הוצאת דרכון בריטי

douchbag1

New member
הוצאת דרכון בריטי

האם העובדה שעירק הייתה פרובינצייה בריטית מקנה לישראלי שהוריו נולדו שם סיכוי להוציא דרכון בריטי?

baleful

New member
השאלה לא רצינית. נכון??

כי אם כן, אז - חחחחח!! ענק!!! וברצינות: לא. אבל אולי תנסה דרכון עירקי.

baleful

New member
מעבר להתבדחות...

התשובה הרשמית היא: לא. עירק מעולם לא הייתה חלק מהאימפריה הבריטית. היא נכבשה ע"י בריטניה במלחמת העולם הראשונה גבולותיה שורטטו בועידת פריז לאחר המלחמה, והיא הכריזה עצמאות ב 1932. העובדה שעירק הייתה כבושה ע"י הבריטים במשך כ 17-18 שנים לא הפכו אותה למושבה בריטית, ובוודאי שלא העניקו לתושבי עירק הכבושה מעמד של בריטים. ההודים למשל זכו להגר לבריטניה על בסיס חברותה של הודו בCommonwealth . ראה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1588&MessageId=153660563

בקר12

New member
זה נכון אך גם אם עיראק הייתה חלק מהאימפריה

כמו הודו, זה לא היה ממש משנה לגבי הזכאות לאזרחות. זכות ההגירה של הודים כאזרחי אימפריה בזמנו, אינה שקולה לזכאות לאזרחות בריטית.

מצד שני הודו היא חלק מה commonwealth

ז"א אזרח הודי שנמצא באנגליה באופן חוקי, מייד יש לו זכות הצבעה בבחירות

בקר12

New member
נדמה לי שזה רק בבחירות עירוניות ולא לפרלמנט

אבל בכל מקרה זה לא קשור לאזרחות

Nobilis

New member
זה גם לפרלמנט

יכול להצביע (וגם להיבחר) לפרלמנט. מי שזכאים להצביע בבחירות עירוניות/מקומיות בלבד הם אזרחים אירופים (למעט אירים שבריטניה מקנה להם זכות להצביע ולהיבחר גם לפרלמנט).

בקר12

New member
לא ידעתי אך זה מסביר לי עכשיו לפחות חלקית

למה חברי פרלמנט מתאמצים הרבה פעמים עבור מהגרים באזור שלהם

douchbag1

New member
זה כמו שמשהו ממוצא אלג'יראי יבקש דרכון צרפתי

לגבי עירק זה לא תופוס ?

YarinIDC

New member
זה בגלל הפרק שהיה אתמול ברמזור ?

הכניס להרבה אנשים רעיונות לראש :)

שין

New member
למה ללכת רחוק, ישראל הייתה במנדט בריטי 30 שנה

ואין ישראלי שמקבל זכאות לאזרחות או כל הטבה כלשהי (למיטב ידיעתי) עקב המנדט

בקר12

New member
שין ידידי היה פה דיון באורך הגלות על זה

אם זה באמת מעניין אותך אתה מוזמן לשרשר אחורה מספר שבועות.

בקר12

New member
בגדול, לא. הרי אם זה היה כך רוב העיראקים

היו זכאים כיום אזרחות בריטית מה שכמבן אינו נכון. לפעמים יש נסיבות מאוד ספציפיות שיכולות לשנות את התמונה אך בהיעדר אלה התשובה היא שלילית.

בקר12

New member
האם אותם הורים חיו אי פעם בבריטניה

או ידוע לך אם הייתה להם זכות לחיות בבריטניה בשנות ה70 וה 80? אם הם עלו לארץ, קיבלו אזרחות ישראלית, וחיו בארץ כל אותם שנים אז אין להם שום בסיס לאזרחות בריטית.

yo1311

New member
Iraq was under British mandate

Just like Palestine, and transjordan . therefore, it was not part of the British Empire at the time, so the local population could not be considered British Subjects by the virtue of residing in the territory. see my email re: British Palestine-a couple of weeks ago

בקר12

New member
אבל גם זה לא משנה כי כם אם עיראק

הייתה חלק מהאימפריה כמו הודו לצאצאים אים זכאות לאזרחות בריטית

coby84

New member
צר לי לבשר לך..

אבל אני ממוצא עיראקי וחלק קטן ממשפחתי עברו לבריטניה כי היתה להם הזכות לעשות זאת בתקופת העליה בשנת 1951. לפי מה שסבא שלי ואבא שלי אומרים: ניתנה להם האפשרות לבחור: ישראל או בריטניה. מתוקף הציונות הם החליטו לעלות לישראל.

למעלה