הווידוי הגדול

rodedy

New member
יפה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יצירה יפה כתבת ! נקווה שיפנימו. המשך בדרכך ונצא רק נשכרים.

rodedy , תודה על הפרגון, צריך להפוך

את התחביב של כתיבת שירה להרגל, ואני תקווה שאמצא בכל שבוע איזה נושא יווני לכתוב עליו...

notis12

New member
"הוודוי הגדול" ?

אנג'לו ידיד לא מבין את הצורך בווידי אני מוכיר ומעריך את תרומתך למוזיקה היוונית בארץ ..... נהנתי מאוד ממופע הרביטקה שליוותה והנתה בצורה מקצועית ויפה .... כל מה שאני מנסה לומר זה : אני אלחם על זכותו של כל אחד להביע את דעתו באופן החופשי ביותר ..... לכל אדם זכות לקבל או לא את דעתו של השני !!! אבל החשוב מכל שנלחם על הזכות של כל אחד להביע את דעתו באופן חופשי תמיד...

GilRosen

New member
2 דברים קוממו אותי ב"וידוי" שלך

ואני מצטט: תיעבתי: את כולכם כי אתם אוהבי KAZANTZIDIS... תעיתי: מדרך הישר של המוזיקה היוונית כי כל מה שלא KAZANTZIDISותקופתו, לא בא בחשבון..(הטעויות הן במקור...) ========================================= איש איש אהבתו וטעמו האישי הרי אתה אחד מאלו שמתרגם כאן המון... אז אתה לא אוהב ז'אנר מסוים...So What ? אז אלו שאוהבים מוסיקה עממית הם "עמך"? עצם היותך יליד יוון הכרת השפה והתרבות היוונית אינה נותנת לך את הזכות לשפוט אותנו הישראלים שפשוט אוהבים את המוזיקה היוונית על כל גווניה על טעמנו וסיגנוננו... כפי שאמרתי כבר: איש איש אהבתו וטעמו האישי צורת ההתבטאות לא מתאימה לאיש נבון כמוך... האם אני פחות בעינך על עצם אהבתי את המוסיקה והשירים של Vasillis Karras ? או אם ההיתי אומר שאני אוהב מאוד את Mitropanos ערכי היה עולה בעינך ??? או Dalaras ? אז בואו נחזור כולנו למימדים הנכונים ונמשיך לשמוע את היוונית והנות ממנה על כל גווניה...

התאפקתי קצת לפני שהגבתי אבל בסוף

החלטתי להגיב. התגובה נכתבה אתמול בלילה. לאחר קריאת הוידוי של אנג'לו שכמובן נכתב בציניות. וזאת היא תגובתי ניסחתי אותה על מסמך וורד והעתקתי את זה לפורום. אנג'לו אם אפשר להגיב לך אני אגיד לך זאת : כל מה שנאמר היום נאמר בגלל שיחה שהתנהלה בערב יום השואה בצ'אט של הרדיו בינך לבין כמה אנשים שאפילו לא שמו לב שאני שם. להזכירך אחד הכינויים שבו בחרת על מנת להגדיר אותנו הוא NAITIVS (ילידים) (המובן של המילה הזאת הוא אינדיאנים, ילידם חסרי תרבות, זה הכינוי שבו משתמשים לאינדיאנים האמריקאיים ולאבוריג'ינים האוסטרליים). ציטוט נוסף מאותה שיחה "אני מראה את האור לכל אותם "ידענים" ו"מומחים" אוהבי וולניס שחושבים שזאת מוזיקה" לסיום אגיד עוד משהו שחרה לי מאוד אבל לפני יומיים היה ערב יום השואה אז לא הגבתי. ציטוט : " אך מתי הישראלים יבינו ..." אנג'לו הציטוט הנ"ל נשמע כמו ציטוט של אנטישמי שונא יהודים בקלות יכולתי להחליף את המילה ישראלים במילה יהודים. אולי זאת לא הייתה כוונתך, שכך זה ישמע ואני בטוח שזאת לא הייתה כוונתך. אבל באופן קבוע אתה מדבר על הישראלים ואתה הוא זה שנותן לנו קבוע את ההרגשה שאתה יותר טוב מאיתנו ואנו נחותים לעומתך כי אנו לא ילידי יוון. אנג'לו לסיום אשאל אותך שאלה מה אתה ? אתה לא ישראלי ? אין לך דרכון ישראלי ואזרחות ישראלית ובית בישראל ? אם אתה כל כך מתעב את התרבות הישראלית שהיא נחותה לעומת התרבות היוונית למה אתה לא חי ביוון ? אנג'לו צורת הדיבור שלך היא בדיוק מה שאתה מנסה "לתקן בנו" את הישראלי היודע הכל ואתה בעצם היווני-הישראלי היודע הכל וישראלי שיש לו גם ידע ביוונית ולא חסר כאן כאלה פסול בעיניך כי הוא לא יליד יוון או כי מוצאו ממדינה אחרת. אבל בוא ניזכר בפתגם הידוע "הגמל אינו רואה את דבשתו". תחשוב על מה שאמרתי, יש לך לפעמים בעיה בניסוח דברים. אתה מתנסח בציניות ופוגע באנשים חבל. אבישי

סיריוטי

New member
אבישי

אני מסכים איתך ועם מה שאמרת אני שמעתי מכמה אנשים על האירוע שהיה באותו יום של השידור של אנג'לו על יום השואה והדברים שנאמרו וזה בכלל לא מתאים למה שקורה פה חבל שאנשים מתייחסים ככה לאנשים וחושבים את עצמם מעל כולם רק בגלל המוזיקה שהם שומעים, מקום הולדתם או מוצאם. לפי דעתי כל הדברים שנכתבו על סטליוס לא היו תריכים בכלל להאמר פה, מי אתם שתמתחו ביקורת על מיתוס כזה גדול שבלעדיו לא הייתם שומעים מוזיקה יוונית אמיתית, בחיים לא היה זמר כמוהו ולא יהיה ברמה שלו מקווה שכמה מכם יפנימו את הדברים של אבישי ושלי

12אניהיא

New member
דייייייייייייייייי בחייאת ראבק

מדובר בזמר, אפילו שהיה מיתוס וכל זה עדיין יש גבול. אני סופר דופר אוהבת את קזנג'ידיס אבל עדיין שומעת עוד דברים ושומרת על פרופורציה.כל השירשורים האלה האחרונים ממש מיותרים. וסלחו לי כמה מיכם שמבקרים כאן רק שיש דם זה הכי מגעיל מבחינתכם. בתקופה הזו של יום השואה ויום הזיכרון אולי אנחנו נהיה יותר נחמדים אחד לשני? אז מכאן זה הולך להיגמר כי אני הולכת להתחיל למחוק. ועם כל הכבוד לכולם כאן כולכם יודעים לפנות לאנג'לו לתירגומים וכאלה.

F a d i

New member
"מיתוס כזה גדול שבלעדיו לא הייתם

שומעים מוזיקה יוונית אמיתית" זה לא אריס סאן?!

arik87

New member
חחח זה היה טוב

למרות שגם אריס סאן היה שר שירים של קזנז'ידיס ובגלל השירים האלה אולי שומעים יוונית בארץ
אבל עזבו אני לא מתערב בסיפור הזה

ענת מיהוא בכלל

שחושב את עצמו מבין גדול שאני ראיתי אותו בטברנה של יאניס קלמטינוס לפני חודשיים שחגגו לאימא שלו יום הולדת .אפילו לא ניגש ליאניס ללחוץ לו יד והוא יודע שיאניס כל שנה בארץ. למה אנג'לו רפאל מסתכל על האנשים מלמעלה .שיתביש לו,בזה אני סימתי להגיב לפרשה הזאת. שיהיה לך לילה טוב.

GLGGM

New member
הנה ההתקפה האישית נמכשכת...

אז כך לידיעת חברי הפורום: היות ואני לא מאורחיו הקבועים של המועדון הנערץ "הגבעה" אלא הייתי פעם שם למשך חצי שעה, לא זהיתי את האומן היודע ברחבי יוון מר KALAMATIANOS ולא ניגשתי לאמר להוד מעלתו שלום והמצלמה לא הנציחה זאת. לבל נשכח שבאותו יום ובאותו מקום, אחות אבי, קרוב המשפחה של אבי ז"ל האחרון שחיי חגגה 60 שנות נישואים וסביב לשולחן ישבו כמה בקרובי משפחתי וחברים שהיו חשובים לי יותר מכל אומן שהופיע במקום או בכלל. ידינו כל אופנע כבר הסיק את המסכנות ורץ לספר לחברה... אגב מר KALAMATIANOS משום מה נמנע מי לשיר את אותם שירים שהוא שר לפי הבנתי ומהמעט שמעתע בביקורי החיד ב"גבעה" ביוון, כי הם לא היו כנראה סחורה רצויה לבאי המקום. אבל שוב כמה שיותר נמוך יותר טוב. נכון יוסימו...

ThaGaPa

New member
אני רוצה למחות בענין הארווזיון

דוקא בארצנו -בכל אופן לפי הרושם שלי- לא מקדישים לארוע הזה עשירית מהזמן -לעומת היוונים למשל -וזה רק מעיון באינטרנט.

SNER

New member
תוריד כבר את הטורים "מר רפאל".....

ותתחיל לחפש סולם בגובה של 100 מטר כדי לרדת ממנו ,יקח לך הרבה מאד זמן לרדת אם בכלל ,בלי שום קשר לזמר זה או אחר, הדיון הוא אם שמת "לב" הוא לצורת ההתבטאות שלך ,בסך הכל אתה ישראלי כבר 30 שנה ואתה צריך להיות גאה בעם שאתה משתייך אליו ,לא ראיתי אדם שנולד ברוסיה למשל או במרוקו או בכל מדינה אחרת שעלה לישראל בזמן זה או אחר , שמשתלח או מבזה את אנשי הארץ שהוא משתייך אליה ובה הוא חי {זכור למשל "אתם הישראליים"} בכל מיקרה אם לא טוב לך פה אז הגבולות פתוחים ותוכל לחזור ל"כור מחצבתך" ולחזור להיות "יווני גאה" במקום "ישראלי גאה" לסיכום-דע כי בתוך עמך אתה חי" {לפחות לעת אתה} וככזה תדע בעתיד לדבר עם "עמך," לפחות בגובה העיניים וזכור כי גובה העיניים {שלך} הוא מאד נמוך ,,,, יום טוב וחודש טוב לכולם.

Athina1

New member
וואוו...כמה אתה צודק!

נראה שיהיה קשה למר רפאל לרדת מהסולם שטיפס עליו. בכל מקרה, מר רפאל כבר עשה נסיון בעבר לחזור ל"כור מחצבתו" יחד עם משפחתו ובסופו של דבר הם חזרו לישראל. אולי רוצה האדון רפאל לספר לבאי הפורום מדוע הוא נאלץ לעזוב את יוון? מה שכן, לישראל הוא חזר אך לא מאהבת מרדכי כי אם מחוסר ברירה. לכן, מר רפאל, לא יפה לירוק לבאר ממנה שותים...

12אניהיא

New member
יוסי

עם כל הכבוד מי זה יאניס? גם אני הייתי בגיבעה ולא אמרתי לו שלום ולא לחצתי את ידו. אז אני מיסתכלת על אנשים מלמעלה?

GLGGM

New member
אבישי ידידי?

אתה כותב:"...בצ'אט של הרדיו בינך לבין כמה אנשים שאפילו לא שמו לב שאני שם. להזכירך אחד הכינויים שבו בחרת על מנת להגדיר אותנו הוא NAITIVS (ילידים) (המובן של המילה הזאת הוא אינדיאנים, ילידם חסרי תרבות, זה הכינוי שבו משתמשים לאינדיאנים האמריקאיים ולאבוריג'ינים האוסטרליים)..." אגב שכחת את השבטים האפריקאים ואלו של האמזונס. אנשים לא שמו לב שאתה שם? מדוע? אתה וועדת הצנזורה והביקורת של שידורי רדיו יאסו? בתור בן של ניצול שואה, אבא בן חייל שנושא את שמו של חצי האח שלי שנספה במחנות ההשמדה, האמן לי גם אם הייתי רוצה להגיב לנאצות שהופנו עלי, בטח לא הייתי עושה את זה בתוכנית של יום השואה. אז אנא ממך על תכניס מילים בפי מה גם שלא נאמרו אף פעם ולא נכתבו אף פעם. כן אני אומר הישראלים כי גם אני ישראלי מבחירה ולא מלידה, איש שיכל לחיות בשלווה(?) של הגולה, ולא לבוא לבד בארץ, לשרת בצה"ל כחייל בודד, להיפצע ולשכב 69 יום בבית חולים כאשר אין כמעט איש לצידי. ואם אני מדבר על תופעות בחברה הישראלית בתחום המוזיקה, אלו קביעות ודעות אישיות והרבה אנשים במדינה מסכימים איתי. לא נכון שהאירווויזיון (תחרות זמר בעל איכויות לא מהגבוהות בעולם לדעת רבים מאוד באירופה ) מהווה נושא שיחה והערצה במדינתנו? לא נכון שרב הקהל הישראלי חייב כוכבים כדי להגיע להופעות ולהצטלם אתם? לא נכון שדעת הקהל של הרב כאן מעוצבת משדרנים, עיתונאים ולא מעצם התכנים? ולגבי KAZANTZIDIS הנה הציטוט המדויק(http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=581&firstmsg=15: )"רק להשכלה כללית MARINELLA עשתה את הקרירה המדהימה והנהדרת במרכז השמיים של הזמר היווני לאחר שנפרדה משירה וממיטה מהזמר הגדול אבל הבעל השתלטן, המכה והאכזר שהוא מושא הכבוד העיוור של הקהל הישראלי אוהבי מוזיקה יוונית...." הוא לא מושא אהבה שלכם? אכן הוא כזה. אך מה לעשות שהוא היה גם מה שנאמר עליו, דברים שנכתבו, דברם ששמעתי מאנשים שהיו עדים להתנהגות שלו (כמו חמי ז"ל ואומנים רבים שאני בקשר אתם ושיתפו אתו פעולה בשנים שהוא הופיע). איש לא פקפק על תרומתו בזמר היווני, למרות שיש ויכוחים לגבי התכנים, מקור חלק גדול משיריו והתנהגותו הכללית. חופש הביטוי מאפשר השמעת דעה. זכותך לקבל וזכותך לאו וכמובן להגיב עליהן. נראה לי שמסיבות אישיות החלטת לא להגיב על הדעות אלא עלי. ומכות מתחת לחורה נוסח " ציטוט של אנטישמי שונא יהודים בקלות יכולתי להחליף את המילה ישראלים במילה יהודים" לא הייתי מצפה מבחור משכיל כמוך. אבל מי אני שאעיז להתווכח עם קביעות של ילדי הארץ? כולו משהו שהיה יהודי ולפעמים "יהודון" בניכר, ו"יווני" המדינה שאמורה לאחד את היהודים. שיבושם לך...

DOD123

New member
מרינלה מי ???????

מי זו מרינלה לכל הרוחות, הגברת מככבת כאן כבר שבועיים, וזאת למרות שנפטרה לפני תרצ"ג שנים. מה היא תרמה או תורמת היום לתרבות השירה היוונית בישראל. רבותי המלומדי, מה כל כך חשוב לגרור אותה מהקבר ולהציב אותה ללא יכולת תגובה ערום ועריה בפורומינו. זה אולי מתאים "לפורום קברנים" של תפוז. ומה זה כל כך מועיל להפצת התרבות והשירה היוונית בישראל ? רבותי המלומדים פספסתם, אנא חיזרו למטרתו המקורית של הפורום ונודה לכם על כך. בכבוד, דוד ================================================================= )"רק להשכלה כללית MARINELLA עשתה את הקרירה המדהימה והנהדרת במרכז השמיים של הזמר היווני לאחר שנפרדה משירה וממיטה מהזמר הגדול אבל הבעל השתלטן, המכה והאכזר שהוא מושא הכבוד העיוור של הקהל הישראלי אוהבי מוזיקה יוונית...." הוא לא מושא אהבה שלכם? אכן הוא כזה. אך מה לעשות שהוא היה גם מה שנאמר עליו, דברים שנכתבו, דברם ששמעתי מאנשים שהיו עדים להתנהגות שלו (כמו חמי ז"ל ואומנים רבים שאני בקשר אתם ושיתפו אתו פעולה בשנים שהוא הופיע). איש לא פקפק על תרומתו בזמר היווני, למרות שיש ויכוחים לגבי התכנים, מקור חלק גדול משיריו והתנהגותו הכללית.

ThaGaPa

New member
מנהלת-הגיע הזמן להתחיל למחוק

אני מקווה שזו לא בדיחה מצידך אולי רק בורות בסיסית אך מרינלה עדין בועטת שרה מופיעה ומקליטה שירים חדשים

DIDI1232

New member
סליחה, מרינלה !!!!

סליחה מרינלה שפגענו בך!!!! רק בורים לא יודעים את תרומתך לשירה היוונית בארץ ישראל שיריך משומעים בגאון יום ולילה בכל רשתות השידור במדינתנו ושמך לא יורד מדל שפתותינו. חשוב מאוד שנדע שנפרדת משירה חשוב מאוד שנדע שנפרדת ממיטת בעלך חשוב מאוד שנדע שבעלך שתלטן חשוב מאוד שנדע שבעלך מכה אותך חשוב מאוד שנדע שבעלך אכזרי חשבו מאוד שנדע שבעלך (אללה ירחמו), הוא מושא כבוד אנג'לו - שכחתי משהו ???? אנא מיחלי לבורים שבנו. (אגב מי אתה דוד123 ?)

למעלה