועלים פלסטינים מאיו"ש....
בכלל לא שולל שיחזירו פועלים שאושרו ע"י מערכת הביטחון,
אבל לא סביר שיחזרו לשאננות של טרום-טבח,
ולחגיגת השב"חים.
במקום שב"חים ופועלים מעזה - יצטרכו להגדיל אשרות ממקורות אחרים (אם יסכימו לשלוח לפה פועלים. העזתים טבחו וחטפו בלי חשבון).

למעלה