תשובה
המבחן היה לי קל בגלל שכבר חייתי בהולנד 5 שנים , הייתי סבטודנטית ועכשיו אנחנו מוציאים בקשת MVV - בשביל תושב קבוע וחיים עם בן זוג. הבחן היה לי מצויין ופשוט בגלל שאני כבר דוברת את השפה- וכי פשוט למדתי את כל השאלות (את מקבלת ציונים על שני החלקים) החלק של ההפכים היה קל, אחרי הMVV יש לך והכל- יש לך תקופה מסויימת בה יש לך זמן ללמוד הולנדית- תקופה ארוכה אם אני לא טועה . את לא חייבת לעבור קורס- את פשוט צריכה ללמוד הולנדית, הדרך- לא חשובה להם. ממליצה בחום על קורס בהולנדית אם את עוברת לגור שם אני כבר בדיוק חודשיים בארץ- עסוקה עם הMVV כששבוע שעבר קיבלנו הודעה מהIND שההחלטה תתקבל בימים הקרובים- בכל מקרה, התהליך הוא דיי ארוך, המון דפים, והמון סבלנות- אבל בסופו של דבר משתלם הבחינה עולה 350 יורו ועלייך להזמין אותה דרך האינטרנט- אחרי שמתקבל אישור תשלום את יכולה לקבוע פגישה בשגרירות הולנד שבישראל, ולאחר מכן אפשר להתחיל ולהגיש טפסים, אתם צריכים לבחור האם בן זוגך מזמין אותך להולנד או שאת זו שפותחת את התהליך- לכל אחד מהמקרים כתוב לך באתר של הIND אילו טפסים עלייך למלא ולהביא אני הייתי מכינה מראש תמצית רישום (שמוכיח שאת רווקה) ותעודת לידה- כששניהם צריכים להיות חתומים על ידי משרד החוץ בירושלים. את הטפסים האלו את יכולה להזמין אונליין דרך אתר משרד הפנים. על הטפסים להיות מתורגמים לאנגלית- כשאת תעודת הלידה את יכולה לבקש מראש באנגלית ואת תמצית הרישום יש לתרגם אצל נוטריון (יש כאלו שאומרים שאין צורך כי הולנד היא אחת ממדינות ההאג וחתימת אפוסטיל במשרד החוץ מספיקה)- אני בכל מקרה תירגמתי.