הולכים במעגל

Erunaamo

New member
הערה ותיקונים

אני רוצה להבהיר - גם אני מאבד את תחושת הזמן/מספר התנועות.
"מכיל"="מכילה"; "הוא לאו דווקא"="היא לאו דווקא"; "מועיל"="מועילה"; "טוב"="טובה"; זה מה שקורה כשעייפים מאוד, וגם עורכים חלק מההודעה בלי לשנות בהתאם את השאר...

WaveGal

New member
זהו בדיוק

אם אני מתאמץ לספור, התרגיל הופך אצלי לחלק מרצף של תרגילים בהם התרגיל הבודד נעשה כמעט "על אוטומט". דווקא הנסיון לשקוע (be immersed) בתוך התרגיל גורם לחוסר החשיבות של כמה היו קודם וכמה אחר כך. נראה לי שהתנועה במעגל (ממנה החל השירשור) של הפא-קוואה, בה לא התנסיתי בעצמי, היא מקום מעולה לבחון גם את זה. אז לסובבים במעגל: אתם סופרים? מעריכים? האם הספירה ממקדת את תשומת הלב (כמו הנשימה בתרגילים רבים) ואז, בשלב מתקדם יותר, מוותרים גם עליה?

dswbg

New member
כמה זמן עבר מאז שהתחלתי לכתוב את זה

ישנו מושג בעולם הפסיכולוגיה ושמו"FLOW EXPERIENCE" , הוא מתייחס לחוויות בהן אובדת תחושת הזמן. חוויות בהן תנועה אחת מובילה לשניה בצורה חלקה ושוטפת וחוויות בהן כל החושים מעורבים בצורה (הכי קרובה) למוחלטת. כלומר חוויות כמו גלישה על גל גבוה וחזק מאד, סדרה של תנועות טיפוס מסובכות או צלילה טכנית מאד(ואצל מתחילים גם צלילה מאד לא טכנית..) לדעתי קאטה של טאי-צ'י כשהיא מבוצעת היטב עונה בדיוק על ההגדרות של הFLOW EXPERINCE (כמו גם 'אמנויות-זן' אחרות מקשתות וקנדו ועד קאליגרפיה וסדר פרחים) והערה לגבי איבוד זמן לא כ"כ קשורה אבל התחלתי לחשוב עליה שוב בעקבות השאלה שלך... כשתרגלתי PRANAYAMA ועצירת נשימה לצורך צלילה-חפשית ההוראה היתה לנסות ולאבד לחלוטין את תחושת-הזמן (הרציונאל היה שכשאתה עוקב אחרי מהלך הזמן אתה יודע כמה זמן עבר וכך מלחיץ את עצמך ושורף יותר אנרגייה ) ואכן לאחר תרגול אתה מוצא את עצמך במצבים בהם אין לך מושג כמה זמן למעשה עבר וזאת בעוד ברור לך לגמרי שאין שום אפשרות שהעברת יותר מ3-4 דקות ללא נשימה... (הספקנים אגב יטענו שזה מחוסר-חמצן במוח...
) האם התחושה הזו רצוייה בסוגים אחרם של אימון? אין לי מושג, אני יכול לחשוב על טיעונים לכאן או לכאן אך מעולם לא שמעתי מישהו מתייחס לשאלה (המעניינת) הזאת, מה שאני יודע זה שהיא אכן מןפיעה. נותר לי רק להצטרף לשאלתך ולקוות לעוד תשובות

למעלה