תנאי הכרחי להתבגרות הא?
וואלה, אני לא יודע מהי ההתבגרות תוצרת לה פאי, וכמובן שאני ממש לא רוצה לחוות אותה. אני עברתי, לשמחתי, את שלב הבדידות. (אני בשלב הסינון) אבל אני זוכר כמה הייתי בוכה בלילה לבד כשאף אחד לא שומע. (ילדים בוכים לא, הבדידות מחזירה אותנו לילדות, טוב הא חחחחחה) ועכשיו ברצינות, זה נורא נורא קשה, תביני בנדם היה רגיל, שבלי לעבוד, יעני אין שיחות עסקיות, שבשעה 10 בלילה הוא כבר לא יכול לבדוק מי התקשר אליו בארבע בצהוריים, זה כבר עבר. ופתאום, קללות בטלפון. שיחות של "רק רציתי לומר לך שתמיד חשבתי שתאה סתם בעלגאיוה, חוצוף ומחוצף, מה אתה חושב ת´עצמך שתיותר מהגואן? מהתדפוק? אתה הרי יודע מה זה רבקיבאיגר." "מותק אתה אחלה שחקן שבעולם, בסדר הצלחת לעבוד על כולם, שתה יעני צדיק, יעני מבין בלימוד, יעני, תגיד ובכלל למה יצאת בשאלה,ף אתה לא יכול ללכת לבורסה ולחזור לישיבה, מה כזה ייצר הורע ישך, איכססס. היום, זה לא חוכמה לומר למטריד, לך תזדיין ימנייק. או לומר לו תשמע תבין אני הייתי חייב להתחתן עם גויה, סתאם, לא שאין יהודיות יפות, אבל עושה לי את זה שזה אסור, אתה אומר שילך להזדיין, ושיחשוב מה בראש שלו, פעם, זה היה חוכמה, הייתי יושב שעות על שעות ומצתדק על דברים שעשיתי כי רציתי. זה כואב. אני לא יכול שלא להיזכר בסיפור, מי שלא אוהב תערמומיות שלי שלא יקרא למה זה ערמומי ערמומי, כחודש אחרי שיצאתי בשאלה, הטריד אותי איזה מניק, אני, זיהיתי את הקול, אבל לא זכרתי מי זה, לא איך קוראים לו ולא איך הוא נראה. אתם בטח מכירים איך זה, מתקשרים. על הקו:קובי, מה נשמע, אני: איזה קובי מי זה קובי. על הקו: אז מי זה? אני

לא פראיר) את מי אתה צריך. על הקו : את קובי. אני: טעות אחי. על הקו: אבל בכל זאת מי זה. אני: עונה, ושואל מה זה משנה. על הקו: האאאאא שפסל מה נשמע, אוי כמה רציתי להתקשר אליך, תראה איזו השגוחה פרוטיס, וסתם רציתי לשאול תגיד, זה נכון מה שמספרים... אני : מי אתה. על הקו: מה זה משנה. אני: מה זה משנה מה זה משנה. (יעני מה איכפתך לענות) על הקו: נו שפסל תענה לי. אני: טוב אחי, אין לי כח לזיבולי שכל, אתה לא רוצה לומר תשם, אני מנתק. אני מנתק. ויהי למחורת היום, והנה תקפו שיגעון, ואני, הינני משוגע, ורק שתקפתני שנינות ערמומית. הוא מתקשר לא מסחום, אותו מס´ של אתמול, ואני עונה בשיברון. אני:הלו על הקו: אוי שפסל. אני: אני לא מכיר אותך, אני לא יודע מי אתה, אבל אני חייב לספר לך משהו, אני עוד מעט לא יודע מה יהיה איתי, התחרטתי, איזה הדיוט הייתי אבל מה נעשה עכשיו, כולם כבר יודעים, מה יהיה, מה קורה. מה אני יעשה, אני רוצה לחזור הביתה לישיבה, יש לי סיכוי, אני שואל. על הקו: בטח יש לך סיכוי, עוד לא, בעצם אף פעם לא מאוחר, תמיד הדלתות פתוחות. ואז אני אומר: יש מצב שאנחנו מכחישים הכל ומספרים שהכל עלילה, (בנינו, אין מצב) על הקו: בטח, אני יעזור לך, (ואז, אוו איזה כיף, כמו תנין ששמח לטירפו) אני: (שואל בתמימות), תגיד לי מי אתה בכלל, כזה בן אדם טוב כזה טוב לב, איפה יש כזה דבר אצל החילונים, על הקו: מה אתה לא מזהה. אני: האמת, אני מזהה, אבל לא ממש. על הקו: אתה לא זוכר, דיברת באירוסין שלי. (לא הכרתי אותו, לא היה מישידבר, דיברתי) אני: האאאאאא, יבן זונה מניק. לך תזדיין אתה לא מתבייש ככה להטריד בן אדם, תראה איזה סיפור הייתי צריך להמציא בשביל לדעת מי אתה, מנייק, לך תזדיין. ואז הבאתי לו תקללה בשיניים, קללה, שרק חרדי, שהאמין פעם בהשפעתם של קללות (אני אף פעם לא) יבין אותה. קיללתי כך: (הוא שומע כן, אם לא מה הטעם.) ה´ אלוהי, אתה יודע כמה חירפתי את נפשי ללמוד את תורתך, קח נא את כל המצוות, שעשיתי, ותן לי שכרי בעולם הזה, שכרי יהיה שתגרום למטריד פלוני (שמו ושם משפחתו, אם הייתי זוכר איך קוראים לאבא שלו זה היה פצצה) צער ומכאוב, ושיחיה כל ימיו ביסורים, ושתסגור לו מעינות החכמה והשפע, כל זה נאמר כשעל הקו נשמעים תחינותיו של המנייק שאפסיק מלקללו, ושאחזור בי. הוא התחנן והתחנן, עד שנשבעתי שזהו רצוני. לא ידעתי לאיזה בור נפלתי, הבחורציק בא למקום עבודתי, התחנן על נפשו, וביקש שאני יעשה התרה לקללה (התרת קללות) לא הסכמתי, ואיימתי שאם הוא ימשיך לשגע אותי אני ימציא קללה יוצר יצירתית. הוא פנה לאבא שלי, זה לא רצה להתיחס אלי. אימי, התמלאה רחמים עליו, וביקשה ממני להתיר את הנדר. הבטחתי, אבל בתנאי שהוא לא מדבר איתי, עברה שנה מאז, כל יום אני אומר מחר, לא יוצא לי מה לעשות. אבל מחר, בטוח, כאילו די מספיק כמה אפשר לסחוב עם זה, מחר אני הולך. חהחהחהחהחה. בלי שום קשר, הבנדם התגרש מאישתו, יש לו צרות צרורות, נו מה אני קשור לעסק. מסכן, ממש מסכן, אבל מה אני יעשה, הייתי כל כך עצבני פשוט לא שלטתי בעצבים שלי. בלי שום קשר, קיללתי בקללה הזו עוד קודם - אז ככה שעליו זה לא חל, זה חל על הקודם, שממש לא התרגש. את האמת