הומופוביה

• פותח הנושא uvita
  • פורסם בתאריך

uvita

New member
הומופוביה

זו רק אני או שכולם שמו לב לעלייה בגילויי ההומופובייה בחברה ובתקשורת? כל שבועיים לפחות אני נתקלת בגילויי הומופובייה כאלו ואחרים. ולא רק מ"האיש ברחוב", אלא יותר מהמוסדות וחברי הכנסת. בהתחלה חשבתי שאולי זה בגלל כל העניין שכוכה של ש"ס הוחזר לה, וכל העניין עם בניזרי (שבין השאר רצה לעורר מהומות ע"מ שהפרשייה הפלילית שלו תשכח). אבל היום, בדרכי לאוניברסיטה שמעתי משהו חדש, וכ"כ עצוב- הומופובייה מצד שופט בישראל. מחברי הכנסת לא ציפיתי להרבה, תמיד ראיתי בהם כאנשים מושחתים וטיפשים. אבל היה לי כבוד למערכת המשפט. שופט אמור לעמוד ולהגן על על הצדק, הדמוקרטיה, על זכויות אדם.... תקראו את הכתבה לבד, היא מדברת בעד עצמה.

justmeandu4ever

New member
אני חושבת

שזה קשור איכשהו לעובדה שזו תקופת המצעדים והקהילה עולה לתקשורת..

uvita

New member
אמ..

אני מדברת על כל השנה האחרונה, ואפילו עוד טיפה אחורנית... אני מרגישה שה"קהילה" (אוף! שמישהו ימצא ביטויי אחר להשתמש בו! אני שונאת אותו!!!!!) לא ירדה כ"כ מהכותרות השנה, אבל בהיבט השלילי....

sutul

New member
הצעת חלופה למילה "קהילה"

הנישה הורודה

uvita

New member
חח

אבל באמת, אני שונאת את המילה הזו "קהילה", היא מסמלת המון דברים שאני לא מסכימה או רואה בהם חלק ממני.... והכי גרוע "קהילה גאה" בעעעע... החלופה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה היא "שאינם הטרוסקסואלים".

Bi Free

New member
מה למשל?

צריך למצוא שם/מילה שתאחד את כולנו תחתיה וכנראה שקהילה הייתה הכי נוחה לשימוש ומתאימה.

Bi Free

New member
נחתך לי!

מה עם הביטוי לצאת מהארון? אני לא זוכר שאי פעם נכנסתי לארון חוץ מבמשחקי מחבואים מה עם חלופות כמו לצאת מהחלון/להתנתק מהסטרייטיות/לגלות את הקשת אתם מוזמנים להציע משלכם!

uvita

New member
לדעתי "לצאת מהארון"

זה לא ביטויי נורא כ"כ.. כי האינטרפטציה שלי היא שכשאתה בארון אתה מתחבא, אתה מסתתר, אתה כלוא בעצמך, אתה בחושך, הדחקה, פחד.... למשל גם אומרים "שלדים בארון", וזה דיי מתאים. "להתנתק מהסטריטיות"?- אני אף פעם לא הייתי סטרייטית.

uvita

New member
אגב

(ומה שאני אומרת עכשיו זה לא מתוך התיימרות להיות מבינה באומנות, אלא מידע כללי שצברתי במוזיאון של דאלי) סלבדור דאלי היה מצייר/מפסל מגירות שבייצירותיו היו סמל לתכונות החבויות בבן אדם, לסודות שלו. כאשד המגירה היתה פתוחה, זה היה סמל לעוצמה- כאשר לאדם אין יותר מה להסתיר, והוא לא מחביא יותר סודות מפני העולם.

Bi Free

New member
צודקת

לגבי הלהתנתק הייתי עייף מאוד אתמול לא יכולתי לחשוב על משהו יצירתי מדי

uvita

New member
אתה מרגיש חלק מקהילה?

אני לא. קהילה זה משהו מאוחד, שיש יותר מהעובדה שהם אינם סטרייטים שמאחד אותם. אתה קורא לקב' האנשים ההטרוסקסואלים "קהילה"? לקב' נשים? לא. אז למה כן כשמדובר בקב' האנשים הלא הטרוסקסואלים?

Blackice

New member
קהילה

אני מרגיש שייך לקהילה הלהט"בית. אני יודע שכאשר אני אפגוש אנשים ששייכים לקהילה הזו, אני ארגיש איזושהי קרבה אליהם, אפילו אם אני לא מכיר אותם- רק מזה שאני יודע שהם התמודדו עם דברים דומים או קרובים למה שאני התמודדתי. אני חושב שגם את מרגישה, באיזושהי רמה, חלק מקהילה- הרי השופט פסק לגבי זוג גברים, מה זה קשור אלייך? או שתהיי במע' יחסים נורמטיבית עם גבר או שתהיי במע' יחסים עם אישה- אבל בכל מקרה לא קשור אלייך זוג גברים. אבל זה כן מפריע לך. אני חושב שמאוד חשוב לי מה שקורה בקהילה- וזה מה שמגדיר את "קהילה" בשבילי. איכפתיות ותחושת קהילה. אגב, אני מגדיר את עצמי גם כחבר בקהילה של שחקני משחקי תפקידים. יש חברים בקהילה הזו שמנותקים ממנה לגמרי כיום (אני משער..) אבל שייכים אליה כי למשחקי תפקידים יש חלק כלשהו בחיים שלהם.

קוראת ולא מאמינה שזה בישראל!!

אני לא יגיד שאני המומה ושאני בשוק וכל זה, כי זה לא פעם ראשונה ששומעים דברים כאלה... אבל משופט? זה מגעיל!!! "היחסים בין הצדדים היו אך יחסים לסיפוק צורכיהם המיניים ולא היה בהם ממד של ידוע בציבור כאשתו" "התרומה היחידה שתרם ליחסים שבין הצדדים היא הסכמתו לקיים יחסי מין" קשה לקרוא את הדברים האלה...

נופרי151

New member
קראתי כבר..

אין כבר למה לצפות מהמדינה הזו.. מדינה ליברלית ודמוקרטית..פחח

sutul

New member
אל תידאגי סיגי

העיניין יצור כל כך הרבה הדים שיסלקו את השופט

Blackice

New member
כלל ראשון שלומדים במשפט-

שופטים עושים מ'שבראש שלהם. לצערנו, מדובר בשופט דתי מאוד והומופוב מאוד. לשמחתנו, אם יש קצת שכל בקודקוד של התובע\עו"ד, הם יערערו לבימ"ש עליון שיהפוך את פסק הדין וייתן הנחיות ברורות בנושא, כי לבית משפט עליון יש סולם מוסרי קצת יותר נורמאלי בנוגע לזכויות אדם... אבל אכן, יש יותר סיפורי הומופוביה בתקשורת. מה שמעלה את השאלה- האם זה בגלל ש: א. יש יותר ביטויי הומופוביה או ב. התקשורת מציפה יותר ביטויי הומופוביה, באופן שיותר יקומם את הקוראים אני אישית נוטה להאמין (מתוך אופטימיות גרידא?) שמדובר באופציה השנייה. אבל זו עדיין לא סיבה להקל ראש במקרה החריף הזה. שופט הוא אדם שאמור להיות דוגמא לשאר האזרחים.. ארז

למעלה