הומו או לא

rayeliya

New member
הומו או לא

היי, אני נשואה לבעלי זה שנתיים ואנחנו מכירים כבר 4 שנים. אני בת 22 והוא 31. יש לי בעיה רצינית באמון שלי כלפיו. מאז התיכון שלו ועד גיל 27 היו לו יחסים מיניים עם גברים והוא הרגיש שהוא נמשך אליהם מינית. כשהכרנו והוא סיפר לי את זה הוא נורא התבייש בעצמו ולא הבנתי למה בסך הכל אם הוא נהנה מזה. ואז שאלתי אותו אם הוא הומו והוא ישר אמר שלא. כשאני מדברת איתו על הנושא הזה הוא כל הזמן מרקין את הראש ולא יודע מה לומר.האם זה אומר שהוא לא יצא מהארון עדיין?? כל הבית היה מלא בדברים שבנים לשעבר הביאו לו, כל מני שירי אהבה ומלא תמונות עירום במחשב שדרשתי מייד שימחוק ויזרוק והוא תמיד אמר שהוא רוצה אותם למזכרת. פעם היינו במסיבה ומישהו אמר לו שיש תמונות עירום שלו באינטרנט כשראיתי את זה הזדעזתי נורא לדעת שהוא כזה. אני עד היום לא יודעת אם הוא הומו או שכמו שהוא מסביר את עצמו "סטרייט דתי שהיה לו קשה למצוא בנות בגלל המסגרת". היינו פעם בחוף הים, ובזמן שאני הלכתי לעשות סיבוב מסתבר שמישהו פנה אליו ושאל אותו אם הוא לבד בחוף וכו' אז מה הייתה התשובה שלו? "הייתי רוצה אבל אני פה עם חברה שלי". מבינים את זה???!! עכשיו הוא גם מספר לי את הדברים האלה! יום אחד, אחד החברים לשעבר מתקשר לנייד שלו והוא לא עונה כי הוא לא רוצה את זה יותר (וזה כבר אחרי הנישואים) וכשהוא אמר לי את זה אני כ"כ התעצבנתי שישר הרמתי אליו טלפון וביקשתי מבעלי שיגיד לו בתקיפות שזה נגמר. אבל בעלי דיבר איתו בעדינות וכשאני הזהרתי אותו בטלפון שאתלונן על הטרדה צחק עלי ואמר "אני הייתי אמור להתחתן עם בעלך- הוא שלי!" כבר היו לי הרבה התקפי חרדה ואני כל הזמן מפחדת שהוא יבגוד בי או ינטוש אותי בשביל איזה הומו. אני מפחדת להביא ילדים ולהתקדם בנישואים שלי- מפחדת להישאר לבד בעלי אוהב אותי ואומר לי זאת כל יום ואומר שהוא מצתער על העבר שלו ואם היה יכול היה משנה הכל. הוא אומר שהוא גם ניסה לצאת עם בנות אבל זה היה קשה יותר. אני צריכה עזרה, כי אני באמת לא יודעת אם הוא הומו או לא ואם יש סיכוי שיבגוד בי.

האם הוא צריך לצעוק באוזנייך ברמקול?

ברור שהוא הומו. השאלה מה את מוכנה לעשות עם זה. אם את אוהבת אותו מאד והוא-אותך, את יכולה לקבל את העובדה, ולהמשיך בתכנון המשפחה, תוך ידע שהוא ייצא עם עם גברים עד סוף ימיו. אם האהבה אינה גדולה, עדיף פירוד והתחלת חיים חדשים.

נראה שאת צריכה בירור עמוק יותר

הי. את מתארת מציאות שבה בעלך היה בעבר בקשרים רומנטיים עם גברים, וגם היום יש לו נקודה רכה לנושא. יש לו רגשות/נוסטלגיה לתקפוה שבה הוא היה עם גברים, והוא לא מסוגל להסתכל לך בעיניים כשהוא מדבר על הנושא. את מצידך אינך בטוחה בנטייתו המינית ואינך נותנת בו אמון שלא יבגוד בך. מעבר לנושא המיני נראה שקשה לך לבסס את משפחתך על הקשר עם בעלך. אני לא יכול להגיד לך מה נטייתו המינית של בעלך, ואני לא חושב שאחרים יכולים להגיד מה מתחולל בנפשו רק על סמך התיאורים שלך. יכול להיות שגם הוא לא סגור על הנטייה המינית שלו. עצם זה שהוא הרגיש או אפילו מרגיש משיכה לגברים, לא אומר שהוא לא אוהב אותך, וגם לא אומר שאי אפשר לתת בו אמון. הוא יכול להיות ביסקסואל או אפילו הומו ועדיין להישאר נאמן לך. נשמע שאת צריכה בירור אמיתי לגבי הקשר שלך עם בעלך. לא כתבת הרבה על היחסים ביניכם מעבר לנושא הזה. ובכל זאת אני מרשה לעצמי להגיד שאני חושב שמגיעה לך זוגיות כנה שהיא בסיס וחוף מבטחים ולא מקור לחרדות. כדי שזה יקרה אני ממליץ לך לקיים שיח פתוח עם בעלך בנושא. ייתכן ותרצו ללכת לטיפול זוגי, ויכול להיות שהוא יצטרך להתמודד עם דברים בנפשו הוא לפני שהוא משתף אותך. פרידה היא אופציה, אבל כדאי שתלכי לשם אחרי בירור מעמיק וכן עם בן זוגך. בהצלחה. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- אני רוצה להוסיף אמירה שחשוב להגיד בפורום זה דוקא. ישנם הומואים שנדחפים לתוך זוגיות עם אישה בלחץ החברה, וגוזרים על עצמם ועל נשותיהם וילדיהם חיים של חוסר אמון ושקר. אל תעשו את זה לעצמכם ולאחרים, גם מה שלעיתים ניתן לחיות איתו בדיעבד, אינו הוגן מלכתחילה. בהצלחה.

אני חושש שאת הבעיה כאן

את יודעת שבעלך הומו ואת מסרבת להשלים עם זה. יכולת לקרוא על הנושא בכל עת ולדעת תוך חמש שניות שאין שום הגיון להתחתן עם הומו. את צריכה לבד לברר עם איש מקצוע מדוע את רוצה את הקשר הזה. את אשה צעירה מאוד ואולי לכן לא היו לך את הכלים להתמודד עד כה עם הסיטואציה אבל עצתי היא לסגור את הבאסטה כמה שיותר מהר ולבנות לך חיים נורמליים במקום אחר. עם ילדים המצב רק יחמיר והסיכוי שבעלך יהיה נאמן לקשר קלוש.

היה כאן גם ניצול של בת 18

תופעה מוכרת של ניצול אשה שטרם עמדה על דעתה ונופלת קורבן לאהבה. מזלך הענק הוא שאין לכם ילדים! אני לא יודע אם את עובדת אבל את חייבת לצאת לעבודה. אם תשארי איתו ויהיו לכם ילדים, יש סיכוי גדול שאת תהיי בכלא מן הגיהנום אם לא תהיה לך פרנסה ויכולת פיננסית לעזוב. אישה חייבת לדאוג לעצמאותה תמיד. אני חש גם שיתכן ויש בעיה של הערכה עצמיתנמוכה שלך שמצריכה עזרה של בעל מקצוע.

גנימדס

New member
או ביסקסואל

יש גם אופציה שלישית, חשובה ועקרונית לדיון: שבעלך נמשך גם לנשים וגם לגברים. תשאלי אותו!!!! תני לו לדבר. אבל בלי לתקוף. אני חושב שבעלך נבוך מכל הענין. אולי בגלל גילך הצעיר ,אולי בגלל רקע דתי שלו אבל קשה לו. סך הכל זה לא נשמע שיש לך ממה לפחד. הוא אמר לאותו גבר שהוא נמצא עם אשה כרגע. מה זה משנה אם אשתו או חברה שלו או ארוסה שלו? הוא לא פנוי אליו, נקודה..... אחד החברים שלו מתקשר אליו והוא אורמ שהוא לא רוצה את זה יותר. מה עוד את רוצה שהוא יעשה? הוא אמר "לא" יפה ובנמוס. גבר שיודע להתיחס לאקסים שלו זה מצרך נדיר. את רוצה גבר גס רוח ואלים? אם הוא מספר לך- זה טוב. זה אומר שאין לו מה להסתיר. א-ב-ל...... את מתארת שלך יש תגובות מאד קצוניות, שאת דורשת שהוא יעשה דברים מיותרים. את מחפשת את המלים שהוא יגדיר. תרדי מזה!!!!!!!!! את הפחד שלך תשאירי בצד. כרגע הוא אתך 4 שנים. זה לא חשוב מה הוא עשה בעברו, זה חשוב איך הוא אתך! את מרגישה שהוא אוהב אותך? את מרגישה שהוא נמשך אלייך? יחסי המין שלכם תקינים? אם התשובות על זה שליליות- כאן הבעיה. אם התשובות חיוביות-....את באמת צריכה עזרה, אבל לא מה שאת התכוונת אליו. העזרה שלך היא נורא פשוטה- נסי לא להגיב. לא להתעצבן על כל דבר. להרגע. להיות אדישה. תתחילי להבין שאת צובעת אותו בצבעים שלך, שכרגע לא ברור עד כמה הם קשורים למציאות. ואם את באמת לא יכולה- תתחילי לחפש שטות. מדיטציה, תפילה, התעסקות בצרכייך: ציור, ספונג'ה , נהיגה, עבודה , קניות. חברות. אל תציקי לו בגלל הפחדים שלך!!!! אם יהיו לך עובדות ממשיות ביד-זה כבר משהו אחר. אבל כרגע את הופכת את עצמך למורה ואותו לילד השובב- ככה לא בונים זוגיות, ככה זו דרך להרחקי אותו ממך. אל תעשי את זה!

Mister Pinto

New member
אי אפשר להאשים אותה בזה

זה פחד מובן בהחלט.. לא שיש לי מושג בחיי נישואים, אבל זה מאוד ברור. היא מסרבת להאמין שהוא הומו, ואולי הוא באמת אי אפשר לדעת.. לפי דעתי את צריכה לדבר איתו, לתת לו להרגיש הכי בנוח ולא לתקוף... גם אם זה דברים שאת מפחדת לשמוע ופשוט מאוד לשאול אותו בעדינות את כל מה שאת רוצה לדעת, מבלי לברוח מהתשובות.. תדרשי תשובות כי סה"כ את אשתו ומגיע לך לדעת- אבל כמובן נסי ליצור אווירה נוחה שירצה באמת לתת לך את כל התשובות. סה"כ את בת 22 והוא בן 31, אם זה היה הפוך הייתי מצדיק את הדאגות שלך להישאר לבד. אבל את זו שבת 22, את צעירה מאוד מאוד! וילדים יהיו לך! שאלה לא יהיו הדברים שידאיגו אותך. מקווה שתגיעי לפתרון בסופו של דבר ושיהיה לך רק טוב!!

גנימדס

New member
זה לא עניין של האשמה

מדובר ברגשות שיוצרים קצר בחיי הנשואי שלהם מדובר בקשיי התמודדות של האשה . הגבר לא כאן- ואי אפשר לדבר אתו ולכן אני מדבר עם האשה. אין דבר כזה שמישהו אחד אשם, בכל מערכת יש לפחות שני צדדים. מאחר והיא הצד שאנחנו מדברים איתו- היא צריכה לחשוב על הצד שלה ואיפה היא מתקנת את החלק שלה. אי אפשר להיות במערכת זוגית ולחיות ברגשות שלילים. אי אפשר לחיות במצב שהיא כל הזמן המאשימה והוא המתגונן. מאידך גיסא- אי אפשר להיות במערכת זוגית בה הגבר לא נמשך לאשתו. אבל הוא לא כאן. ואנחנו לא יודעים מה עובר לו בראש ולמי הוא נמשך ושוב- נא לא לשכח שיש גם ביסקסואלים בעולם. וזו גם אפשרות.

הסיכוי לביסקסואל קלוש

פגשתי בחיי המוני גברים ואף הכרתי ויצאתי עם גברים נשואים. כולם עד האחרון בהם היה הומו. כן, הוא אולי קיים יחסי מין עם אישתו על בסיס קבוע אבל ריגשית ותחושתית כל אחד ואחד מהם הודה כי הוא בעצם הומו. אין לי ספק שיש הומואים (ואני ביניהם) שמסוגל להגיד על אשה שהוא אוהב אותה ואף לקיים עמה יחסי מין. אבל משהו חסר ואתה מגלה שאתה נמשך לגברים. שאתה עדיין מסובב את הראש אחריהם. יש הומואים שמסוגלים להנשא לאשה ולהשאר לה נאמן. אבל זהו מיעט שבמיעוט וגם הוא אינו ביסקסואל. אין לי הסבר לתופעה הזאת. מדוע אנחנו או ככה או ככה. אני חושב שזה די דומה לאמבידקסטריות שלא רק שהיא נדירה אלא שגם שם בעצם גילו שכמעט ברוב המקרים לא היו כאלה מלידה אלא למדו להשתמש גם ביד ימין.

גנימדס

New member
מנין לך?

מאיפה אתה יודע שגבר שמעולם לא פגשת , שמעולם לא דברת איתו, שמעולם לא חלק אתך אף מחשבה או רגש, מנין לך מה היא נטיתו המינית? גם עלינו אומרים שהסכוי להומוסקסואליות קלוש. אתה יודע כמה פעמים שמעתי שאין דבר כזה הומוסקסואליות? ושאם יש זה דבר נדיר- ולא נמצא במקומותינו?? כשהייתי ביסודי דוקא היה לי חבר טוב שהתפלא לשמע שיש כאלה שמשתמשים ביד ימין, והוא השתמש וידע לכתב בשתי הידיים........כי כך הוא נולד..... -------------------------------------------------------------------------------------------- קינסי היה הראשון שפרסם את הדוח על מיניות . והוא צייר סקאלה ואצלו היו 3 סוגי ביסקסואלים בסקאלה, ובקצצוות שלה- אנשים שנמשכים רק למין שלהם, ואנשים שנמשכים רק למין הנגדי. צר לי לאכזב, אבל האנשים שנמצאים באמצע וגם בשתי המקומות ליד האמצע- הם לא כל כך נדירים. ואני מצטער, אבל זה כבר נהיה קל מידי- התפיסה שלך היא שחור או לבן לכן מאד קשה לך לראות אפילו בנטיה מינית משהו אחר. גם בנטיה מינית אצלך זה "שחור או לבן" הומוסקסואל או סטרייט. שבעצם שי כל כך הרבה גוונים של אפור..... וזה ה"הסבר לתופעה הזאת"....

איטר שנרדף עד שהשתנה

הייתי שמאלי עד גיל שש. ואז כשהתחלתי לכתוב, אמרו לי בבית שזה לא יפה לכתוב ביד שמאל, ושבחו"ל היו ילדים שהסתירו את העובדה שהם שמאליים. הייתי ילד רגיש, ועשיתי מאמץ עליון לכתוב ביד ימין, וכך אני כותב עד היום (עם כתב יד מכוער למדי). אני ממשיך להחזיק בכלי עבודה ביד שמאל - מסור, מחט, מספריים פטיש. אבל מסוגל גם לעבוד עימם ביד ימין. - זאת דוגמה מאלפת של רדיפת אדם בגלל תכונה שאינה מזיקה, ו"השתנותו" בגלל לחץ חברתי.

מצטער מבחן המציאות מראה אחרת

לא מדובר כאן בשחור ולבן מדובר כאן במה שרואים בשטח. אין לי בעיה אם אדם רוצה להגדיר עצמו כביסקסואל. זאת זכותו ומי אני. אלא שאני משער שפגשתי אלפי גברים בחיי, קראתי אלפי ראיונות אישיים עם אנשים. קראתי המון מאמרים וכתבות ואני לא זוכר ולו מקרה אחד של דו מיניות במובן שקיינס מנסה ליחס לה. אשמח אם תראה לי אדם אחד שמראה שהסיטואציה להלן היא חייו: אני נמשך לנשים וגברים כאחד. כשאני מחזר אני מחזר אחרי אשה או גבר. אני מחפש אשה או גבר ולא משנה לי מי מהמינים, העיקר שתהיה משיכה וחיבור נפשיים ומינייים. תמיד הייתי כזה. ולכן מערכות היחסים של חיי מתאפיינות פעם ביחסים עם אשה ופעם ביחסים עם גבר. אני מדבר על יחסים ארוכים וממושכים, טובים, בריאים, נורמלים וחסרי כל בלבול על רקע נטיה. אולי יש אבל זה כה נדיר, ממש כמו החד קרן :) שישים שנה עברו מאז קינסי ודבר אחד מאוד מאוד משמעותי השתנה. קינסי סבר שלתרבות תפקיד מפתח במיניות וכיום מדענים טוענים שביולוגיה היא המפתח לנטיה מינית. זה לדעתי כמעט ושולל את כל הסקאלה שלו במיוחד כשלוקחים בחשבון איזה סוג של חברה היתה לפני 60 שנה. ישנה בעיה מאוד קשה לעשות מחקרים על דו מיניים כי אי אפשר למצוא אותם... מבחן ההתנהגות בפועל מראה שזה לא כך ושאדם נוטה באופן מובהק כך או כך. איך אפשר בכלל לתפקד אחרת. כמו שאתה בוחר בן זוג ומתחייב לו, כך אתה מתחייב לבן זוגך אם זה מה שטוב לך. אם הוא אמר את מה שהוא אמר בים, אני חושב שיש רק פתרון אחד - גירושין.

גנימדס

New member
אם לא רוצים לראות- לא רואים.

תראה לי הומו דתי אחד. מה פתאם , אין דבר כזה. תראה לי אשה אחת שעברה הטרדה מינית. מה פתאם אין דבר כזה תראה לי מתנחל אחד שמתנהג באלימות. מה פתאם אין דבר כזה. ממש על אותו משקל של מה שאתה תיארת... לא יצא לי לדבר עם אלפים. נגיד מאות. והכרתי ביסקסואלים וביסקסואליות. מה אתה רוצה בדיוק? שמות? תמונות? ספורים אישיים של אחרים? תשאל אותם,שהם יספרו לך בעצמם: http://bidyke.wordpress.com/about/ ----הבלוג "שחור סגול". לא ממש לטעמי, אך אולי אתה תתחבר אליו פורום ביסקסואלים- http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumId=1452 פורום ביסקסואלים בגוגיי- http://forums.gogay.co.il/forum.asp?fmid=21 הסברים של הכללית על ביסקסואליות :http://www.clalit20plus.co.il/Clalit/Young/Sex/Articles/FAQ/bisexuality.htm ויקיפדיה על ביסקסואליות : http://he.wikipedia.org/wiki/ביסקסואליות

גנימדס

New member
כמה מפתיע...

גם אם פרנקי כתב לך "אני בי" -אתה לא קורא את זה.... הוא שאמרתי: אם לא רוצים לראות משהו-לא רואים אותו. שבוע טוב.

אז מה אם הוא כתב שהוא בי?

אני לא בונה תיאוריות על סמך עדות של אדם, בטח ובטח כשהוא בן 25. כשם שאני לא מתרגש מכל העדויות של אלה שנרפו מהומוסקסואליות לאחר שהיו בעצת נפש ודומיה מעבר לים. ישנם מיליונים שמאמינים שישו היה המשיח. אז הוא היה המשיח? זה מאוד מתנשא לומר שאם לא רוצים לראות אז לא רואים. נהפוך הוא, אני חושב שהגישה שלך פשטנית ומנותקת מהתהליכים עצמם של נטיה ורגש. יחד עם זאת ושיהיה חד משמעי ברור, אני מכבד ביסקסואלים במובן שזכותו של בן אדם, כל עוד אינו כופה עצמו ופועל בשקיפות, לראות עצמו כפי שרוצה ולפעול בהתאם. עבורי ביסקסואליות אינה היכולת להתגרות מנשים כפי שמתואר בכל מיני מקומות (מה שעושה אותי לכזה, ואני לחלוטין לא) אלא הנטיה הכוללת, תחושתית וריגשית. אני מסכים לחלוטין עם מי שכתב שזה כלל לא משנה אם הבן אדם הומו, בי או סטרייט, ההתנהגות שתוארה לעיל מחייבת פרידה.

גנימדס

New member
dont bother me with the facts!!!

כמה מגוחך, אנשים מספרים על רגשותיהם, מאוייהם ומה שמושך אותם ומצפים שאתה תאמין? זה כל כך מפריע למה שאמרת, אז למה שתאמין? שייפרדו!!! תיכף ומייד!!!! שלא ינסו לבנות כלום!!! שלא ינסו חלילה לתקשר!!! שלא יחשבו אפילו לסמוך אחת על השני!!!!! שלא יחשבו לפתח קשר של אמון ותקשורת!! מה זה? איך יכולה להיות תקשורת? הרי הוא אומר שהוא נמשך לשני המינים, ובוודאי שאי אפשר להאמין לו!!!!!! אפשר להאמין רק למי שדומה לנו!!!!!!!! ורק בשביל שיהיה ברור, אני לא חושב שצריך להצדיק בגידות, אני חושב שכדאי לאשה לברר עם הגבר מה קורה ביניהם, ויותר חשוב- לברר בינה ובין עצמה אם יש אפשרות בה היא תאמין לבעלה ותסמוך עליו. לא צריך להפרד תמיד. לא צריך להניח בשביל מישהו שהוא נמשך רק למין אחד. הרבה פעמים לא האמינו לי שאני הומו. זה לא אפשרי כי ... "לא ניסית להיות עם בנות" "כי אין דבר כזה הומו ודתי" "כי הרבנים אומרים שאין דבר כזה" "כי הכל חלק מעצתו של ייצר הרע" זה לא בסדר שמישהו קובע בשבילך מה אתה חושב, מה אתה מרגיש ולמה אתה נמשך, זה לא בסדר שמישהו מחליט בשבילך שכל מה שאתה חש- הוא בעצם הפוך כי הוא חושב שהוא מבין בנבכי העולם טוב ממך-ואתה הורס לו את התיאוריה.. גם לבני 25, וגם לבני 30 וגם לבני 45.

ברברת מיותרת

לא כתבתי שהיא צריכה להפרד ממנו משום שהוא דו מיני אלא משום מעשיו וספקותיה ביחס למחויבותו לקשר שלהם. אני מסכים שהיא צריכה לדבר איתו ולהבין אחת ולתמיד מה היה עד הנישואין, מי הוא ומה מחוייבותו לקשר ביניהם.

מיניות זה לא בינארי.רק הרגילו אותנו לחשוב שכן

אומרים לנו שכולם חייבים לבחור צד- ואנחנו מאמינים לזה. זה או שחור או לבן, אחרת, יש להתעסק בסוגיית "מה זה יגיד עלינו?". מיניות האדם היא דבר מורכב. נא להתקדם בבקשה

למעלה