הודעה מרעישה

frodo1

New member
הודעה מרעישה../images/Emo124.gif

היום ראיתי שני אנשים הולכים ברחוב. אני מסתכל למטה ומה אני רואה על הרגליים שלהם? נעלי טאבי! למי שלא יודע מה זה נעלי טאבי, אלה הנעליים של הנינג'ות. ואחר-כך, כשיספרתי לאמא שלי בבית היא אמרה לי שבאה אליה קליינטית שגם נעלה נעלי טאבי! מדהים, לא? נעלי הטאבי נכנסות לאופנה! נהדר, לא? ועוד שאלה בקשר לטאבי: הנינג'ות השתמשו בטאבי לטיפוס על חבלים, לא? למה עוד הנעליים האלה שימשו?

frodo1

New member
מה?

מה זאת אומרת? איך הן שימשו פועלים יפניים בתעשייה?

bennyTKD

New member
../images/Emo32.gif ואני הייתי בטוח ש...

ואני הייתי בטוח שנעלי טאבי זה הנעליים שהטלטאביס נועלים

אלה נעלי עבודה יפניות.

ביפן קונים אותן לא בחנויות לנעלים או לציוד ספורט, אלא בחנויות לכלי עבודה. משתמשים בהם בכל עבודה שלא תהיה. הן נוחות כי אפשר לשטוף אותן (אם עבדת בבוץ, לדוגמא), מצד אחד, וכי הן נותנות תחושה טובה מאוד של הקרקע עליה אתה דורך - דבר רצוי אם אתה בנאי שעובד על פיגומים, לדוגמא. הנינג'ה השתמשו במה שהיה בשטח. מה שמוזר לי, הוא העובדה שלמרות שבאף שיטה יפנית אחרת (למיטב הידוע לי, ומי שהיה באימון הפורום עם שלמה דוד זוכר בוודאי את הערתו בנושא) לא מתאמנים עם נעלים, בנינגי'טסו כן עושים זאת. מישהו יודע למה?

budoka

New member
אני מנחש כאן

אבל נראה לי שזה משום שבנינג'יצו מתאמנים גם בחוץ, בצידי גבעות, מחצבות, מדשאות ועוד. לעבוד יחפים בחלק מהמקומות האלה זה לא נעים, ומצד שני, עם טאבי מרגישים את תוואי הקרקע יותר טוב מאשר עם נעליים. דרך אגב, בכל השיטות היפניות העתיקות התאמנו עם הטאבי (שהיו בעבר ה-נעל היפנית), והפסיקו עם זה רק כשעלו על המזרן. תומר

bennyTKD

New member
נוסיף ונחדד

בוא נחשוב הפוך: למה התאמנו היפאנים ב-ל-י נעליים? כיוון שהם התאמנו בתוך הבית או בתוך הדוגו (כלומר - indoors), ולפני שהם נכנסו לבית הם הורידו נעליים. ואז אפשר לנסות לענות: ולמה הנינג'ה לא הוריד נעליים? כי הוא התאמן גם בחוץ (כפי שציין בודוקה-תומר).
גם בטאיקוונדו, ח-ל-ק מהאנשים מתאמנים עם נעלי טאיקוונדו (נעלי 1/2 מותאמות ל- indoors). בני

Amit ofu

New member
../images/Emo10.gifאצלנו בשאולין צ'ואן מתאמנים עם

נעליים סיניות, שבדומה לטאבי, הן משמשות פועלים (בסרט "ביג בוס" אפשר לראות את זה) ואפשר לקנות אותן בסין במחירים עממיים ביותר (5 שקלים) אבל בארץ הן עולות בים שבעים למאה...

john stockton

New member
ג'יו ג'יטסו וטאקוואנדו

גם בשיטה הראשונה (בה אני מתאמן כחודש) וגגם בשנייה (בהיא הייתי בניסיון) למאמנים היו נעלי אימון מיוחדות של אדידס (לדעתי)

Connor MacLeod

New member
אני יודע שחלק יצעקו ... אבל

גם בקנדו, לפעמים למי שיש בעיה יכול להתאמן עם טאבי (האמת, ההעדפה היתה מעיין נעלי בד חצויות בהן העקב גלוי, אבל גם טאבי רגיל היה מתקבל). כמובן, שרוב המתאמנים התאמנו יחפים ...

Pyongwon

New member
נעליים מיוחדות של Adidas...

יש נעליים של טאקוונדו- (שבמקור נועדו לכך שאנשים יהיה להם מהר יותר לשים ולהוריד נעליים) והם הומצאו בקוריאה. לאחר זמן מה ראיתי כמעט אותו הדבר כאן בישראל - על התלמידים. יתרון הנעליים - בכפית כף רגל ימין ושמאל יש נקודה שניתן להסתובב יותר מהר בשביל הבעיטות. מקווה שעזרתי.

nitzano

New member
נעלי בד

הנעליים עליהן אתה מדבר אינן משמשות רק פועלים ,אלא כל סיני שאוהב נוחות ומחיר זול .כמו כן אין להן שום יחוד לאמנויות לחימה ,ממש כמו שלחליפות הקונג-פו אין שם קשר לאמנויות הלחימה אלא ללבוש המסורתי מתקופת שושלת צ'ינג - קרי המאנצ'ו . למעשה - חוץ מאותן פיז'מות משי הנלבשות בעת ארוע מיוחד בו 'מציגים' טאי ג'י צ'ואן ,אין אדם המתאמן באמנויות הלחימה הלובש אותן בסין . לרב ,זרים המגיעים לסין ללמוד אמנויות לחימה לובשים אותן (אל תשאל אותי למה) . ובכך נראה לי קיים השוני מחליפות הקרטה והג'דו ,אשר במידה מסויימת כנראה הותאמו לאימון (על אף שלבטח הושפעו מהלבוש המסורתי היפני)

orii

New member
נעלי הבד, נעלי הבד...

התאפקתי, אבל זהו אני חייב לספר. טוב, להתוודות: קוראים לי אורי (וגם) לנעלי בד אני מכור. בשנה וחצי האחרונות אלו נעלי היום יום שלי. חוץ מארועים מיוחדים איתן אני תמיד. איזה כייף - הנעלים הכי נוחות שהיו לי (בלי קשר למחיר המגוחך גם בארץ). הסתייגויות: 1. זה לא נעלים לימי גשם רציניים, שלולית בגובה מילימטר והגרב רטובה. 2. יש תקופת הסתגלות שבסופה לומדים ללכת הרבה יותר נכון. מכיוון שאין לך סוליה אמיתית (וחשוב שהיא תהיה גמישה) אתה צריך להניח את הרגל על הקרקע נכון. זה הופך את החיים לאימון. בהתחלה קשה ללכת איתן הרבה לאחר זמן אפשר ללכת כמה שרוצים... 3. יש מחיר חברתי - מיד רואים שאתה קוקו. אבל כמי שעושה טאי צ'י בחוץ זה לא חדש, החברים, העבודה והמשפחה מתרגלים...

bennyTKD

New member
ואם מישהו שואל...

ואם מישהו עוצר אותך ברחוב כדי לשאול על הנעליים המוזרות, תמיד אתה יכול לשכנע אותו לעשות פושינג-הנדס...

bennyTKD

New member
לי זה נראה תרגיל אסטרטגי

אני חושב שזה תרגיל אסטרטגי שאתה המצאת, ושאתה בעצם לא אוהב את הנעליים בכלל... הרי אתה לא יכול סתם לפנות לאנשים ברחוב ולהציע להם פושינג-הנדס ("לא יכול?", שואל את עצמו אורי בתמיהה...), אז החלטת ללכת עם הנעליים האלו כדי שיהיה להם מה לשאול. ואתן לך טיפ קטן: למרות מה שאמרת על הגשם, אם תלך איתם גם בחורף - יותר אנשים יעצרו לשאול אותך עליהם. זה בערך כמו שאת חג הסוכות חוגגים בחורף ולא באביב (בפסח, שבו בני ישראל יצאו ממצרים וישבו בסוכות). למה? כדי שאנשים ישאלו "למה אתם יושבים בסוכה כשכל כך קר בחוץ?" ואז תוכל לספר להם על יציאת מצריים. (אם היית יושב באביב בסוכה, אנשים היו חושבים שפשוט חם לך בבית אז אתה מתאוורר בסוכה).

orii

New member
אתה כל כך צודק

ואני גם באמת הולך איתן בגשם (אבל זה סתם מעצנות). אבל הבעיה היחידה שזה לא עובד- אנשים כמעט לא פונים אלי (טוב, אולי בגלל המקל סבא שאני מנופף בו לכל עבר...). ורדה, אה, בני, מה עלי לעשות (ואל תגידי לי לזרוק אותו כי הוא חוזר)???

orii

New member
אם אתה עצלן אתה כותב: "מעצנות"

ומתכוון למעצלנות.

למעלה