הודעה קצרה...

La Gamba

New member
הודעה קצרה...

כיוון שסיימתי 12 שנות לימוד, ביום חמישי הקרוב לא אחזור ללמוד, אלא אתחיל את מסלול שירותי בגרעין של הנוער החלוצי הלוחם בקיבוץ קטורה בערבה. אין זה אומר שאני אפסיק לנהל כיוון שיש לי חיבור לADSL בחדר, ויש גם חדר מחשבים זמין. אבל זה אומר שבאופן כללי אני אהיה זמין פחות, מידת מעורבותי תהיה יותר ברורה כאשר אגיע לשם.

iknow

New member
ואם אנחנו כבר בנושא.

מהן הסיבות שהביאו אותך להחלטה "לבזבז" שנה נוספת מחייך? סיבות אידיאולוגיות? סיבות חברתיות? זה מעניין אותי כי אני מכיר רבים אשר בחרו לעשות את אותו דבר שאתה עושה או לעשות שנת שירות במקום אחר. כמובן שכל השאר רשאים לענות את דעותיהם גם.

La Gamba

New member
גם וגם

ה"בזבוז" הזה נכון, אם אתה רואה את השירות הצבאי שלך כבזבוז. מסיבות טכניות- שמונת החודשים שאני אהיה בקיבוץ הן על זמן שבו הייתי יושב בבית ללא אופציה להתקדם. בנוסף, הרכבו של המסלול, לפיו אני יוצא לפרק משימה באמצע השירות- אחרי שנה וחצי של שירות קרבי, מהווה ייתרון נוסף. (גיוון בשירות הצבאי, הקלה, הזדמנות להוציא ממך ומהשירות אספקטים אחרים). וכמובן, ארבעת החודשים לאחר השחרור בקיבוץ, הם מעבר הדרגתי יותר מהצבא לאזרחות. (הזדמנות להישאר עוד עם החבר'ה) מסיבות חברתיות- חלק ניכר מהשירות אני אבלה עם אנשים שהכרתי רוב חיי (בנוסף לאחרים שאני אכיר, לא במקום), ואלה אנשים עם כמעט אותם ערכים, וחשיבה אידיאולוגית שאני מסכים איתה ויכול לחיות איתה. ואדיאולוגית- בגלל התרומה למדינה מהאספקט החברתי והבטחוני, ובגלל צורת הקיום החברתית שנקיים בחיים האזרחיים יותר כאשר כל הגרעין ביחד. -בשורה התחתונה, שקלתי את זה רבות ומהרבה כיוונים על מנת להחליט מה אני רוצה. (כי מן הסתם היו עוד כמה אפשרויות) אני חושב שהמסלול הזה לא מתאים לכולם (מסיבות חברתיות), אבל אני חושב שהרבה אנשים צריכים לשקול את המסלול הזה בחיוב. אני מודע לקיומם של חסרונות רבים, אבל אני בטוח שמישהו אחר יעלה אותם. :)

meitush123

New member
מעניין אותי

מה המשימות שלכם בשנה הזאת בניסוח קצת יותר בוטה: אתם מעבירים שנה בלעבוד בתמרים ובחדר אוכל או שיש לכם איזו משימה חינוכית/חברתית/אחרת?

La Gamba

New member
משימה מוגדרת היטב, לא

אבל הזמן שלנו מחולק לשניים- הזמן שמוקדש לעבודה פיזית בקיבוץ כחלק מהיותנו חברי קיבוץ, וחצי שני המוקדש להתנדבות באזור, במתנ"סים, באילת, ובכל מני מקומות בהם אנו יכולים למצוא עצמנו, מלבד קידום התנועה באזור ופיתוחה.

iknow

New member
אני רואה את השירות הצבאי

של שתים משלוש הפקידות של קצין כ"א באוגדת איוש כבזבוז מוחלט. ואת השירות הצבאי של המון אנשים שמשרתים בתפקידים לא נחוצים אחרים כבזבוז. ולא מדובר בסתם בזבוז הכסף העולה לתחזק את אותם מבוזבזים (אגב, בניגוד לדעה הרווחת הוא לא כזה נמוך) מדובר גם בבזבוז בכסף שיכול היה להתקבל כתוצאה ממיסוי עבודתם. כמובן שלא נשכח את העובדה שרבים מהאנשים המבוזבזים הללו אינם מרוצים מהעניין.

La Gamba

New member
לכן את השירות הקרבי שלי אני רואה

בתור משמעותי יותר

iknow

New member
אני ממש לא רוצה להוציא את האוור

מהמפרשים אבל "השירות הקרבי" בפירוש אינו מספק כל אדם. ומידת התועלת של כל חייל קרבי בהחלט מוטלת בספק. הגישה האנכרוניסטית לפיה צריך כמה שיותר לוחמים בצבא היא מגוכחת. בייחוד לאור העובדה שרוב עבודתם של החיילים היא עמידה במחסום או ביצוע שמירה. כוח האדם הנדרש לביצוע הדברים הללו בפירוש נתון לשיקול דעתו של המפקד שמחליט כמה עמדות שמירה צריך וכמה חיילים במחסום צריך. על סמך נסיוני הצבאי הקצר נודע לי שהעיקרון המוביל את אותם מפקדים הוא בעיקר עיקרון הכסת"ח (כיסוי תחת - עיקרון נערץ בצה"ל. מיותר לציין שאותו עיקרון גורר לעיתים קרובות לבזבזנות גם בכוח אדם (שעומד לרשותו של צה"ל כמו זבל) וגם בכספים וציוד.). אותו עיקרון של מפקדים לא מוכשרים, שכל מטרתם היא "לא לפשל", בניגוד לאנשים מוכשרים שבדרך כלל גם רוצים לשפר לייעל ולשדרג עניינים, הוא הסיבה העיקרית מדוע איני מאמין ביכולתם של אותם מפקדים (אגב, גם מהיכירות עם אותם אנשים) לבנות מערכת יעילה דיה מבחינת חיסכון בכוח אדם או בכספי משלם המיסים. מה שאני אומר, הלכה למעשה, הוא שמפקדים רבים מידי בצבא, אשר יודעים שעומד לרשותם כוח אדם כמעט אינסופי, מעדיפים להציב עוד 10 כלבי שמירה (שנקראים "לוחמים" ע"י אותם מפקדים) במקום כלשהו במקום לנסות ולבדוק את האפשרות של ויתור האנשים הללו. אגב, חלק נרחב ממה שאמרתי יתבטל אם תגיע ליחס"ר. שם אני מאמין שבאמת תרגיש שאת עושה משהו. (אם כי כמובן שאני סמוך ובטוח שקיומן של כל כך הרבה יחידות מובחרות מיותר לחלוטין ולראיה העובדה שהיחידות הללו למעשה רובצות להן להנאתן בבסיס שלהן רוב ימות השנה. (חלקן כמובן)

מכתב לאלוף iknow

איני יודע מהו ניסיונך הצבאי, אבל נראה שחסרות לך כמה פיסות מידע משמעותיות "הגישה האנכרוניסטית...רוב עבודתם היא שמירה ומחסום...כוח האדם נתון לשיקול דעתם המפקדים...כוח אדם אינסופי..."נקראים "לוחמים""" רוב עבודתם של הלוחמים בצה"ל הוא אכן שמירה ומחסום, אך מי המסוגל לבצע משימות אלו? על הנייר זה נראה קל מאוד, אבל 8 שעות של עמידה רצופה במחסום, שכוללת מקרים רבים של בדיקה גופנית אישית לא נראה לי דבר שעובד רס"ר ממוצע מסוגל לעמוד בו, שלא לדבר על שמירות, לעיתים החיילים משחיתים על משימה זאת 12 שעות ביממה! למשך ימים רבים, כשהם לבושים באפוד קרב או אפוד מגן, ולעיתים גם שניהם יחד, חשוב לציין שהשמירה אינה מתבצעת מתחת לצליה של קוקה קולה ובישיבה על כסא ים, אלא בתא קטן, שני מטר מרובע, בדרך כלל פחות, שקירותיו שחורים משחור, וכל הנוף מתמצה בבתים ערביים, חול או הרי הצפון אשר ניצפים דרך חרך קטן שחותך את העמדה מלפנים, שגם הוא עמוס בשקי פק"ל וכלי יריה שונים ראוי לזכור שאנשים אלו המתקראים לוחמים, זוכים בדרך כלל 5 שעות שינה ומטה(בעיקר מטה, והרבה) ביממה, שגם בה הם זוכים ברוב הפעמים להשאר עם מדים מלאים, כולל נעליים, במצבי כוננות מיוחדים, המתקראים לוחמים גם זוכים לישון שעתיים ביממה, או לבלות את הלילה מחוץ למוצב, או בתשמוע או בסיור, לעיתים לילה אחרי לילה אין בידי נתונים סטטיסטיים על אחוזי הנשירה משירות קרבי, אך מניסיון אישי, בדרך כלל שליש נוטשים את המסגרת הקרבית, וישנם מחזורי גיוס "מוצלחים" בהם רק כמחצית! מהטירונים מגיעים למעמד לוחמים, 50 אחוז נפל, כן, ביחידות הפשוטות, כל חייל שני מותר לציין שיש בגדודים רבים מחסור בלוחמים, חובשים ומפקדי כיתות עוד לא ציינתי את המסלול המפרך שעוברים המתקראים הלוחמים, את "המזכרות" שגופם נושא לשנים אחר כך, ואת השירות המפרך עוד יותר שמצפה להם בהמשך... כמובן ישנם עוד דברים שרציתי לכתוב, על היחידות המבוחרות ועל הגישה האנרכוניסטית כביכול, ועל התועלת המוטלת בספק, אבל אסתפק בזה שלך, סמל ראשון י'

iknow

New member
עוד אחד מהעניינים שמפריעים לי מאוד

מי קבע שחייבים להיות אלוף או תת אלוף בכדי להבין שהמערכת פועלת באופן כושל? מי קבע שחייבים רקע צבאי עשיר כדי להציע חלופות בענייני ביטחון? בארה"ב, שצבאה מקצועי ביותר יש לציין, המחליטים על מבנה הצבא הם הדרגים המדיניים (או ועדות מומחים שמוקמות מטעמם). הם לאו דווקא שירתו שירות צבאי ארוך, הם פשוט למדו את הנושא והגיעו למסקנות. (אגב, צבא ארה"ב הקים ועדה בעקבות מלחמת יום כיפור (!) בנוגע למבנה הצבא. הועדה קבעה דברים מעניינים מאוד ובעקבותה שונו/הותאמו חלק מהמערכים/היחידות בצבא ארה"ב.) הגישה העומדת במרכז כל הטיעונים האנטי צבאיים שלי היא הגישה הגורסת כי "צבא העם" (אשר בפועל לא בדיוק מתרחש בימינו אנו) הוא שיטה צבאית אשר פוגעת בביטחון המדינה שלנו ביחס לצבא מקצועי אשר יכול היה לבוא במקומו. יש לי נימוקים רבים מדוע, ללא גיוס חובה, בהחלט ניתן יהיה למלא את השורות בכמות האנשים הנחוצה. יש לי נימוקים רבים גם מדוע תפקוד הצבא כרגע הוא לא מקצועי מספיק ולא יעיל (באופן יחסי למה שיכול היה להיות) הן מבחינת הענקת הביטחון לתושבי מדינת ישראל והן מבחינת ביזבוז הכספים המשווע המתרחש בצבא (אגב, מבקר המדינה שפך מעט אור על מה שמתרחש בצבא בענינים כספיים) יש לי אפילו מעט הצעות ביניים בין "צבא העם" לבין צבא מקצועי. ואם נחזור לדבריך: לא התייחסת כלל לעובדה שאולי ישנן יותר מידי עמדות שמירה ועל ידי הורדת מספר עמדות השמירה ניתן יהיה להוריד את העומס על החיילים. אני טוען שמספר עמדות השמירה מושפע מכמות החיילים הנמצאים ברשותם של המפקדים הללו. הוא מופרז ללא כל צל של ספק. אני טוען, בנוסף, שעמדות שמירה נוספות (לא אלו המיותרות לחלוטין) אינן דורשות בהכרח איוש של בני אדם אלא של מצלמות/חיישנים אחרים+נשקים (הדבר נכון בעיקר בשימרות היקיפיות סביב בסיסים אשר שם ניתן בנקל להקפיץ כיתת כוננות לאזור) באופן כללי, כל ההודעה שלך מתייחסת לחיים הקשים של הלוחמים ומרמזת על כך שהם ראוים לכבוד רב (אגב, איני חולק על הכבוד שיש להעניק לאותם אנשים) בשל אותם חיים קשים. אני אומר שחלק משמעותי מהחיים הקשים הללו יכול להיעלם אם הצבא יושתת על אמצעים טכנולוגיים יעודיים. עניין נוסף, חלק לא מבוטל מהחיילים העומדים במחסומים (ויצא לי לשמוע כמה חיילים טיפשים מתרברבים שהם יכולים להרביץ לערבים ואחר כך לחרבש דברים בתחקיר וכמובן לצאת "נקיים") אינם חיילים המסורים למטרתם בצורה בה אדם, המקבל משכורת ממקום עבודתו וישנה סכנה לפרנסתו באם לא יבצע את העבודה כראוי, יהיה מסור לאותה מטרה. הארגון הזה כל כך בלוי שזה מדהים כמה תקלות ובעיות יש בו. החל משיטות המיון היעילות למחצה וכלה בבזבוז עצום של משאבים (גם אנושיים וגם כלכליים) כאשר קיימת הכשרה, מיותרת לחלוטין, המכשירה את החיילים למלחמה כוללת במקום למטרות היעודיות של אותם לוחמים.

לא אלוף ולא סגן אלוף

אפילו רב"ט רואה דברים שהמג"ד אינו מודע להם...אבל להגיד שיש יותר מידי לוחמים, שיש יותר מידי עמדות, פחות מידי טכנולוגיה, גורם לי לחשוד שהידע הצבאי שלך מבוסס על שמועות והשערות בלבד ברוב המוצבים ישנן עמדות רפאים שאינן מאוישות, בכל מקום בו הייתי, בזמן שגרה מנסים להקטין את מספר העמדות, ועדיין, ישנו לא פעם עומס גדול מידי על הלוחמים, לכן אני אומר לך בבטחון, אין יותר מידי עמדות, לפעמים אפילו פחות מידי(ואינני מדבר על גזרה מסוימת) לגבי טכנולוגיה, כל קו ההגנה של גוש קטיף היה מרושת במצלמות מיוחדות, ועל יישובים מאוימים אפילו אמצעים משוכללים עוד יותר... אני ממהר, על כן לא אשיב על שאר שאלותיך, אך לעניין ה"כבוד"...טוב, אין לי מה לומר

iknow

New member
הידע הצבאי שלי מבוסס על

חוויותי האישיות בצבא, חוויותיהם של חברי הקרובים בצבא, על מאמרים שונים שקראתי בנושא הצבא ועל ספרים שונים שקראתי בנושא הצבא. אתה כמובן יכול לבטל את כל מה שאמרתי על ידי האמירה "שמועות" אך זה לא שולל את נכונותן של העובדות. *אנשים מוכשרים בניהול מערכות לא נשארים בצבא בשירות קבע משלל סיבות. *לרשות הצבא עומד כוח אדם עודף ומיותר. *מרבית הלוחמים זוכים להכשרה בלתי רלוונטית בעליל אשר מכשירה אותם למלחמה כוללת. כמובן שמדובר לרוב בהכשרה ארוכה מאוד שאילו הייתה הופכת לייעודית יותר ויותר אז ניתן היה לקצר אותה וכתוצאה מכך גם להפוך את החיילים ליותר מקצועיים בעבודתם "ת'כלס" וניתן היה לנצל אותם יותר לקראת העניין. כמובן שאין מה לדבר על כך שחלק נרחב מאוד מן הלוחמים מגוייסים למקומות לא רלוונטים כגון תותחנים,נ"מ ושיריון. *קיימים יותר מידי בסיסים שונים-ע"י איחוד מספר בסיסים לבסיסים גדולים יותר ניתן שוב לחסוך בכוח אדם, כספי משלם המיסים והגברת היעילות המקצועית. אגב, אחד הביטויים המרגיזים ביותר לחוסר המקצועיות ב"צבא העם" הוא תרבות ה"שכונה": חיילים רבים מתווכחים ביניהם מי "עשה יותר שכונה" במהלך אותו יום. זה כמובן מעודד את החיילים האלו למצוינות...

meitush123

New member
צבא העם זה ערך

אפשר לשאול האם הוא ראוי הוא לא אבל יש להבין שהעניין הזה ש "כולם משרתים בצבא" יש לו עוד מטרותחוץ מהלחימה והיעילות כמו למשל אינטגרציה

iknow

New member
האם זה צריך לבוא על חשבון הביטחון?

לדעתי כמעט כל "ערך" שפוגע (בצורה לא שולית) במטרה של הצבא (והיא לספק ביטחון) אינו ראוי! אגב, המושג הזה "צבא העם", בפועל, כבר לא בדיוק מתקיים. רחוק מ"כל העם" משרתים בצבא. למעשה פחות מ50% מאזרחי מדינת ישראל משרתים שירות צבאי מלא(שירות צבאי מלא = שירות סדיר+מילואים)

meitush123

New member
נכון

זה באמת חבל שפחות מ-50 % אני לא חושבת שזה פוגע בביטחון המדינה וגם אני לא בטוחה מה דעתי על העניין, רק צריך להבין שזה לא רק מנקודת מוצא ביטחונית

למעלה