הודעתו של quiz00

הודעתו של quiz00

נושא: אשתי המקסימה ואני שלום לכולם , זו פעם ראשונה שאני נכנס לפורום כלשהו , אולם אני זקוק נואשות לעצה טובה , ומקריאת העצות הבנתי שיש בפורום זה אנשים/נשים חכמים/ות . אשתי ואני נשואים טריים באושר מזה כשנה וחצי . כשאנחנו אוהבים (ורוב הזמן המצב כזה) , אנחנו פשוט מקסימים ביחד , נוגעים , מסתכלים , ובאמת באמת אוהבים . אולם הבעיה העיקרית מתחילה כאשר אשתי מצוברחת. כאשר היא מצוברחת , היא לא רואה , ולא רוצה לראות אף אחד ממטר !! היא לא מסתכלת עלי , לא משנה כמה אני צריך אותה באותו הרגע . אם קבענו לעשות משהו אז אין על מה לדבר , ופשוט היא מסתגרת בתוך עצמה , לא משנה באיזה מצב אנו נמצאים , וכמה זה לא מתאים שתכעס ותסתגר , ובאותם רגעים הדבר היחיד שתעשה הוא ללכת לישון אם אנחנו בבית , או להסתגר אם לאו , וזה לא משנה באיזו סיטואציה נהיה . יש להדגיש שלא מדובר בכעס שלה עלי , אלא במצברוח והסתגרות . אני מאוד נפגע מחוסר ההתחשבות , ועוד יותר נפגע שכאשר אני מתלונן , היא מתעצבנת שאני לא מבין ושאני צריך לעזוב אותה לנפשה , ואז המצברוח הופך להיות כעס עלי ! אבל כמה אפשר להבין?!!! , לפעמים זה ממש קשה ומעצבן . אני חושב שהכי טוב יהיה אם אתן דוגמא שגרמה לפיצוץ . אשתי חזרה מהעבודה (היא עובדת עד שעות הצהרים ) קצת מצוברחת , ומכיוון שרציתי שנקפוץ להוריה לאכול צהרים (מעשה די שגרתי), דיברתי עם אביה ואמרתי לו שנבוא. אמה הכינה אוכל , והם ישבו וחיכו לנו. כאשר אשתי חזרה מהעבודה , לא היה לה כח ללכת לאכול אצל הוריה , ואני קצת כעסתי מכיוון שדיברתי עם אביה וממש לא היה לי נעים . בכל אופן , לא היה אכפת לה ממני , לא היה אכפת לה מאמה שבישלה לכבודנו "אז מה , היא תכניס את זה למקרר" ואני כבר יודע שאם היא מצוברחת , היא פשוט מפסיקה להתחשב בסובבים , ומסתגרת בעצמה עד שנרגעת (לעיתים זה לוקח יום שלם) . הבעיה האמיתית התחילה , כאשר הרגשתי שאני מתחיל להשתגע . יש לציין שאני אדם שאוהב תמיד לדבר על דברים על מנת לתקן אותם או פשוט לשפוך. ודווקא בגלל סיבה זו , אני פשוט משתגע מהשתיקות הממושכות , ובכל הזמן הזה , אני נשאר לבד , מנסה מדי פעם ללטף אותה ולדבר איתה , אבל לעולם איני מצליח להוציא אותה ממצבה - כשהיא יוצאת , היא יוצאת . אתמול , אחרי המקרה עם ארוחת הצהרים , כאשר אמה מאוד נפגעה ממנה , ולה זה פשוט לא היה אכפת - היא עצובה/כועסת/מצוברחת , ולא משנה מי נפגע בדרך , היא תכנס לעצמה .... , אני ממש נשברתי , והתפרצתי (אני לא צועק בד"כ ובריבים מדבר בשקט בכוונה) זרקתי משהו שהיה לידה ,הרמתי לה את השמיכה והתחלתי לצעות שאני לא יכול יותר , ורוצה חיים רגילים - שאשתי תחזור הביתה מהעבודה , וגם אם היא מצוברחת , לא תזלזל בי , ובסובבים אותה . כמובן שההתפרצות שלי סגרה אותה יותר , אולם היום התחלנו שוב לדבר , וכל הזמן רציתי להעלות שוב את הנושא ולהסביר לה שהיא פוגעת בי ובסובבים , אולם ברגע שהעלתי את הנושא , היא התעצבנה ואמרה שאני לא מבין אותה , ומה הבעיה להבין שהיא רוצה להיות לבד . ועניתי שאני מבין שהיא רוצה להיות לבד אבל היא צריכה ללמוד איך לעשות את זה בעדינות מבלי לפגוע באחרים . ושוב הדברים התחממו ושוב דיברתי לא יפה לאשתי ושוב ..... בכל אופן , המצב עכשיו לא משהו , אבל אני יודע שיהיה טוב, מכיוון שאני מאוד מאוד אוב את אשתי , ואני יודע שהיא אוהבת אותי , אולם השתיקות שלה וההסתגרויות שלה ממש ממש גורמות לי להשתגע , ולהתפרץ , ומעולם לא התפרצתי . אני בטוח שההודעה מבולבלת ומבלבלת , אולם אודה לכם/לכן אנשים/נשים טובים/ות באם תעוצו לי עצה .. תודה רבה מראש ומקרב לב מהנשוי.

עילית33

New member
לבעל ההודעה האבודה..

נראה לי שאתם סובלים מקצר רציני בתקשורת ביניכם. אישתך נוטה להיכנס ל"מצבי רוח" מסוימים בהם היא מסתגרת , שותקת ומתעלמת מהסובבים אותה. אך אינה מוכנה לדבר על כך. זו אכן בעיה עבורך, ואני הייתי מציעה שתפנו לטיפול כדי להתחקות אחר מקור הבעיה. נראה לי שזה עמוק יותר ממה שנראה. היות ואתה מתאר "מצבי רוח" סדרתיים- משהו שחוזר על עצמו - המלווים בהסתגרות מוחלטת- נראה לי שפתרןו הבעיה אינו נתון בידי שינוי התנהגותי אצלה אלא בדרישה וחקירה של מקור אותם "מצבי רוח". מתי זה התחיל? האם זוהי תגובה מותנית ללחץ? חרדה? גילויי רגש? השאלה היא מה קורה שם מאחורי ההסתגרות הזו? יכול להיות שזו התנהגות נלמדת, וכך היא מתמודדת עם מצבים מסוימים. אך אני בעד לברר מה קורה שם ומדוע זה כה תכוף. אתה בוודאי מרגיש כאילו נועלים אותך מחוץ לחדר. אתה לא בעניינים ולא יודע מה קורה איתה שם מאחרוי חומת השתיקה. זה יכול להיות מאוד מתסכל. דרך אחת שלך להתמודד יכולה להיות פשוט לקבל את זה- בלי להפעיל אליה לחצים- פשוט לקבל את זה ןברגעים שזה קורה- להניח לה לחלוטין ולפנות לעיסוקיך ( למשל ללכת לאכול אצל הוריה לבד- ולהסביר להם את המצב) או להמשיך ולעסוק במה שאתה עושה בלי להתעסק אעם מה שקורה איתה. יכול להיות שזה ייקל עליך וגם עליה- בכל מקרה- זה אינו מבטל את סוגיית הטיפול שהעליתי במקביל.

מעגלים סגורים

השאלה הראשונה שעולה היא כמובן התדירות והמינון. כלומר כמה פעמים בחודש היא "מצטברחת"? כי פעם בחודש זה אולי נסבל ושלוש פעמים בשבוע- זו בעיה. ומה קורה כשהיא "מצטברחת"? במה זה בדיוק מתבטא? ויש הבדל בין עצובה או כועסת או מצוברחת. וכמה זמן לפני הנישואין הכרתם? גרתם יחד? נתקלת בתופעה כזו בעבר? דפוס התקשורת שלכם-הוא מעגלי. היא מצוברחת- אתה כועס עליה - היא מסתגרת יותר (מהכעס שלך)- אתה מתפרץ-היא מסתגרת יותר ...וחוזר חלילה. ואולי תחשוב איך לשבור את המעגל הזה? אגב, מה היה דפוס הנשואים בבית הוריך, בבית הוריה? אתה ממש לא צריך לענות לנו על השאלות, אולי לעצמך ואולי תוך כדי חשיבה קצת יותר ממוקדת מהבליל הנפשי שאתה נמצא בו-תוכל למצוא בתוכך את התשובות. ואם לא- אנחנו כאן. ומצטערת, כי ממש לא ראיתי קודם את ההודעה, רק אחרי שהסבת את תשובת ליבנו בהודעה למעלה.

לנשוי שלום

וברוך הבא, היות וכתבת שרוב הזמן אתם אוהבים ומאושרים, וזה ממש נפלא לשמוע, אני חושבת שלמען האהבה והאושר האלה, אולי תשתדל לעתים להרפות את "חיבוק הדב", אולי היא טיפוס שזקוק יותר לפרטיות וללבד מאשר אתה? יש דבר כזה, אולי קצת קשה לה להיות 24 שעות בתפקיד "האישה המקסימה?" או שאולי היא היתה רגילה להיות לבד לפני שהיכרתם וקשה לה עדיין להיות כל כך הרבה שעות איתך? ועוד אפשרות - אולי היא קצת נלחצת כשמישהו מנהל לה את החיים וקובע לה תכניות כל הזמן וזו הדרך שלה לבטא זאת, כמובן אני לא יודעת וסתם מנסה לזרוק אפשרויות, אבל היות ואמרת שאתם רוב הזמן אוהבים, אולי פשוט נסה להסתגל, שזה אומר: לפני שאתה קובע עם ההורים שלה משהו קודם תשאל אותה אם היא מוכנה, כמו כן תבקש אותה שתודיע לך לכמה זמן היא "משחררת" אותך ואז תביט על זה אחרת, כעל זמן פנוי שלך להיות עם עצמך ועם כל הדברים שרצית לעשות ולא עשית כי היא איתך, למשל, כשהיא עם עצמה, זה יכול להיות הזמן שלך לראות כדורגל, לעשות ספורט, ללכת לחברים, לצאת לשתות בירה עם חבר, מה שאתה אוהב, מניסיון - לריב אף פעם לא עזר לאף אחד, אני יודעת שזה קל להגיד וקשה לבצע, אבל תשתדל לא לראות זאת כפגיעה אישית בך, ולא להיכנס איתה לריבים על זה, מכסימום לבקש אותה שתודיע מראש אם אפשר כדי שתוכל לעשות את התוכניות שלך. מאחלת לך המשך נישואים נפלא ומלא אהבה טלי

karin45

New member
בעייה הורמונלית...

פעם בחודש לפני המחזור המון נשים סובלות ממצבי רוח וכן בגלל בעייה הורמונלית סובלות יותר מכך ובהחלט יש טיפול ... ואם הבדיקות בסדר... היא ילדה מפונקת (וסליחה על הבוטות) היא מחפשת את תשומת הלב שלך ואתה נותן לה בגדול... מה תעשה כשיהיו ילדים... גם תסתגר ותלך לישון...

אני מכיר מישהו

שאשתו היתה פשוט "מטורפת" לפני המחזור. המליצו לה החליף את הגלולות שהשתמשה בהן לכאלו עם מינון הורמונלי שונה, וזה עבד פלאים.

להעשרת השכלתך...

מבחינה אנדוקרינולוגית ...בגלולות רמות האסטרוגן כל כך נמוכות (מדובר על ug בודדים) זה ה עוד אחת מ"אמונות סבתא" שלגלולות יש השפעה כל כך חזקה על חיי היום יום של נשים. זה הכול פסיכולוגי!!!(אופס סליחה! שכחתי שזה התחום החביב עליכם)

חושבת

שעליכם לגשת ליעוץ ויפה שעה אחת קודם. במידה ורעייתך תסרב, לך לבד. התנהלות זוגית כזאת לאורך זמן מהווה מתכון בטוח להרס הזוגיות ולדעיכת האהבה. התופעה המחזורית של מצבי הרוח יכולה לנבוע גם מאישיות דיכאונית- ויש טיפול מתאים לבעיה שיאפשר לה לחיות חיים מאוזנים ללא מצבי הרוח הנ"ל. בהצלחה לשניכם שימרו על האהבה.

RUTYAN

New member
מכירה את זה מניסיון

בדיוק כמוך אבל הפוך.סבלתי יסורים הפכתי להיות אדם עצבני ומריר בגלל אותה בעיה ההסתגרות שלו גם כשהינו יחד הייתי ממש בודדה הוא היה כל כך סגור , זר , ומנוכר שזה גרם לי לזעוק , הפכתי להיות "לא אני" עד שקראתי באיזה מקום שהזוגיות בנוייה כך :כך אחד אחד רודף ואחד נרדף משהוא כזה , כשהוא ברח לתוך עצמו אני העסקתי את עצמי בכל מיני דברים מענגים כמו חברות קניות וכ"ו כל כך נהניתי שממש שקעתי בכיף בתוך ההנאות הפסקתי לחשוב מה הוא מרגיש ולמה ואיך ומה לא בסדר איתי ואז .... אחרי כמה שנים טובות הוא התחיל להתעניין , לבדוק לשאול , שמתי לב שהוא התחיל להתנהג אחרת הוא ממש זעק לתשומת לב ואני מידי פעם שחררתי (היה לי מורה טוב,לא?)בקיצור נכון להיום התחלפו היוצרות. היום אני יותר רגועה, והוא ממש כעסן . מידי פעם אני משחררת לו אנטימיות ושיחות אל תוך הלילה עם הרבה אהבה . אבל נכון להיום אני זו שבורחת מהר לפינה שלי, מידי פעם כמובן . בקיצור היום אני במרכז התשומת לב . רוב הזמן כולם מתעניינים בי ובודקים אם הכל בסדר אם אני מצוברחת או כועסת או כואבת . אני מתכוונת כולם כי הוא משתף היום את כל מי שרופה לשמוע ולעזור לו .אני מחייכת לי "מתחת לשפם" בשליטה. אגב אני נשואה 30 שנה + 4 ילדים גדולים . מקווה שעזרתי במשהו רוי

האלי

New member
כמעט קראתי בראבו !

כי התחלת את הודעתך בתשובה כל כך נכונה. כשהיא מתרחקת קוויז, תן לה את המרחב שלה. היא לא עושה את זה נגדך. זה שלה. כך היא מרגישה שנכון לה. אתה אוהב אותה? מספיק אוהב כדי לתת לה לחיות? אם היא מבקשת שתניח לה, הנח לה. וכמו שהציעה לך רותי, נצל את הזמן הזה לעסוק בכל אותם דברים שחשובים לך ואתה לא מצליח להגיע אליהם בזמן אחר. הנח לה עד שכאילו "תשכח" שהיא שם בכעסה. היא תחזור ותתקרב אליך. אבל אז, אם תקשיב לעצתי, אל תנסה "לשלוט" בה באותו כלי של התרחקות. במקום ובזמן שהיא מתקרבת, נצל את זה להגדלת האינטימיות ביניכם. שלך, האלי.

adam33

New member
ידידי

לפי דעתי הרי ברור שמשהו מציק לה כעת זה לא אתה זה לא הוריה זה לא הילדים וכאן אתה ניבחן ובגדול אל תציק לה היה אתה התחשב בה בכל דבר אני מאמין שמתוך שלא לשמה יבוא לישמה היא בסופו של דבר תיפתח אליך כל אדם נימצא לעיתים בצומת דרכים לפעמים זה בעבודה שמנהל מציק לפעמים מחלה לא עלינו שלא יודעים איך לאכול אותה לפעמים גם בקשר עם אחר ומכיון שהיא אוהבת גם אותך או היא לא רוצה כל כך לפרק הנישואין אז היא בדילמה או בפרובלימה ( די זה שתי בעיות ופרו זה שלוש בעיות) הדבר הכי טוב שאני מאחל לך שבסופו של דבר ובעדינות והמון המון סובלנות אתה תגלה שהיא מצוברחת ככה בכל פעם לפני מחזור ואז אתה בעצם לומד אותה וזאת מאשר האופציות האחרות ועוד משהו אם יש לה חברה אז דרך חברה ואם אין אז דרך יועצת נסה לדעת באמת מה מציק לה אבל מסביב אל תשאל אותה ישירות.

אין לי פתרון קסם אבל...

אולי יעזור אם אוכל לדבר אליך מקודת המבט של אישתך.... אני מזדהה עם הבעיה שהעלית אך דווקא מנקודת המבט של אישתך. גם אצלנו בזוגיות הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי חוזרת הביתה מהעבודה או כדומה ופשוט אין לי חשק לדבר אם אף אחד אין לי חשק לשבת עם הילדים ולפעמים גם לבטל "יציאות שנקבעו מראש"...בן זוגי הוא דווקא הצד האוהב המתחשב, הרגשני שתמיד מרגיש צורך לדבר וכו... גם אצלנו בהתחלה הוא לא הבין אותי והרגיש נפגע. היום הדברים אחרת! הוא מקבל את זה. ומפגין התחשבות מדהימה. לא פעם אחת כשהוא "מרגיש" אותי או רואה שאני לא במיטבי הוא מציע לי לצאת לטייל והוא נשאר עם מטלות הבית או לחילופין נותן לי ללכת לישון ויוצא עם הילדים. הוא למד מזמן שזו הדרך אלי! ואולי זה קרה כי מתוך עצמי הרגשתי צורך להסביר לו שכאשר זה קורה לי עדיף באמת לתת לי להיות לבד!!!! ההתחשבות כלפי לא מאפשרת להתעלם ממנו מיותר לציין שאחרי שאני "נרגעת" אני מראה לו בדיוק איך אני מרגישה כלפיו....... ולסיכום מה שאני מציעה: דווקא בימים ש"הרוגע" שורה עליה תסביר לה כיצד אתה מרגיש ופשוט תשאל איך היא רוצה שתנהג כלפיה. אין יותר פשוט מזה.......ומשם הדרך כבר תהיה סלולה....... בהצלחה

shiraa

New member
לבעל האישה המקסימה

כשקראתי את מה שכתבת ניסיתי לדמיין את חיי הנישואין שלכם. וזה החזיר אותי כמה שנים אחורה לחיי הנישואין שלנו ובעצם לכל זוג טרי אחר. ההסתגלות לזוגיות וחיי הנישואין לדעתי היא לא קלה לעתים. לעבור לזוגיות, לשיתוף של חומר ורוח, להיות חלק מחייו של אחר. לעתים זה קשה. יחסים בין זוג נשוי שונים לחלוטין מהיחסים בתקופת הרווקות. יחד עם זאת אולי עובר על אשתך משבר כלשהו? בעבודה? באופן אישי כאישה? באשר לסיפור שסיפרת - האם תיאמת איתה מראש את הארוחה אצלך הוריה? ואם לא אולי היה כדאי לעשות זאת? אולי תציע לה לפנות ליעוץ? נשמע בנאלי אבל טריוויאלי. ואולי מעבר לעבודה שלה תציע לה לעסוק במשהו נוסף בשעות הפנאי שלה? משהו לנשמה? אל תתייאשו ובהצלחה.

וחוץ מההמלצה החמה על הספר

וקח זאת כעצה חמה מכל הלב: כשאשתך עצבנית, כועסת או פוגעת, גם אם בך וגם אם באחרים, תיקח מרחק. תן לה זמן, לנשום אוויר, לעכל את מה שעובר עליה. אתה יכול להגיד לה - "חמודה שלי, את יודעת שאני אוהב אותך ודואג לך. איכפת לי ממה שאת מרגישה ואם נפגעת את מוזמנת להיחשף אליי בזמן המתאים לך. אני לא אלחץ עלייך, אבל אני כאן בשבילך; אם - ובכל עת שתרצי." שתדע שיש לה מישהו שהיא יכולה לסמוך עליו. חשוב מאד - אל תלחץ עליה, ברגע שאתה מתחיל להילחץ הפיצוץ יכול להיות מאד גדול. תן לה מרחב. אני יודעת שזה קשה לא להגיב, אבל תנסה ותראה. סה"כ נישואין זה משימה. משימה להכיר את בן הזוג ולדעת כיצד לנהוג עימו לא רק ברגעים היפים, אלא, וגם, הכי חשוב במצבים הלא כל כך נעימים. ללמוד לשתף, לתת מעצמך (ואינני באה להגיד שאינך נותן מעצמך, זאת פשוט דוגמא). ואם תרצה לדעת על עוד היבטים, אתה מוזמן לשאול.

למעלה