במקרה שלי דווקא לא לחינוך
(לדעתי החינוך התמעט עם המצאתו של האינטרנט,שם אתה יכול לקרוא את כל הדעות,ולא להתקבע דווקא על הדעות של ההורים שלך) אני אכן מרגיש קשור לעם,אני לא יכול אבל להגיד אם הוא שונה משאר העמים,יכול להיות שאני אעבור לחו"ל ויגלה שאין כמו הבית. לארץ אני בהחלט לא קשור,אדמה זה אדמה. מדינה היא גוף תאורטי בעל אפס השפעה כמעט מבחינתי ככה שאני לא יכול להגיד שאכפת לי ממנה,כל עוד יש לי חשמל ואף אחד לא רוצח אותי ברחוב לא אכפת לי באיזה מדינה אני. אולי בשבילך המדינה מייצגת את הלאום היהודי/דת אבל לי זה לא משנה הרבה. למה להתאמץ לעבוד קשה בשביל לעשות שינוי מזערי,מה אני חייב למדינה שבמקרה הרגע נולדתי בה? קח את נקודת ההתחלה של תינוק,ברגע הזה אין לו ערכים,מדינה,לאום זה רק חינוך שיבוא לו עם הזמן,לא עדיף לו לעבור למקום שיהיה לו יותר טוב? קח ילד בין 5,אז הוא יהודי ישראלי כי ככה גידלו אותו,מה הוא מבין מהחיים שלו, לא עדיף לו לעבור למקום טוב יותר? קח ילד בין 18,שגדל על הערכים שאתה מדבר עליהם,אבל בתכלס לא היה לו זמן לחשוב עליהם,ולא בטוח שהוא באמת שקל את הנכונות שלהם עכשיו תגיד לי שבשביל הערכים האלה שווה לו לסכן את החיים שלו? אם היה לי נצח של חיים יכול להיות שהייתי עובד ונשאר לשפר מקומות ולעזור לאנשים,אם אורך החיים המוגבל שלי,אני מעדיף לעבור למקום שאני יודע שיהיה לי בו יותר טוב. זה לא עניין של קשה או עצלנות,זה עניין של למה להישאר אם יכול להיות יותר טוב לי במקום אחר. האחרים שלחמו בשבילם זה אנשים שלחמו כי הם האמינו,וכל הכבוד להם אבל אני מאמין במשהו אחר,הוא אולי לא אצילי כמו מה שהם האמינו,אבל זאת בכל זאת האמונה שלי,ולדעתי היא ראויה ואני צריך לפעול לפיה. אני יודע שקשה להרבה אנשים להבין אמונה שיטחית ואנוכית כמו רצון שיהיה לי טוב בחיים,ושילכו כל שאר הערכים,המוסר והמצפון אבל במחשבה הגיונית ועמוקה,אני לא מבין איך רוב האנשים לא הגיעו לשם לבד. המציאות היומיומית של הקבוצה היא להקריב כמה ולהגן על השאר? אז אני רוצה לעבור לעדר אחר,שמצא מקלט בדמות ערבה אין סופית ללא טורפים.ועובדה,יש כאלה. אתה נשאר עם העדר כי אתה אוהב את איפה שהוא מסתובב,או שאתה קשור לעדר בקשרי דם של אלפי שנים,או כי אתה מאמין שמנהיג העדר הוא שליח האלוהים. אני לא יכול להגיד שאין איזה סוסה חמודה בעדר,שלא תהיה בעדר החדש,אבל האם היא שווה את הסיכון?אם אני מת מה תעזור לי שיש סוסה חמודה? *קצת הלכתי רחוק עם המטפורה לא?