הודעה מרוכזת

Lady In Blues

New member
אתה פשוט מתבכיין ../images/Emo23.gif

הרי שנינו יודעים שאם הייתה פה מסורת שירשורי סופ"ש, היית עונה על חלק נכבד מהם. אז שוש.

Dragonaut

New member
אתקן P:

לתת כיף לאמא, לענות על שרשור סופ"ש, ואז לחזור לבסיס. ראוי לציין שגם המענה על השרשור המדובר יעלה בשעות שינה. [נו, סט אחרון של תלונות, לפני שנלקחת ממני הזכות להתלונן :) ]

אכן לאומיות וציונות

אכן קשור לערכים שלך ולחינוך . אין כאן טוב או רע . אני מרגיש קשור לעם , למדינה ולארץ . יכול להיות שאתה לא . החיים נבנים מעל ערכים - מרצוננו . אני לא מבין את האנשים שרק רוצים לצאת מפה וכמה שיותר מהר כי "חרא" ו"קשה" . במקום ליצור ולעשות חברה ומקום טוב יותר הם מעדיפים להגיע לחברה שכבר עשתה את זה . הם לא ירגישו קשורים כך או כך כדי להגן על התושבים , הילדים והנשים , ולא יהיה איכפת להם שאחרים לחמו למען ביטחונם . ערכים כלומר חלק ממערכת מוסר קשורה לחיים . ברור ש"ערך" החיים הוא הגבוה ביותר - אך לצערנו בגלל הסיכסוכים והעובדה שבני האדם הם יוצרים אלימים - כדי להגן על שאר הקבוצה יש "להקריב" חלק ממנה או להעמידה בסיכון . זאת המציאות , גם היומיומית של ארצנו.

tweeg

New member
במקרה שלי דווקא לא לחינוך

(לדעתי החינוך התמעט עם המצאתו של האינטרנט,שם אתה יכול לקרוא את כל הדעות,ולא להתקבע דווקא על הדעות של ההורים שלך) אני אכן מרגיש קשור לעם,אני לא יכול אבל להגיד אם הוא שונה משאר העמים,יכול להיות שאני אעבור לחו"ל ויגלה שאין כמו הבית. לארץ אני בהחלט לא קשור,אדמה זה אדמה. מדינה היא גוף תאורטי בעל אפס השפעה כמעט מבחינתי ככה שאני לא יכול להגיד שאכפת לי ממנה,כל עוד יש לי חשמל ואף אחד לא רוצח אותי ברחוב לא אכפת לי באיזה מדינה אני. אולי בשבילך המדינה מייצגת את הלאום היהודי/דת אבל לי זה לא משנה הרבה. למה להתאמץ לעבוד קשה בשביל לעשות שינוי מזערי,מה אני חייב למדינה שבמקרה הרגע נולדתי בה? קח את נקודת ההתחלה של תינוק,ברגע הזה אין לו ערכים,מדינה,לאום זה רק חינוך שיבוא לו עם הזמן,לא עדיף לו לעבור למקום שיהיה לו יותר טוב? קח ילד בין 5,אז הוא יהודי ישראלי כי ככה גידלו אותו,מה הוא מבין מהחיים שלו, לא עדיף לו לעבור למקום טוב יותר? קח ילד בין 18,שגדל על הערכים שאתה מדבר עליהם,אבל בתכלס לא היה לו זמן לחשוב עליהם,ולא בטוח שהוא באמת שקל את הנכונות שלהם עכשיו תגיד לי שבשביל הערכים האלה שווה לו לסכן את החיים שלו? אם היה לי נצח של חיים יכול להיות שהייתי עובד ונשאר לשפר מקומות ולעזור לאנשים,אם אורך החיים המוגבל שלי,אני מעדיף לעבור למקום שאני יודע שיהיה לי בו יותר טוב. זה לא עניין של קשה או עצלנות,זה עניין של למה להישאר אם יכול להיות יותר טוב לי במקום אחר. האחרים שלחמו בשבילם זה אנשים שלחמו כי הם האמינו,וכל הכבוד להם אבל אני מאמין במשהו אחר,הוא אולי לא אצילי כמו מה שהם האמינו,אבל זאת בכל זאת האמונה שלי,ולדעתי היא ראויה ואני צריך לפעול לפיה. אני יודע שקשה להרבה אנשים להבין אמונה שיטחית ואנוכית כמו רצון שיהיה לי טוב בחיים,ושילכו כל שאר הערכים,המוסר והמצפון אבל במחשבה הגיונית ועמוקה,אני לא מבין איך רוב האנשים לא הגיעו לשם לבד. המציאות היומיומית של הקבוצה היא להקריב כמה ולהגן על השאר? אז אני רוצה לעבור לעדר אחר,שמצא מקלט בדמות ערבה אין סופית ללא טורפים.ועובדה,יש כאלה. אתה נשאר עם העדר כי אתה אוהב את איפה שהוא מסתובב,או שאתה קשור לעדר בקשרי דם של אלפי שנים,או כי אתה מאמין שמנהיג העדר הוא שליח האלוהים. אני לא יכול להגיד שאין איזה סוסה חמודה בעדר,שלא תהיה בעדר החדש,אבל האם היא שווה את הסיכון?אם אני מת מה תעזור לי שיש סוסה חמודה? *קצת הלכתי רחוק עם המטפורה לא?

מוסר ומצפון

אני קוראת אותך ומסכימה עם כל מילה, אבל עדיין יש לי בעיה- המוסר. אני לא יודעת מה איתך, אני ארגיש רע אם אני לא אשאר בארץ. נכון, שום דבר לא כובל אותי לפה אבל החינוך שקיבלתי מגיל אפס אומר לי שזה הבית שלי ואני צריכה להישאר פה. כאילו כן, ערך החיים מעל הכל אבל אם אני אברח אני ארגיש רע עם עצמי בשלב כל שהוא, לא? וככה גם אחרים (אני חושבת).

אתה לא ב"מקרה" נולדת פה

אתה נולדת לעם , ללאום . אבל נגיד שאת זה אפשר לשנות . הדבר שלא ניתן לשנות הוא המאפיין האתני . נכון שלא את כולו , אבל לא תוכל לשנות את ההיסטוריה של הורייך וסבך ועמך ולא תוכל להיבחר איפה , מתי ולמי להיוולד. לכל אלה יש גורם מכריע על עיצוב הדמות , האופי והענין של האדם. יש סיפוק בשינוי - הרגשה שהיא הרבה יותר עמוקה מאשר הנאה על גבי חברה שאתה גם לא מכיר אותה כמו את החברה שאליה נולדת ואין לך קשר סביבתי עמוק לאותה חברה וגם האחדות שאליה אתה פועל ומכוון. אני מרגיש חיים הרבה יותר מלאים ועירכיים כשאני קשור לחברה כלשהי - וזה מתוך מרכיב ביולוגי וגם חינוכי . אם רק נברח(כלומר למקומות שלא צרכים בהם הגנה) , בגלל טיבעו האלים של האדם - בסופו של דבר יהיה שולט ונשלט . הצבא הוקם כדי לשמור על השיוויון והחופש . אף אחד לא רוצה מלחמה או צבא - אף אינדיווידואל -לא רוצה למות או להקריב את עצמו . אין פה שאלה של רצון . המציאות היא לא " להקריב כמה ולהגן על השאר?" אלא היא להגן . אף אחד לא רוצה להקריב או לטבוח . יש כאן ענין של הגנה - אישית , עירכית (שמירה על השיוויון , החיים וכו') ולאומית .

tweeg

New member
אממ זה יחסי

למרות אתגרים בעיקר פיזיים שאני לא רגיל אליהם,אני חייב לציין שמבחינה שיכלית או פסיכולוגית הצבא לא תורם לי הרבה. הרבה מה"חוויות" כמו לישון בשטח,להתרחק מההורים,לילות לבנים וכאלה זה לא דברים שכ"כ חדשים לי. השיעורים,מורק"ים,דיונים וכו' הם ברמה מזעזעת לאנשים בני 18. לצערי שאתה רואה מאיזה אנשים באמת מורכב צה"ל ולמי נותנים m16 או אפילו טנק,במקרה שלי,אז צה"ל מצטייר באור מבהיל במקצת. משומה הצבא עדיין מרגיש לי כמו קיטנה של ילדים שמשחקים עם צעצועים. בגרות כלשהי אני לא חושב שזה הביא לי,כי לא היה הרבה דברים חדשים או שקילה מחדש של דברים(חוץ מהערכות לדברים כמו בית משפחה וחברים) (כותבים טוויג)

yaakii

New member
"צבא" ו"הומני" לא הולכים ביחד.

אני לא מנסה לדמות את צה"ל לארגון שמרטפות, כי זה לא כך, וגם לא אצילח לשכנע שזה כך. אין שום צבא הומני, וגם צה"ל הוא לא כזה. ואני אומר את זה בגאווה, כי מה לעשות שלפרק בית של ילד בן 3 זה לא הומני, גם אם אבא שלו סייע לחמאס לשגר על ישראל, אך הכרחי ומתבקש לאור הנסיבות. אבל צה"ל הוא בהחלט צבא מתחשב. בכל פעם שרצו להרוס בית שהוצב בו משגר, לפני הפלת הפצצה המשמידה, שכמובן תהרוג את כל מי שיישאר בבית, הפילו פצצה מתריעה שמרעידה את הבית ומודיעה על כך שהרס הבית קרב וכך תאלץ גם את העקשנים לצאת ולא להשאר למות. רק לאחר מכן הפילו את הפצצה המשמידה. זה לא חסך לצה"ל כסף... אני בהחלט לא אומר שחייהם טובים מחיי אזרחי מדינתי, אך כל עוד אין לך הצעה טובה יותר לפעול, לא שייך לבקר שיטות אחרות. אל תצפה מהמדינה לשבת בשקט ולחכות שכולם ימותו מגראדים. לגבי צורת הפעילות בצה"ל: אני חושב שאתה מדבר מנקודת מבט לא הוגנת. האם בדקת מה המצב בצבאות אחרים? אין לי בעיה שתכריז ש"צבא" זה דבר געזני, אך הגישה של האשמת הצבא היחיד בו אי-פעם ביקרת נראית לי לא לעניין. גזענות לערבים: בין שורות צה"ל נמנים ערבים.

tweeg

New member
לא מה שהתכוונתי

ברור שאף צבא לא הומני,מטרה של צבא היא להרוג. אבל מטרה של צבא היא להרוג מחבלים וחמושים,והתו"ל(תורת לחימה) הצבאי אומר שאם אפשר להרוג מחבל אחד,גם בסיכון של עוד 10 אזרחים,אז זה שווה את זה. והתוצאות האלה משתקפות יפה מאוד במבצע האחרון,שעל כל הפצצה נהרגו עוד אזרחים. לא יודע מה איתך אבל לדעתי אין לנו זכות להפציץ עשר אנשים בשביל להרוג אחד. הכרחי זה לא בהכרח,כי יכולנו גם מכניסה קרקעית לעשות מספיק נזק,בלי להרוג בהפצצות מהאוויר ומקסימום כמה מחבלים היו בורחים,זה לא אומר שאי אפשר להשיג נערים פאנטים אחרים עוד חצי שנה בדיוק. אני מסכים שאנחנו מאוד הומניים ומאוד פורפרציונים ביחס למדינות אחרות (שים לב לאחוזי האזרחים ההרוגים בעירק) אבל עדיין יש לנו כמה הפצצות מאוד לא הומניות במצבע האחרון,והכי גרוע שהם מקבלות גיבוי מלא וחולני מהעם.(ואני לא היחידי שאומר את זה,עם אתה קורא עיתונים/בלוגים וכו') אין לי הצעות יותר טובות בשטח הצבאי,אני בטוח שצה"ל משתדל כמיטב יכולתו לא לפגוע באזרחים,אבל בשטח הפוליטי של לבטל כמה מטרות,בעיקר עם זה חולית משגרים עם חצקונים שתגרור הרג של עוד 5 אזרחים,בעיקר אם אפשר להחליף אותה בהכשרה של שבוע. בשטח הפוליטי אין לנו שטח לשחק איתו,כי כל לחצים פוליטים(מים חשמל אוכל תרופות) יגררו תגובות מהעולם שמשומה אנחנו שמים עליהם. הפתרון האישי שלי היא כבישה ושיטוח רצועה של 100 מטר צמודה לציר פילדלפי מה שימנע את רוב ההברחות וישאיר את החמס תמים ככבשה. במיוחד שהם יהיו במצור מכל הכיוונים ואספקת האוכל תהייה תלויה לגמרי בנו. כמובן שאין לי מושג אמיתי בקשיים לעשות את זה,אבל כרגע זה נראה לי הפתרון הכי טוב לתווך הארוך שיש. אתה לא יכול להשוות כל דבר לדברים אחרים,זה שכל השאר עושים משהו לא אומר שזה בסדר,ועידוד גזענות הוא פסול לא משנה כמה אנשים עושים אותו. עם ההיסטוריה שלנו אסור לנו לעודד גזענות בשום צורה.ואם כבר,קבוצות לוחמים שפועלים במדינה שהם מאמינים ששיכת להם נגד כובש גדול לא מזכיר לך משהו? איפה ההבדל בין ההגנה,האצ"ל,הפלמ"ח,גדולי האומה שלנו לארגוני הטרור? חוץ מפגיעה באזרחים ולא באנשי צבא,שהאצ"ל כבר היו על הגבול של זה. אני לא משווה לחלוטין,אני רק אומר שיש נקודות דימיון,ואיך אפשר להתייחס למחתרת אחת בתור גדולי האומה שלנו,ולאחרת בתור קבוצת טרוריסטים? בתכלס אם הם היו ארגון שפועל רק נגד צה"ל,אז לא הייתי יכול למצוא שוני בינהם. הדבר היחיד שמפריד בינהם זה רק פגיעה באזרחים ופנדמניליזם של האיסאלם (לא האיסלאם עצמו,כי אין לי סנטימנטים לגבי היהדות יותר מאשר לאיסלאם)

yaakii

New member
בשורה התחתונה-

איפה הטענה שלך נגד צה"ל? על פעילות לא מתאימה?-סיכמנו שאם אין לך רעיון אחר, אל תצפה שנשב ונחכה למותנו. על גזענות?-היא בכל מקום, ואני לא יודע אם אתה מוסמך להגדיר כגזענות את המצב בצה"ל, משום שלדעתי הוא בכל מקום. וגם אמרתי שערבים משרתים בצה"ל

Dragonaut

New member
../images/Emo6.gif

ביום בו צה"ל יבזבז פצצה לשם אזהרת אזרחים... איפה אתה חי?

Dragonaut

New member
לאלא.

צה"ל אומר שהוא מטיל פצצות אזהרה בכדי להרחיק אזרחים, מה שסביר להניח שקורה בדיעבד זה שחייל מהגדוד שלי רץ לבית המטרה, זורק פנימה איזה נפץ, החבר'ה בפיקוד אומרים שניסו, אבל הערבים האלה, הם מבינים רק כוח, והטייס מרים את כל הרחוב. המוהנדס יחטוף כדור בצוואר, ידווח כפצוע קל, יקבל איבופן ושלושה ימים גימלים, ויאללה, חזרה לעזה.

tweeg

New member
צה"ל אומר הרבה דברים

"לא פוצצנו בכוונה מחסנים של אונר"א כדי להפעיל לחץ על החמאס מצד האזרחים ירו עלינו משם,למרות 5 עדויות של נציגי האו"ם שלא שמעו כלום" "לא ירינו על בית חולים שפירה(או משהו דומה) כי יש חשד שמנהיג בחמאס מתחבא שם,ירו עלנו גם משם" "אנחנו מתקשרים חצי דקה לפני כל הפצצה,לפי החישובים שלנו זה כמעט מספיק למשפחה לאסוף את הילדים ולרדת 10 קומות" "אנחנו לא יורים פצצות זרחן,זה נשק סודי חדש,לצערי אי אפשר לספר לכם מה הוא עושה" למרות שאת הסיפור על הפצצות לפני רק בשביל רעש אני קצת קונה כי בתכלס פצצות רעש לא עולות הרבה,והסיכון לכלי טיס די נמוך

Lady In Blues

New member
בטח.

ולעשות לסבא עוד התקף לב? אבא (
) הציע לקנות לי חצאית כדי "לחגוג" את הצו ראשון
, אבל יש לי קצת כבוד עצמי. הם לא יעשו כזה "טוב שנזכרת..."?

tweeg

New member
אממ

בעקרון הם לא כ"כ יבררו את זה,אולי הצלבה אם הבית ספר דתי אבל חוץ מזה לא חושב על עוד פרמטרים. הייתי גם צריך לקנות חצאית לצו ראשון,אבל פדיחות להסתובב איתה. (ואמרו לי שזה כבר לא כ"כ עובד יותר) את יכולה להכריז פצפיזם,ולהגיד לכולם שהצבא לא רצה אותך.

למעלה