הודעת קיטורים

הילהל

New member
הודעת קיטורים ../images/Emo123.gif

אני חייבת לפרוק קצת אז תסלחו לי על הקיטורים. סבא וסבתא שלי ביקרו כאן היום והצליחו במשך פחות משעה לבקר אותי על כל תחום ותחום - על זה שהוא "עוד" יונק (סה"כ בן שבעה חודשים!), על זה שהצעצועים שלו מפוזרים בכל הבית _לדעתם תינוק "בגילו" צריך לשחק רק בחדר שלו, על זה שהןא לא נמצא בלול, כי זה יותר נוח לאמא (מעניין מה הם היו חושבים אם הייתי מציעה לכלוא קשישים כי זה יותר נוח למטפלים בהם)ועל זה שהוא ישן איתי את שנת הצהריים. מזל שהם לא עלו על זה שאנחנו גם עושים אמבטיה יחד (וזה לא שהם לא תיחקרו גם את זה, אני פשוט הפסקתי להגיד את האמת אחרי מה שהלך שם). ואי אפשר להגיד להם כלום, כי הם מבוגרים ואוהבים ואהובים, אבל זה היה פשוט מעליב! זהו, עכשיו יותר קל לי על הנשמה, מקווה שלא הצקתי יותר מידי

tonti

New member
אפשר להצטרף אליך??

גם אצלנו זה ככה. אבל אני פשוט לא לוקחת ללב. מודה שהיה לי קשה בהתחלה. אבל עכשיו? שכולם יקפצו לי. אין לי מספיק חלב. הוא לא מספיק לבוש. תינוק בגיל הזה חייב גרביים. תפסיקו להחזיק אותו כ"כ הרבה. הוא מפונק. למה את לא נותנת לו מים? אצלנו היו נותנים. אני לא עונה ולא מתייחסת ומאז אני והסבתות שלי מסתדרות מצוין!

אוי הפולניות האלו ../images/Emo3.gif

אצלי לא מגיע ביקורת ישירה ולא מהמשפחה הקרובה. יש להם "יציאות" פה ושם "בלי כוונה" אבל יוצא... כמו שהעלתי את האפשרות לתת לו בקבוק אחד בערב לפני השינה, אז מייד אמא שלי אמרה חצי שנה הנקה זה יפה מאד!!! אז העמדתי אותה על הנקודה שבקבוק אחד אינו שווה גמילה!!! אצלי מה שמצחיק זה שאנשים שלא קורבים אלי ואפילו כאלו שהם לא הורים ואומרים לי דברים אז זה מציק לי
למשל קרובת משפחה רווקה שראתה את המיטה של איתמר בחדר שלנו ואמרה לי "נו באמת הוא כבר ילד גדול הגיע הזמן לעבור לחדר שלו" או גיסי שהתחתן לפני שבוע ואמר לי אתמול כשאיתמר היה במיטה שלו בשלבי הרדמות וקיטר ואני נגשתי אז מה הוא אומר "מה על כל פיפס את נגשת אליו" כאילו למה מי אתם תשפטו או תעבירו ביקורת??? ובכל זאת זה נוגע לי
מה לעשות? לעשות כן כן עם הראש או להתעלם ולעבור נושא והכי חשוב? לזכור שאת אמא מדהימה והולכת עם מה שנכון לך ומה שנכון ואוצר שלך ורק את יודעת מה הכי טוב....

סבתא שלי לא יכלה להבין איך אין לול,

ואיך איך אני לא נותנת לו מים. בעניין הלול - זה עושה לך חיים קשים ואיך אפשר בלי לול. אני פשוט היתי אומרת שאני בסדר. מזל שהיא לא מגיע לבקר אחרת היא בטח היתה מזדעזעת מהבלאגן...

חיוך

New member
אז אתמול היינו אצל ההורים של בעלי

והיה שם בלאגאן כי כל הדודים היו והבני דודים... היה שמיייח (באמת... נהניתי, אני אוהבת אותם מאוד). ובגלל כל זה הסתובבתי לי (להנאתי הרבה) עם הפיצקי על הידיים. רוב הזמן היא ישנה, אבל כשלקחו לי אותה היא התעוררה וקיטרה. טוב נו... ב 23 בלילה, גם היא רוצה לישון. ואז שמעתי את היציאה הגדולה מכולן: ´זה לא טוב שאת לוקחת אותה כל הזמן על הידיים. אומנם טוב לך שהיא קרובה אלייך, אבל זה יהרוס לה את הגב´. חשבתי שאני מתעלפת (אך שמרתי על קור רוח...) היו עוד כמה יציאות טובות: -היא לא לבושה מספיק חם -אל תנדנדי/תרימי על הידיים/תשבי לידה כשהיא בוכה בלילה. היא תתרגל ולך יהיו חיים קשים (יהיו לי חיים קשים יותר כשהיא תגדל ותעזוב את הבית אז אני בונה סורגים כבר עכשיו). -ואחד הדודים אמר (דווקא ברוח טובה, והוא גם נורא נחמד אז אני מקבלת בלי התמרמרות): זה כיף אבל זה הרגלים רעים. אז אמרתי לו: אני אמא שלה, אני אמורה להקנות לה הרגלים רעים שיהיה לה קשה להיפטר מהם...

לאה_מ

New member
חדשות טובות וחדשות רעות:

החדשות הטובות הן: זה בדרך כלל עובר להם בילד השני או השלישי... החדשות הרעות: יכול להיות שעד הילדים הבאים הסבא והסבתא שלנו כבר לא יהיו כאן כדי להנות מהם... אז אני בעד לקבל את הכל באהבה, להגיד "כן, כן, את צודקת, אני באמת אנסה זאת, עכשיו אומרים בטיפת חלב לא לשים בלול כי זה מזיק לעיניים, הרופא אמר להלביש אותה ככה...", ולעשות מה שנראה לנו.

הילהל

New member
עכשיו זה כבר נראה מצחיק../images/Emo6.gif

אחרי כמה שעות טובות (ושינה) וקריאת ההודעות שלכן אני מתחילה לראות גם את הצד ההומוריסטי. סא שלי שאל מתי כבר נתחיל עם ההפרדה. אני הייתי בטוחה שהוא פותח בשיחה על המצב המדיני והתחלתי לענות בהתאם! לקח לי זמן לקלוט שהוא כנראה רואנ אותנו ואת יונתן כמו את ישראל ופלשתין (מעניין מי זה מי לדעתו).

אצלי זה אותו דבר

אבל אני מתה על סבא וסבתא שלי אז לאט לאט זה עבר להם כי לא הגבתי ועכשיו זה בסדר, הם בטוחים שהילדים שלי הכי מוצלחים בעולם וכל מה שאני עושה זה נכון...
חכי כשהוא יתחיל לדבר/ללכת/לאכול מוצקים הם ישנו את דעתם ויכריזו עלייך כאם השנה. וגם אם לא- אנחנו כאן יודעות את האמת

ציפי ג

New member
סבתי דווקא מבסוטה

היא רואה איך היום יכולים להסביר למה לול זה גרוע, דבר שהיא האמינה בו, אבל לא יכלה להסביר. (וכך גדלנו 13 נכדים ללא לול). היא רואה איך הילדים שלנו מקסימים, והיא נהנית. היא שמחה לשמוע איך רופאים טפשים (זה מאוד מחזק בגיל 90+) כי כאשר היא ילדה אמרו שחלב אם מרעיל את התינוק. היא שמחה שאני מיניקה אם זה טוב לי. אני מאושרת שהיא מלווה אותי בהורות כבר 11.5 שנים.

Lilachel

New member
אני ממש מצטערת להתפרץ, אבל למה

לול זה גרוע? (אני אמורה ללדת בקרוב מאוד - ודווקא חשבתי לרכוש לנו לול) האם זה בגלל הסורגים??? אבל גם במיטה יש סורגים... בקיצור - אשמח לתשובה. תודה לילך
וחוצמזה - אני מקנאה בכן שיש לכן עדיין סבתות(שיכולות להתערב) - לי יש סבתא אחת בת 90+ (כך שזה לא כל כך רלוונטי) וכשאני רואה את מערכת היחסים של אמא שלי עם הנכדים שלה , אני נורא מקנאה שלי לא הייתה סבתא כזו...

ציפי ג

New member
למה לול זה גרוע

לול אינו חייב להיות גרוע, סה"כ זהו מקום מוגן בו התינוק שוכב. הבעיה, שיש הרבה הורים, שמשתמשים בלול, כמחסן תינוקות. הילד מתחיל לזחול ולעשות בלאגן? יש לול. הילד מפזר את הצעצועים שלו בכל מקום? יש לול. לילד יש אחים גדולים סקרנים ? יש לול. אני לא אוהבת מחסנים. אף אחד מילדי לא שהה בלול. כאשר הילד מתחיל לזחול, אני מרימה דברים למעלה. הילד מפזר צעצועים? אני מסדרת, והרבה. האחים הגדולים צריכים ללמוד איך להתנהג עם התינוק, והחבאתו מפניהם, לדעתי, רק יוצרת ניכור.

zimes

New member
את מוזמנת בשמחה להתפרץ

לגבי קניית לול - אני בגישה של לקנות כשצריך. עוד לא ילדת, מאיפה את כבר יודעת שתרצי להשתמש בלול? למה להכניס הביתה רהיט-תופס-מקום, לא לגמרי זול, אם את לא בטוחה? ולגבי למה לול זה רע? לול זה לא רע בעיני - זה סתם מיותר. (וההמשך - בשרשור הארוך בנושא.) אם את רוצה עוד דעות - תעשי חיפוש גם בפורום להיות הורים, אני חושבת שכבר דנו בזה בעבר, ואם לא - תשאלי.

Lilachel

New member
תודה, כמובן שלא חשבתי לקנות עכשיו

אבל תכננתי בזמן הקרוב (כשאצטרך) - בכל מקרה אעשה חיפוש עפ"י המלצתך, כשיתגלה באמת הצורך לילך

ענתש

New member
הי לילך, גם אני שאלתי למטה אבל

לא שמו לב
בכל מקרה - אני, כמו שאמרתי, כבר קניתי ולא מצטערת. כשאני שמה אותה בשמיכה על השטיח כל הזמן אני מפחדת שמישהו ידרוך עליה (אולי פסיכוזה אישית שלי ?) ועוד מעט יהיה לנו גם כלב ואז אני אפחד גם כן שהוא ידרוך עליה... בקיצור - לנו בינתיים זה יופי. אבל אולי זה בגלל שהיא עוד לא זזה לשום מקום. זה גם מאפשר לי להוציא אותה קצת החוצה כשנעים בחוץ בלי לחשוש מהעכבישים בדשא (אולי כי אני מפחדת מהם אז אני משליכה עליה ?) ושאר דברים עוקצים.

zimes

New member
בטח ששמו לב!

אבל שרון פתחה שרשור חדש, אז עניתי לך שם.

ענתש

New member
גם אני שאלתי למטה אבל

לא שמו לב
בכל מקרה - אני, כמו שאמרתי, כבר קניתי ולא מצטערת. כשאני שמה אותה בשמיכה על השטיח כל הזמן אני מפחדת שמישהו ידרוך עליה (אולי פסיכוזה אישית שלי ?) ועוד מעט יהיה לנו גם כלב ואז אני אפחד גם כן שהוא ידרוך עליה... בקיצור - לנו בינתיים זה יופי. אבל אולי זה בגלל שהיא עוד לא זזה לשום מקום. זה גם מאפשר לי להוציא אותה קצת החוצה כשנעים בחוץ בלי לחשוש מהעכבישים בדשא (אולי כי אני מפחדת מהם אז אני משליכה עליה ?) ושאר דברים עוקצים.

תרופת פלא לתגובות (קצת ארוך)

כמישהי שבאופן כללי מקשיבה בתשומת לב רבה לכל מי שמדבר איתה (וגם למי שמדבר עם אחרים...
), הספקתי לשמוע את כל סוגי אמרות השפר והעצות למיניהן, והרבה פעמים גם לקחתי אותן ללב - כזאת אני. וגם אני שמעתי דברים כמו "מה, הוא ישן אתכם? זה הרגל רע מאוד, חייבים לגמול אותו מזה!" וכו´. אבל... לפני כמה חודשים הבנתי שפשוט חבל לנסות לענות לכולם, ועוד יותר חבל לקחת את זה ללב. דבר ראשון, הרבה מנותני העצות הם בני משפחה / חברים רחוקים שפוגשים פעם ב..., ואז אפשר פשוט להנהן ולהגיד "כן, כן" ואח"כ לשכוח את מה שאמרו - כי הרי הם לא יעקבו ויבדקו אם העצה שלהם יושמה בפועל. לגבי בני משפחה קרובים יותר - גם כאן שיטת ה"כן, כן" עובדת, אבל בערבון מוגבל - בדברים היותר קטנים, כמו הצעצועים המפוזרים וכו´ - פשוט מאוד, פעם הבאה שהם באים אליכם (אני מניחה שזה לא כל יום), תדאגו שלא יהיו צעצועים בסלון. זה למשך שעה פעם בכמה זמן, ומונע מלחמות עולם במשפחה. לינה משותפת? אמבטיה משותפת? תגידו להם מה שהם רוצים לשמוע, ותעשו מה שאתם רוצים לעשות. הנקה? תספרו להם על המלצות משרד הבריאות / ארגון הבריאות העולמי / סטטיסטיקה וכו´, ואפשר להוסיף שהרופא של יונתן מאוד התרשם מזה שהוא עוד יונק ואמר שזה מאוד בריא (לא נכון? אז מה?! רופאים תמיד עושים רושם). בקיצור, מאז שהפסקתי להתייחס לתגובות, אני פשוט לא זוכרת שהעירו לי, כך שנדמה לי כאילו בחודשים האחרונים כולם מסכימים איתי... ולאמא שלי, שלפעמים יש יציאות כמו "הגיע הזמן לגמול את תום, הוא כבר גדול" - אני מטפטפת לאט לאט שההנקה בינתיים נמשכת ומצויינת לשנינו. מצידה אפשר היה לגמול אותו כבר בגיל חודש וחצי, אז אם הצלחנו להגיע עד הלום (9.5 חודשים) - אין סיבה שנפסיק.

ronnieyuval

New member
הילהל חמודה! ../images/Emo98.gif

אני יודעת שזה מעצבן נורא אז שמתי לך אייקון של "קול" עם משקפיים... את יודעת מה הקול עושה? נכנס לו מאושן אחת ויוצא לו ישר מהשניה, אפילו לא מתעכב בפנים כדי ליצור מחשבות שליליות! את עושה הכי טוב לך ולתינוק שלך. נקודה!

למעלה