הודעת ייאוש

הודעת ייאוש../images/Emo101.gif

אני כותב את ההודעה הזאת מתוך ייאוש מסוים. בבקשה תקראו, ואשמח לתגובות. אני שומע פרוג בערך חמש שנים (אני בן 18). התחלתי בלשמוע ג'נסיס, יס וקרימזון, אחר כך גם ג'נטל ג'יאנט ובעיקר את הקלאסיקות של הלהקות האלה. רק לפני שנה וחצי בערך התחלתי להתעמק בפרוג מעבר לפרוג הסימפוני הקלאסי. הפכתי למעריץ קנטרברי נלהב, ויש לי אלבומים רבים השייכים לזרם. גם לריו נכנסתי, לא לעומק אמנם, אך למרות אהבתי הרבה לUnivers, אני לא מעוניין להתעמק בזרם. אני פשוט לא מוצא אותו "אנושי" מספיק ומעניין מספיק. למרות שקנטרברי זה "ה"זרם שלי, אני לא מעוניין להתעמק בו הרבה מעבר לקיים (הקיים זה בעיקר קרוון,האטפילד,מ'צינג מול, נשיונל הלת', סופט מאשין, גונג, קווין איירס, רוברט וויאט, גילגמש, ארזאכל). אני זקוק לזרם/תחום חדש להתעניין ולהתאהב בו. הייתי מבקש מאוד המלצות איכותיות, אבל לא ברמת האלבום, אלא ברמת כמה להקות. תודה

עמית ע

New member
ברזיל

הקסם של המוסיקה הברזילאית הוא החיבור בין הלחנה מערבית קלאסית, מאד מלודית ומאד רומנטית (על גבול הקיטש), עם הדינמיות האופטימית של המקצבים האפריקאים. להלן מספר מוסיקאים מאד איכותיים שעשו בחלק מהקריירה שלהם גם מוסיקה "מתקדמת". מתי כספי, מבכירי המוסיקאים שגדלו פה, הוא שפוט כבד שלהם: Chico Buarque Caetano Veloso Gilberto Gil אם תהיה מעוניין, אפנה אותך לאלבומים היותר "מתקדמים" ברפרטואר שלהם. באופן כללי מדובר באלבומים שהקליטו בשנים 69-75.

giba70

New member
אפשר לקבל עוד פרטים

בפורום תרבות ומוזיקה ברזילאית. הזמרים שהוזכרו הם מהנציגים הבולטים של המוזיקה הברזילאית הפופולרית MPB, ובתקופה מסוימת בסוף שנות ה-60 ותחילת ה-70 הם הקימו תנועה שנקראה טרופיקליה, שפרצה מסגרות ושילבה את הסמבה ומקצבים ברזילאים אחרים עם רוק, פסיכדליה וטקסטים פוליטיים ופרובוקטיביים. שלושת הזמרים הנ"ל הוגלו מסיבות אלה לאירופה וקיבלו הכרה רבה כשחזרו לברזיל. אני יכול להמליץ גם על קרליניוס בראון, שהוא פרקשניסט במקור וסולן לשעבר של להקת קרנבלים מבאהיה שנקראה טימבאלאדה, שהוציא אח"כ אלבומים מעולים משל עצמו, אשר ניחנים בעיבודים עשירים ומקצבים מטריפים. מעבר לזה יש עוד הרבה מה להכיר. כמובן שיש המון מוזיקאי ג'אז ברזילאי (אגברטו ג'יסמונטי, הרמטו פסקואל, מילטון נסימנטו) וגם לא מעט להקות חדשות שאני קורא להן "אירו-ברזילאיות", כאלה שמשלבות מוזיקה אלקטרונית ואסיד ג'אז עם מקצבים אפרו-ברזילאים (da lata, smoke city). ולסיום המלצה אישית שלי, אמנם קשה למצוא אלבומים שלו אבל תנסה איכשהו, Chico Science, זצ"ל. שילוב של Fאנקי, היפ-הופ ומקצבי Maracatú מצפון ברזיל. אם תרצה, אהיה מוכן לשלוח לך טעימות כלשהן מהחומרים הללו שחלקם נדירים במחוזותינו.

meandmeandme

New member
me!

אני הייתי רוצה לשמוע את הקטעים שאמרת של צ'יקו סיינס. אם תוכל לפנות אלי באיסיקיו 84280495, תודה רבה!

כמה וכמה

תנסה לתור אחר מידע אנציקלופדי בנושא תת-הזרם של הג'אז הקרוי Third Stream. בתקופה שלו ובמהות שלו קרו תהליכים שמאוד מזכירים את התהליכים שהביאו ללידתו של הרוק המתקדם. מה שאומר שיש שם הרבה תוצרים מאוד מוזרים, מעניינים ויוצאי דופן, רק שיש להם אסתטיקה של ג'אז של שנות החמישים ולא של רוק שנות השבעים. כיוון אחר לגמרי שאתה יכול לנסות הוא המינימליזם הפופי של פיליפ גלאס וסטיב רייך, שהמציאו סגנון מאוד יוצא דופן, והם כמעט המתחזקים היחידים שלו, לפחות ברמה הפופולרית. ספציפית תנסה את Three Tales של סטיב רייך. הפרק השלישי שלה, Dolly, זו אחת היצירות המוסיקליות הגדולות שנוצרו אי פעם.

שתי המלצות

אחת - פיוז'ן אירופאי. תנסה דיסקים של חברת ECM, לא חסרות שם הברקות. שתיים - קלאסי. .תתחיל עם בארטוק, תנסה את בריטן, תנסה את הולסט.

RamiSun

New member
ענף שבדי שלם מחכה לך....

בוא אלינו לשבדיה הקטנה The Flower Kings Pain Of Salvation Kaipa A.C.T. קצת יותר פרוג מטאל Evergrey ואם בפרוג מטאל עסקינן (שאני אישית ממליץ על הסגנון המושמץ כאן....) כמובן Dream Theater האמריקנים אומנם .... ובבנין ציון ננוחם ומנורה והסנה ומגדל והפניקס

Boo9ie

New member
אממ..

הוא לא אמר שהוא לא מעוניין בריו?
~סוף כותרת~ או מה שזה לא יהיה. טוב, תהנו בהמשך דרכו המוזיקלית.

Boo9ie

New member
ממתי הדיוט המוני כמוני יודע?

לטעות זה אנושי ושאר קלישאות שחוקות ובולשיט. ושוב, לא יצאתי באמירה נחרצת אלא שאלתי, כמו שאלת תם - אתה יודע, זה משמעות סימן השאלה.

CallMeCavanaugh

New member
טוב, אני חשבתי שאתה ציני

אני בקושי מכיר זהול, רק את הראשון של מאגמה, אבל אם אתה לא מכיר בכלל, אני ממליץ לשמוע אותו.

pasteran

New member
אפשר גם ללכת אחורה

הרוב נתנו המלצות ל"מוזיקה מתקדמת" אני מציע לחזור למקורות - לפסיכדליה. או לכיוון אחר לגמרי: סינגר/סונגרייטר. תנסה את ואן מוריסון, ג'וני מיטשל, טום וויטס. כולם אמנים מגוונים שנעו בין כמה סגנונות. ואם בכל זאת חשקה נפשך ב"התקדמות" אתה יכול להתחיל לעבור על הקטלוג העצום של ג'ון זורן. זה כבר לוקח איזה שנה.

dpascal2

New member
Goran Bregovic

מלבד שירת הצוענים יש לו עוד לא מעט אלבומים נפלאים, הוא משלב מוסיקה אתנית בלקנית עם אלמנטים מערביים ויוצר חוויה מוסיקלית מאוד מיוחדת,ורב-תרבותית,

מה זאת אומרת לאן מכאן??

לזאפה אלא מה? Frank Zappa. חפש קצת פה ושם ,תאמין לי אתה יכול להתעסק עם זה עד אחרי השחרור שלך\החתונה שלך\הילד הראשון שלך\המוות שלך.

giloni

New member
כמעריץ קנטרברי

או לפחות את הצד הקראוואני של הקנטרברי, אולי תמצא עניין בזרם הפולק-פרוג-רוק. יש לא מעט המלצות בתחום הזה ואשמח לפרט בהרחבה אם הכיוון נראה לך. מדובר בהרכבים שביצעו שירים הלקוחים ממסורת השירה העממית הבריטית לדורותיה (או שכתבו בעצמם תחת השפעה מובהקת של מסורת זו), עיבדו אותם עיבודי רוק, חלקם מורכבים יותר וחלקם פחות, תוך שהם מתבלים את הלחנים והתזמור בהשפעות קלאסיות וג'אזיות. חלקן הושפעו ממוסיקת הפולק האמריקאית (ובעיקר הבלו גראס) וחלקן ממוסיקה קלטית קדומה או בארוקית מאוחרת יותר. הנה מספר שמות: השפעות ג'אזיות על פולק - The Pentangle השפעות של בלו גראס- The Strawbs בשני האלבומים הראשונים, אח"כ יותר רוק קלאסי- כלומר פרוגרסיב עם טעמים פולקיים (הלהקה האהובה עלי ביותר, ולא רק בסגנון הזה) השפעות של פולק אמריקאי - Sendy Danny&Fairport Convention בארבעה-חמישה האלבומים הראשונים השפעות בארוקיות - Gryphon השפעות של בלוז (!) - Affinity השפעות של השירה העממית הבריטית, מוקדמת ומודרנית - Steeleye Span מבין הלהקות האלה, הלהקות שנגעו במוסיקת רוק-מתקדמת בשלב כל שהו בקריירה שלהם, יש לציין את Gryphon ואת Strawbs. מובן שגם Gentle Giant וגם Jethro Tull מושפעות מאד ממוסיקה קלטית ובארוקית, כך שגם אותן ניתן להכניס, לפחות חלקית, לקטגוריה הזו. אם תחפוץ בהמלצות על אלבומים - אשמח לעשות זאת יקי

למעלה