מתוחכם..
לא חשבנו על זה.. ובכן, מכיוון שנועה לבטח לא התעוררה-עוד, אני אסכם את ההופעה *המדהימה* מנקודת מבטי. כמו כל מסע שאנו עורכים יחד, זו חוויה - ללא ספק. 20:30 - אני יושב לי לבד במרכז חורב (קניון מינמלי הדומה יותר למרכז מסחרי המוצף בקשישים לרוב, אך אכן מיקום מרכזי, ומקום מפגש נהדר - אם נתעלם מן הפריחות, הארסים, ושאר יצורים שנבחלתי לצפות בהם בעודי מחכה לנועה וענבר..) 20:45 - נועה וענבר פוסחות על פניי, רצות. עוברות את הכביש (באדום!), ולא נענות לצעקותיי מלאות היגון. *תסכול* ממשיך לצעוק. חוצה את הכביש. יושבים בתחנה הפונה לפרויד, היציאה מחיפה. מזמינים מונית. 20:55 - המונית מגיעה. הנהג החביב שואל אותנו לאיפה פנינו מועדות. אנו מציינים שעין-הוד, ונראה לנו, שכמונו, גם הוא לא ממש יודע את הדרך. *לחץ* 21:10 - אנו פוסחים על פני עין-הוד, ממשיכים בכביש העקלקל, ומגיעים לניר-עציון. הנהג, שמתברר כסנילי, זקן, עיוור, וחרש - לא שומע את התרעותינו בו, שכבר עברנו את השלט המתנוסס ובו מצויין 'עין-הוד'. עושים סיבוב (ציינו כבר שהכביש עקלקל?) ומגיעים ליעדינו. השער חסום בפני מכוניות. לאחר התלבטויות נואשות, החלטנו לרדת מן המונית (לשלם לו), ולעשות את דרכינו בכפר האומנים ברגל. תחילה, חשבנו - יופי. אנו היחידים כאן. הופעה אנטימית לשלושתינו. השאר הגיעו עד-מהרה. יותר מ100 אנשים אני בספק אם היינו (הופעה אינטימית!). בכל אופן, יורדים מן המונית ומודים לכוחות היקום שבחרו להגן עלינו, ומנעו מפניותיו החדות של הנהג הפיסח, להביא למותינו. 21:15 - הגענו לאמפי לאחר התמצאות כושלת במקום. אנשי המקום, וקהל ההופעה הדרכנו בדרך המסתורית. עין-הוד דומה לירושלים העתיקה. נחמד. יושבים על-פני השער בנקודה אסטרטגית, ומחכים ל'פתיחת השערים'. סוקרים את ההגנה הלא-כה מקצועית, שוקלים פריצה. שוקלים התגנבות. בינתיים, מצטלמים ונהנים. צוחקים בעיקר. עומדים בהפגנתיות על פני הקיר, בוחנים את הוסט הצהוב המזעזע של השומר. לו רק הייתי מביא אחד כזה, אמרתי בכל רם. שומרת אחרת שומעת אותי, ואנו מנהלים דיון משעשע. 21:25 (פה אני כבר בטח מעוות זמנים בטירוף) - תופסים את המקום הכי צמוד לבמה (הלא-מוגבהת), על המדרגות הראשונות של האמפי, ואני, בקו ישר אל המקרופון! קונים שתייה (קלה לצערינו), מדברים, צוחקים, מצלמים קצת. 22:00 (אני מניח) - עברי עולה. הפלייליסט, שלא השתנה כה מן ההופעה בטכניון, אך עדיין הצלחה מסחררת עושה את שלו. 'ואולי', 'תמיד אהבה', 'החברים הישנים שלי', 'חולצת פסים', 'אשה לווייתן' ואחרים.. רק היה חסר לי 'אגדות', ואיזה ביצוע מהמם של 'בארבי-גירל', והייתי נמס. 23:20 (בערך?) - ההופעה מסתיימת. עברי אוהב תשומת לב. חי על זה. הוא והנגנים נכנסים ל'מאוחרי הקלעים', אנו (הקהל), שורק, צועק, גועש, ומוחא-כפיים באופן אקססיבי. הוא נכנס, כי לבטח לא סיים ויחתום את ההופעה בלי קצת 'קל הרבה יותר ל..', ואנחנו מאושרים. [אני פשוט אפסיק לציין זמנים, כי זה מיותר.] - מחכים במקום ישיבתינו. שומר מרושע ממשיך להרחיק אותנו, מטר אחרי מטר אנחנו נסוגים בתוקפנות אחורה. אנחנו משיגים תמונה וחתימה, נו-מאטר-וואט-איט-טייקס. השומר נראה קמעה חלוש, וביחד עם ילדות שנראות חזקות-להפליא לידינו, אנו מסוגלים לגבור עליו. אבל ההתרגשות הורגת. עברי יוצא. מדבר עם אנשי-הפרוטקציה, ואנשי-כפר האומנים, אנו מניחים. מגיע אט-אט במעין ביישנות קסומה שכזו אלינו. אנו מצטלמים, אחד אחרי השני. ילדים 'מקומיים' מגיעים עם דפים וטוש (מקור הכתיבה! היה חסר לנו עט, עיפרון, אדמה רטובה, כל מה שיאפשר לו לחתום על הכרטיסים המעוצבים! הכלל..), הוא שואל אם יש לנו עט, אנו קיווינו דווקא לשאול אותו זאת *פאדיחות*, השומר מנסה לסקל ניסיונותינו לחתימה (כי כבר הצטלמנו), אך פשוט אנו משתמשים בטוש של הילדים החביבים. מחזיקים ביד את החתימות, שלא ימרחו, ירטבו, יתעכלו בידי החמצן המשוטט.. יוצאים. מזמינים את הסנילי, ולוקחים את חיינו בידינו ONCE AGAIN. חלקינו משתחררים בשיחים. עברי והאוודי הנוצצת עוברים על פניי, אני צועק לשאר, אם הייתן משתינות יותר מהר, שמא היינו לוקחים איתו טרמפ. ערב קסום.