הולוגרמות
שלום שוב
נעדרתי מהפורום לזמן ארוך. וחזרתי עם הרבה שאלות בנושא הולוגרמות. אז ככה: הכל התחיל מזה שמישהו הסביר לי שהולוגרמה שמוקרנת על זכוכית, משאירה בה מידע כך שגם אם הזכוכית נשברת - על כל חתיכה וחתיכה שלה אפשר יהיה לראות את ההולוגרמה בשלמותה. אינטואטיבית, זה נשמע לי הגיוני, וקיבלתי את זה. כשסיפרתי את זה למישהו אחר - הוא פיקפק. ולא היו לי הכלים להסביר לו. יתירה מזאת, הוא שאל אותי, אם הוא יקרע את הכרטיס אשראי שלו - האם ההולוגרמה של הנשר תהיה על כל חתיכה? היה לי ברור שלא. לכן חיפשתי קצת חומר ברשת, על הולוגרמות, וגם ביקשתי הסבר מאותו ידיד שהסביר לי על הזכוכית. אז קודם כל, ביחד עם האדם המפקפק הגדרנו שלוש סוגי הולוגרמות (למרות שברשת מצאתי רק שתיים): על נייר/משטח, על זכוכית ובאויר - תלת מימדית, כמו שרואים בהרבה סרטי מד"ב (נדמה לי שהיה בדו"ח מיוחד). באתר שמצאתי (אחפש אותו שוב אם תרצו) הסבירו כיצד מכינים הולוגרמות על נייר וזכוכית (בעזרת חומר שמורחים עליה) - ואני מסבירה ומשלבת ביחד עם ההסבר שנתן לי הידיד: אז ככה. כדי ליצור הולוגרמה, צריך להקרין קרן לייזר שמפזרים אותה (כדי ליצור אלומה) על החפץ (חצי) שאותו רוצים ליצור בהולוגרמה, ועל המשטח עצמו (החצי השני). קרני הלייזר שמוחזרות מהחפץ נתקלות בקרנים שמוקרנות ישירות על המשטח, וכאן ישנן שתי תופעות: עקיפה והתאבכות. כאן וידוי: הוא הסביר לי כבר מה זו עקיפה ומה זו התאבכות, אבל לא הצלחתי לזכור את הכל כדי להבין מספיק למה (וכאן בא ההמשך) כל נקודה על המשטח\זכוכית מקבלת את כל קרני האור שמוחזרות מהחפץ מכל הכיוונים, כך ששינוי זוית ההסתכלות תתן מידע אחר על החפץ (מזה שרואים מזוית מסויימת). אני יודעת שעקיפה והתאבכות הם המשך גלי האור והתפזרות לנקודות מסויימות, בחלוקה שווה (כן?). אז זה קצת מסביר. אם למישהו יש הסבר בהיר יותר (למרות שחצי הבנתי) אני אשמח לקבל. ולהשומע - ינעם
שלום שוב