הוסברג נפרדת מהWEC.

DAN TAL

New member
ברשותך והקפצה בתמורה.

אתה אמרת שהם יפים.
אז הנה סרטון קצר מראלי Merzouga,שהתקיים במרוקו שבוע אחרי ראלי מרוקו.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10200297027463362&set=vb.126655230736299&type=2&theater

MexMex

New member
עכשיו עם יד על הלב

תגיד לי שהמכונה הזו לא ראויה למנוע 650 עם 60 כ"ס ו3000 סל"ד פחות.

DAN TAL

New member
כי אין לי מה לענות עלה זה.אתה מדבר על אופנוע

אחר.
יהיה נחמד אם היו מייצרים אותו אבל הוא לא היה אמור לייתר את האופנוע הזה.

MexMex

New member
לא נראה לך מוזר אופנוע ראלי

שצורח ב13,000 סל"ד? אופנוע שבהגדרה לא יכול לגמור את הדאקר עם מנוע אחד אפילו ברמת חובבים?

אופנועי ראלי 450 פשוט "לא נכונים", לא מתיישבים עם התפקיד שהם אמורים לעשות.

enigo

New member
בקצב של מנצח? XR400 בכלל מסוגל לייצר קצב

של מנצח עם ההספק הצנוע שלו? הוא מפיק, אם אני זוכר נכון, משהו כמו 20 סוסים פחות מ-450 מודרני. ואל תגיד לי ש-20 סוסים לא משמעותיים במרוץ ראלי מדברי.

enigo

New member
מה לא פשוט? לרכב בקצב של מנצח דקאר על XR400?

מסכים.

DAN TAL

New member
לא פשוט,שתמיד צריך את ההסבר המלא עם מלא

הקלדה.

ואז נכנסים לפינג פונג וכו וכו...

enigo

New member
אז אם אתה מתכוון לרוטינה הרגילה, עזוב, באמת

אין טעם. לא רק שלא תצליח לשכנע כאן אף אחד - העובדות בשטח מדברות בפני עצמן. במדבר כוחות הסוס מדברים, ולא יעזור כלום. שאל את מי שהתחרו בראלים בארץ אם אין לך כח לחפש בטבלאות הדקאר. לא שכוח סוס אחד לכאן או לשם, או אפילו חמישה, זה מה שיקבע. אבל 30 ומשהו לעומת 50 ומשהו? הבדל של שמיים וארץ.

DAN TAL

New member
תזכיר לנו,,,,אתה זה שצריך הספק גבוה כדי לנצח

את הדקאר?

האלופים ינצחו אותך,גם הם ירכבו על DR250 (עם CDI לכל יום...) ואתה על LC8.

enigo

New member
מי דיבר עלי - או עליך לצורך העניין?

מדברים על אופנוע שמשמש את מי שלא יוצא לדקאר רק בשביל לסמן V על הרפתקאה, אלא כדי לרכב באמת. אפילו אם הוא יסיים רק במקום ה-27 (כמו רז בזמנו, אם אני זוכר נכון), הוא ירכב הכי מהר שהוא יכול, ולא בקצב טיול.
וכן, 34 כ"ס לא מספיקים בראלי. גם ה-42 הרשמיים שהיו ל-TT שלי לא תמיד הספיקו בתקופה שעוד עשיתי כמה ראלים. לאו דווקא במהירות סופית אלא יותר בקטעים שהייתי צריך כח כדי להרים את האף מעל באמפים במהירות גבוהה.
אבל אתה מוזמן לשאול את הדוכס למה הוא החליף את ה-WR250 שלו - אופנוע עם יותר סוסים מה-XR400, כן? ל-400 בתקופה שהוא התחרה בראלים. פשוט כי נמאס לו להיעקף בישורות ולהפסיד הרבה זמן.
אז אם זה רלבנטי לדוכס, שהוא רוכב הרבה יותר מהיר ממני אבל עדיין ברמת "חובבים" בדקאר, במרוצי מדבר ישראליים, עם אופנוע קליל, אז זה בטח רלבנטי בדקאר.

MexMex

New member
בראלי, אולי אפילו לחובבים זה יותר חשוב

ההבדל בין מנוע 450 "עסוק" ב120 קמ"ש לבי מנוע 650 נינוח באותה המהירות חשוב מאוד לרוכב שלא בפול גז כל הזמן.

ההנחתה של ASO ל450 סמ"ק היא אולי נכונה לקרבות הפודיום של רוכבי המפעל, אבל היא בטח שלא נכונה לרוכבים הפרטיים, לא מבחינה תקציבית ולא מבחינת קלות ונוחות הרכיבה.

תגיד אניגו, על הבאחה 1000 שמעת? גם שם

צריך מנוע חזק לא? הרי עד לא מזמן התחרו שם על מנועי 600++ אמתניים.
אז איך תסביר את זה שב2008 (אאל"ט) XR250R צנוע ומשומש (כי הפסיקו לייצר אותן ב2004) הגיע מקום 11 בכללי? לא בקטגוריה! בכללי של האופנועים.

אולי כל מה שאתה חושב לא נכון?
אולי יש דברים חשובים בהרבה מכ"ס נטו גם במרוצי מדבר סופר מהירים?

enigo

New member
מעניין כמה פעמים עוד נשמע על האופנוע הזה

זה כמו שאני אזכיר כל הזמן את הפעם ההיא שצדקת בויכוח כהוכחה לזה שאתה חכם

וברצינות - מה היה פער הזמנים בינו לבין המנצח/שלישיה ראשונה? מי רכב עליו? עם איזו קבוצת סיוע (בבאחה, לפי הסיפורים, זה חשוב מאוד בגלל שהקפדה על חוקים לא חזקה שם - ומנהל קבוצה טוב יכול "לחסוך" לרוכב שלו הרבה זמן)? מה היה המפרט של האופנוע הספציפי שהתחרה?
בקיצור - יותר מדי סימני שאלה. ועדיין, עם הסטטטיסטיקה אתה לא יכול להתווכח: במרוצי מדבר ארוכים המנצחים הם תמיד אופנועים חזקים.
אין מה לעשות - 34 כ"ס יטפסו דיונה הרבה פחות מהר מ-55 כ"ס, ותקיעה אחת באמבטיה בגלל מחסור בכח יכולה לגמור לך את המרוץ.
אבל אתה מוזמן להציע למנהלי רד-בול להוציא את המשלחת הבאה לדקאר על 125 ארבע פעימות. רק תזדרז - זה קורה עוד מעט!

למעלה