הודעות משוטטות

BlueCat

New member
אולי כשאני אהייה שם, אם אני אהייה

בסביבה אני אקפוץ לבקר...

BlueCat

New member
פורום "אומנות שימושית" יתן לך פתרון

יש שם אנשים שמתעסקים בחומרים ורעיונות מדהימים. ובהצלחה!

SC

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

תתאמצי קצת יותר, אני בטוח שלא יחסרו לך

moti80

New member
לורה המקורית - הכל על בטון

אני יכול להסביר לך כל שתרצי על בטון - כולל סוגי בטון, שיטות עבודה ודוגמאות (בן של קבלן...מה לעשות(. אך ראשית תסבירי לי מה את רוצה לעשות בדיוק עם בטון.

מוטי ../images/Emo51.gif

אז ככה... אני חוקרת אודות אנדרטה מסויימת בצפון, ולמיטב ידיעתי והבנתי היא עשויה מבטון. בעבודה אני צריכה להתייחס לתכונות של החומר ( הבטון) וכיצד זה בא לידי ביטוי בפסל. אני אשמח על כל עזרה שתבוא.

moti80

New member
או קיי, אם את הולכת לכיוון של>

אנדרטה אש את צריכה ללמוד על יציקות בטון. קצת רקע על הבטון: בטון הוא שם כולל לתערובת של כמה חומרים. הראשון - הצמנט, אותה אבקה שמייצרים במפעל מה שנקרא - מלט. השני, חול ים או בשמו השני "זיבזיב". השלישי - חצץ. את כל התרובת מערבבים עם מים והתהליך הכימי מתחיל לעבוד. בתהליך הכימי הזה כל התערובת מתקשה להיות בטון. חוזק הבטון נקבע לפי התערובת ולפי כמות המים, אבל זה כבר הסבר נפרד בפני עצמו. את הבטון את יוצקת לתוך תבנית שאותה את מכינה מראש בצורה של האנדרטה או כל פסל שאת רוצה לבנות. התבנית יכולה להיות עשוייה מעץ, ברזל/פלדה, נירוסטה וכו. בכל אופן, כשאת מדברת על מבנה קונסטוקציה עמו אנדרטה, את חייבת לקחת בחשבון שאת צריכה ליצור קונסטרוקציית ברזל מקדימה שתהווה את השלד המתכתי הגמיש של המבנה. ממש כמו בבניין. את הקונסטרוקציה הפנימית של הברזל אני מאוד ממליץ לך לפנות לבעל מקצוע מוזמך כמהנדס או הנדסאי - תלוי בגודל הפרוייקט שיעשה חישוב עומסים - סטטיים או דינמיים במידה ומטפסים על זה. כמו כן הוא יקבע לך מה הוא הבסיס הטוב ביותר לאותה אנדרטה/פסל. בשום אופן לא להחליט לבד ולדחוף סתם ברזלים כי הכל יכול לקרוס. בנוגע לתהליך הכימי של הבטון: בתהליך זה הצמנט משחרר כמויות אדירות של חום, לכן צריך לקרר אותו ע"מ שלא "ישרף" ויתפורר. ככל שהצינון של התהליך טוב יותר כך גם הבטון עמיד יותר וחזק יותר וסכנת סדקים מצטמצמת. השיטה לקירור התהליך היא השקייה בעזרת מים. מרגע התקשות הבטון ועד במשך כשבוע וחצי שבועיים. במשך הימים הראשונים יש להשקות את הבטון כשהוא בתוך התבניות. בכל מקרה, שוב אני מאוד ממליץ לך לקבל תמיכה ומעקב מאיש מקצוע - מהנדס/הנדסאי או קבלן שלד. אמ...זהו נראה לי, זו שיטת היציקה, אם תרצי לדעת על שיטות נוספות לפיסול את מוזמנת. בכל מקרה זה מה שנראה לי רלוונטי לבניית אנדרטה. שלך,

moti80

New member
אין בעד מה, אם תרצי לשוחח עם אנשי

מקצוע - גם מהנדס וגם קסלן שלד, אני יכול להפנות אותך. בנוסף, אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול. כמובן וכמובן שאת מחוייבת לשלוח תמונות של התהליך והתוצאה!

patael

New member
תשמע, מאד אהבתי את...

Night אני חושב שזה מאד פשוט וקולע. מאד מאתגר את המחשבה.

SC

New member
בפינה הימנית נראה כמו פיגומים

משפצים
רוצים עוד

mirigaon

New member
תרפיה באומנות- בקשת עזרה

מבקשת ללמוד תרפיה באומנות האם אתם יודעים היכן?

תרפיה באומנות

אפשר ללמוד תרפיה באומנות בבית ברל, גם באוניברסיטת חיפה.

ולמה לא? ../images/Emo13.gif

לשים קישור לפורום "בלוגים"? איפה שידעו להעריך את העניין? בהצלחה!

למעלה