הודעה מרוכזת

tweeg

New member
הודעה מרוכזת

*בקשר לסיטואציה עם הנהג ואשתו,הייתי עוצר אותו אחרי הלידה. * http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2059&MessageId=126115315 לדעתי מבנה המוח של שונה טיפה בין אדם לאדם(iq למשל הוא ברובו גנטי) ולכן ההתחלה היא לא שווה במבחינת קליטת רשמים,יכולות עיבוד,קלט,פלט,זיכרון וכו' אבל היא דף חלק לגמרי מבחינת תכונות,זיכרונות וכאלה. ולכן תינוק שנולד מקבל קלט שונה גם עם במקצת מרגע היוולדו,ובגלל תצורת המוח גם מפרש ומסיק לקחים באופן טיפה שונה,ואם הזמן זה בונה את האישיות שאנחנו היום. אני לא חושב שיש אנשים שיכולים להגיע למסקנות שאחרים לא,כיוון שהזמן חשיבה שלנו שמוקדש לדבר ספציפי אחד הוא מזערי,ולכן הקשב שלנו מחולק לכ"כ הרבה דברים שאין לנו זמן להגיע למסקנות שהם לא ברורות מאליהם בשניה ששומעים אותם,אבל פשוט לא היה לנו זמן לחשוב עליהם. (יוצאי דופן זה מחקרים למינהם,שם ממקדים את הקשב על נושא אחד) אני בהחלט לא חושב שיכול ליהוולד תינוק שרע מרגע היוולדו ואני גם לא מאמין בקיום אנשים רעים. הסיבות להיווצרות והיזדקקות חברתית הם בעיקר פסיכולוגיות אבולציוניות החל מהרגשת הביטחון בקבוצה עד רצון לאישור חברתי לדברים שאנחנו עושים. *מכתב אחרון? -הייתי כותב איך אני מרגיש כלפי אנשים שאני מכיר,ונפרד מהם -הייתי מסכם את כל הרעיונות שהעליתי במשך השנים -הייתי מסכם את כל הדעות שלי במקום אחד -" " " תחביבים,מוזיקה,ספרים,סרטים,סדרות,ובעצם כל דבר שאהבתי לעשות בחיים - הייתי מפרסם את הסיפור שלי,ואת ההתחלה של השני,את ה"מאמרים" שכתבתי -הייתי מכין לאחותי הקטנה רשימה של ספרים שהיא צריכה לקרוא *בקשר לקפיטליזם,כבר הבעתי את דעתי בקשר לשיטה כלכלית לניהול מדינות (הכלאת ביניים של סוציאליזם ושוק חופשי) *צבא: אני אישית חושב שלממוצע של האנשים הצבא היא אכן חוויה תורמת,מגבשת ומלמדת. כמו כן אני חושב שלמיעוט לא קטן הצבא ידפוק את השכל,החל מטראמות נפשיות עד שריטות למינהם. אני חושב שבזבוז/הקרבה של חיי אדם עולה לכל שיעור על גאוות יחידה/ארץ/פטריוטיות למינהם ומתלהם על שאתה משווה בינהם בכלל 18 מוקדם מדי?אפשר לומר,בעקרון ב18 אתה עדיין לא מפתח אישיות ולכן הצבא לוקח אנשים חסרי אופי ברובם כי אז הכי קל לעצב אותם. אני לא חושב שהאתגרים שהצבא מציב לא אפשריים לגיל הזה,ולכן זה לא ש18 זה מוקדם מדי. אני לא חושב שהחוויה הצהלית היא דווקא במגוון האנשים שאתה פוגש לדעתי זה אפילו די בולשיט,החוויה היא בחוויות שאתה עובר ובאתגרים. וכן יש אנשים שבחיים שלהם לא נתקלו בדברים כאלה,אבל אני אישית לא יכול להגיד שראיתי עדיין בצבא חוויות מרשימות במיוחד(חוץ ממטווחים ונהיגה על טנק) coral100mmt לא רוצה להישמע מתנשא מרום חודשיים של פז"ם,אבל את חייה בסרט. אמנם הצבא מבגר אנשים באותה מידה שהוא שורט אותם,אבל זה לא בהכרח דבר חיובי. מי אמר שלהתבגר מוקדם זה דבר טוב?יש מספיק זמן להתבגר,ואמריקאים בקולג' עושים מסיבות ושותים כי הם יכולים,אנחנו בצבא(ועצם קיומו של הצבא) הוא מתוך הכרח,לא כי הוא דבר חיובי ומועיל. צר לי לבשר לך שהגאוות יחידה יכולה להיתפס בקלות כשטיפת מוח.בתכלס לא נראה לך הזוי שכל חייל יוצא מורעל על היחידה שלו?זה לא אמור להגיד משהו על זה שזה לא משנה איפה היית באמת? הצבא לא עובד בשקל על פיתוח אישיות או אינדיבדואליות,אלא על דיכוי והתאמת הפרט למסגרת ולצורכי הצבא. ההודעה שלך מתייחסת לצבא כאילו זה קייטנה שנועדה לפתח את האישיות שלך,בתכלס זה רק תוצאה שולית ביותר(ולדעתי גם לא כזאת קיימת) של מסגרת שכ"כ הרבה פאנים שלה שגויים. המשך בהודעה הבאה (כה,בא לי לחפור)

tweeg

New member
המשך

Mayhem In My Soul אני מסכים שהצבא יכול לתרום לבנאדם המון מהרבה בחינות שהוא לא יוכל לקבל בשום מקום אחר השאלה עם זה שווה את השריטות שהרבה לוחמים יוצאים איתם,או את ההלם קרב וכו וכו'. Lady In Blues הודעה ראשונה שאני באמת מסכים איתה פה. את מודעת לזה שאת חותמת על נוסח השבועה כבר בבקו"ם? אני לא סגור באיזה שלב בדיוק מחתימים אותך על זה,אבל מגניבים את זה לתוך אחד מהמסמכים שאת צריכה לחתום עליהם. בתכל'ס שבוע נחשבת כמה שאתה תופס אותה,ואם אני אומר את טקס ההשבעה שלי בכוונה מלאה לשים זין על השבוע הזאתי,אז מה אכפת לי להישבע?זה סתם מילים ריקות באוויר. לא הבנתי אף פעם את הרעיון של אנשים שטוב למות בעד אידאלים,עקרונות או משהו בסגנון. בתכלס החיים הם המסגרת הכללית של כל אלה,ולכן אם אין חיים איך משהו יכול להיות חשוב יותר מהם? איך משהו בתוך המסגרת חשוב יותר אם המסגרת היא המשהו הזה+ כל שאר הדברים הקיימים? בתור מישהו שלא מחשיב את עצמו יהודי,ובלי סנטימנטים מיוחדים לארץ הזאת חוץ מזה שהמשפחה שלי פה,מה שאומר שאם הייתי נולד או עובר לארץ אחרת בכל גיל לא הייתי שם על המדינה הזאת. איך הצבא חושב שיש לו הזכות לקחת אותי בלי לשאול ולשים אותי במקום שיסכן את חיי אם אפשרות לצאת רק דרך תקופת מאסר או פיברוק בעיות למינהם? רק בגלל שנולדתי במדינה הזאת,ומה לעשות שלעבור ממנה לפני גיל 18 זה לא ריאלי במיוחד, אז למדינה יש זכות לצוות עלי לסכן את חיי? אני אשם שנולדתי במדינה הזאת?אני שולט בזה?באיזה זכות המדינה לוקחת את הערך העליון שהוא חיים ומאלצת אותי לסכן אותו? מתוך עקרונות של שמירה על מה?יהדות?ארץ ישראל?הכותל? איך משהו מהדברים האלה יכול להתעלות על חיי,שכוללים בתוכם את האפשרות לכל הדברים האלה? yaakii בתור תושב הדרום שלמד 6+- שנים משהו כמו 12+- שעות ביום תחת קסאמים שאמא שלו עובדת בשדרות,ש80% מהחברים שלו בטווח הקאסמים אני רוצה לבשר לך משהו: עד היום מספר ההרוגים מקאסמים גארדים ופצמרים לא עולה על 30(אני רוצה לכתוב 20,אבל אני לא בטוח) לעומת לפחות 500 הרוגים אזרחיים רק במבצע האחרון. תהיה בטוח שתושבי עזה קופצים קצת יותר מהר למקלטים,בהתחשב בעובדה שהרסו להם שכונות שלמות,פוצצו בינינים,לעומת קסאם שנופל פה ושם ומחריב בית. תהיה בטוח שהאבטלה,עוני,תשתיות ורמת החיים ברצועת עזה נמוכים לאין שיעור אפילו מאופקים או דימונה. ועכשיו תשקול את החיים של האנשים האלה,שהם אנשים שלא בחרו לחיות בדרך הזאת,אלא נולדו למציאות הזאת,ונשלטים ע"י גורמים מיליטנטים ובסה"כ הם בני אדם בדיוק כמוך. עכשיו תגיד לי שהמבצע היה מוצדק,שצה"ל הוא צבא הומני,שמגיע להם,והם הביאו את זה על עצמם. עכשיו תגיד לי שהפצצות חיל האוויר תחנות טלווזיה,שאני בטוח שישבו בהם אנשים בגילאי 20-25 שפשוט רצו להיות עיתונאים כשהם יהיו גדולים מוצדקות.תגיד לי שהפצצות בינינים בני עשרות קומות כדי להרוג מחבל אחד(עם 3 נשותיו וילדיהם) מוצדקות ומתאימות לצבא הומני. מדהים איך הגענו למצב במדינה שבעקבות מבצע מוצלח ותעמולה מוצלחת יותר כל הארץ הגיע למצב ימני קיצוני כ"כ שהם רואים בהרג של 500 אנשים ב3 שבועות כמשהו שמגיע להם לעומת הרג של 30 אנשים במשך 8 שנים. noamgk זה שלך יש סיבות להגן על הארץ והמדינה הזאת זה מעולה וזה יופי.זה שאתה חושב שהם חשובות יותר מהחיים שלך מראה על ערכים ועקרונות.(אני לא רוצה להיכנס למה דעתי על זה) זה שלאנשים אחרים אין סיבות כאלה,לא הופך אותם לפחדנים או יפי נפש. זה הופך אותם למאמינים במטרה אחרת,שנקראת ערך החיים. Lady In Blues כתבה שבתכלס כל אדם רוצה לעשות טוב זה שהתפיסה של הדת/ערכים/לאום שלו גורמת לו לחשוב על הטוב באופן שונה ממך לא הופכת אותו לאדם רע. איך הגעת לעיוות המזעזע של הרעיון שלה בהודעה אחרי זה אין לי מושג. אניהואאני בעקרון את צודקת,הצבא מגן על האזרחים,והוא נחוץ. השאלה עם היינו צריכים להגן על עצמינו בארצות אחרות,במקום להסתבך עם המלחמות המיותרות האלה. (בלי איזכורים לשואה ופוגרומים למינהם,אני נוטה להאמין שהעולם נהיה יותר מתרובת היום) אולי בשבילך יש סיבה מיוחדת למה הארץ הזאת חשובה,קחי בחשבון שלא לכולם זה ככה. כמובן שהצבא מבגר,אבל למה זה נתפס כדבר חיובי בכלל?(פיטר פן,תמוך בי פה) aureliano1 זה שיהיו רובוטים לא אומר שאי אפשר לשלוט בהם מרחוק. אכן 18 מתאים לעיצוב הנפש של החייל,והוא מוכן בגיל הזה להתמודד עם המעמסה של הצבא. השאלה האם זה מוסרי לקחת אנשים בגיל כזה שכ"כ קלים לעיצוב,וחסרי אישיות.לדעתי לא. Dragonaut ויקי. אני אישית שמעתי מהסגל כמה וכמה פעמים"בהצלחה ותהרגו הרבה ערבים" מחבל בנדב"ר(נוהל דיבור בקשר) נקרא מלוכלך. אם צה"ל לא מעודד גזענות ואפליה אז אני לא יודע מה זה. כפי שכתבתי,גאוות מדינה,יחידה,ערכי צה"ל שטיפת מוח ורעל נטו. ואכן,בהשבעה של אחותי לא יכלתי להפסיק לחשוב למה עושים לי תרגילי כוח והרשמה ומתי נהפכנו מצבא הגנה לצבא שמתפאר בכוח שלו ובעצם מכסה על העבודה הכי נלוזה שיש(משמע נטילת חיי אדם). וזהו לעכשיו. למי שיש בעיה אם אחד או יותר מהטיעונים מתבקש לכתוב לי טענות נורמליות והגיוניות, אם מישהו באמת קרא עד הנה ואין לו כוח להגיב שיוסיף v (אל תעשו כדי לגרום לי להרגיש טוב) כרגיל מצטער על הפיזור של ההודעה,פעם הבאה אני אשתדל לנסח את התגובה בצורת הודעה,ולא כאוסף תגובות לאנשים.

v

העלית הרבה נושאים שראויים לדיון, אבל המוח שלי לא ממש מתפקד בשעה הזאת, אז נדון בהם מחר. רק בהקשר של ההודעה שלי שאליה התייחסת (בנושא הצבא)- "כנראה שזה לא שווה את זה, אבל בכל זאת רובנו נעבור את זה, ונקווה שגם נעבור את זה על הצד החיובי שבעניין." רק רציתי לציין שהמסקנה שלי לא שונה משלך. זה לא שווה את זה. רובנו נעבור את זה בכל זאת. נקווה לטוב.

tweeg

New member
../images/Emo163.gifמשומה זה לא נקלט אצלי,כנראה הכינוי

ערכים או חיי אדם?

אני חייבת להודות ששיניתי את הדעה שלי בעיקבות הדיון. לפני זה נטתי קלות לכיוון של Lady in Blues, אבל בעיקבות הדיון אני לגמרי שם. נדמה לי שהמחלוקת העיקרית היא מה יותר חשוב, הערכים, או חיי אדם. למעשה זה משעשע, כי בלי חיי אדם אין ערכים, אבל יש חיי אדם גם בלי ערכים, וזו המסקנה שהגעתי עליה. ולכן, קבלי נקודת זכות
(מוזר. פעם הפורום עסק בה'. אח"כ עברנו להשפעת החברה על הפרט וזה, ועכשיו אנחנו בחיי אדם. מה זה אומר עלינו?
) וטייג, אתה רומז שאתה לא מתבגר בצה"ל? *גבה*

אה ?!

אולי הדיון הוסט או אני לא יודע מה קרה . זה לא אמור להיות "חיי אדם או ערכים" . זה מוות או חיי אדם. הצבא לא הוקם כדי להגן על ערך כלשהו - הוא הוקם כדי להגן על תושבי מדינת ישראל . אז כל הדיון הזה הוא דיי מגוחך . אפשר לדבר על הצדק של המלחמה והמעשים שבה , אבל על תפקיד וקיום הצבא ?! אין פה בכלל על מה להידיין. אף אחד לא רוצה למות או להקריב את עצמו -אף אחד- אבל אין לנו ברירה כאשר קמים עלינו עמים שבעצמם מכריזים מלחמה . היינו בסרט הזה שאין לנו הגנה או מערכת הגנתית וסיימנו בשואה . זו ממש גחמה להטיל ספק בקיום הצבא כי בלעדיו - אז בלעדיו לא היו כאן חיים.

tweeg

New member
אבל

לא מדובר על תפקיד או קיום הצבא,מדובר על אינדיבדואלים שבוחרים להתעלם מהערכים ולבחור אם לא לשרת. כמובן שאני מסכים שבשניה שלא יהיה פה צבא גם אנחנו לא נהיה פה. אבל זה לא אומר שאכפת לי לעבור למקום אחר,או להשתמט בידיעה שאחרים עושים את זה(אם כמה אנוכי שזה נשמע) את מניחה שהצבא הכרחי כדי לשמור על קיום המדינה בארץ הזאת. אני טוען שהערכים של חיי אדם גבוהים יותר מהערכים שקושרים אותנו(או אותי ספציפית) למדינה הזאת,ולכן הערכים שבגללם הצבא נחוץ לא תופסים בשבילי. כמו כן דובר על זה שלמדינה אין זכות רק מכוח הלידה של מישהו בארץ להניח שהוא שותף לערכים שלה ומחויב להגן עליה,ובעצם להכריח אותו להקריב את חייו.שלא נדבר על זה שבגיל 18 שלרוב האנשים יש משפחה פה וזה לא ריאלי בשבילהם לעזוב לפני. אני מאוד בספק אם תתרחש שואה שניה במדינות העולם המערבי וגם היום חיים בכיף ובשלווה 7 מיליון יהודים בארצות למינהם(בינהם כמות מכובדת באיראן למשל)

אמממ..

ואם הערך לא היה הארץ, אלא השמירה על האחר? הכרת טובה על האנשים שהיו שם לפניך ושמרו עליך? בצורה הזאת נשארים בארץ עד גיל עשרים ואחת ורק אז עוזבים
בצורה הזאת האינדיווידואל נשאר בסדר עם עצמו; הוא שם את חייו כערך עליון, אבל מרגיש א-אנוכי, כאילו הוא פרע את החוב שהוא חייב לאנשים ששירתו לפניו (אני יודעת שנאי ארגיש אשמה אם אני לא אשרת מהסיבה הזו). מצד שני, ברור למה צה"ל והמדינה רוצים לטפח את אהבת הארץ כערך, כי כמו שאמרת: בלי צה"ל אין מדינה. ואז באה השאלה: למה אנחנו רוצים מדינה? והתשובה היא ציונות. וגם את הערך הזה מטפחים... בעצם זה מעגל. בלי אחד אין את השני. אם נשבור את המעגל... מה יקרה? ישראל תפסיק להתקיים?

tweeg

New member
האנוכיות חוגגת

אבל כשאני מדבר על ערך חיי אדם,אני מתכוון לשלי. שוב,אין ערך יותר גבוה מזה,כי כמו שסיכמנו זה כולל בתוכו את כל הערכים. הכרת טובה על האנשים שהיו שם לפניך ושמרו עליך לא יודע מה איתך,אני בהחלט לא מבזבז את החיים שלי בשביל סנטימנטליות ורעיונות יפים. ישראל קיימת כי היא חשובה לאנשים מסיבות רבות,דת,מדינה,לאום וכו' בגלל זה צה"ל קיים.ובגלל זה יש אנשים שמוכנים לשרת בו. לי אישית בתור בן אדם רוב הסיבות לא תקפות(דת,ציונות וכו') ולכן סיבות מינוריות כמו שפה,חברה,ואנשים לא עומדות כשוות ערך לסיכון חיים. ולדעתי זה מגוכך שמדינה מניחה מראש שיש לי סיבות שמחייבות אותי להתגייס אם בתכלס הם פועלים לפי השיקול היחיד שהוא "נולדת פה,ולכן אתה יהודי,ולכן אתה אוהב את הארץ,ולכן יש לנו את הזכות לגייס אותך" שלדעתי עומד בסתירה לערכי הדמוקרטיה וזה over Intervention בחיים של אזרח ממה שלמדינה יש זכות לעשות רק מכוח הלידה פה.

tweeg

New member
מתמרמר../images/Emo4.gif../images/Emo6.gif

בתכלס הגעתי למסקנה שיש לי 5 דרכים לצאת: 21(נפשי)-מלווה בהרבה מאוד תוצאות שליליות,במיוחד בחיפוש עבודה בעתיד כלא-" " " ,לא ממש בא לי פיברוק בעיות ת"ש למינהם-אני גם גרוע בזה,וגם זה דורש שיתוף של ההורים שלי,מה שלא הולך לקרות. בריחה לחו"ל-נטישה של המשפחה וחברים,והתחלת חיים בגיל 18 על הון עצמי די נמוך... בריאותי-לירות לעצמי ברגל או משהו בסגנון...לא אופציה סימפטית כפי שכבר הבנת,אני מתמרמר על המדינה שזה האפשרויות שהיא נותנת לי,ובעצם על כפיה של 3 שנים על כל בנאדם שנולד במדינה הזאת. חוץ מהמרמור האישי שלי(מרמור רעיוני*,אני לא ממורמר או בדיכאון,כבר השלמתי עם זה) אני באמת לא חושב שלפי ערכי הדמוקרטיה למדינה יש זכות לכפיה כזאת *רוב הרעיונות שלי שמובעים כאן הם רעיונות לוגים תאורטים שקיימים בתנאי מעבדה,בתכלס בחיי היום יום יש גם מעורבות ריגשית בתהליך החשיבה שלי במיוחד במה שנוגע אלי ספציפית,ככה שקצת קשה לשמור על טוהר החשיבה בעניינים כאלה. אבל הם עדיין מיצגים את הבסיס הרעיוני שאני חושב שהוא הנכון,ולכן הם הדעות האמיתיות שלי. מצטער על החפירות בכל תשובה,זה הפסקות מנטליות מרמת השטחיות של הצבא,של השיחות,של המשלב הלשוני, ושל כל פעילות אינטלקטואלית כלשהי במשך שבועיים

tweeg

New member
אני מרגיש כאילו המוח שלי יצא משימוש

באמת שאני לא מוצא סיבות להשתמש בו,כאילו הוא בהולד עד שאני אשתחרר. לא גילת עדיין איפה אתה...

Dragonaut

New member
במקום

בו צריך קצת יותר שכל, אבל לא באמת. הנדסה קרבית, כמה מטרים מהבסיס שלך [שיזפון?]. בלילה הראשון בו היה לי זמן לשבת ולקרוא ספר, כמעט ובכיתי מרוב אושר. כמו נכה שחזר ללכת. מישהו ישב ובנה את הלו"ז הצבאי כך שהחייל הממוצע לא יצטרך לחשוב יותר משתי מחשבות ליום.

tweeg

New member
סיירים

דווקא הייתי בבסיס שלכם,עשינו שם באגירה. כ"כ מיותר,אחרי 3 שבועות של מטווחים נותנים לנו לשחק משחקי מחשב. לקרוא בצבא זה מבאס,אני כבר יותר מחודש על מלכוד 22 באזרחות הייתי גומר את זה תוך יומיים. החייל הממוצע חושב הרבה,10 שעות ביום של "לימודים" על חשמל,מנועים,תוד"א וכו' ולפי הרמה שהצבא מעביר את השיעורים,החייל הממוצע צריך להשקיע בזה המון מחשבה. הדבר הכי מבאס בצבא זה לא האוכל,התנאים או משהו כזה,זה שאין לך זמן לעשות כלום שאתה אוהב(או כהגדרה אחרת,אתה חיי בשביל סופש"ים,טש"ים,וצחוקים פה ושם)

Dragonaut

New member
../images/Emo6.gif

לימודים? 'פצצה, חוט בום-בום, כפתור. רוצו למטווחי חבלה ותתחילו לפוצץ שטויות' פחות או יותר. רוב המחשבה מושקעת ב'למה לעזאזל יש ארבעה כיווני אוויר באוהל', ובניהול המבצע הלוגיסטי של סגירת הטיקטקים של האוהל עם שתי שכבות של כפפות על הידיים. קיבינימאט, אתה טוחן שבועיים בשטח, חוזר הביתה ליום וחצי, ואז עוד שבועיים בשטח?!@~# הצבא הזה מנסה להיות הומני כלפי כולם, חוץ מהחיילים שלו. הדבר הכי מבאס בצבא הוא מימדי הזמן. שעת ט"ש, התיישבת על המיטה, הוצאת מגבת וכלי רחצה מהתיק- בום, עברו 29 דקות. אין מושג איך. הגעת הביתה בשישי בצהריים, נשכבת לנמנם לשעתיים-שלוש- בום, התעוררת בשבת בלילה. לעומת זאת, תקיף את הבסיס בריצה, קרע כל שריר שידעת שקיים- עשר דקות, רבע שעה, מקסימום. כולל מתיחות. היית בבהל"צ? אני ממש מקווה שלא הביאו אתכם לחדר אוכל.

tweeg

New member
כה לימודים

עכשיו כל הלו"ז שלנו זה לימודים. הייתי מסכם את זה ברבע מהזמן.אבל הצבא החליט שאפשר לבזבז על זה חודשיים. אתם באוהלים?היינו באוהלים בשטח(בערך כל הטירונות,חודשיים)והיה מבאס וקר אבל עכשיו אנחנו בחדרים. לא מחזירים אותכם שישבת לבסיס לפחות? יש לכם השערה סבירה למה צריך לילות לבנים/אוהל אב"כ/שטח?כי אנחנו לא מצאנו האמת,אם היינו יוצאים כל שבוע הצבא לא היה כזה מבאס. רוב הביאוס זה אין זמן,ואתה מנותק מכולם. אני חושב,לא סגור איפה זה היה (מתוקף תפקידי כחייל אני מחויב להירדם על כל כלי רכב) אני יודע שזה בסיס של הנדסה קרבית,ושהוא קרוב לבסיס שלנו. אוכל גרוע ממש?שלנו סביר+,אבל הוא היחיד שאני מכיר (הבקו"ם לא נחשב לבסיס צה"לי)

Dragonaut

New member
אני לא יודע מה יותר גרוע,

לו"ז של לימודים צה"ליים, או לו"ז של 'ככה הורגים יותר ערבים עם פחות כדורים. בואו נרד לשטח לתרגל'. לאלא, אנחנו בהילטונים. אנחנו פשוט בחודש וחצי של שבועות שטח. הם ריכזו הכל ביחד, כדי שנישבר כבר עכשיו. קר? כוויות קור בכל אצבעות הגוף, זה לא סימפטי במיוחד. בסוף מתרגלים לרעיון. ולי יש עוד חודש וחצי לטירונות הארורה. יצאתי משם בזמן. אבל כן, בשבועות שטח בהם סוגרים, מעלים אותנו לפלוגה בחמישי. פעם אחת העלו את כולם בחמישי, עשו להם לילה לבן, כך שאת כל השבת שלהם יבזבזו עם 12 שעות השינה המטכ"ליות שלהם. ואחרי הלילה הלבן, עשו להם בוחן מסלול ארור!~@% -זה- זנות. עקצתי באותו שבוע. P: אוהל אב"כ זה בגלל שלפי ההיגיון הצה"לי, אם תשהה בחומר כימי מזיק זמן מה קודם, תתרגל אליו, ואז תוכל לרוץ דרך חדרים מלאים בגז מדמיע כאילו כלום. שטח? כי זה קשה, קר ומעיק. כל התכונות שצה"ל כ"כ אוהב. לילות לבנים זה כי אנחנו לוחמים(~@%), ואנחנו צריכים ללמוד איך לחיות בלי תנאי מחייה בסיסיים. חבל שהם לא מודעים לכך ששינה היא הצורך הבסיסי האנושי היחיד שעל חוסרו לא ניתן להתגבר. עזוב כל שבוע, נניח פעם בשבועיים. שלפחות יתנו חמשו"ש! שו"ש זה לתת כיף לאמא ולחזור לבסיס. אז כן, אם זה של הנדסה קרבית, זה אנחנו. הבסיס נראה מרשים, סה"כ. האוכל הוכתר כהגרוע בצה"ל, כמדומני. בד"כ עדיף להשאר עם מנות קרב. האוכל בבקו"ם זו ליגה אחרת. אולי שם אהיה בקרוב.

למעלה