הודעה נרגשת!!!!!

גילדורי

New member
הודעה נרגשת!!!!!

היום שמתי מיתרים על הקלאסית וינטג´ שלי (37 שנה לא הולכים ברגל, מקסימום צועדים על הקיבה..), אחרי המון זמן של שיפוץ (בלי עזרה של הרצלים למיניהם). אין לי כוח עכשיו לכתוב את כל העבודה, אבל אני אעשה את זה. תמונות יבואו גם (צריך לפתח, לסרוק וכו´)

mocko

New member
יופי , "תתחדש" ../images/Emo13.gif

מחכים לפרטים ....

גילדורי

New member
אז ככה....

החלטתי לשפץ אותה לפני כמה חודשים. היא לא נראתה טוב, היה לה סדק בעקב, סדק בלוח התהודה, הגשר התרומם, מפתחות במצב על הפנים. בהתחלה שמתי בורג גדול בעקב, שלא ימשיך להפתח , ומילאתי את הסדק (יש חומר מילוי ודבק אצבעות כזה, הכי חזק שיש...שכחתי את השם האמיתי שלו..). אח"כ שייפתי את כל הגיטרה, נייר שיוף הכי דק כמובן. את הסדק בלוח תהודה, שהוא לא היה עמוק, מילאתי גם בחומר ובדבק. את הגשר שהתרומם חיזקתי עם הרבה דבק (אחרי התיעצות עם המורה שלי). המפתחות, המפתחות החדשים (והישנים) עשויים אך ורק ממתכת, בלי שום חלק פלסטי (כמו בכל המפתחות האחרים), הם עלו לי 50 ש"ח, אמרו לי שכבר לו מייצרים כאלה, כי זה אופייני לגיטרות ישנות. קניתי כפור כזה לתלות עליו רצועה, כי נשאר בורג בולט בעקב, אז שיהיה לו שימוש,והרכבתי את הכפתור בגוף התהודה. בסוף הגיע שלב הציפוי, בהתחלה שמתי כמה שכבות פליטורה. אח"כ שמתי ספריי לקה (ולא לקה רגילה, כי היא אוטמת מידי את העץ), שנתן לזה ברק יפה. האמת רוב הזמן זה היה לחכות עד שכל הציפוי יתייבש, משום זה פשוט לא רצה להתייבש, וזה לקח מלא זמן. בסוף בסוף, פתאום שמתי לב שנותר סדק בין הקצה של הפינגרבורד לצוואר, אז שוב מילאתי אותו בחומר ובדבק. וזהו היום כבר ניגנתי בה מאז שקמתי ב12:30, ואני יכול להגיד, אוביקטיבית, יש לה צליל יפה מאד, מה גם שלוח תהודה (מאשוח) הוא משתבח עם הזמן, ונותן צליל יותר יפה כלל שהוא יותר מבוגר. חוצמזה שאני אוהב אותה מאד מאד. *הבורג הגדול לא חדר לתיבת התהודה.

cyber2200

New member
סחטן...

הלוואי היה לי זמן וכח להתעסק עם איזה פרויקט כזה... רק שאני היתי עושה אותו עם גיבסון או פנדר ישנה וחשמלית. תעלה תמונות אם בא לך.

L i z a r d

New member
נראה שאתה מבין בשיפוצים....

מתחשק לי לשפץ את החשמלית ווינטאייג´ שלי. הבעיה העיקרית שלה היא ב"גשר" הלבן שמרים את המיתרים בחיבור בין הצוואר לראש, שכחתי את שמו. הוא כנראה הודבק מחדש בצורה קצת עקומה וחסרה ולכן כשפורטים על הבאסים העליונים בלי ללחוץ, שומעים זימזום. למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות עם זה? ואם אני רוצה לשייף את הגוף שלה... איך בדיוק עושים את זה והאם זה מומלץ? איפה אוכל למצוא צבעים מתאימים לצבוע אותה? ומה אפשר לעשות בקשר לפתיחה של הברגים מתחת לצוואר? הבנתי שאפשר להוציא אותו לחזק את החיבור או משהו.ויש גם פתח מתחת לכפתורי השליטה מה בקשר אליהם? ובכלל עצות כל מה שאפשר לעשות עם גיטרה נורא ישנה... הרבה שאלות אבל אשמח אם מישהו שמבין יוכל לעזור משהו
תודה.

גילדורי

New member
תודה, אבל אני לא כזה מבין בשיפוצים

לדעתי מה שעשיתי, זה ידע הכי בסיסי (חוץ מהלקה, שעל זה המורה אמר לי) אני אנסה לענות לך כמה שאני יכול, נראה לי רק על השיוף: אתה צריך לקחת ניור שיוף מס´ 1. אל תתחיל ישר לשייף, כי אפילו שהוא הנייר הכי עדין, שהוא חדש הוא עדיין יותר מידי גס לגיטרה. אז מה שתעשה, תקח חתיכת עץ\דיקט, ותשפשף קצת את הנייר אז שהוא קצת נשחק, ואז תוכל לשייף את הגיטרה. איזה חשמלית יש לך? בת כמה?

L i z a r d

New member
אוקיי....

יש לי חשמלית צורת לס פול של חברה בשם הונדו שפעם הייתה מייצרת ביפן, הם היו מרכיבים האמבקרים של דימרציו והצליל לא רע בכלל יחסית. להערכתי היא יוצרה באמצע שנות ה70´ אולי יותר מוקדם או מאוחר. ואיפה אוכל למצוא צבעים מתאימים אתה יודע? ובכלל כידוע יש עם הגיטרה הרבה ברגים... איזה מהם כדאי לחזק?

גילדורי

New member
לשניכם

צבעים מתאימים אני לא יודע איפה להשיג. כדאי לחזק את הברגים האלה: 1. הברגים של המגן של הרכיבים החשמליים (בלס-פול זה מאחורה, אני חושב) 2. ברגים של הגשר 3. הבורג בין הפינגרבורד לראש 4. בראש יש חלק קטן שמחזיק את המיתרים הגבוהים, יש בפנים בורג 5. הברגים שמחזיקים את המפתחות. יש בלס-פול את החלק הבולט מקדימה, לדעתי הייתי מוריד אותו, אבל איך שאתה רוצה. כן מגרש יקר, מה בקשתך?

L i z a r d

New member
תודה. בקשר לגשר

יש את הברגים הקטנים ויש שניים גדולים בצדדים שמחברים אותו לגוף. מה איתם?

למעלה