הודעה משמחת לקראת החג!

הודעה משמחת לקראת החג!

לפי הצעתו המצויינת של איציק קראוזה, פתחתי גלריה שנקראת "אוסף יום העצמאות". בגלריה הזו אני מזמין את כולם להכניס כל פריט שיש לכם באוסף, הקשור ליום העצמאות. בואו נהפוך את הגלריה הזו לגלריה הכי גדולה וחגיגית שלנו! מי יכניס הכי הרבה פריטים?

powo

New member
נפלא

לא חשבתי כלל.כמה אפשר לכתוב מסביב לדגל.ממש נפלא

פשוט נהדר.

ראיתי בתמונה הראשונה את שם המחבר - "מ. נמצא-בי", ואמרתי לעצמי, מעניין מה השם הזה. האם זה פסבדונים? והנה בתמונה האחרונה, בחותמת, מתברר שהיה זה אכן שמו של סא"ל מרדכי נמצא בי, האיש שחיבר את הספר. למישהו יש מושג מאיזה שם לועזי עיברתו ל"נמצא-בי"? והאם מישהו נתקל בשם הזה עד היום?

ולמה בעצם התמונות כאן ולא בגלריה??

כולם! טל, פיתון, וכל האחרים - להעלות את כל התמונות הנפלאות לגלריה. במיוחד במיוחד הספר המדליק על הדגל. העניין הוא שאני רוצה שהתמונות יישארו להרבה זמן, ולא יעלמו עד מחר בבוקר עם השרשור הזה לעמוד הבא ולתהום הנשיה...

python 4

New member
מדהים!

או, כמה שהייתי רוצה כזה ספר לאוסף שלי..

מנצל"ש הודעה לסער -

איש יקר, שים לב למכירה הזו, אני חושב שתמצא בה עניין. המוכר מנתניה אומר שזה חלק מאוסף שלם - אולי כדאי להתעניין גם ביתר. בהצלחה.

broadaxe

New member
מכיר את המוכר. והנה התרומה שלי

קופיץ בשר דקורטיבי לציון 20 שנה למדינת ישראל. אורכו 20 ס"מ. מישהו התכוון ברצינות שישתמשו בו- עשוי מפליז מצופה ניקל, ללהב מולחמת חורפת פלדה צרה. הידיות מעץ זית. אגב, למה טיגריס? לא ברור לי. ייתכן והכוונה המקורית היתה ליצור אריה ויצא טיגריס... נמצא כבר גם בגלריה.

ran lir

New member
אני זוכר שיש לי כמאה דוגמאות../images/Emo39.gif

לא מוצא כלום!!.לצערי במקרה הנ"ל חוק מרפי פועל חזק.

ran lir

New member
יש../images/Emo166.gifמצאתי אחד../images/Emo39.gif

אומרים שהצעד הראשון שובר את חוק מרפי. בכל מקרה קבלו 25 שנה למדינה.

python 4

New member
דגל ישראל

בעוד שהדגל שלנו מופיע על הרבה בולים ישראלים, אני חיפשתי דווקא בולים זרים שמציגים את הדגל. היחיד שמצאתי, שבאופן תמוה אף נמצא אצלי באוסף, הוא מגרמניה, מ- 2001. רק כדי לא להתלהב יותר מדי - הם טרחו לטשטש היטב את הדגל והסתירו בין דגלים רבים כדי שחלילה איש לא יוכל להאשים את רשות הדואר הגרמנית בחיבת ציון. אם מישהו מכיר בולים זרים נוספים עם דגל ישראל - אני אשמח לשמוע על כך. שימו לב לקישור למטה - אתר מצויין של וקסילולוגיסט ישראלי על בולים שמציגים את דגל ישראל וסמל המדינה.

אני פעם התחלתי לאסוף

טלכרטים שיש בהם דגל ישראל, אבל מהר מאוד ירדתי מזה כי לא רציתי להתרחב ולהתפצל יותר מידי עם הטלכרטים. היום זה רק ישראל
והחתולים
.

python 4

New member
וזה הפריט הכי מרגש שם..

הבול הישראלי היחיד שמציג את ה- civil ensign (דגל הצי הסוחר), שהוא בעצם לא ירוק אלא כמובן כחול. טעות חמורה ביותר של המעצב, שרצה כנראה לשמור על הצבע השולט בבול - ירוק. באופן מעצבן במיוחד הדגל מופיע רק על השובל.. ואגב, פרט מעניין: הדגל הזה התקבל רישמית ע"י מועצת המדינה הזמנית ב- 19 למאי 48, חמישה ימים אחרי הכרזת העצמאות, וזאת בעוד שדגל המדינה התקבל באופן רישמי רק ב- 28 לאוקטובר אותה שנה!

python 4

New member
נו טוב, אותי זה מרגש.

הנה עוד בול מעניין - אך אין לי אותו: בול של אורגווי שיצא לכבוד יום העצמאות החמישים של ישראל. אה, האחווה.

יום הזכרון

אתם יודעים יום הזכרון ויום העצמאות זה באותו יום אז מגיע גם כבוד ליום הזכרון

למעלה