הונדה CR-V של מקאן

johny_abola

New member
אז לא הבנת אותה

לא התכוונתי ליכולות שטח, אלא ליעוד, שימוש וקהל יעד

אני חושב שהבנתי.

ככל שאני מבין אנשים קונים רכבי שטח עתירי יכולת בגלל היכולת הגלומה בהם ,והצורך להציג את יכולותיהם הכלכליות שיכולות להשיג להם יכולות שטח (גם אם לא מנוצלות). הפרסומת הזו אינה רומזת על יכולות שטח. זה כמו להציג שעון יוקרתי עם הילה ספורטיבית על ידו של שמן רופס ומתנמנם על הספה בסלון .

johny_abola

New member
כן, אבל

כאן לא מדובר על הסגמנט של ה-SUV היוקרתיים, אלא דווקא על הפשוטים שבהם. ה-CRV הוא עדיין רחוק מאוד מהלנד-קרוזר.

"רכב שטח מפונק"-

זאת אמירה. אמירה אמיצה שפוגעת בדיוק בקהל המטרה: לא מטפסי הרים למיניהם, לא חיות שטח מחוספסות וגם לא כאלה שרוצים שיחשבו שהם כאלה. אני אישית אוהב את זה כי זה מסיר בבת אחת את הזיוף של עירוניים המחופשים לקאובואים של התקופה ונאלצים להסתובב עם רגשות האשם. קרי- הסרטון נותן להם לגיטימציה. הוא בא להגיד- קלטנו אתכם, קלטנו את מה שאתם אוהבים- מותר לכם ליסוע על 4 על 4 אפילו רק כדי להביא את הילדים מהגן. הוא אמנם שובר מוסכמות, אבל זה מה שיפה בו. הוא אמנם מעורר תהיות ותחושות פיספוס- אבל כאלה אמירות אני אוהב, תן לי להתברדק קצת עם מה שאתה אומר, תשאיר לי להשלים את זה. רק אל תביא לי אמירות עגולות שחיות להן בפני עצמן- רחוק מאיתנו.

johny_abola

New member
הגבת לי או לברווז?

כי נראה שאתה די מסכים עם מה שכתבתי בעצם, לא?

אני מקבל את הדעה שלכם(שלך ושל ג'וני

בוא נראה מה אפשר לעשות ל בימר סדרה 5 - הרכב שלנו מאוד מתקדם מבחינה הנדסית ,העיצוב שלו די אוונגרדי והכל מאוד מוקפד ומיוצר מחומרים מובחרים. גם הנדסת האנוש קרובה מאוד לשלמות. אבל אנחנו יודעים שאתה ערס עם נטיות עבריניות, בטח גובה חובות בשוק האפור או מבריח נערות ליווי. אז רצינו להגיד לך שהרכב בן זונה, שהבגז' מאוד גדול ושיש תעלת מיזוג באורך 1.6 מ' מתחת לדשבורד עם פתח מעל הברכיים של הנהג
.

ועדיין זה לא טוב,

גם רוכשי רכבי שטח בסגמנט הזה ,ואני מסכים שברוב המקרים אין מדובר בשועלי שטח . בין אם מחפשי פוזה , ירידה לילית לחוף הים או סתם טיול של המשפחה לסופ"ש על שבילי קק"ל. לא חושב שהם היו מעוניינים בתדמית הג'יפ הכי לפלף בשטח. יש כאן עוד עניין, אני לא חושב שלהונדה יש תדמית כזו חזקה לרכבי השטח - לא כמו לג'יפ, לנדרובר, מיצובישי, ניסאן וטויוטה. הם לא ממש מספיק חזקים בתחום הזה בשביל הומור עצמי. לגבי רכבי שטח באופן כללי - בעיני זו אחת האופנות המוטוריות הרעות ביותר שישנן. סה"כ מדובר ברכבים יקרים עם מכללים המגבירים את צריכת האנרגיה וזיהום האויר. בהרבה מן המקרים מדובר גם בנזקים סביבתיים כאשר אנשים ללא מודעות סביבתית ורצון לשמירת הטבע יכולים פתאום להגיע לכל מקום כמעט. עוד נושא מטריד הוא הסכנה שרכבים כאלה גורמים לרכבים קטנים יותר - מדובר ברכבים בעלי מסה גבוהה , שלדה חזקה ונקודת חוזק (ז"א גובה פגוש) גבוהה מאשר לרוב המשפחתיות הרגילות. בהתנגשות בין רכב משפחתי רגיל לבין רכב שטח בינוני הרכב המשפחתי אמור לספוג מכה ונזק עצומים. אין לי בעיה שיהיו רכבים כאלה למי שצריך אותם - חקלאים, מדריכי טיולים, סיירים בשרות החוק, צבא משטרה וכ'ו. יש לי בעיה עם התפוצה הרחבה שלהם בקרב כל מיני ארחי פרחי באוכלוסיה.

זווית אחרת, ברשותכם...

קודם כל אני חושב שזו פרסומת מצויינת. לדעתי, אתם נתפסים יותר מידי לפונקציה עצמה ולדרך הצגתה בסרט. אם הסרט מזיק להונדה כרכב שטח, אם יש פה חשיבה דיסרפטיבית, וכולי וכולי. קחו בחשבון שני דברים. מי שמעדיף הונדה על פני טויוטה או ניסן עושה את זה בגלל התדמית והפינוקים, והוא לא חושב לרגע שמשהו מזה יפגע ביכולות הרכב בשטח. שנית, מקאן כבר מזמן לקחו את הונדה לכיוון התדמיתי (סרט הזונה, סרט הילד ששוטף את האוטו בחינם וכו') ופחות מזכירים פונקציות ויכולות. מה שרואים בדר"כ בסרטים של הונדה זה העברת ערך של "מובילות", גם אם לא מסבירים למה. זה מה (שאני לפחות) רואה בסרט הזה. הנה יורד לו ה"קינג" של הקטגוריה לשטח. תנו כבוד ותפנו לו את הדרך. רק לצורך המחשה, אם מקאן היו פחות קריאטיבים ממה שהם, בטח היינו רואים "שטיח אדום" נפרש בין הגבעות. ואם הם היו מאכילי כפית הם היו סוגרים ב-"הונדה - המלך של השטח".

johny_abola

New member
למרות שאהבת, ובזה אנחנו מסכימים

הניתוח שלך של קטגוריית רכבי השטח לוקה בטעויות לא מעטות, שאחת מהן היא לכתוב שהונדה CRV הוא הקינג של הקטגוריה, שזו על סף הבדיחה, ושנית, אל תזלזל כל כך בטויוטה. הלנד-קרוזר הוא רכב השטח הנמכר ביותר בישראל, ונחשב מפואר ויוקרתי הרבה הרבה הרבה יותר מה-CRV או ה-HRV או הטראנו. אבל הרבה הרבה הרבה. (ואין לי מניות בטויוטה)

איזה מזל שלהונדה אין מניות בטויוטה

כי זה ממש לא צריך לעניין אותם ואת הפרסום שלהם שיש רכב יותר טוב משלהם. הם רק צריכים לדעת איך לעקוף את הבעיה. וכמה טוב שאין אמת אבסולוטית בפרסום, כי כולנו יכולנו לסגור את הבסטה. יכול להיות שבגלל זה לא מדברים על צירים וקפיצים וכאלה, ובמקום, מציגים ערכים הרבה מופשטים כמו פינוק, נהנתנות וכו'. אני לא אמרתי שהוא ה"קינג" אלא שהוא מוצג ככזה. מה שכן, אני בהחלט רואה בסרט הזה קטע חזק מאוד של "ריספקט" ושל "clear the way" שמשתלבים לי אחלה עם ערכים שהציגו בפרסומות קודמות.

טיעון חזק ברווז, אבל משיג את ההיפך

מול הטיעונים החברתיים שלך אני מרים ידיים. אבל... הרי ידוע לך שאחד המניעים הראשוניים והחזקים ביותר בצרכנות הוא פחד. ואתה מה עשית לי? גרמת לי לחשוש מתאונות ובכך (בהנחה שידי משגת) לרכוש לעצמי רכב עם מסה גבוהה , שלדה חזקה ונקודת חוזק גבוהה. יותר מזה, החיים כידוע לנו הם ג'ונגל, רק היום נסענו tic ואנוכי לתומנו, כשהאמר צהוב, עבריין צעצוע ופלאפון צמוד לאוזן באותה חבילה, חתכו את המסלול שלנו בלי לבקש רשות, כשהטיפוסון הזה מסתמך על אותו פחד שהזכרתי. אבל אולי יש לך כאן סטארט אפ חברתי, אתה כאחד שישן עם מכונית במיטה (כולם יודעים), והולך רק עם אופנוע לצחצח שיניים, יכול להרים מיזם שבו רשיונות לרכבי שטח יינתנו אך ורק לעוברי מבחני בטיחות ונהיגה נכונה וזהירה, ולנותני שוחד כמובן..

מצאתי לנו את הרכב האולטימטיבי.

גדול, עמיד, עם עבירות מעולה מבית יוקרתי ואפשר לקנות אותו מעודפי הצבא הסודאני בגרושים.

TIC

New member
למות, למות משעמום.

שום דבר חדש תחת השמש מאז "הכביש זה השטח שלו" של דייהטסו טריוס, מלפני עשור בערך. שום תובנה שלא טחנו כבר מכל הכיוונים, עם קריאייטיב כזה או אחר. אני מבין שלא במקרה אין קרדיט לפלנר ("אם שואלים אתכם מי הפלנר, אל תלשינו. עוברת עלי תקופה קשה גם ככה"). אגב, לכל חובבי ה-SUV: אני מקווה שאתם יודעים מה עולה בגוגל כשמחפשים SUV-----> לזה אני קורא אחלה פילוח
TIC.

BENG

New member
אני חושב שעשו לגיפ הזה מה שעשו

לגולדסטאר לייט הרגו אותה לפני שהיא עלתה על הכביש שלא לדבר על השטח

BENG

New member
ואני חושב שפרסומת בה רואים

גי'פ מטפס קיר אדום לבן כדי לעלות מדרכה ואזילד עם ילקוט שנכנס פנימה לג'יפ הייתה עושה את העבודה טוב יותר כדי להמחיש את הרעיון בקיצור מקאן צרו איתי קשר לפני הפרסומת הבאה

למעלה