הוצאת דיבה

taro

New member
שוב, הבעיה היא לא הדיכוטימיה

הבעיה היא ההגדרה של ה"הם" כאוייב. החרדים לא מגדירים חילונים כאוייב. אם כבר, את הציונים, וזה נכון, כיוון שהרעיון הציוני נוגד את הרעיון החרדי. וגם אז, הם לא באים לאנשים מהרחוב ואומרים "אתם רוצים לגייס בכפיה!" הם באים עם הטענה הזו לשינוי ומרצ, שהן, מה לעשות, רוצות לגייס בכפיה, בצדק או שלא בצדק. אני לא מכיר אינספור תנועות שרואות במי שהוא לא חלק מהפתרון חלק מהבעיה. ואם הם קיימות, אדרבא. הן פאשיסטיות לא פחות בעיני. מה זה משנה אם הם לא רצחו אף אחד? אני נעלב מהעובדה שקוראים לי רפורמי. הם לא מוסריים בעיני. מאין לך הזכות להחליט ממה אני רשאי להיעלב? ולמה הרגשות שלך יותר חשובים משלי?

אנדרי ז

New member
צביעות ושוב צביעות

קודם תראה לי איפה הגדרתי את החרדים כאוייב. החרדים מגדירים את החילוניים כמטרה, מטרה לכפייה ובשאיפה להחזרה בתשובה. לנושא הפאשיזם אני כבר לא אתייחס. מצידי תתייבש איתו בביצה של עצמך. אתה נעלב שקוראים לך רפורמי? בוא נחשוב רגע, מיהם אותם רפורמים? הם תנועה יהודית, דתית, שחיה לפי פירושים ליברליים של אותה מסורת יהודית שאתה מתיימר לחיות לפיה. הרי אמרת שלגיטימי לפרש את ההלכה, נכון? והרי האם זה לא מה שאתה עושה? האם אתה לא מתיר, בשונה כמעט מכל דתי אחר בארץ הזאת, את השימוש במחשב בשבת? חביבי, אתה עשית רפורמה ביהדות האורתודוקסית! באמת כל הכבוד לך!
אז למה באמת שלא נקרא לך רפורמי?

taro

New member
הגדרת אותם כאוייב,

כיוון שטענת ש"אנחנו" כופים עליך כפיה דתית. החרדים רואים בחילונים תינוקות שנשבו, אתם באמת לא מטרת חייהם. הם תנועה דתית *ליברלית*, ומעליב אותי שקוראים לי רפורמי, כן. תתפלא, אבל גם יש פאשיסטים שמתגאים להקרא פאשיסט. מה?! הרפורמים מטילים ספק בכל כתב יהודי וטוענים שאין כתב יהודי מחייב! התנ"ך, ובוודאי הפירושים שלו במשנה והתלמוד אינם תקפים! הם מגדירים את עצמם יהודים, שזה נחמד מאד, אבל בעיני הם דת חדשה. אני לא מתיר. קרא שוב. אמרתי שזה לא מוסרי. רפורמי יאמר שזה מוסרי. ואתה אמרת אימרה פאשיסטית. למה שלא אקרא לך פאשיסט אם כן?

cusamano

New member
הגדרות רבותיי, הגדרות

מיכוון שאנחנו עוסקים כאן בהגדרות, למובן הכי יבש של כל מילה שאנחנו מוציאים מהפה, תרשו לי כבר לנסות לסדר את העניין הזה בוא נגיד שיש רפורמה גדולה במס! מי שתומך גם בחלקה וגם בשינוי לה וגם במלואה אפשר להגדירו רפורמי במובן המהותי של המילה תחת הגדרה כוללת אפשר לומר רק כשהוא תומך בכל הרפורמה במס. אותו דבר פאשיסט. יש מי שמאמין בכל תפיסת העולם ויש סתם אנשים שאוהבים להישתמש בכוח לכפייה על אחרים. שניהם פאסיטסים במובן של המילה, אבל רק אחד מהם הוא בהגדרתו פאשיסט. אז דיי להיתווכח על הגדרות כן או לא! שנית, להגיד למישהו שהוא מאמין בדרך של מרצחים שהרגו כל מיתנגד שאחראים למלחמות נוראיות כל כך כמו הפאשיסטים זה פי 5000 יותר חמור מליקרוא למישהו שהוא תומך בדת שונה משלך אם אקרא לך נוצרי תשים שק על גופך?

taro

New member
אתה אולי מנהל הפורום

וזכותך ככזה להחליט החלטות שונות, אולם ההחלטה שלך שפאשיסט יותר פוגע מרפורמי, הינה חצופה. אני מכיר אדם המגדיר עצמו פאשיסט, וסולד מכל קשר עם דת, גם הרפורמית. אתה רוצה לקבוע זאת גם בשבילו? יש לך מדד אבסולוטי למהי פגיעה? אתה רוצה להחליט בשבילי גם מה יותר טעים? מה יותר נעים? את ההגדרות שלך לפוגע תכיל על עצמך, אל תהפוך אותן לדבר מה אובייקטיבי.

cusamano

New member
הכוונה כאן היא העיקר

מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית ומעטים האנשים שמעוניינים להפוף אותה לפאשיסטית לכן כללית בדרך כלל פאשיסט נאמר ממילה של גנאי כמה פעמים בכנסת שמעת מישהו צועק "אתה פאשיסט"? המון...זה מיכוון שבכנסת שלנו אוהבים להעליב לעומט זאת לא פעם אחת נירשמה הזעקה "יא רפורמי" בבנייני האומה שלנו (זה לא מחמיא לכנסת בכלל מה שאני כותב כאן...) כי פאשיסט נאמר בהעלבה מכוונת ורפורמי אתה פשוט יכול להעלב מאי כוונה להעליב אותך בתכלס... לכן פאשיסט הרבה יותר חמור מרפורמי. עכשיו כשאנחנו יודעים שזה מעליב אותך מי שיקרא לך ככה הוא באמת עובר את הגבול של ההעלבות

אנדרי ז

New member
אני מציע פשרה

אולי עדיף להבא שנתרכז בעיקר, שהוא הדיון הענייני בפורום. אני מציע לא לקרוא למשתתפי הפורום בשמות שמעליבים אותם, בין אם זה פאשיסט, רפורמי, חרדי או בודיסט. חבל פשוט על המאמץ המתבזבז על ויכוחי הסרק הללו. ושהודעות לא תקניות יימחקו. מה אתה אומר טארו? תוכל לעמוד בזה?

taro

New member
אפנה אותך שוב להערתו של אגנסט

הזילות שגורמים אינטרסנטים שונים בצעו במילה פאשיסט, היא הבעיה שלהם. המילה עצמה היא נטראלית. כבר הבהרתי שבאמרי אותה לא הייתה כל כוונה לפגוע, והיא נאמרה כמילה נייטרלית, לא כמילת גנאי. הפירושים שעושה אדם עם עצמו הן בגדר עניין שלו עם עצמו. לא מעלבי אותי שקוראים לי רפורמי, כל עוד הדבר לא נעשה על מנת לנגח, כגון מילים "טפש", "מטומטמם", "מכוער", שאינן ניתנות להוכחה ואין בהן אמירה אחת פרט לעלבון. לעומת זאת, רפורמי, פאשיסט, שקרן, בור וכו´, הינן מילים קבילות, שכן הן ניתנות להוכחה, או להפרכה.

giingiit

New member
ממש נאורות

ופתיחות לשמה. למחוק הודעות, לסתום פיות, לאיים. למען האמת - לא חשבתי שתגלשו לתת רמה כזו כל כך מהר

גוססי

New member
מה רע?

פורומים בעלי אוריינטציה דתית, כגון מורשת, עושים זאת כענין שבשגרה, ולא רק במקרים של חשד להוצאת דיבה אלא כתגובה על דעות שאינן מקובלות על מנהל הפורום או בעל האתר. חוץ מזה, אם איני טועה, את לא משתייכת לקבוצת חובבי הפלורליזם, ומה לך כי תליני?

giingiit

New member
כלומר אתה טוען שהפורום הזה הוא בעל

אוריינטציה אנטי-דתית? לא ראיתי שכתוב בתכנים מסויימיפ אינם מותרים פה. ומכיוון שמחקו לי אתההודעה, מחקו גם את קיומה, כך שזה לא משנה. לתבוע אותי אי אפשר. שיוכחי שאני היא זאת שישבה מול המחשב... לא משנה. לא זאת הנקודה. אתה צודק שאיני משתייכת לקבוצת החילונים שדורשים פלורליזם מכולם חוץ מעצמם, אלו הטוענים לפלורליזם ולא מקיימים אותו. יש הבדל
שבוע טוב תמנה

גוססי

New member
אני טוען שכדאי לך לשקול שינוי סגנון

לא ידוע לי מה בדיוק כתבת בהודעה שנמחקה. אני כן יודע שדרכך מימים ימימה היא להסיט את הדיון לגופו של אדם ולהפיץ שמועות מרושעות ובלתי מבוססות על אישים שונים הקשורים למאבק בכפיה החרדית (אוכיח זאת אם יהיה צורך). עצתי היא שתימנעי מכך בעתיד, ולא רק כאן אלא בכל מקום בו את נוהגת להשמיע את קולך. יתכן שהתרגלת לכך שבפורומים אחרים מניחים לך לעסוק ברכילות זדונית ללא כל מגבלה, וכנראה שכאן המדיניות שונה. אני מניח שהודעותיך לא ימחקו ואף יתקבלו בברכה כל עוד הן יהיו לגופו של ענין.

giingiit

New member
לשנות סגנון לסגנון שלך?

זה מה שאתה רוצה? הרי לא משנה באיזה סגנון כותב מי שאינו מסכים איתכם, הוא זוכה בדיוק לאותו היחס, אז אולי לא הסגנון הוא הבעיה אלא הדעה השונה...

cusamano

New member
הסיגנון של גוססי

הרבה יותר עדיף משלך! הוא לא יוצא ומספר הודעות שקר על כל אחד שהוא מנוגד לדרכו הוא אינו מוציא דיבה לפי מה שאני ראיתי והוא לא בורח מאחורי הודעות "זה שקר! זה שקר!" בכל פעם שמאשימים אותו במשהו

giingiit

New member
לא מתפלאת שאתה מעדיף פעיל כמוך

ואני מבינה שקשה לך לקרוא את הודעותי אבל ניסיונות סתימת הפיות זה כבר לא "נאור" מצידך. אין לי ענין לענות לך יותר. אתה רוצה להעיף אותי מהפורום - תעשה זאת. זאת זכותך כמנהל הפורום אבל זו סתימת פיות ופניה בעקבות זה תועבר הלאה.

אנדרי ז

New member
סתימת פיות?

אני אגיד לך מה זאת סתימת פיות. מתן מכות לפעילי דעת אמת בשכונות חרדיות זאת סתימת פיות. גידופים והבאת דיבה הם סתימת פיות. ובכלל, ממתי חרדים הם הנציגים עלי אדמות של חופש הדיבור? האם אתם חברה כל כך פתוחה? ודרך אגב, את דווקא מתבטאת פה מצויין. כמה הודעות נמחקו לך עד עכשיו? האם באלה שלא נמחקו היו מחמאות לטומי לפיד?

טל קר

New member
חסומה, חסומה, היא ניסתה לחזור

בכינוי קצת שונה (GINGIIT במקום GIINGIIT) אבל גם ענין זה טופל.

אנדרי ז

New member
אם היא תנסה באמת להתחכם ולחזור

בכינוי שונה זה רק יצדיק עוד יותר את החסימה.

cusamano

New member
תודה רבה לטל קר

שהשגיחה על הפורום בזמן שאני קרעתי את התחת בלימודים כניראה שתמנה תנסה להיכנס לכאן בבוקר בזמן שאני לומד פיקחו עין בנתיים היא לא שלחה מיכתב תלונה כל שהוא, כניראה שאין לה הרבה מה להגיד לי יותר בתודה שי

למעלה