הולנד

isa100

New member
הולנד

מבקשת לדעת כל מידע על המבחן בהולנדית בשגרירות

mama84

New member
מידע

המבחן בנוי ממספר חלקים- כשחלק אחד היינו מבחן על ההיסטוריה והתרבות של הולנד- אלו שאלות סגורות מתוך ספר עלייך ללמוד 100 שאלות ומתוכן מופיעות שלושים במחן אחר כך יש שאלות שהתשובה נמצאת בשאלה: לדגומא: לאוטו 4 גלגלים- כמה גלגלים לאוטו אחר כך ישנו משפט ועלייך לחזור עליו חלק של הפכים וסיפור קצר- שעלייך לספר כמה שיותר פאטים על הסיפור את הספרים אפשר להזמין באתר naarnederland.nl

isa100

New member
mama84 המון תודה ויש לי עוד שאלה

יש לי את הספר naarnederland ואני לומדת ממנו,אני רוצה לדעת איך היה לך המבחן ובמוחד החלק של ההפכים והסיפור אני אשמח אם תספרי לי קצת יותר, ועוד שאלה קטנה את יודעת אם אחרי המבחן ה-mvv מחייבים לעבור קורס הולנדית בהולנד, ובכלל כל מידע על הנושא ייתקבל בברכה,אני קצת נואשת לגבי המבחן, את נמצאת כבר בהולנד?הבן זוג שלי מהולנד ואני כרגע על קו ישראל הולנד, בכל אופן אני אשמח להיות בקשר איתך אם תרצי כמובן, בכל אופן תודה על המידע

mama84

New member
תשובה

המבחן היה לי קל בגלל שכבר חייתי בהולנד 5 שנים , הייתי סבטודנטית ועכשיו אנחנו מוציאים בקשת MVV - בשביל תושב קבוע וחיים עם בן זוג. הבחן היה לי מצויין ופשוט בגלל שאני כבר דוברת את השפה- וכי פשוט למדתי את כל השאלות (את מקבלת ציונים על שני החלקים) החלק של ההפכים היה קל, אחרי הMVV יש לך והכל- יש לך תקופה מסויימת בה יש לך זמן ללמוד הולנדית- תקופה ארוכה אם אני לא טועה . את לא חייבת לעבור קורס- את פשוט צריכה ללמוד הולנדית, הדרך- לא חשובה להם. ממליצה בחום על קורס בהולנדית אם את עוברת לגור שם אני כבר בדיוק חודשיים בארץ- עסוקה עם הMVV כששבוע שעבר קיבלנו הודעה מהIND שההחלטה תתקבל בימים הקרובים- בכל מקרה, התהליך הוא דיי ארוך, המון דפים, והמון סבלנות- אבל בסופו של דבר משתלם הבחינה עולה 350 יורו ועלייך להזמין אותה דרך האינטרנט- אחרי שמתקבל אישור תשלום את יכולה לקבוע פגישה בשגרירות הולנד שבישראל, ולאחר מכן אפשר להתחיל ולהגיש טפסים, אתם צריכים לבחור האם בן זוגך מזמין אותך להולנד או שאת זו שפותחת את התהליך- לכל אחד מהמקרים כתוב לך באתר של הIND אילו טפסים עלייך למלא ולהביא אני הייתי מכינה מראש תמצית רישום (שמוכיח שאת רווקה) ותעודת לידה- כששניהם צריכים להיות חתומים על ידי משרד החוץ בירושלים. את הטפסים האלו את יכולה להזמין אונליין דרך אתר משרד הפנים. על הטפסים להיות מתורגמים לאנגלית- כשאת תעודת הלידה את יכולה לבקש מראש באנגלית ואת תמצית הרישום יש לתרגם אצל נוטריון (יש כאלו שאומרים שאין צורך כי הולנד היא אחת ממדינות ההאג וחתימת אפוסטיל במשרד החוץ מספיקה)- אני בכל מקרה תירגמתי.

isa100

New member
שלום mama84

קודם כל המון תודה על המידע על המבחן ומבחינת החלק השני הוא שהתחתנו בהולנד לפני חצי שנה ויש לי את כל האישורים גם מהארץ וגם מבית המשפט בהולנד, רק את המבחן עוד לא עברתי אבל נקווה שיהיה בסדר אני עדיין לא דוברת הולנדית אבל אני לומדת את כל החומר מהספר ומקווה לעבור אותו, דרך אגב קיבלת את הציון מהר וזה נכון שלא חייבים לעבור בציון גבוה? אז אני מבינה ממך שאני יכולה ללמוד הולנדית איפה שאני רוצה, אני חושבת שבארץ יהיה לי יותר קל, את עברת קורס בהולנדית? ועוד שאלה קטנה זה נכון שיש עוד מבחן אחרי תקופה מסויימת?אני מקווה שתקבלי מהר את התשובות שלך אני יודעת כמה זה מתיש. אני אשמח אם תמליצי על קורס טוב בהולנדית, ושוב תודה רבה על הכל

mama84

New member
תשובה

לפי מה שהבנו זה לא משנה אם אתם נשואים או לא... הבקשה לMVV ,היא בקשה קבועה - ואחרי המבחן עלייך לקבל את הסטיקר הזה בדרכון תהליך שלוקח בערך כחודשיים את לא צריכה לעבור בציון גבוה -אלא בציון עובר ואת התשובות מקבלים מאוד מהר |(חצי שעה אחרי המבחן במקרה הטוב) ולאחר כמה ימים כל המסמכים עם הציון מגיע אלייך הבייתה לא שווה ללמוד הולנדית בישראל. שווה לך לעבור את תהליך הMVV ולהתחיל לימודי הולנדית בהולנד קורס מאוד טוב הוא ה NT2 - NEDERLAND ALS TWEEDE TAAL כלומר- הולנדית כשפה שניה קורס זה הוא ארוך ויקר- אך הוא מכין אותך לא רק למבחנים שיש לעשות אחרי כמה שנים (אני חושבת אחרי שלוש אבל לא בטוחה) , אלא מלמד אותך את ההולנדית ברמה גבוהה ובנוסף את מקבלת דיפלומה שעברת את הקורס ומאפשר לך להתקבל למקומות עבודה ... לפי מה שהבנתי אי אפשר להתחיל בקשה לMVV ללא המבחנים אבל אין לימושג אני מאוד מקווה לקבל תשובה השבוע-

למעלה