הועלה סקר חדש

מתנדב

New member
הסקר נמצא למעלה בשורה האפורה

היכן שכתוב את שם הפורום שזה משמר אזרחי, מעל זה ממש יש שורה אפורה ששם כתוב, חברים, צ´אט משמר אזרחי, מאמרים, סקר, קבצים. לחץ על הסקר ותצביע. כמו כן אתה מוזמן גם להביט במאמרים. תודה, והמשך יום נעים.

dpg

New member
שאלה

איך אני יכול להיות חבר בפורום ושאני אהיה כתוב בתור חבר בתודה אסף dpg

dpg

New member
עזוב לא משנה

לא משנה אני רשום סמתי לב עכשיו

or_k

New member
מה השאלה פה בכלל???

מזה אם אתם מרוצים?? מי שלא מרוצה לא בא להתנדב בכלל לכן לדעתי אין בכלל מקום לסקר כזה, אבל זו דעתי.

מתנדב

New member
or_k זה לא כ"כ מדוייק

ישנם מתנדבים שחושבים שעדיין יש מה לשפר במשא"ז. הסקר שהעליתי הוא מדבר באופן כללי.

Leli

New member
לא נכון,יש כאלה שמתנדבים בלי לרצות

אתמול עשיתי משמרת עם שלושה כאלה. הם עושים מחויבות אישית מטעם ביה"ס וממש הרגשתי כמו גננת שלהם ,הם באו ממש כדי לדפוק שעות ולעוף הביתה וכל הזמן דיברו על כמה משעמם להם ושהם רוצים ללכת,ממש התעצבנתי מהם, זה לא כיף לעשות משמרת עם כאלה

or_k

New member
אנחנו מדברים על התנדבות מרצון

של תלמידי כיתה י"א ומעלה ולא על המח"א של כיתה י´ כי כמעט כולם עושים התנדבות בלי רצון להיות שם בכלל!

זמשוש

New member
בכלל לא אותו דבר

הילדים של מחויבות אישית לא נחשבים כמתנדבים , הם עושים מחויבות אישית... לא סתם קוראים לזה מחויבות.

איציק78

New member
לעונים בסקר

את התשובה , מרוצה, אבל בהחלט ישנם דברים שצריך לשפר. אני ישמח לשמוע מה יש ותשלחו לי במסר מה ומקום הפעילות אני ידאג לדבר עם הרמק"מ . תודה

עזוב מסר, אכתוב לך כאן...

א) העלת לי חיוך בשאלה שלך ´מה צריך לשפר´. יש משהו שלא צריך שיפור? ובא נעבור דבר דבר. א) היחס! = היחס למתנדבים לא תמיד יחס הוגן, ואנחנו דנו בזה כאן בהרחבה. ב) הנשקים: = נמאס מהקרבינים המגעילים האלו, שידאגו למקוצרים כמו לשוטרי סיור. ג) סמכיויות: = שיעבירו את המתנדבים קורסים יותר רציניים, ויתנו להם סמכויות כמו של שוטר מלא! מצד אחד אני עושה ת´עבודה של השוטרים, מצד שני, אני איזה דפקט, סוג ב´ אתה שוטר ´מוגבל´, זה לא נראה לי. ד) הניידות:= למשא"ז לא צריך להביא ת´ניידות הכי דפוקות בתחנה. ניידות שעשו 400.000 קילומטר, בלי מערכת כריזה, בלי קשר מובנה, בלי סירנה. נותנים לי רכב עם אור כחול בלבד. לכן אני מעדיף לצאת משאזו"ר עם הרכב שלי, שם א) הרכב שמור יותר, ב) יש לי צופר ומערכת כירזה. ואור כחול. בקיצור, אני עושה ברכבי הפרטי, יותר ממה שאני יכול לעשות עם ניידת (דוגמה: בפיגוע האחרון בראשון, הייתי עם רכבי הפרטי, ויכלתי לעבור ברמזורים אדומים כי יש לי צופר. בפיגוע הראשון, שהיה בראשון. לא יכלתי לעבור אדומים, והייתי עם ניידת אתה רואה את האפסורד?) ה) שיצידו את המתנדבים בציוד מתאים. לכל שלושה מתנדבים קשר! ולא שיגידו לי אין קשר, אבל אתה עם פלאפון! פנס גדול חובה!! לכל שלושה מתנדבים, תיק סיור מוכן קומפלט עם דוחו"ת סיור וכו´. ה) מדים אחרים, נמאס מהאפודים המגעילים שיש (לי אישית אין תלונות יש לי אפוד אחלה). ו) תטפלו בזה דבר ראשון, ואח"כ נמשיך הלאה... המשך יום קסום לכולנו Kיציק

מתנדב

New member
אני אנסה לענות כמה תשובות

א. לגבי היחס למתנדבים, כבר סוכם כאן שאכן יש מקרים בודדים שהיחס לא הולם כלפי המתנדבים. ב. לגבי הנשקים, אני שאלתי על זה לפני כחצי שנה וענו לי שבשלב זה המשטרה לא חושבת על הכיוון הזה של החלפת הנשקים. ג. לגבי הסמכויות, אתה חושב שהמתנדבים צרכים לעבור קורסים יותר רציניים ושיהיה להם את כל הסמכויות של שוטר רגיל, לכן המשטרה חילקה את נושא המשא"ז לכמה חלקים, שזה קלאסי ויח"מ וימע"ר וכו´ וכו´, ואין טעם להשוות את כל היחידות לאותו הדבר, ואני חושב שיש צדק בזה. ד. לגבי הניידות אתה צודק, אבל נראה לי שהבעיה היא רק לקלאסי כי ביח"מ אין את הבעיה הזאת, כי ליח"מ יש את הניידות שלהם, שאפילו השוטרים עצמם אסור להם להשתמש בזה זה אך ורק ליח"מ, ולגבי הקלאסי שהם משתמשים אם ניידות של התחנה זה אכן בעיה שצריך לטפל בזה. ה. לגבי הציוד, זה אכן בעיה מוכרת לפעמים יש בעיה אם ציוד, והם מקרים נדירים ביותר, אלו שנרשמים לפעילות בדרך כלל יש להם הכל מוכן, אבל לפעמים מגיעים מתנדבים בדקה ה 90 ולא מודיעים יום יומיים מראש שהם באים לסיור, אז אתם לרוב יש בעיה, לכן עדיף לסכם מראש את היום שאתם מגיעים להתנדבות, ואז שומרים לכם לאותו יום ולאותו משמרת את הציוד הנחוץ, פנסים אני גם מודה שלא תמיד יש, ואכן ראוי לשפר את זה את נושא הציוד. (העלת כאן דבר חשוב מאוד על נושא הציוד, שעל זה לבד יש הרבה מה לדון). ו. לגבי המדים, בשלב זה נשארים האפודים כמו שהם, ואין מה לשפר בזה.

מתנדב ידידי.. ענית, ולא ענית כלום!

איציק שאל מה אפשר/צריך/רצוי לשפר. אני עניתי לו. אתה הגעת, ואמרת זה אין סיכוי, זה לא צריך, זה מחולק לכה וכה.. זה לא תשובה. זה מציאות! ואת המציאות הזו צריך לשנות. ענית, אבל זה לא תשובה, זה יותר הסבר/אמירת מצב נתון... המשך יום קסום Kיציק

מתנדב

New member
kיציק ידידי כנראה לא התעמקת מספיק

בתשובתי, נסה להתעמק ותבין
ישנם דברים שאפשר לעשות שינויים וישנם דברים שאי אפשר לשנות, כגון: בנושא הנשקים אין אפשרות לשנות בזה משהו, ולגבי הסמכויות גם ישאר כמו שזה, וגם לגבי המדים בשלב זה. דברים שניתן וכדאי לשנות הן: היחס למתנדבים, לגבי הניידות, ולגבי הציוד. חוץ מזה תספר מה נסגר אתך, אתה ממשיך במשא"ז?

איציק78

New member
לKיציק

שלום שמחתי לראות את הערות ואני הוצאיתי אותם לדף ושלחתי את זה ליוסי אמוסלינוס "אם אני לא טעיתי בשם המשפחה זה ככה" שהוא אחראי על משא"ז באיזור השרון ,והוא אמר שהנושא בטיפול. לידיעתך איציק

איציק78

New member
כמוני כמו המתנדבים שירבו

תאמין אין כמו המתנדבים שבאים בלי שום מחויבות אני חייב לבוא בזמן ואת האמת לפעמים אני מחכה כבר לברוח אבל אין ברירה , אבל שמתנדב מגיע הוא בא בכייף ולהתנדב אני ההיפך אם יש מתנדב עם נהג ואני מדגיש מתנדב עם מדים אני מעלה אותו לניידת שיבוא ואפילו אם יש מתנדבים כאלה אני מוריד שוטר ממני ונותן אותו ואני עובד עם והמתנדב השני עובד עם השוטר למה לא שתיהיה עוד ניידת סיור שתבוא לעזור ואין לכם מושג כמה זה עוזר . אני חושב פעמיים אם לכתוב את זה או לא אבל לפעמים יש מתנדבים שהורסים דברים ובשביל יש חלק שלא רוצים לעבוד עם מתנדבים למה יש הרבה סיפורים ואחד הסיפורים שהיה השבוע קיבלנו הודעה על פורצים הודיעו בקשר 0000 ממרכז יש פורצים ברחוב ........ אז תכננו לבוא מצד שני אז הגיעו המתנדבים לאותו רחוב ואין להם ניסון בפורצים או כל מיני האירועים כאלה ותמיד אומרים שהיינו פה אז באנו, אם לא הייתי במשא"ז הייתי מאמין להם. אז תחשבו על זה... מקום למחשבה איציק

מתנדב

New member
איציק העלית כאן רעיון חשוב מאוד

אבל בשלב זה לא נעסוק בזה, ובוודאי שלא נדבר על אופן הפעילות של הבילוש במקרה של פורצים. ולגבי המתנדבים חשוב לדעת שאין לכם באמת נסיון בזה, ואל תתקרבו לאירועים כאלו, זה לא בשבילנו.

רועי ב

New member
איציק צודק !!!!

ביום העצמאות נרתמתי לעזרה למפקד שלי ובמקום ללכת עם חברים לעיר יצאתי מהבית בשעה 19:50 ונכנסתי בשעה 02:00 אתה יודע כמה שיחות טלפון ביצעתי מהפלאפון שלי הפרטי ???? ואני עוד ילש שאבא לו משלם את החשבון לא הוא בעצמו (ע"ע Kיציק לוי) חוץ מזה ת´אמת מה זה 5 ליטר דלק זה כלום אתה יודע כמה נסעתי עם המפקד שלי באותו ערב באוטו שלו הפרטי ( זה גם אבסורד שאין לו ניידת שהוא מפקד בסיס של 250 מתנדבים ) לפחות האפודים החדשים של אק"מ טובים יותר הם בצבע זוהר ולא כחול מגעיל
!
!
!
!
!
!
!

למעלה