הולכים במעגל

כי זה קצת קריטי...

טל כתב כאילו שהוא הלתבט אם למחוק את ההודעה. זוהי צורת התבטאות שיש בה סממן ברור של כוח ושליטה, ויש בכך כדי להרתיע. ולכן זה נראה לי פסול. אתה חושב שצריך למחוק ? תמחק. החלטת שלא צריך למחוק ? אל תמחק. החלטת שלא צריך למחוק אבל צריך להזהיר את הכותב שהוא מתקרב לגבול ? תזהיר. אבל טל כתב הודעה שממנה השתמע כאילו שמתוך שיעמום\חוסר סבלנות\חוסר הבנה של הקישור הוא חשב שצריך למחוק את ההודעה, וכאילו שהוא עושה טובה שהוא לא מחק אותה - ומחכה לתירוצים מהכותב. אשמח לדעת למה חוויות אישיות של חברי פורום זה דבר שמעניין בהגדרה. כי אותי למשל, סתם לשם דוגמא, ממש לא מעניין טעמו של למבאס. איך את יכולה לקבוע מה מעניין ומה לא ? שלא יובן, חסה וחליל, שאני מבקש לצנזר את דיוני המד"ב (אם כי ההתעסקות בהם על גבי הפורום נראית לי לא שייכת במובהק), אלא שוב, קצת יותר פתיחות ורגישות אולי תמצא את מקומה. אין לי חשק וכח לנבור בעמודים האחוריים, אך קרה וקורה שחברי הפורום מצרפים קישורים לאתרים שהקשר שלהם לאמנויות לחימה הוא לא כ"כ מובהק. לא הכל זה דעה אישית וחויות אישיות, לינקים הם חלק מאבות המזון של הפורום, ובחייך, היית רוצה שאני אספר כל יום על העבודה שלי בפורום, על היחסים שלי עם סבתא שלי ועל הספר האחרון שקראתי, על המרק הנפלא שהכנתי ואיך הצלחתי להרוס את הפסטה שהיתה אמורה להיות משהו משהו, כמה נפלא האלבום הלבן החדש של הפינק פלויד ואיזה מדהים הואן-גוך שגילו ביפאן, האוטו לא סוחב, המשכנתא דופקת על הדלת, ביקשתי למבאס במכולת והמכולתניק התעקש לתת לי במבה, האוטו התפגר, אולי תכנסו לאתר הזה אפרופו הליכה, תנו לגדול בשקט בלי לקפוא מקור, קר לי כשאני ישן בלילה עם חלון קצת פתוח, ראיתם בטלוויזיה את התוכנית החדשה על בלה בלה בלה ?... כל אלו חוויות אישיות שלי (חוץ מאחת, שתולה. הינט-הינט). אה, חוץ מזה אני גם מתאמן בטאי-צ'י. משתדל לפחות. קצת פרופורציות.

אני מתנצלת בשם הנהלת הפורום

על כך שמידת הפתיחות והרגישות שלנו אינן עומדות בסטנדרטים שלך. לצערי לא אוכל להבטיחך כי המצב ישתנה באיזשהו זמן הנראה לעין. אשר לטענה העניינית: העובדה שסיפור אישי מושך את העין ונחרת בזיכרון יותר מאשר מידע אובייקטיבי הוכחה במספר מחקרים בפסיכולוגיה. לכן, אני סבורה שאני עומדת על קרקע מוצקה כשאני אומרת שהסיפור שלך על המרק שהצליח והפסטה שהלכה יזכה לרייטינג הרבה יותר גבוה מאשר אתר על קידום השלום באמצעות הליכה. וזה בסך הכל מה שטל אמר: אם אתה רוצה שאנשים יקראו, תביא את הזווית האישית.

../images/Emo3.gif אני שוקל בג"צ...

מיתר, תיזהרי עם אהבת השררה הזו, עוד תהיה כאן הפיכה...
זה לא כל מה שטל אמר. הוא אמר קודם לכן אמירה המרמזת על כך שההודעה היתה יכולה להיות כבר מזמן בבית-הקברות להודעות שמאחורי הצנזורה. ואגב, נראה לי שזכותו של הכותב לקבוע כמה רייטינג הוא רוצה שיהיה להודעה שלו, בסופו של דבר, לא ? אלא אם כן מערכת תפוז מחייבת אתכם במדידת רייטינג כלשהו... בכל מקרה, לא התכוונתי לעורר bad vibes מעבר לאלו שכבר היו בעסק הזה מכלתחילה (לטעמי).

כמו שפרס אומר - כן ולא

דינמיקה של פורומים וקהילות מקוונות זה דבר מסובך מאוד. לעיתים החוקים שחלים בעולם האמיתי לא חלים בפורום, ולפעמים להפך. עכשיו, בתור דיסקליימר, האם יש לי משהו נגד צעידה בעד השלום? ולו דבר. כל הכבוד. כוח לאנשים. אבל הסיבה שטל (שגם לו, אני מבטיח לך, אין שום דבר נגד השלום) התרעם היתה, לדעתי, כי הקפיצה היתה גדולה מדי, ולמים בעייתיים. הקפיצה היתה גדולה מדי, כי, בניגוד לרוב השירשורים שנגמרים בשרשורי אוף טופיק מטורפים, הקפיצה מנושא לנושא לא הייתה הדרגתית (מישהו זורק מילה, מישהו מגיב עליה טיפה באוף, ומישהו מגיב לאוף הזה בעוד יותר אוף - נוצר כדור שלג), ולכן מתקבלת בהבנה, אלא ישר - בום טראח, צעידה במעגל עם שלוש סיפורים אישיים, והופס - ניצול המקפצה למשהו לא קשור בכלל, בלי שום קשר אישי של הכותב. עכשיו, זה שכולנו שמאלנים אשכנזים טובים ולכן לא ממש איכפת לנו שמדובר באתר פוליטי (שמצדד בדיעות שלנו), זה טוב ויפה, אבל היה מעניין אותי לדעת מה היה קורה אם הקישור היה לאתר של "צעדת השומרון - ביקור בקברי צדיקים במערת המכפלה"... שוב - אני לא אומר שהקישור היה לא לעניין, אלא שהדרך, והנושא שתמיד רגיש, גרמו לתגובות. האפור

לא אמרתי שזה פשוט. אבל...

מה זה בלי שום קשר אישי של הכותב ? הכותרת שהוא רשם היא קשר אישי. נכון שהוא קשר דל, אבל הוא עדיין קשר. ובכלל, עצם העובדה שהוא בחר לשרשר בנקודה המסויימת - זהו גם הקשר. שוב, לא נראית לי ריטוריקת המחיקות הזו. טל אמנם כתב גם רמז בונה בהודעה; אבל הוא לא כתב אותו כהצהרת מדיניות מנהלי הפורום (יש כזאת מדיניות ? שהטקסט חייב להיות קשור בקשר אישי אל הכותב ?). כפי שאני קורא זאת, זו היתה רק עצה ידידותית. רק ששורה אחת לפני כן, הוא הכניס רמיזה לגבי מחיקה. כאילו שזו שגרה כאן, את ההודעה הזאת מוחקים, את זאת לא, זאת נראית לי, אבל סגנון הכתיבה של זה לא כ"כ מוצא חן בעיני - הופ ! הרי כולנו יודעים שזה לא המצב. דווקא בגלל זה, אני לא מבין מה היה שייך כאן עניין מחיקה שהוזכר באופן כ"כ לא ברור וחד-משמעי. ולסיום, סתם שתדע, אני אישית לא אוהב שמתייגים אותי.

לכל מי שחושב שלמנהלים יש אצבע קלה

שיכנס לפורום הזה, ויראה מה זה באמת אצבע קלה על ההדק...

WhiteBear

New member
תגובה לערן גילה

ניראה לי שאתה מאד לוחץ פה לקבל משהו, ואני לא מבין מה אתה רוצה. אז אני קראתי את כל מה שכתבת עד עכשיו, ועדיין לא הבנתי. לכן, אני מבקש ממך להסביר, לקשה קליטה שכמוני, מה אתה מבקש ממני לעשות. ואני אתייחס אליך בכל הכבוד הראוי. בהצלחה עם המכונית, טל.

אין מכונית, סתם פיקציה. אני מחפש 1.

טל, ראשית אני מתנצל על הבוטות. שנית, זה לא מה שאני רוצה שתעשה, אלא מה שאני מעדיף שלא תעשה : אל תנופף במספריים כשאין צורך. הבחור כתב משהו שאסור לפי כללי הפורום ? למיטב ידיעתי לא (אלא אם כן אתה טוען כאן שפעלת מתוך סמכות ה"שרירות לב וצרות מוחין" המסיימת את הודעת מנהל הפורום, ואז... אז אין לי מה לומר). לא אהבת מה שהוא פרסם ? לא נגע לך בכלום ? לא עניין אותך ? סבבה. זה דבר אחד. וזה שהצעת לו כיצד למשוך יותר התעניינות, זה אחלה. אבל פשוט איני מצליח להבין מה גרם לך לרמוז ששקלת למחוק את ההודעה (אלא אם כן תצליח לשכנע אותי שרעיון כזה אינו משתמע מהמשפט שפתח את ההודעה ההיא).

Erunaamo

New member
איש שלום אמיתי אתה, ללא ספק.

אם הארגון שאתה חבר בו, או תומך בו מכיל אנשי-שלום כמוך - זהו הפתרון לכל הצרות שהאנושות ידעה אי-פעם, ללא ספק. לזה אני קורא שלום שמתאים לקרבות רחוב...

...

Erunaamo, איני משתייך לשום ארגון. עכשיו, גם אם הייתי בוטה ולא נחמד, זה עדיין לא מצדיק את המעשה שנעשה. והשורה האחרונה שלך שווה הנצחה בתור קואן.

WaveGal

New member
שתי הערות\שאלות בעניין זמן ותרגול

אי תחושת זמן- כשהאימון ממש "טוב", הרבה פעמים הוא מלווה אצלי בתחושה של חוסר מעקב אחרי מעבר הזמן. מתגבש אצלי לאט רעיון (אולי מופרח לחלוטין) שפעילויות "דמויות מדיטציה" מלוות בהרגשה הזו. אמנים (בעיקר דוגמאות מציור אבל לא רק) מדווחים ומחפשים תחושה כזו, שחקני גולף מדברים על in the zone , מרימי המשקולות של שי (מקודם) "מתנתקים" ובודאי יש עוד דוגמאות (משחקי מחשב, רחמנה ליצלן?). ניסיוני במדיטציה לא רב ובודאי יש בפורום מנוסים ויודעי דבר, אז השאלה כאן כפולה: אחת, האם זה "נכון"? כלומר, האם הרגשה של אובדן תחושת חלוף הזמן אכן מלווה מדיטציה ופעולות מודטיות שונות. שתיים, האם זה "טוב" (אני מתכוון לשאול גם את המורה שלי אז אל תגידו לי לשאול אותו)? כלומר, האם זו תחושה המלווה אימון "נכון" או שיש להימנע מההתנתקות (או לקבל אותה כשהיא באה ולא לחפש אותה?). אני לא מתכוון, אגב ל"האטה של הזמן" אלא למצב שבו 10 דקות או 3 שעות שתיהן תשובות סבירות לשאלה "כמה זמן עבר?". לספור- אני לא מצליח לספור. כבשים- כן. תרגול- פשוט לא. הדוגמא הכי חדשה היא שהתבקשתי למתוח קשת 100 פעמים. אחרי זמן ארוך כגלות (כמו בתיאורים איתם הזדהיתי למעלה בשירשור) כשחזר המורה ושאל "כמה מתחת?" עניתי "בערך חצי- אולי חמישים" אז הוא ויתר על רעיון הספירה ופשוט אמר לי למתוח עד שהוא יחזור (כנראה מתודה מקובלת בשיטות שונות). אבל זה פחות או יותר מאז ומעולם: כמה בריכות שחיתי? כמה טאן-רן בכל צד? בסוף הקטה שלנו יש תנועה מעגלית ימינה ושמאלה כמה פעמים (יותר משבע-שמונה ופחות מחמש עשרה אני פשוט עושה עד שמרגיש לי מספיק. באחד המפגשים עם מסטר וונג פו לאי שאלו אותו כמה כאלה צריך לעשות והוא אמר "כמה שיותר!"). האם כדאי בכלל לספור? האם הספירה היא חלק מהקטה (כך וכך מעגלי פאה-קוואה\ באה-גוואה)? אולי היא מיועדת למיקוד תשומת הלב (?)

orii

New member
כמה פעמים?

גם אני לא מצליח לספור כלום בזמן תרגול
. למזלי בתבנית אני לא צריך לעשות מספר קבוע של חזרות על תנועה מסוימת (כמו עננים) אלה בדיוק...כמה שבא לי. בקשר לספירה של תרגילים, היא אמורה לעזור בלא להתרכז בכלום מלבד בספירה. אני חושב שכשאתה מתרגל והזמן פתאום חלף זה סימן טוב.

טן-רן תצטרך להתחיל לספור כשתתחיל

ללמד - ראה הוזהרת! תלמידים רגישים לענין הזה (ראה מספר הסיבובים בחימום הברכיים - לא זוכר אם זה היית אתה או רועי...), וצריך גם עין לשעון...

WaveGal

New member
עוד חזון למועד

וחוץ מזה: הם רגישים למספר ולזמן בגלל שזה תמיד אותו מספר ואותו זמן. שמתי לב שסאן צ'ואן יותר "טוב" קורה כשאני לא צריך לבדוק בעצמי כמה זמן עבר (כשמישהו אחר מוביל) או אפילו יותר טוב- כמה תנועות נשארו (קטה שאני לא מכיר). ה"התמסרות" נותנת איכות אחרת (ואיני יודע אם טובה יותר או פחות). אם אינך יודע כמה זמן תהיה כל תנועה, לא תוכל לספור לאחור (וזה קצת מזכיר את: תלך במעגלים עד שאחזור). אולי זה טוב.

Erunaamo

New member
אני ממש לא הסמכות המתאימה לענות

לך. אין לי ניסיון או ידע רב באמנויות לחימה, וכל מה שאני יכול להציע הוא דעתי. כך שמאוד מומלץ לקחת את מה שאני כותב בעירבון מוגבל. אם, למשל, מבקשים ממני לחזור על תנועה מסוימת מאה פעמים - ואני לא מצליח לספור - אני רואה בזה חיסרון. אדם שלא מצליח לספור במדויק את החזרות על התנועה = אדם שעושה את התנועה "על אוטומט". הוא לא מודע "עד הסוף" למה שעושה, ועובר לרמה שונה בתרגול - שאולי מכיל יתרונות שאין ברמות אחרות, אבל הוא לאו דווקא מועיל או טוב. במצב נפשי כזה הוא לא ישים לב לדקויות התנועה ולטעויות שלו (אלא אם כן הוא עושה טעות ממש ברורה וחדה). מצב דומה ייתקבל אם הוא יעצום עיניים, או פשוט "יחלום בהקיץ". המטרה, כפי שאני מבין אותה, היא להיות מודע לכל פעולה שאתה עושה, וכך למנוע טעויות מסוג מסוים וגם להגביר את חווית התרגול/לימוד.

למעלה