הוצאת קיטור-מותר??

אז החשבון שאנחנו עושים הוא שונה

כי אני מניחה שגם עבור 1000-1500 פאונד בחודש, שאינם משכורת גבוהה, הם יוכלו לכסות חלקים ניכרים מהוצאות הטיפול. בשכר כזה לא את כולן אולי, ויצטרכו לנגוס בחסכונות, אבל אני לא רואה שום סיבה בעולם שאם בעלה החליט שהוא רוצה ללמוד זה אומר שהיא בבית בעונש. וה-2000 פאונד שהוא מביא הם אולי לא הרבה, אבל הם יכסו חלק ניכר מהמחיה, בהנחה שהם יבחרו לגור באיזור לא יקר במיוחד, בדירה קטנה ממה שהם מורגלים בה (לפחות על הנקודה השניה, זה היה קורה כמעט בוודאות בין כה ובין כה). לבסוף, אם הבנתי נכון, בעלה יהיה דוקטורנט (על סמך אורך התקופה בה מדובר). דוקטורנט הוא אמנם בעל מחוייבויות וסדר יום, אבל זה עדיין רחוק שנות אור ממישהו שצריך להיות במשרד מתשע עד שש בערב. יש גמישות בלוח הזמנים שלו, וזה גם יעזור.

Nobilis

New member
מה שונה?!

זה בדיוק מה שאמרתי. אם היא תמצא עבודה בשכר סביר זה אכן יכסה את עלות הטיפול. אם הם רוצים חיי רווחה (טיסות, טיולים, דירה גדולה, הרבה יציאות, וכו') בלי לנגוס בחסכונות היא תצטרך משרה בשכר גבוה יותר (או שגם בעלה יצא לעבוד).

לא הבהרתי את עצמי היטב ../images/Emo13.gif

אני מסכימה איתך שאם מתעקשים על כל הדברים שמנית, אז כן, אין מנוס משכר גבוה יותר. אבל שכר גבוה יותר גם בא עם מחיר משפחתי שלדעתי הם לא יהיו מוכנים לשלם (עוד לפני שנכנסנו לשיקולים של כן תמצא עבודה /לא תמצא עבודה), בדמות השעות הקשיחות. יתר על כן, הם באים כחלק מלימודי המשך של בעלה, ולכן אני לא חושבת שמראש הם באים עם ציפיות לגבי כל הדברים הללו: אני לא מניחה שהם רוצים חיי רווחה. אני לא מניחה שהם יגורו בדירה גדולה. אני בפירוש מניחה שהם ינגסו בחסכונות, ואני לא מניחה שהשכר יכסה במלואו את הטיפול. ולכן יוצא לי שכר נמוך יותר. כל זאת מכיוון שאם הבנתי נכונה, יש כאן משהו שהוא מעבר לשיקול הכלכלי נטו, וקשור לחלוקת התפקידים בינהם לשנים הקרובות. וכל מה שאני אומרת הוא, שעבודה בשכר לא גבוה - לא כ-ז-ה קשה להשיג (עם כל הסייגים וכו'). אתה אומר שזה ברור לכולם אבל השרשור התחיל מכך שפותחת השרשור מוטרדת ממה שהיא שומעת על מה שקורה בפועל ומהאופטימיות הלא מבוססת שהמשפחה שלה משדרת. מה שניסיתי להגיד הוא שיש משהו באמצע: בהנתן כל ההנחות הנ"ל, והעובדה שמשרה במשמרות או pro rata אולי תשלם פחות אבל תשאיר יותר גמישות ותהיה קלה יותר להשגה, אני חושבת שיש סיכוי סביר שהיא תוכל לעבוד, בהנתן שזה יהיה מספיק חשוב לה. העובדה היא שהרבה נשים יעדיפו לא לעבוד בכלל על פני לעבוד בעבודות כאלו, אבל הרבה נשים מעדיפות גם לא לעבוד על פני העבודות הטובות מאוד שהיו להן לפני שהן הרו.

een ogenblik

New member
פוסט דוק

בהודעות הראשונות נאמר במפורש שהם האים למשרת פוסט דוק. פוסט דוק אמנם גמיש בשעות המשרד שלו יחסית, אך זו עבודה לכל דבר עם מחוייבויות של עבודה קבועה.

אבה1

New member
אכן לפוסט דוק

ואמרו לנו שהוא אמרו ממש לקרוע את עצמו ושזה עבודה לכל דבר רק חבל שלא משלמים משהוא
אחר כך מדברים על בריחת המוחות !! למה אנשים נשארים בחו"ל אחרי פוסט? כדי לכסות את המינוס שהם נכנסו אליו בתקופת הלימודים!!
אבל אני כנראה אעשה את מה שחצישלישרבע, אחפש עבודה שאולי לא במשרה מלאה. זה מוזר, שלמרות שעשינו את ההחלטה לעבור, מאוד קשה לי לחשוב על מן עבודת ביניים לא משהוא לתקופה של 4 שנים. קשה לי לוותר על מי שאני כאן.

een ogenblik

New member
פוסט דוק זו העבדות החדשה של האקדמיה

בעבר פוסט דוק הייתה תקופת מבחן למשרה קבועה. כיום זה שלב ביניים, בו התשלום עדין נעשה במלגות, ולאוניברסיטאות כדאי כלכלית להשאיר משרות פוסט דוק, במקום לפתוח משרות קבועות. ממיעוט המשרות הקבועות נובע שפוסט דוקים חייבים לקרוע עצמם במהלך הפוסט דוק, לחפש משרת פוסט דוק חדשה כבר במהלך הפוסט דוק הנוכחי, ובעיקר לפרסם, לפרסם, לפרסם וכמעט לא חשוב מה. חלק מהפרסום האובססיבי גם מוביל לנסיעות רבות לכנסים, כדי להכיר מה שיותר אנשים העוסקים בתחום, מה שאולי יוביל למשרה חדשה.

אבה1

New member
תודה על התשובות

נראה לי שהתקופה הראשונית תהיה הכי קשה. לא יודעת של כמה חודשים-בתקווה לא הרבה. כעקרון אנחנו לא מכוונים לחיי פאר, אבל ממצב בו יש שתי הכנסות ואנחנו יכולים להרשות לעצמנו לטייל ולשבת בבתי קפה למצב שבו כל פאונד הוא מהותי זה נורא מתסכל . אין ספק שכל מקרה לגופו בנושא של חיפוש עבודה. צריך גם מזל. אבל אני באה עם השכלה גבוהה ואנגלית טובה. אני מקווה שזה יעזור פשוט מבעס לאכול את החסכונות כשפה בארץ אני שותפה מלאה בפרנוס המשפחה. לא ידעתי שיש משמעות לנסיון "מקומי" זה חדש לי. אני איידע אתכם על "המכשול" הזה בדרך...

TrigATUSA

New member
נדמה לי שלא כתבת מה התחום שלך

מה הכישורים והרקע שלך יש בהחלט תחומים מסויימים בהם יש לא מעט עבודה בלונדון, וגם משכורות טובות והכל אני מכיר לא מעט אנשים שגם מצאו עבודה מהר וגם מרוויחים ממש טוב בהחלט ייתכן שהפסימיזם שלך (ושל אחרים שקוראים את השרשור) לגמרי לא במקום

למעלה